Optima telekom internet izdvojena tema

poruka: 3.236
|
čitano: 1.396.707
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Optima telekom internet
Mentor kaže...
Mjerenjem brzine za download pomocu Hakometra niti jednom mi brzina
nije bila maximalna nego uvijek do 2,5 Mb/s.
Kroz neko proslo vrijeme a prije ovog mjerenja uvijek sam imao u 95% mjerenja max brzinu
downloada 3 Mb/s.
Sta se tice uploda on je i sada i prije u svojim max granicama.
Znam da je "zakonski" dozvoljeno da brzina dowloada moze
biti duplo manja od maximalne.Smatram da bi to "zakonsko" pravilo
trebalo biti u slucajevima kada postoje poteskoce u mrezi i trenutnog
su karaktera.

Neznam da li trenutno postoje neki problemi pa je max brzina downloada
uvijek do 2,5 Mb/s.

Šibenik ( O2Carnet )

Zahvaljujem na pomoci,podrsci i razumjevanju forumasu PC - stručnjak . Sad sve radi za 5.

Uvijek Vaš nikad svoj.
15 godina
Optima telekom internet

mater im j....imao sam punih 3,2 mbit ove jadne brzine preko carneta i kad sam ugasio opti tv islo je do 5,5 mbit...a sad je svejedno bio opti tv upaljen ili ne brzina je ultra jadnih 2,8 mbit, nemogu normalno video pogledat kakav ocaj od brzine...cini mi se da u 12 mjesecu kad mi istice ugovor prelazim na t-com isto za 300 kn mjesecno imam max tv, flat 2-4 mbit i 60 min razgovora besplatno, takva im je ponuda sad a u to vrijeme bi trebala bit neka bozicna akcija pa ce vjerojatno i ponuda bit bolja...ak nista t-com daje mrvicu vise od 4 mbit ide do nekih 550 kb/s kod mog susjeda a ima max tv upaljen cijelo vrijeme...

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.4.2014 17:52 (domac5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
domac5 kaže...

mater im j....imao sam punih 3,2 mbit ove jadne brzine preko carneta i kad sam ugasio opti tv islo je do 5,5 mbit...a sad je svejedno bio opti tv upaljen ili ne brzina je ultra jadnih 2,8 mbit, nemogu normalno video pogledat kakav ocaj od brzine...cini mi se da u 12 mjesecu kad mi istice ugovor prelazim na t-com isto za 300 kn mjesecno imam max tv, flat 2-4 mbit i 60 min razgovora besplatno, takva im je ponuda sad a u to vrijeme bi trebala bit neka bozicna akcija pa ce vjerojatno i ponuda bit bolja...ak nista t-com daje mrvicu vise od 4 mbit ide do nekih 550 kb/s kod mog susjeda a ima max tv upaljen cijelo vrijeme...

ako imaš 2,8 mb/s sigurno nije problem do očajnog učitavanja videa....

11 godina
Optima telekom internet

Evo samo da kazem da sam uspio rijesit svoj problem s lešinarima zahvaljujuci hakomu.

Dosli iz ht-a,prespojili zice na banderi i nema pucanja, sumova,smetnji.

Dolazili su oni i prije kad im to hakom nije naredio i zacudo nisu znali rijesiti hmm....

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
domac5 kaže...

a da koristis net od susjeda a njemu podignes brzinu na 10 mbps za dodatnih 30 kn kojih mu ti placas? tako ces proci puuuuuno jeftinije

15 godina
Optima telekom internet

pametna ideja ali jbg kad je prije par dana odselio u njemacku tak da to je vec sad bivsi sused

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Optima telekom internet

pa nije to valjda jedini susjed? pitaj nekog tko nema maxtv jer za dodatnih 100 kn mozes imat 20/0,8 mbps internet a to je sigurno jeftinije od najjeftinijeg samostalnog neta.

0 0 hvala 0
15 godina
Optima telekom internet

ma neda mi se zaj. s tim onda ovisim o susjedu a ovi ostali su supci...osim toga trebal bih i neki yebacki wifi stick za to a oko moje kuce ima vise drveca i ostalih smetnji nego spolnih bolesti na ceskoj prostitutki koja radi prekovremeno...budem se strpio do 12 mjeseca s ovom sramotom od brzine pa cu onda vjv na t-scum...negdje mora bit granica jada a ta granica je 4 mbit a ove cicije me cijede na 2,8...idem bolje spat dok se ovaj post posalje na forum vjv ce bit jutro s obzirom na to kakav mi je internet

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Optima telekom internet

a cuj, namjestis jednom i radit ce bez problema. koristi dvije usmjerene antene koje montiras pozeljno na krov a acces point spojis na adsl router i gotovo. Placas manje - surfas brze. investicija se brzo isplati i susjedu i tebi. da si moj susjed ja bi kabel provukao i poduplao brzinu i svi sretni, ali kod mene se nitko ne seli sto znaci da nisi moj susjed. I vidi vipov adsl internet jer oni imaju upload 1 mbps kod 10 i 20 mbps brzine ako ti to sto znaci

0 0 hvala 0
16 godina
Optima telekom internet

Danas su me prebacili na OT profil preko T-com linije.

Vidim da mi je sada brzina od Uploada podignuta na 639 do 650 dok je download 2.8 Mb/s

A na T-comu sam imao UP oko 575 a DOW je išao od 3.1 do 3.4 mb/s

Jej postoji mogučnost da mi se smanji UP pa da s time dobijem veću brzinu od Downloada, jer vidim da sada ne ide preko 3.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nema tebi tu mnogo pomoci, na ht centrali i s ogromnom udaljenoscu od centrale, ako sve spojeve popravi i margina se dogne na 10 onda mozes tlacit ot da ti posalju za ht da digne profil, sad ak ti povecaju pucat ce ti veza. Ht za svoje korisnike ima profile za svaku situaciju da se nastela dok kad je bitstream postoji taj profil i kako je je.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
16 godina
Optima telekom internet

Telefon mi još ne radi, kako su jutros isključili Voip, i prebacili na OT profil, telefon još nije proradio.

Zvao sam SZK Optime i kažu da tijekom dana bi trebali u T-comu prebaciti, ali još uvijek ništa.

edit: proradio i telefon u 19:10 h

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.4.2014 19:38 (kran).

0 0 hvala 0
16 godina
Optima telekom internet

Moram ovo napisati, možda nekome isto pomogne.

Spliter koji sam dobio u paketu sa ruterom od OT ništa ne valja.

Jer kada preko njega spojim ruter i telefon brzinu Down u ruteru dobijem samo 1,8 Mb/s, a kad spojim sa starim spliterom od T-coma (što mi je ostao) brzina je 2.8 Mb/s.

Za nevjerovat je kolika je razlika. A kada spojim samo ruter bez telefona onda dobijem brzinu 3.3 Mb/s. Malo sam danas isprobavao razne šeme spajanja.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Splitter koji dode s ZTE modemom stvara veliko gusenje inije bas naj naj na vecim udaljenostima.
Najbolje parametre daje onaj sivi spliter od HT-a sto se sve ustekava gore s jedne strane.
16 godina
Optima telekom internet

Da, taj sivi imam, piše na njemu ELMAP Electronic sve se uštekava na jednoj strani.

Nisam ni probao ZTE spajati, upisao sam kor. ime i lozinku u stari ruter od T-coma (speedtouch) i odmah se spojio. Samo sam to sa spliterima išao isprobati.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
To ti je i najbolja solucija, ako imas dobar modem svi operateri su isti sto se tice interneta, bitno samo sto ti cijenom odgovara.
Neznam na koju foru H1 telekom ima sheme s FRITZ BOX-om. Taj mode je odlican.
16 godina
Optima telekom internet

Da pitam vas koji imate OptiTV da li vama šteka u zadnje vrijeme TV i to onako žešće, stalno slika zatrzava do bola što me nervira još više. Gasio ruter, resetirao reciver od TV ali nema nikakve sreće, očito mi ostaje samo korisnička služba ali vjerujem da ni od nje ništa koristi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Opti tv stalno steka i tu nema neke velike pomoci, na dslamu optima nema interleaving i slika steka cim se malo nesto oscilira jer se paketi izgube. Isto se desava i s maxtv kad ugasis interleaving i stavis fast mod.
17 godina
neaktivan
Optima telekom internet
Doma imam optimu i da li mogu koristiti user i lozinku od firme koja mi je isto na Optimi. U firmi imam vecu brzinu i optiTV pa neznam da li se radi provjera i telefonskog broja kod spajanja na Internet.

Poz.

Hvala za info.
Uvijek Vaš nikad svoj.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ne radi se nikakva provjera po broju, samo ti internet na istom useru ne moze radit na 2 lokacije, znaci jedan modem moras ugasit da bi ti net radio s istim userom.
16 godina
Optima telekom internet

Ja sam prije 2 dana prešao na OT, koristim modem od T-coma, ne znam jel će mi ostati ili ga moram vratiti, još nitko nije dolazio.

Taj modem sam dobio kada sam i uzeo adsl kod njih, mislim da je bio 02 ili 03 mjesec 2009.

Modem je THOMSON ST780 Speedtouch, SN Margin mi ponekad padne i ispod 6 db na 4db ili 5 db ali veza ne puca.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Ne radi se nikakva provjera po broju, samo ti internet na istom useru ne moze radit na 2 lokacije, znaci jedan modem moras ugasit da bi ti net radio s istim userom.

Profil korisnika na dslam-u se mjenja prema pristupnim podacima ili ostaje isti ?

Uvijek Vaš nikad svoj.
13 godina
neaktivan
Profil na dslam-u se mjenja ovisno o paketu brzine, nema veze s korisnickim imenom.
17 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Profil na dslam-u se mjenja ovisno o paketu brzine, nema veze s korisnickim imenom.

Znaci kad bi se stavio korisnicke podatke koje ima sada doma za O2carnet (3Mbps) u router u  tvrtki gdje je brzina 10Mbps surfao bi u tvrtki sa 10Mbps bez obzira na korisnicke podatke.Da li korisnicki podaci sluze onda  za naplatu prenosa podatka ? Cemu sluze "filteri" od optime i carneta da li su oni vezani za "profil" ili korisnicke podatke ?

Uvijek Vaš nikad svoj.
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.5.2014 22:19 (Mentor).
13 godina
neaktivan
Nije to sve bas tako divno krasno.

Carnet profil je vezan uz određeni port na dslamu i ima svoje ogranicenje brzine. I carnet user ti u firmi nebi radio.

Ja govorim za optimin user, on bi radio, no ovako

Ako u firmi imas 10 dona 5 preko ot usera, u firmi upises svoje podatke imat ces 5 makar je profil veci.
Ako doma upises podatle od 10 imat ces onoliko koliko je profil na dslam u, no ako ti se pusti i doma 10 profil imat ces 10 s firminim no ako spojis nazad carnet imat ces 3.

17 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Nije to sve bas tako divno krasno.

Carnet profil je vezan uz određeni port na dslamu i ima svoje ogranicenje brzine. I carnet user ti u firmi nebi radio.

Ja govorim za optimin user, on bi radio, no ovako

Ako u firmi imas 10 dona 5 preko ot usera, u firmi upises svoje podatke imat ces 5 makar je profil veci.
Ako doma upises podatle od 10 imat ces onoliko koliko je profil na dslam u, no ako ti se pusti i doma 10 profil imat ces 10 s firminim no ako spojis nazad carnet imat ces 3.

Znaci uvijek se gleda manje ili user OT ili "profil"na dslam-u,a Carnet je "posebna" prica i ovisi o "filteru kod Carneta.Znaci jedino nekim " cudom" da mi doma  dignu "profil" bi max iskoristio npr. 10 OT user. Da li kad bi mi korisnicka podrska iz nekog tehnickog razloga digla "profil" na vise pretplata ostaje ista jer kod ugovarnja je taj "profil" dogovoren.

Uvijek Vaš nikad svoj.
11 godina
neaktivan

poz, korisnik sam t-coma i zelim preci na optimu jer sam cuo da je jeftinije i bolje... mozete li nesto ukratko reci? po meni tcom je preskup, ali sto se tice brzine koju placam imam full i kad se nesto smrda brzo poprave (onako), jedino kada odjavljujem nesto ne cekaju ni 2 minute i vec ugase (ili spuste brzinu) e sad kako je to u optimi (npr. u pozegi), ima li neka brzina do 10mbps dl, koliko kosta i da li mogu imati internet bez telefona u optimi?
hvala 

Siky1234
13 godina
neaktivan

Ne gleda se uvijek ona manja, vec se ogranicenja rade na 2 odvojene platforme. Radi se ogranicenje brzine po useru i po maksimalnoj dozvoljenoj sinkroniziranoj propusnosti na DSLAM-u. Ovo s useron je uvedeno nesto kasnije od uvođenja OPTI-tv, jer optima nema mogucnost ogranicenja brzine po PVC portu, pa je ispalo da kada ugasis opti tv imas za net i brzinu koja je potrebna za IPTV, sto nije bilo dobro. Pa je uvedeno ogranicenje brzine po useru a ostalo ide za TV.
DA ako kojim cudom dobijes veci profil imat ces onu maksimalnu koja je sinkronizirana ako je manja od one koha je predodređena za user ili punu po useru ako puste vise.
Nemoze se naplatit promjena profila s vecom brzinom. Jer se naplata brzine vrsi po onoj brzini koha je vezana uz user na tom TK prikljucku.

E sad da i odg. na ovo oko prelaska.
AKO nemas problema s t-com na kojeg god operatera presao bit ce ti isto. Jer svi oni imaju svoje kolokacije dobro rijesene. Jedini i najveci problem je vanjska HT parica, ako ona nevalja ili zivis od kolojacije daleko nitko ti nece radit dobro.
A sto se tice cijene i paketa najbolhe 0800 0088 i da ti objasne oni.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.5.2014 2:58 (PC - stručnjak).
17 godina
Siky1234 kaže...

poz, korisnik sam t-coma i zelim preci na optimu jer sam cuo da je jeftinije i bolje... mozete li nesto ukratko reci? po meni tcom je preskup, ali sto se tice brzine koju placam imam full i kad se nesto smrda brzo poprave (onako), jedino kada odjavljujem nesto ne cekaju ni 2 minute i vec ugase (ili spuste brzinu) e sad kako je to u optimi (npr. u pozegi), ima li neka brzina do 10mbps dl, koliko kosta i da li mogu imati internet bez telefona u optimi?
hvala 

Eo,ja sam iz Požege i na Optimi sam već oko godinu dana i imam brzinu od 10 Mbps. Plaćam net+85 TV kanala 277 kn (sad su ti drugaciji paketi,vidi na stranicama koliko to košta) i ne treba ti telefon. Zadovoljan sam s Optimom i jedino sam imao problem kada sam podigao brzinu pa mi je TV program štekao i s njima sam se navlačio 2-3 mjeseca da mi to riješe. Al sve u svemu,zadovoljan sam... Preporučio bih ti da pitaš još nekoga u susjedstvu da ima Optimu pa da vidiš kako kod njih to radi.

13 godina
neaktivan
I jednu stvar si upamtite, ako imate problema s HT internetom, znaci da se nemoze isporucit vise od recimo 2.5 ne nasjedajte na foru "ma nema problema sigurno ce te imat 4" jer i ako je dostupan OT ull on se nalazi u neposrednoj blizini HT kolokacije sto znaci duzina petlje je jednaka, brzina je jednaka. Jedina razlika je sto vama vise odgovara cijenovno.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice