Pomoć oko malo zeznute situacije sa VIP i T-Com

poruka: 19
|
čitano: 4.968
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan

Pozdrav, zadnjij par dana se već mučim i neznam stvarno više gdje da tražim pomoć.

Odma ću objasniti sve, možda bude malo dugačak post al' stvarno neznam više šta da radim ni gdje da tražim.

Pri useljenju u novi stan, naručili smo internet od H1 Telekoma, ugovorena brzina interneta je bila 20 MBPS, nakon čekanja i čekanja da dođe instalater, internet je bio na malo manje od 10 MBPS, žalio sam se na to i nakon par dana su me nazvali i ponudili smanjivanje paketa ili besplatan raskid ugovora. Malo sam razmislio o tome i nazvao neke druge providere, da se raspitam o dostupnosti usloga na mojoj lokaciji. Nakon stalkanja foruma, čitanja dosta iskustava korisnika, VIP se činio kao najbolja opcija. Nazvao sam VIP i rekao sam da imam besplatan raskid od H1, dao svoju adresu i izričito ih upitao da li mogu imati brzinu od 20 MBPS i naglasio da mi je to dovoljno da ne želim ni brže ni manje nego 20, na što mi je gospođa sa druge strane slušalice odgovorila "Da, to je moguće, blablabla neke parice od tcoma nevaljaju pa niste mogli imati brz internet, mi će mo to sredit" i takve gluposti.. I uglavnom, raskinio sam ugovor sa H1 Telekomom, potpisao sa VIPom, sve mi čovjek spoji i upalim hakometar i ... Možete samo pogoditi; 10 MBPS! Onda se tehničar krenio pravdati kako nešta nevalja na zgradi, daleko smo od centrale, neznaju oni ništa oni su njih samo platili da to dođu instalirat.. I tako, ja sada gledam ugovor od VIP-a na kojem piše "brzina do 50 mbps", listam malo neke papire od njih i naletim na papir na kojem piše "Ukoliko ste uzeli Internet uslugu vaša brzina prijenosa podataka iznosi: 10,1 Mbit/s.". I ljudi moji, ja sad gledam u to pitam se tko je ovdje veća budala, ja što im vjerujem, ili oni što me j..... Nakon par dana nazovem i malo prićam sa njima, napominjalo se tu o mogučnosti raskida ugovora bez penala jer nemam brzinu koju sam tražio i eto super, imam raskid ugovora, gdje ćeš bolje jelda? I tako mi prije 2 i pol tjedna (21.09.2016), na vrata pokucaju 2 tehničara iz T-Coma i ponudili su mi besplatno provođenje optike ako potpišem ugovor (pročitao sam ugovor i na ugovoru piše da HT plača radove na zgradi i ostale gluposti), ponudili su mi VDSL do 30 Mbit/s, rekli da moja linije nije u centrali priključena na VDSL, kako nijedan operater drugi to nemože u zgradi osim njih. I tako čovjek meni kaže imati ću 30 Mbit/s kada me priključe, onda će nakon par tjedana doći optiku provest u zgradu. Moj frend je isto kod njih potpisao to i on nije nikakvih problema imao.. Uglavnom, stiže mi jučer (06.10.2016) tehničar iz T-Coma, da me spoji na internet, uzme uređaj neki u ruke i kaže da je moja brzina koju mi je T-Com odredio obični paket neki od 500 i nesto kilobajta.. U tom trenutku već mi je pao mrak na oči, rekoh ja njemu da su mi rekli da moram imat VDSL do 30 Mbit/s na što mi je rekao da moram sačekati dan-dva pa nazvati T-Com i pitati ih da mi valjda uključe VDSL? Odma da kažem, nisam imao nikakvih problema sa tehničarom, sve smo uljudno i lijepo raspravili. I ajd eto valjda će mi to uključit neznam ni ja sam, no tu je sad nastao pravi problem. Nazovem VIP i gospodin mi kaže da moram platiti 4000 HRK zbog penala na isključenje! Da da, tako je, 4000 kuna! Nisam znao šta da više kažem, ostao sam u šoku i završio razgovor, onda sam uhvatio čitati malo o nekim zakonima, nešto na HAKOM-u i nakon 2 sata istraživanja sam opet nazvao i javio se isti gospodin, koji mi je nakoj što sam citirao sve moguće što sam mogao pronaći rekao "Odite u najbliži VIP centar i podnesite pisanu zamolbu, moguće je odobrenje za raskid ugovora bez penala", odma druga priča, nema više 4000 kuna nego pismo VIP-u! Isti taj dan sam ja otišao i do T-Coma i do VIP-a, hvala bogu, oba dvoje se preko puta ceste jedno od drugog. U VIP-u mi je gospođa koja je radila objasnila da će ona sada poslati moj ugovor i moju primjedbu VIP-u i da će mi na adresu doći pismo od VIP-a u kojem oni kažu da li mogu raskinuti ugovor bez penala ili ne. Gospođa mi je rekla da bi trebao imati pravo na besplatan raskid jer mi brzina nije 70% od ugovorene. Poslje toga, otišao sam u T-Com, ispričao gospođi sve što su mi rekli u VIP-u i da želim istu stvar napravit sa T-Comom, na što sam ima sreće jer mi je odma gospođa dala mogućnost da tražim raskid bez penala jer istog dana kada mi je stigla oprema za T-Com sam ja tražio raskid. Isto smo napisali nešto i poslali T-Comu, i isto moram sačekati da mi dođe pismo na adresu. Isto tako mi je gospođa rekla da su me tehničari malo zamuljali i dali mi najslabiji paket običnog interneta.. ALI to je "uredu" jer mi trebaju provesti optiku i to je kao dok mi ne dođe optika, čega mi je sad najviše žao jer neću više imati besplatno uvođenje optike  :(. Eh sada, zanima me što se može sada desiti, da li ću ipak morati platiti VIPu ako me ne puste? Što ako me T-Com ne pusti pa da njima moram platit ogromnu svotu para? Isto tako T-Com me može pustit a VIP ne i vice versa. 

Ispričavam se unaprijed ako ima gramatičkih greški, krivo č ć i to..

Prilažem rezultate HAKOMETRA za 02.03.2016 (Prvi dan VIP interneta) i 06.10.2016 (Prvi dan T-Com interneta)

VIP

19. mjerenje: 2016-03-02 11:44:12

*****Zapocinje paralelni HTTP test.....*****
HttpEntity: org.apache.http.conn.BasicManagedEntity@19ab69e

HTTP current speed: 1049716.5 B/s: 8.397732 Mbit/s with 2 active threads!
HTTP current speed: 899022.2 B/s: 7.1921773 Mbit/s with 4 active threads!
HTTP current speed: 1283576.6 B/s: 10.268613 Mbit/s with 4 active threads!
HTTP current speed: 1368165.0 B/s: 10.94532 Mbit/s with 6 active threads!
HTTP current speed: 1190761.8 B/s: 9.526094 Mbit/s with 8 active threads!
HTTP current speed: 1225142.2 B/s: 9.801138 Mbit/s with 8 active threads!
HTTP current speed: 1240552.1 B/s: 9.924417 Mbit/s with 8 active threads!
HTTP pipe is full, waiting for speed to stabilizeHttpEntity: org.apache.http.conn.BasicManagedEntity@2efd67

Ukupno received na NIC-u za vrijeme HTTP paralel downloada: 14.591998 MB

Received za vrijeme ovog testa: 13.691324 MB

HTTP speed testing: reports total speed: 9.448743 (Mbit/s)
Promet na NIC-u je povecan za 6.172383% u odnosu na promet izazvan mjerenjem

20. mjerenje: 2016-03-02 11:44:31

*****Zapocinje paralelni FTP test.....*****
HttpEntity: org.apache.http.conn.BasicManagedEntity@5c69a4

FTP current speed: 1516271.6 B/s: 12.130173 Mbit/s with 2 active threads!
FTP current speed: 1279587.2 B/s: 10.236698 Mbit/s with 4 active threads!
FTP current speed: 1223909.4 B/s: 9.791275 Mbit/s with 4 active threads!
FTP current speed: 1235960.9 B/s: 9.887687 Mbit/s with 4 active threads!
FTP pipe is full, waiting for speed to stabilize
Received za vrijeme ovog testa: 15.255131 MB

FTP speed testing: reports total speed: 9.801288 (Mbit/s)HttpEntity: org.apache.http.conn.BasicManagedEntity@246e25

Ukupno received na NIC-u za vrijeme FTP paralel downloada: 16.16811 MB

Promet na NIC-u je povecan za 5.646789% u odnosu na promet izazvan mjerenjem

ZBIRNI PODACI MJERENJA:

