Ruter za hvatanje wireless

poruka: 51
|
čitano: 43.961
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Jel moguće ruter koji se koristi za pružanje wireless signala koisnicima koristiti i za hvatanje wireless signala?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Ruter za hvatanje wireless

To sam i ja probao napravit ali nije išlo. Rekli su mi da ruter napravljen da samo šalje.

15 godina
Genije kaže...

Jel moguće ruter koji se koristi za pružanje wireless signala koisnicima koristiti i za hvatanje wireless signala?

da ako ima Repeater Mode, obično to imaju samo AP!

koliiko znam ima ga siemens 763

17 godina

Repeater sve sto cuje odasilje dalje. Dakle to nije to sto on hoce. Ruter moze raditi kao AP (access point) ili kao klijent. Nikako oboje u isto vrijeme. Osim ako imas vise kartica pa onda jedna moze raditi kao AP, druga kao klijent/brige. U pravilu su to nesto skuplji ruteri (sa karticama 1000kn navise).

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

He i mene to zanima ali ja imam malo drugacije pitanje. Ja i kolega imamo zajedno internet te ja imam wireless antenu od 29db te ju mogu koristiti samo za jedno racumala pa me zanima dali je kako moguce tu antenu spojiti na nesto da ja takoder imam wireless signal   u svome domu..hvala

17 godina
neaktivan

Ja ne kontam sta ti hoces. Daj malo detaljnije objasni.

:)
14 godina
neaktivan

Želio bi signal koji hvata ta antena prenesti u svoj dom da ga onda mogu koristiti na drugim racunalima i mob aparatima!

14 godina
neaktivan

vako sam ja to nekako sebi zamislio ako je to moguće naravno antenu spojiti s ruterom gdje ona dobiva negdje 80% signala . Taj ruter spojiti s mojim racunalom žićano te da ruter dalje odasilje signal za druge uređaje!! recimo moj mobitel ili tako nešto!!

15 godina
neaktivan
dali ja sa ap mogu uloviti wireless signal, pojacati ga o poslati npr na nekoliko laptopa?
I)0/\/7 I_3412/\/ 70 I-I4(I(, I-I4(I( 70 I_3412/\/
17 godina
neaktivan
Da. Stavis ga u repeater mod.
17 godina
logic kaže...
Da. Stavis ga u repeater mod.

Iako moraju biti kompatibilni chipseti. ja repeatam sa Linksys-a na linksysa i to bi trebalo repeatati na DLink DWL-2100AP i ovaj usrani DLink ne radi sa linksysima. Ne radi ni wds ni nista.

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
17 godina
neaktivan

Ma repeater mod je inace sr..e. Ja radje staviv AP i router zajedno i rijesim problem tako nego jedan AP u repeater mod ;)

17 godina
logic kaže...

Ma repeater mod je inace sr..e. Ja radje staviv AP i router zajedno i rijesim problem tako nego jedan AP u repeater mod ;)

Ja moram prebacit internet sa kuce u kucu, a s tim da moram stavit medjutocku jer se kuce ne vide. Dakle WAG160N > WRT54GS (DD-WRT) i onda dalje na nekakav AP (trebao biti DWL 2100AP, ali posto govno ne radi morat cu uzet jos jedan WRT54GS). Ova prva dva sam digao u WDS-u, sada trebam rijesiti samo zadnju tocku. Ping 2 - 4 ms kroz zidove, krosnje i rolete :) 

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 8:01 (tnakir).
17 godina
neaktivan

Lako ces za zidove ali krosnja je smrt za signal. Ajd sad ti klinac mene nauci nesto ;)

Sta je WDS i cemu sluzi ;)

17 godina

Repeater je glup, on sve sto cuje proslijedjuje dalje. Moras biti u istom subnetu, imati isti SSID, raditi na istom kanalu i slicne gluposti.

WDS je slicna a opet razlicita stvar. Omogucava ti da prosiris podrucje djelovanja jednog wirelessa uz pomoc vise AP-ova. Za razliku od repeatera svaka AP tocka ne mora biti u istom subnetu, imas roaming, imas napredno rutanje, ako neka tocka ispadne promet se preusmjerava preko neke druge tocke. Dalje, veze izmedju tocaka nemoras vuci samo zrakom, vec mozes i kabelom...

repeater repeater
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 8:29 (tnakir).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

M a repeater mod je tesko sra.e. Enkripcija je samo wep max, radi sa pola brzine i sl. sKoristiti samo u krajnjoj nuzdi.

17 godina
logic kaže...

M a repeater mod je tesko sra.e. Enkripcija je samo wep max, radi sa pola brzine i sl. sKoristiti samo u krajnjoj nuzdi.

Repetar radi i sa WPA/WPA2... meni radi na WPA2 AES, mozes odabrat industrial/personal... kazem ti... sve ti ovisi o chipsetima.

WDS ako se distribuira putem wirelessa takodjer radi sa pola brzine. Osim ako nemas vise interfacea (odnosno ruter sa dvije ili vise kartica)

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 9:51 (tnakir).
17 godina
neaktivan

Ovi jeftini ne rade. Koristim tplinkove. Skuplje necu da kupujem jer mi je lakse staviti kombinaciju AP i router nego skupi AP. I jeftinije.

17 godina
logic kaže...

Ovi jeftini ne rade. Koristim tplinkove. Skuplje necu da kupujem jer mi je lakse staviti kombinaciju AP i router nego skupi AP. I jeftinije.

Kako mislis AP i ruter? Mislis AP i station/client ili?

17 godina
neaktivan

pa ako trebam spojiti tacku a i c preko tacke b u tacki b stavi ap u ap modu koji hvata signal i zicno ga salje u router koji to onda salje dalje ali kao drugu mrezu. ap mi sluzi kao wan za router.

Ne radim ja to cesto. Mozda par puta do sada. Nije mi to profesija pa je ovo mozda amatersko rjesenje ali je jeftino i radi odlicno ;)

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 9:50 (logic).
17 godina
logic kaže...

pa ako trebam spojiti tacku a i c preko tacke b u tacki b stavi ap u ap modu koji hvata signal i zicno ga salje u router koji to onda salje dalje ali kao drugu mrezu. ap mi sluzi kao wan za router.

Hoces reci imas dva uredjaja?

17 godina
neaktivan

Da ;)

Sta ces, amater kazem ti ;)

Doduse i potrebe su bile amaterske tj. kucne pa mi se nije dalo zaj....t sa time ;)

Kosta 40 EUR-a jednostavno za podesit i radi. Meni dovoljno ;)

17 godina
logic kaže...

Da ;)

Sta ces, amater kazem ti ;)

Doduse i potrebe su bile amaterske tj. kucne pa mi se nije dalo zaj....t sa time ;)

Kosta 40 EUR-a jednostavno za podesit i radi. Meni dovoljno ;)

Skuplje rijesenje. Meni treba samo internet, tako da nemam 54Mbps nego nekakvih 24Mbps, ali posto je to spojeno na 4Mbps/254kbps internet ne znaci mi puno brzina, bitno je da mi je ping preko 3 hopa dovoljno nizak.

17 godina
neaktivan

Pa jest u odnosu na ovo tvoje. Ovo sam recimo konkretno radio izmedju mene i kuma na nekih 300 m vazdusne linije. On ima 2 lapa i zeli moj net ali i moje filmove kojih ima poprilicno. Tako da sam pokusao sa repeater modom i to je islo malo reci kilavo. Stavio ovo sto rekoh i sad radi kao satic. A i morao sam napraviti da wifi linka prema router jer on kad vuce filmove od mene zagusi mi wifi pa ja ne mogu an net. Ovako on ima svoj link prema mom kompu a ja drugi link prema routeru za net ;)

17 godina
logic kaže...

Pa jest u odnosu na ovo tvoje. Ovo sam recimo konkretno radio izmedju mene i kuma na nekih 300 m vazdusne linije. On ima 2 lapa i zeli moj net ali i moje filmove kojih ima poprilicno. Tako da sam pokusao sa repeater modom i to je islo malo reci kilavo. Stavio ovo sto rekoh i sad radi kao satic. A i morao sam napraviti da wifi linka prema router jer on kad vuce filmove od mene zagusi mi wifi pa ja ne mogu an net. Ovako on ima svoj link prema mom kompu a ja drugi link prema routeru za net ;)

Ta udaljenost je vec za usmjerene antene. Mislim da bih i ja isao sa necim takvim kao i ti ako bih isao na jeftinije rijesenje.

17 godina
neaktivan

Signal je 40 do 60% i radi odlicno sa najjeftinijim tp linkovim uredjajima. Moja i njegova mreza zasticena sa wpa2 PSK AES, mogu uci u sve uredjaje od kuce ako nesto zaste i sl. Nema kompromisa. Repeater mod mi ne pruza ni pola toga plus sto su svi n uredjaji.

15 godina
neaktivan
koliki domet imaju prosjecn access point uređaji, veci ili manji od integrirane wifi kartice u laptopu?
to do list: natjerat tnkaira da vrati magare, saznat bufferovo ime, izvalit bolesniju foru od mentalista, dat ivi zuti karton (on je meni 4) skrsit dannya i pirata u bc2,natjerat logica da kupi iphone
17 godina
neaktivan

Veci naravno. A koliki je sve zavisi od mjesta postavljanja i prepreka. Racunaj da ti prodje kroz 6 zidova ali nece kroz mokru krosnju od drveta.

15 godina
neaktivan
nisu krosnje porblem, ima jedna preko puta moje kuce ali ne spajam se kroz nju
mislio sam da ce stajati pored mog racunala, znaci na prvome katu, odmah do prozora, kad prođe kroz prozot, koliki bi domet trebao imati?
to do list: natjerat tnkaira da vrati magare, saznat bufferovo ime, izvalit bolesniju foru od mentalista, dat ivi zuti karton (on je meni 4) skrsit dannya i pirata u bc2,natjerat logica da kupi iphone
17 godina
1337Code_breaker kaže...
nisu krosnje porblem, ima jedna preko puta moje kuce ali ne spajam se kroz nju
mislio sam da ce stajati pored mog racunala, znaci na prvome katu, odmah do prozora, kad prođe kroz prozot, koliki bi domet trebao imati?

200tinjak m.

pogledaj custom firmware jer neki ruteri mogu dignut izlaznu snagu putem njih.

evo ti magare odgovorilo

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 14:37 (tnakir).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice