Kako tocno izmjeriti brzinu koju nam daje provider? Moze li se dobit realno stanje preko speedtesta ili se drugacije to mjeri?

Kako tocno izmjeriti brzinu koju nam daje provider? Moze li se dobit realno stanje preko speedtesta ili se drugacije to mjeri?
Bas sam probao i nazalost nije pomoglo sto se tice wireless smetnji na optitvu... PC Strucnjak ako mozes pogledati molim te da li sam dobro upisao...http://flic.kr/p/psgSth
Otišo adapter od rutera ZTE ZXHN H108L koji je 12V 500mA, došo danas majstor i stavi od 9V 850mA. Dali je to ok, hoće to radit tako?
hahaha zovu me iz optime da u 12. mjesecu istice ugovor, za produzenje ugovora mi nude paket za medunarodne pozive za 1 kunu prvih 6. mjeseci, pitam dobro kolko inace kosta taj paket, veli lik 6,50 kuna mjesecno. Ako tad nisam krepao od smijeha necu nikad, a jesu cigani to je nesto strasno, pa kako ih nije sram zvat i rec to su nase beneficije za produzenje ugovora...ma mrs, 3 mbit i najlosii ruteri ikad proizvedeni, ne hvala
hahaha zovu me iz optime da u 12. mjesecu istice ugovor, za produzenje ugovora mi nude paket za medunarodne pozive za 1 kunu prvih 6. mjeseci, pitam dobro kolko inace kosta taj paket, veli lik 6,50 kuna mjesecno. Ako tad nisam krepao od smijeha necu nikad, a jesu cigani to je nesto strasno, pa kako ih nije sram zvat i rec to su nase beneficije za produzenje ugovora...ma mrs, 3 mbit i najlosii ruteri ikad proizvedeni, ne hvala
...a da se ne radi slučajno o cijeni minute razgovora ???
ma neznam, nebitno...koji ce mi to k kad i ne zovemo nikoga u inozemstvo, umjesto da ponude vecu brzinu interneta oni nude neke gluposti, da su makar na 5 mbit ponudili nebi nista rekao, zamisli s 3 na 5 mbit bude im se sustav raspao od opterecenja ali neka, samo neka nastave ovako da vidim kolko ce korisnika imat kroz iducih par god
Na bitstreamu sam , znaci annex b
Ali koja je razlika gledao ja program uzivo ili pauziram pa gledam nakon par sekundi
Da, ja sam u regiji istok i na bitstreamu, hvala ti na odgovoru valjda ce se rijesiti.
Nocas je isla nova nadogradnja optitv stb-a. Dolje ispod su navedena poboljsanja.
Nadogradnja se pokrece tako da iskljucite stb iz struje te ponovno pokrenete.
Nova verzija:
- otklonjen problem smrazavanja/restart STBova
- otklonjen problem s daljinskim upravljačem (kada prestane raditi daljinski)
- otklonjen problem s titlovima
- otklonjen problem s volume barom
- otklonjen problem sa pokretanjem snimljenog sadržaja
- otkonjeni su i ostali manji problemi koji su bili prijavljeni
- videoteka – grafički dorađena
- dodana opcija „Isključeno“ u Postavke –> Stanje mirovanja
- poboljšane USB media funkcionalnosti
- poboljšana stabilnost STBova
poz svima!
evo čitam o optimi i novom sučelju, pa naletio na ovaj forum. inače sam bio zadovoljan već 5 godina, ali od novog sučelja imam potrebu prijeći dalje. brzina neta je ista sve ovo vrijeme (4Mbps), na telefonu imam 100 minuta besplatno dok konkurencija nudi 1000+, sježili su tv iskustvo s novim sučeljem (lik na SZK mi je priznao da je sučelje promašaj i pušteno bez pravog testiranja)... ne poduzimaju baš puno da zadrže korisnike. nego, imam Telsey STB i još nisam dobio zadnji update od 15.10. to ide nekim redom ili...? maloprije sam ga isključio iz struje i volume bar je još zmrdan...
Hvala ti sto si uopce rekao da postoji problem....
- otklonjen problem smrazavanja/restart STBova
- otklonjen problem s daljinskim upravljačem (kada prestane raditi daljinski)
- otklonjen problem s titlovima
- otklonjen problem s volume barom
- otklonjen problem sa pokretanjem snimljenog sadržaja
- otkonjeni su i ostali manji problemi koji su bili prijavljeni
- videoteka – grafički dorađena
- dodana opcija „Isključeno“ u Postavke –> Stanje mirovanja
- poboljšane USB media funkcionalnosti
- poboljšana stabilnost STBova
Nakon nadogradnje/updatea titlovi i dalje užasno mali kod gledanja filmova preko usb-a.
Koji modem/router je kompatibilan s Optimom, a da ima gigabitni LAN i "n" WiFi?
Ili bar neki router, pa mi ostane stari optimin u bridge modu.
Nešto što je trenutno best buy.
Ima od D-linka DIR-655 koji ima sve ovo gore, al izgleda da je neispravan. Isprobao sam sve moguće, al mi WiFi signal svako malo prekine. Čak sam i probao s drugim antenicama i jačinama signala u postavkama.
Vraćen na tvorničke postavke, isto...
Koji modem/router je kompatibilan s Optimom, a da ima gigabitni LAN i "n" WiFi?
Ili bar neki router, pa mi ostane stari optimin u bridge modu.
Nešto što je trenutno best buy.
Ima od D-linka DIR-655 koji ima sve ovo gore, al izgleda da je neispravan. Isprobao sam sve moguće, al mi WiFi signal svako malo prekine. Čak sam i probao s drugim antenicama i jačinama signala u postavkama.
Vraćen na tvorničke postavke, isto...
Ja sam imao isti problem.
Sada sam spojio TL-WR842N koji radi odlično, a koštao me oko 200 kuna.
Sada sam spojio TL-WR842N koji radi odlično, a koštao me oko 200 kuna.
Izgleda da ima samo 100 Mbps LAN :(
WAN port, znači da nema "modem", nego se u njega mora uštekati ovaj Optimin?