Trajanje mjerenja: 237 s

Promet izazvam mjerenjima:
ftpParalel download: 15.255131 MB
httpParalel download: 13.691324 MB
download sa CARNet-ovog servera: 14.089937 MB
upload do CARNet-ovog servera: 0.585516 MB
download datoteke za upload: 10 MB
UKUPNO download-a: 53.036392 MB

Download brzina od CARNet-ovog posluzitelja: 9.3885975 Mbit/s
Upload brzina prema CARNet-ovom posluzitelju: 0.936451 Mbit/s
Download brzina - paralelni FTP: 9.801288 Mbit/s
Download brzina - paralelni HTTP: 9.448743 Mbit/s
Kasnjenje: 0.0 ms
Varijacija kasnjenja: 0.0 ms
Izgubljeni paketi: 0% loss

Download brzina vaseg linka: 9.801288 Mbit/s

FINISHED at: 2016-03-02 11:44:48

T-Com

19. mjerenje: 2016-10-06 15:09:41

*****Zapocinje paralelni HTTP test.....*****
HttpEntity: org.apache.http.conn.BasicManagedEntity@1ad7d5f

HTTP current speed: 0.0 B/s: 0.0 Mbit/s with 2 active threads!
HTTP current speed: 495559.8 B/s: 3.9644785 Mbit/s with 4 active threads!
HTTP current speed: 401221.38 B/s: 3.209771 Mbit/s with 6 active threads!
HTTP current speed: 853625.6 B/s: 6.829005 Mbit/s with 6 active threads!
HTTP current speed: 442527.9 B/s: 3.5402234 Mbit/s with 8 active threads!
HTTP current speed: 538688.4 B/s: 4.309507 Mbit/s with 8 active threads!
HTTP current speed: 542901.44 B/s: 4.3432117 Mbit/s with 8 active threads!
HTTP pipe is full, waiting for speed to stabilizeHttpEntity: org.apache.http.conn.BasicManagedEntity@1d0b029

Ukupno received na NIC-u za vrijeme HTTP paralel downloada: 6.4358206 MB

Received za vrijeme ovog testa: 5.858966 MB

HTTP speed testing: reports total speed: 4.319058 (Mbit/s)
Promet na NIC-u je povecan za 8.963185% u odnosu na promet izazvan mjerenjem

20. mjerenje: 2016-10-06 15:10:06

*****Zapocinje paralelni FTP test.....*****
HttpEntity: org.apache.http.conn.BasicManagedEntity@f9bd75

FTP current speed: 0.0 B/s: 0.0 Mbit/s with 2 active threads!
FTP current speed: 0.0 B/s: 0.0 Mbit/s with 4 active threads!
FTP current speed: 0.0 B/s: 0.0 Mbit/s with 6 active threads!
FTP current speed: 0.0 B/s: 0.0 Mbit/s with 8 active threads!
FTP current speed: 0.0 B/s: 0.0 Mbit/s with 10 active threads!
FTP current speed: 0.0 B/s: 0.0 Mbit/s with 12 active threads!
FTP current speed: 0.0 B/s: 0.0 Mbit/s with 14 active threads!
FTP current speed: 385257.0 B/s: 3.082056 Mbit/s with 16 active threads!
FTP current speed: 881251.7 B/s: 7.0500135 Mbit/s with 18 active threads!
FTP current speed: 583915.56 B/s: 4.6713247 Mbit/s with 20 active threads!
FTP current speed: 563131.25 B/s: 4.50505 Mbit/s with 20 active threads!
FTP current speed: 590636.6 B/s: 4.725093 Mbit/s with 20 active threads!
FTP pipe is full, waiting for speed to stabilize
Received za vrijeme ovog testa: 7.9133453 MB

FTP speed testing: reports total speed: 4.1571717 (Mbit/s)HttpEntity: org.apache.http.conn.BasicManagedEntity@11050d3

Ukupno received na NIC-u za vrijeme FTP paralel downloada: 8.674264 MB

Promet na NIC-u je povecan za 8.7721405% u odnosu na promet izazvan mjerenjem

ZBIRNI PODACI MJERENJA:

Trajanje mjerenja: 500 s

Promet izazvam mjerenjima:
ftpParalel download: 7.9133453 MB
httpParalel download: 5.858966 MB
download sa CARNet-ovog servera: 4.3483257 MB
upload do CARNet-ovog servera: 0.16364098 MB
download datoteke za upload: 0 MB
UKUPNO download-a: 18.120636 MB

Download brzina od CARNet-ovog posluzitelja: 2.897918 Mbit/s
Upload brzina prema CARNet-ovom posluzitelju: 0.26161626 Mbit/s
Download brzina - paralelni FTP: 4.1571717 Mbit/s
Download brzina - paralelni HTTP: 4.319058 Mbit/s
Kasnjenje: 0.0 ms
Varijacija kasnjenja: 0.0 ms
Izgubljeni paketi: 0% loss

Download brzina vaseg linka: 4.319058 Mbit/s

FINISHED at: 2016-10-06 15:10:43

0 0 hvala 0
10 godina

Hakommetar je nebitan za nas, to ti treba za prigovor ISPu oko raskida. Stavi ti podatke te parice.

Ovo ostalo sto si napisao, vise manje si upao u zamku da ti prodaja proda brda i doline samo da prodaju i dalje ih opce nije briga dal to sto pricaju moze il nemoze. Za bilokakav raskid ugovora moras prvo dobit potvrdu od ISP-a inace da, mozes placat penale ako raskines prije. Mislim, ako ti imas zakonske osnove za raskid ugovora, svejedno je dal raskines prije nego ti oni "odobre" al kako su te stvari zavrzlama, a ISP-ovi imaju dobru pravnu sluzbu ja se ne bi s tim igrao da raskidam na svoju ruku prije nego od njih dobijem potvrdu. Vjerojatno si daleko od centrale i zato ti nitko nije mogao isporucit vise ili je problem u parici. Ako ce tko moc onda je to tcom. I da, oni ti obicno ukljuce minimalnu brzinu odmah, pa tek kasnije povecavaju nakon sto te ukljuce na osnovnu. Glupo al je tako.

Ovo za optiku neznam, nisam nikad cuo da ti prvo moraju stavit adsl/vdsl da bi ti optiku uveli, mozda netko drugi zna sto se tog tice, al mozda je to bio i prodajni predstavnik koji je muljao da proda :) Ako imas bas ugovor na kojem pise optika onda ce valjda sprovest i rjesit ces sve probleme koje imas, samo eto, sacekaj raskid od vipa.

1 0 hvala 1
8 godina
neaktivan
Re: Pomoć oko malo zeznute situacije sa VIP i T-Co

Hvala na odgovoru! 

Rekli su mi da će me spojiti na VDSL, ne da će mi prvo to provoditi. Jer kao kroz moju paricu ne prolazi ni ADSL kako spada od drugih providera a od njih kao hoće.

Predao sam zahtjev za raskid ugovora, za to se sada ćeka odobrenje kao što sam napisao, koliko sam ja skužio ja sam sad njih tražio da mi pruže raskid bez penala?

Poslao sam i T-Comu i VIP-u, nadam se da cu moci jos birati kada mi doma stignu pisma ako oba 2 providera odluce da me puste.

9 godina
neaktivan

U HT-u ako nije prošlo 14dana od uključenja isključenje usluga je vrlo jednostavno, agent odmah šalje na administraciju koja pokreće isključenje. Ne treba prigovor niti ništa. Distributer dolazi po opremu. Sa VIP-om moraš vidjeti. 

0 0 hvala 0
10 godina
43zur kaže...

Rekli su mi da će me spojiti na VDSL, ne da će mi prvo to provoditi. Jer kao kroz moju paricu ne prolazi ni ADSL kako spada od drugih providera a od njih kao hoće.

Nema to "ne prolazi signal" to si ili nesto krivo razumio il su pricali svasta.

43zur kaže...
Poslao sam i T-Comu i VIP-u, nadam se da cu moci jos birati kada mi doma stignu pisma ako oba 2 providera odluce da me puste.

Nemozes ti na istoj usluzi bit na 2 providera. Koliko sam ja skuzio, ti si trenutno na vipu i samo od njih moras dobit taj raskid ugovora. U tcoma si tek potpisao i nemas sto raskidat. Mozes samo stornirat to sto si potpisao dok ti vip ne potvrdi raskid ugovora bez penala, al to, kao sto je receno, samo se javis njima i unutar 14 dana uopce nema pitanja hoce li nece li. A ako ne dobijes raskid ugovora u vipa a ostavis potpisivanje novog kod tcoma tcom ce ti sam raskinut ugovor s vipom i onda sljede oni penali koje su gore spominjali.

8 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...

Nemozes ti na istoj usluzi bit na 2 providera. Koliko sam ja skuzio, ti si trenutno na vipu i samo od njih moras dobit taj raskid ugovora. U tcoma si tek potpisao i nemas sto raskidat. Mozes samo stornirat to sto si potpisao dok ti vip ne potvrdi raskid ugovora bez penala, al to, kao sto je receno, samo se javis njima i unutar 14 dana uopce nema pitanja hoce li nece li. A ako ne dobijes raskid ugovora u vipa a ostavis potpisivanje novog kod tcoma tcom ce ti sam raskinut ugovor s vipom i onda sljede oni penali koje su gore spominjali.

Ali ja trenutno imam 2 providera u kuci.. VIP i T-Com, sa VIP-a me nisu odjavili nego zamjenili paricu i spojili me na T-Com. 

Ja sada trebam raskinuti ugovor sa VIPom, poslao sam zahtjev u VIP Centru. Zahtjev onaj za unutar 14 dana sam također poslao T-Comu sa napomenom da ću ostati na T-Comu ako mi VIP dopusti raskid bez naknade.

10 godina
43zur kaže...

Ali ja trenutno imam 2 providera u kuci.. VIP i T-Com, sa VIP-a me nisu odjavili nego zamjenili paricu i spojili me na T-Com.

Ja pojma nemam sta si ti tu pokusao napisat :(. Ako imas 2 providera imas 2 parice do kuce i 2 linije?

8 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...

Ja pojma nemam sta si ti tu pokusao napisat :(. Ako imas 2 providera imas 2 parice do kuce i 2 linije?

Pa bas je malo zakomplicirano, zar ne?

Ovako: Imam aktivan internet od T-Coma, a nisam odjavljen sa VIP-a, ja sada mogu uštekati ruter od VIP-a, priajvit se sa VIPADSL šifrom i spojiti ću se na VIP internet, a kad prištekam ruter od T-Coma, prispojim se na T-Comov internet.

Edit: Tehničar iz T-Coma je navodno "zamjenio" paricu, nije ga bilo nekih 40-ak minuta, ostavio je noise generator spojen na ruter i išao do kutije sa kablovima.

Edit 2: Evo upravo sam pricao sa korisnickom podrskom od T-Coma, rekli su mi da se javim ako mi VIP odobri raskid ugovora i da će se moj ugovor ponovno pokrenuti (kao zamrznut ce ga sada ili valjda), rekao sam da cu 100% preci na T-Com ako me VIP pusti i rekli su mi da necu morati placati nikakvu naknadu za to sto sam morao raskinuti ugovor u zakonskom roku, gospoda je ostavila napomenu u sistemu da mi VIP ne da da raskinem ugovor bez penala. Cekam sada pismo od VIP-a da vidim sta oni kazu i ako dobijem raskid ugovora bez penala idem na T-Com.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.10.2016 11:09 (43zur).
10 godina
v"ako: Imam aktivan internet od T-Coma, a nisam odjavljen sa VIP-a, ja sada mogu uštekati ruter od VIP-a, priajvit se sa VIPADSL šifrom i spojiti ću se na VIP internet, a kad prištekam ruter od T-Coma, prispojim se na T-Comov internet."

zar je to tehnicki moguce?

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
froxie24 kaže...
v"ako: Imam aktivan internet od T-Coma, a nisam odjavljen sa VIP-a, ja sada mogu uštekati ruter od VIP-a, priajvit se sa VIPADSL šifrom i spojiti ću se na VIP internet, a kad prištekam ruter od T-Coma, prispojim se na T-Comov internet."

Izbaci mi login od homeboxa kada spojim VIPov ruter, prvo se trebam ulogirati i onda trazi moj VIP korisnicke podatke koje sam dobio sa paprima, ono IME@VIPADSL i takve stvari, upisem to i on se nakon par sekundi spoji..

10 godina
43zur kaže...
Ovako: Imam aktivan internet od T-Coma, a nisam odjavljen sa VIP-a, ja sada mogu uštekati ruter od VIP-a, priajvit se sa VIPADSL šifrom i spojiti ću se na VIP internet, a kad prištekam ruter od T-Coma, prispojim se na T-Comov internet.

To za vip je jasno. Tamo si jos pod ugovorom, njihova usluga ide pa je jasno da ce ti radit i njihov internet.

Ovo za tcom mi samo nije jasno, znaci ti vec imas tcomove sifre za login, i njihov router, i kad spojis router radi ti i to preko tcoma? To mi je malo cudno al izgleda da ocito ako neko koristi bitstream sve ide preko tcoma pa se ovakve situacije mogu desit tako da korisnik nema downtimea dok se ISPovi zamjene.

8 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...
43zur kaže...

To za vip je jasno. Tamo si jos pod ugovorom, njihova usluga ide pa je jasno da ce ti radit i njihov internet.

Ovo za tcom mi samo nije jasno, znaci ti vec imas tcomove sifre za login, i njihov router, i kad spojis router radi ti i to preko tcoma? To mi je malo cudno al izgleda da ocito ako neko koristi bitstream sve ide preko tcoma pa se ovakve situacije mogu desit tako da korisnik nema downtimea dok se ISPovi zamjene.

Tako je, VIP je koristio T-Comovu paricu i zato valjd imam instant prijelaz? Tehnicar mi je samo spojio T-Comov ruter, nazvao nekog u podrsku da ga aktiviraju i to to.

10 godina
43zur kaže...

Tako je, VIP je koristio T-Comovu paricu i zato valjd imam instant prijelaz? Tehnicar mi je samo spojio T-Comov ruter, nazvao nekog u podrsku da ga aktiviraju i to to.

Sve parice su tcomove, tako da svi koriste "tcomove parice".

Znaci imas doma 2 routera, 2 sifre od tcoma i vipa i obe ti rade? Sam potvrdi da znam jer je interesantna istuacija. Znaci mozes se na oba routera spojit na internet (ne samo da sifru prihvati vec da surfas).

17 godina
froxie24 kaže...

Ni meni ovo nije jasno kako bi to bilo tehnicki moguce !?

Gola sinhronizacija da, moguca je u svakom slucaju ali da spajanje na internet radi u smislu da sufras nikako mi ne ide u glavu....

Kako jedan port na DSLAMU moze davati 2 razlicita trVoip-a ili 2 ACS URL-a ??

Zapravo jos je i moguce mozda da internet radi ali telefon nema sanse niti njihov remonte pristup.

No opet poznavajuci t-com kod njih je ama bas sve moguce

Ako predpostavimo da port samo daje goli izlaz i da je "glup" a sve ostalo odradjuje router i sto se tice VoIP-a i remonte servera i da ako su uredni Vlanovi ili VPI/VCI u routeru onda je ova situacija moguca.

Ja sam imao slicnu situaciju da na liniji kojoj je internet bio iskljucen 2 godine i imala je obican analogni telefon preko splitera, ukljucivanjem routera isti se uredno sinkao na ADSL2+ i spoijo se uredno na net sa komsijskim korisnickim imenom ali samo ako smo prvo ugasili ADSL2+ prvo kod njega.

Jednostavno smo dosli do zakljucka da iako je internet odjavljen apsolutno bas nitko ga nije iskljucio sa porta na DSLAMU.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.10.2016 0:59 (spaljeni).
8 godina
neaktivan

Ne koristimo usluge telefona, nikada telefon nije bio spojen na ruter. 

Provjeriti cu ujutro sta kaze VIPov ruter pa javim ovdje. (Trenutno mi je spojen ruter od T-Coma)

15 godina

Pozdrav svima,čini se da bih mogao ovdje zatražiti savjet.Imao normalni adsl,velike smetnje,

loša lokacija i uspio dobiti 4g backup ruter zte 283+.Sve šljaka,sretan zbog brzine no ne mogu 

za sada otvoriti portove za bilo koji p2p klijent.Wireless mode je,t-com operater,zvao nitko ništa ne zna

imam opciju za port forward ali neće.Ako je upnp enable svejedno npr.transmission port closed,utorrent

isto,deluge isto,ako napravim pf opet neće.Operation mode je wireless broadband,postoji i bridge mode

i cable broadband koji su lokani.Sa javnih trackera normalan download i upload no budući da koristim

puno privatnih torrenata sam u banani.

Ako netko zna kakvu fintu ili je do t-coma.Unaprijed zahvalan.

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Zamolio bih te da napraviš novi post, nemoj hijackat moj. Lp
10 godina
neaktivan

Ti na mobilnoj mreži ne možeš forwardat portove. Za forwardanje moraš kontaktirati T-Com jer samo oni to mogu podesiti na mobilnoj mreži.

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
15 godina

Hvala na odgovoru ali da li je moguće pojedinačno po korisniku ili moram slati neki generalni zahtjev,pritužbu bla bla.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice