Optima telekom internet izdvojena tema

poruka: 3.235
|
čitano: 1.322.596
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
odjavljen
Re: Optima telekom internet
bruno11 kaže...

koji ruter daju za vdsl? možeš li zalipit sliku parametara iz rutera?

Neki inboxov ruter.Stavio bi sliku,ali mi je ruter iza tv,pa je ne zgodno uslikat,a i kamera na mobu nije za pohvalit.

10 godina
odjavljen
ursusc355 kaže...

uzeo to2 paket 20 mb ...speedtest pokazuje brzinu 15.3 mb ...jel nije to premalo ako im plačam 20 mb ?

Slicna stvar i mene zanima,ali mislim da je to normalno.Evo ja bas sad testiro i sad mi pise da mi je download 32,a ujutro je bio 39.Ping i upload su ostali isti doduse(15 ping,6 upload)

10 godina
odjavljen
Optima telekom internet

Evo promijenio server na Speedtestu i pise 39 opet.

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Optima telekom internet

Provjeri da ti se mozda neki update ili nesto ne odvija u pozadini,jer vidim da i to utjece.

0 0 hvala 0
9 godina
IvanDado kaže...
ursusc355 kaže...

uzeo to2 paket 20 mb ...speedtest pokazuje brzinu 15.3 mb ...jel nije to premalo ako im plačam 20 mb ?

Slicna stvar i mene zanima,ali mislim da je to normalno.Evo ja bas sad testiro i sad mi pise da mi je download 32,a ujutro je bio 39.Ping i upload su ostali isti doduse(15 ping,6 upload)

Nije normalno. Oscilacije 1-2 mbita su donekle ok jer ovisi o vise stvari, ali da ti 5mbita fali na 20 ili 30 je previse. Iako, vjerojatno neces nista moc napravit jer je u zakonskim okvirima.

Zato za testiranje uvijek bit spojen zicno, testirat zg, frankfurt po mogucnosti u neko gluho doba da si siguran da server njima nije opterecen. Ako tad vuce sve kako stima, dalje trazit probleme koji bi mogli bit, znaci testirat recimo u peak satu par dana vidjet itd itd.

12 godina
protjeran
sandokan111 kaže...
IvanDado kaže...
ursusc355 kaže...

Nije normalno. Oscilacije 1-2 mbita su donekle ok jer ovisi o vise stvari, ali da ti 5mbita fali na 20 ili 30 je previse. Iako, vjerojatno neces nista moc napravit jer je u zakonskim okvirima.

Zato za testiranje uvijek bit spojen zicno, testirat zg, frankfurt po mogucnosti u neko gluho doba da si siguran da server njima nije opterecen. Ako tad vuce sve kako stima, dalje trazit probleme koji bi mogli bit, znaci testirat recimo u peak satu par dana vidjet itd itd.

pa rekao sam da sam prije 2 godine kod istog operatera plačao 20 mb i imo sam 20 mb ...sad kad sam ponovo digao brzinu na 20 sad nemam 20 nego 15

16 godina
ursusc355 kaže...
sandokan111 kaže...
IvanDado kaže...
ursusc355 kaže...

pa rekao sam da sam prije 2 godine kod istog operatera plačao 20 mb i imo sam 20 mb ...sad kad sam ponovo digao brzinu na 20 sad nemam 20 nego 15

Gle, nećeš ništa napraviti ako ćeš se ganjati s njima jer očito nisu (trenutno) sposobni svakome davati maksimum brzine, a i definicija tarife je takva kakva je. Dakle zato i imaš klauzulu 'DO'. 70% brzine ti najmanje isporuče i to je po ugovoru i zakonu njima dovoljno. To što nemamo maksimum je samo pokazatelj da su tehnički i tehnološki limitirani za razliku od jače konkurencije. Ja sam sinoć mjerio ispod 17mbps, u najboljim danima ide oko 17,7mbps, standardno uglavnom oko 17,2. Urbani kvart blizu centra Varaždina. Kad sam razgovarao s podrškom zašto je tome tako, delegatica mi je pomalo arogantno rekla; 'gospodine, mi smo zakonski dužni..." ... bla bla bla ... Što bi tek bilo da uzmemo 40mbps tarifu ? Linija je kod mene, kao što sam pisao, sposobna za 21mbps. Dakle mislim da po tom pitanju nemožemo baš ništa. To je tako s Optimom, i s obzirom da su do nedavno bili u banani kao firma dobro je da i ovako radi kako radi. Ja se ipak ne mogu požaliti na stabilnost i dostupnost, ne sjećam se kad sam zadnji put imao problema ako izuzmemo aljkavost kod prebacivanja s 10 na 20 mbps tarifu (administracija), a i cijena je najbolja za to što daju tu gdje jesam i s obzirom na dostupnu konkurenciju. Ali da me isto malo smeta to što namjerno limitiraju vezu, smeta me. Netko je pisao o skidanju par mbps od maksimalne da se osiguraju od pucanja veze, nešto u tom smislu. Makar je kod tebe brzina čitavih 5mbps niža i blizu je minimuma koji garantiraju, a veliš da ti je išlo 20, hm. Ko zna u kakvoj su situaciji oko infrastrukture po pojedinim lokacijama i kako im se situacija mijenjala od vremena prije nego su otišli u bananu ? Ja sad namjeravam biti barem godinu još kod njih da smanjim penale za prijevremeni raskid, a onda ću na nešto drugo. I to najviše zbog uploada koji je fakat smiješan na klasičnom ADSL-u.

Deckard
12 godina
neaktivan
Dok optima svoje LLU-e ne nadogradi na vdsl 20 Mbita isporucuju po ADSL2+, a ADSL2+ vec na 500 m od centrale ne moze isporucit 20 Mbita. Jos ako neki spoj vremenom oksidiro, morao se spustit profil kako nebi pucalo.
Mozes trazit prijavu kvara pa da se sve pregleda.
VDSL dslami su se poceli ugradivat, ali nejde tako brzo, jer ima dosta centrala di treba zakupit dodatni niti optike zbog propusnosti. Ali kak sad stvari stoje vecina OT centrala ce do kraja godine bit VDSL
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
16 godina
neaktivan
deckard kaže...
ursusc355 kaže...

Donja granica za 20mbps im je 14mbps (70%), tako su meni objasnili. Meni npr. linija ide do 21mbps, a na TO2 20mbps mi limitiraju na 17,2-17,7. Pitao sam ih zašto je nekad blast išao preko 20 na istoj liniji, a odgovorili su mi da su zakonski dužni isporučiti najmanje 70% od maksimalne oglašene.

Tako je i kod mene. Rekli su da linija bez problema podrzava do 21mbps, ali je limitirano na 17mbps.

Nisam zivkao i zamarao se s time, ok radi.

Imam samo tel (ne koristim, ali placam) i Internet.

Jedini razlog zasto sam na Optimi je cijena.

Primjetio sam jedino da mi vise puca veza nego dok sam bio na 10mpbs, ali moram to jos detaljno istraziti.

Premda vjerujem da je to do mog modema (sagem1704 koji sam dobio pred 5g), nisam dobio novi.

Vjerojatno nije niti bilo potrebe, jer nije vDSL (ako uopce shvacam problematiku).

Radi torrent, klinci nesto vrte na youtubeu i resetira se veza u sred HS meca, pa iscekivanje hoce se spojit na vrijeme da nesto uspijem odigrati

Battletag - Gobac#2782; Cypher: Ignorance is bliss.
15 godina
Optima telekom internet

ja vec dva tjedna na vdsl i sve pet

jedina stvar je da sam nakon migracije izgubio hd programe na optitvu,navodno da je to neki problem sa migracijom na vdsl

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2260909
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Napokon danas dosao frajer iz optime i namjestio novi router nekakvi innboxov i sad jos cekam HT-ov signal da mi pusti da imam net, telefon i televiziju.. jel zna netko koliko to traje?
Uglavnom jos popodne sad dosao oversea express i doneso mi isti takav router pa sad imam dva nova... tko je tu lud? Da ih nazovem i kazem da sam dobil dva ili da cutim i ak jedan crkne da imam zamjenu? Isto u vezi HT-a ak neko zna nek mi kaze pls.
Hvala
Zemba
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Optima telekom internet

ostavi si ga i šuti,ako te  traže onda daj jer si  čovjeku potpiso pa te uhvate,šuti dok se nejave

dajac
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
vi ste dobri sa to2,17mb brzina a moja je i nema pomoći kako u optimi kažu.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Zovi OT i rijesi povrat, jer si potpiso da si preuzeo od OE-a i da ti je tehnicar ostavio, a ovaj innbox i stb sto su dosli OE om su ti beskorisni, jer u ACS je uneseno ovo sto je tehnicar bio tako da i ovo da ti rikne neces moc aktivirat, a rucno u innbox nemozes unest podatke za net a pogotovo za VOIP
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
9 godina
neaktivan
Ok hvala, da li znas jos slucajno koliko treba HTu da mi puste signal? Ne kuzim ak optima ima ugovor s njima zasto to instantno ne rade
.. nego uvijek nekakva čekanja.
Osječam se ko budala kad ih moram zivkat non stop i od 5 ljudi u tehničkoj podršci dobim 5 različitih odgovora.
Zemba
9 godina
neaktivan
Kad je tehničar došo nisam ništa potpisivao.
Zemba
11 godina
neaktivan
Optima telekom internet

mislim kod ovoga sa dostavom jer ovi ti i tak budu lupali naknadu za korištenje modema

dajac
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Meh, sad novi problem opet... navodno mi je HT pustio signal ali kad se spajam na net pise da mi je onemogučeno spajati se. Nazovem ih da pitam koji je problem pa su mi rekli da resetiram router ali sve isto. I naravno prosljedili dalje onim koji rjesavaju to ali eto sad ce vikend pa naravno da ce se OPET oduzit na sljedeci tjedan sve... puna mi je kapa takvih nesposobnih idiota.
Zemba
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Optima telekom internet

Prije točno mjesec dana prešao sam na Optimu, uzeo VDSL-2 paket 40/6. Uz manje probleme prebacili me prema dogovoru. Od prvog dana brzina po danu OK 42/6.5, ali svaki dan točno od 18 do 23 sata net mi mrtav. Brzina oko 3Mbit/s. Mjesec dana mjerim Hakommetrom i šaljem mjerenja. Bio tehničar Optime i T-coma (njihova centrala) i mjerili paricu, parica savršena max podržana brzina 93 Mbit/s veli T-com, Optima mjeri 95 Mbit/s. No meni i dalje svaki dan net pada tih pet sati. T-com tehničar čak i pokazao mjerenja njihove centrale iz kojih se jasno vidi da u vrijeme kad ja imam 3 Mbit/s njihova centrale prema Optimi u ZG imam stabilnih 45/8. Pošto Optima garantira 30/4 da li imam pravo raskid ugovorne obveze.

Lp

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ck_kiki kaže...

Prije točno mjesec dana prešao sam na Optimu, uzeo VDSL-2 paket 40/6. Uz manje probleme prebacili me prema dogovoru. Od prvog dana brzina po danu OK 42/6.5, ali svaki dan točno od 18 do 23 sata net mi mrtav. Brzina oko 3Mbit/s. Mjesec dana mjerim Hakommetrom i šaljem mjerenja. Bio tehničar Optime i T-coma (njihova centrala) i mjerili paricu, parica savršena max podržana brzina 93 Mbit/s veli T-com, Optima mjeri 95 Mbit/s. No meni i dalje svaki dan net pada tih pet sati. T-com tehničar čak i pokazao mjerenja njihove centrale iz kojih se jasno vidi da u vrijeme kad ja imam 3 Mbit/s njihova centrale prema Optimi u ZG imam stabilnih 45/8. Pošto Optima garantira 30/4 da li imam pravo raskid ugovorne obveze.

Lp

Slična situacija i kod mene, nedavno sam prešao sa 4 na 10 Mb i od tada svaki dan oko 5-6 popodne brzina padne na 2 Mbit, vrati se na 10 Mbit oko 11-12 naveće. Dok sam imao 4 nikad nije brzina padala.  Parica je ispravna, probao sam sa drugim routerom ista stvar.

12 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Dali oni namjerno spuštaju brzinu, jer da je nešto neispravno cjelo vrijeme bi brzina bila loša ne samo od 18 do 23h ?

0 0 hvala 0
15 godina

Uz čašu cedevite T-com tehničar mi rekao da Optima ima problema s pipom prema van i da im brzina pada u špicama. To nije točno od 18 do 23 bude plus minus 30 min i brzina lijepo postepeno  pada, da bi svoj maksimum minimuma dosegla oko 21 sat. Onaj dan kad je Dinamo igrao sa Olympiacosom i kada su valjda ljusi stremali tekmu sa nete meni je Hakommetar izmjerio 0,97 Mbit, i tako je bilo cijelo vrijeme utakmice. Tada iza 21 sat brzina se polako vraća da bi se stabilizirala između 23 sata i ponoći. Predpostavljam da je to vrijeme kada je promet kućnih korisnika najjači.

Lp

11 godina
neaktivan
Optima telekom internet

taj tcom-tehničar brljezga,nije problem sa optiminim izlazom već je problem u t-comovoj bezobrazčinom,kad-tad se to bude otkrilo i bude izišlo iz njihovih redova i to kad njihov razočarani djelatnik  bude dobio otkaz iznijet će  van u javnost i to sa dokazom jer rekla-kazala nebu držalo vodu,t-com namjerno guši linije svima nama koji smo njima prešli i to rade iz osvete da bi im se vratili,živi bili pa vidjeli

dajac
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2015 7:34 (dajac59).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Optima telekom internet

Imam jedno pitanje, prijatelj je u jednom manjem mjestu sagradio kuću i htio bi sad uvesti internet, a ja sam mu preporučio Optimu. 

Da li se može na Optimi uvest samo internet, znači bez telefona? Hvala!

0 0 hvala 0
14 godina
Optima telekom internet

Na stranicama piše da se može. Da budeš bolje siguran nazoveš i pitaš.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ck_kiki kaže...

Uz čašu cedevite T-com tehničar mi rekao da Optima ima problema s pipom prema van i da im brzina pada u špicama. To nije točno od 18 do 23 bude plus minus 30 min i brzina lijepo postepeno  pada, da bi svoj maksimum minimuma dosegla oko 21 sat. Onaj dan kad je Dinamo igrao sa Olympiacosom i kada su valjda ljusi stremali tekmu sa nete meni je Hakommetar izmjerio 0,97 Mbit, i tako je bilo cijelo vrijeme utakmice. Tada iza 21 sat brzina se polako vraća da bi se stabilizirala između 23 sata i ponoći. Predpostavljam da je to vrijeme kada je promet kućnih korisnika najjači.

Lp

upravo to,to se i meni ne t-scum-u dogadjalo,od 18-00h katastrofa,ljudi dodju s posla i navece odmaraju uz net

11 godina

..isto pad brzine se kod mene javljao u večernjim satima od ugovorenih 4Mb bi palo ispod 1Mb što me navodilo da Optima štedi sa zakupljenim kapacitetom na centrali. Prijavio prelazak kod drugog provajdera pa me gospođa iz Optime "darivala" sa većom brzinom od trenutne ( davala 7Mb) pa sam rekao da idem na 30/5 . Na to mi reče da moja parica nemože više od 7Mb :D ...možda njihov adsl modem nemože ( max mu je 12Mb po specif.). Spojih se na novog provajdera i ide 30/5 bez greške i u večernjim satima :)

9 godina
neaktivan
Može uzet samo internet, ali preporučujem bez ugovorne obveze tak i tak imaju sad neke akcije za nove korisnike jer moji problemi s Optimom još traju od 15.10 do danas kako god ja ne preporučujem Optimu nikome zbog svog iskustva...
Zemba
11 godina
neaktivan
Optima telekom internet

a kakvih to problema imaš,evo mene danas triput zovu sami da mi naprave novu tarifu bez ugovorne obveze i nikako da se javim,ili sam u vani ili nestignem da im odgovorim

dajac
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Optima telekom internet

Ja otkad sam prešao na Optimu s T-šrota prije 5 godina nemam praktički ni riječi prigovora, prošli mjesec se prebacio na TO2 10 MBit i prebacili me već nakon dan-dva a rekao mi operater da će trebati 5-10 dana. Mjerio sam puno puta brzinu i uvijek kako je i dogovoreno u bilo koje vrijeme, od 9.5-10 MBit-a. Živim u malom gradu, 5-6 tisuća ljudi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice