Optima telekom internet izdvojena tema

poruka: 3.236
|
čitano: 1.396.601
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Optima telekom internet
premiere kaže...

Ekipa, kakvo je stanje s internetom?

Meni je danas puno bolje, ali i dalje se ne mogu povezati putem mobitela... :/

Probaj resetirati router, meni se uredno povezuje na 4 mobitela + 3 računala istovremeno.

Swedish latin super funk.
13 godina
Optima telekom internet

momak otidi u postavke routera i enable DHCP server, on ti je pod Interface - LAN (tako sam ja rjesio problem)

I Love Milka
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Hm, DHCP mi je već postavljen na Server. Ne može se enamblati ili disablati

ovo mi je ponuđeno

ruter je Huawei hg520s

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.10.2013 8:57 (premiere).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Poštovani korisnici, od dana 4. listopada 2013. godine prisutne su povremene poteškoće u pružanju Internet usluga Optima Telekoma. Tehničke službe užurbano rade na otklanjanju kvara te će isti biti riješen u najkraćem mogućem roku. Ovim se putem ispričavamo zbog nastale situacije, kao i zbog eventualnih neugodnosti koje možete imati uslijed privremene nedostupnosti naših usluga. Unaprijed zahvaljujemo na Vašem razumijevanju.
1911 /\/\/\/\/\ 1899
16 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Koliko ja primjetim, problemi su uklonjeni.

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Optima telekom internet

ja sam na b.net i mogu reci da je operater katastrofa uzasno spor internet.

a sto se kompa tice ja imam jak komp i jako dobru konfiguraciju za igre

tako da se meni cini da je do interneta a ne do pc.b.net daje dobru brzinu ali jako spor internet uzas od mreze.

0 3 hvala 0
17 godina
DarioGTI kaže...

Koliko ja primjetim, problemi su uklonjeni.

Ja u Varaždinu od subote primjećujem da net radi osjetno bolje. Npr. nema više onog laga u browseru kod učitavanja stranica.

Deckard
14 godina
Optima telekom internet

Da ne otvaram novu temu, htio bih pitati ovdje.
Zanima me kakva su vaša iskustva s Optimom, te da li ste zadovoljni.
Geldao sam Optima Internet

te optima telefon Optima Telefon

ponajviše me zanima kako ste zadovoljni s Internetom, da li signal "puca" te da li bi mi bila ova brzina od 2 Mbit/s dovoljnja ?

Ja sam sa Otoka Raba pa me zanima kakva im je povezanost ?

Hvala na razumijevanju.

lp!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

Da ne otvaram novu temu, htio bih pitati ovdje.
Zanima me kakva su vaša iskustva s Optimom, te da li ste zadovoljni.
Geldao sam Optima Internet

te optima telefon Optima Telefon

ponajviše me zanima kako ste zadovoljni s Internetom, da li signal "puca" te da li bi mi bila ova brzina od 2 Mbit/s dovoljnja ?

Ja sam sa Otoka Raba pa me zanima kakva im je povezanost ?

Hvala na razumijevanju.

lp!

Zadnjih 5,6 tjedana internet je katastrofa. Zvali su me prošli tjedan u jutro(ne znam točno koji dan) i rekli da su problemi otklonjeni. Bilo je sve u redu do večeri kad je opet konstantno počela pucat veza.{#}

Axtross_Hr - Origin
14 godina
Tinča14 kaže...

Zadnjih 5,6 tjedana internet je katastrofa. Zvali su me prošli tjedan u jutro(ne znam točno koji dan) i rekli da su problemi otklonjeni. Bilo je sve u redu do večeri kad je opet konstantno počela pucat veza.{#}

Joj, pošto sam ja Web Dizajner, meni je Internet bitnija stavka čak i od Telefona.
Poslao sam im e-mail pa ću vidjeti što će odgovoriti.

14 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Ja ti preporučujem da ih se kloniš. Već ozbiljno razmišljam da prijeđem na nekog drugog ISP-a jer ovo više nije normalno. 4 godine sam na Optimi i nikad nije bilo problema sve do sad.

Axtross_Hr - Origin
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Tinča14 kaže...

Ja ti preporučujem da ih se kloniš. Već ozbiljno razmišljam da prijeđem na nekog drugog ISP-a jer ovo više nije normalno. 4 godine sam na Optimi i nikad nije bilo problema sve do sad.

Meni prijatelj ima u Rijeci na Turniću od Optime telefon i internet i zadovoljan je :)

15 godina

Osobno sam zadovoljan sa Optimom, imam neki paket internet + telefon i sve uredno radi. Ako izuzmemo ove probleme koji su bili unazad par stranica, koji su sad riješeni, već sam par godina korisnik bez ikakvog problema.
Brzina mi je praktički uvijek veća od 3.5Mb/s (plaćam 4) tako da... nije baš idealno ali nekada zna skočiti i do 4.3.
Upload standardno loš, oko 0.5Mb/s.

Tako da najbolje ti je da sam još vidiš, u globalu sam zadovoljan ali uvijek možeš imati problema.

14 godina
odjavljen
Optima telekom internet

meni je najveći problem sa njima dug rok otklone kvara,kad sam prijavio zadnji put 14.7 bilo mi je riješeno 4.9,ali to može biti i do t-comovih tehničara kojima je bio poslan zahtjev za otklon problema

0 0 hvala 0
14 godina
Optima telekom internet

A recite mi da li im je u čitavoj Hrvatskoj pokrivenost signalom podjednaka ( mislim na internet ) .
Pošto sam sa otoka Raba.

0 0 hvala 0
14 godina
Gale92 kaže...
Tinča14 kaže...

Meni prijatelj ima u Rijeci na Turniću od Optime telefon i internet i zadovoljan je :)

Ja sam isto u Rijeci, preselio se u novi stan nedavno i posto su vlasnici vec imali Optimu, ja sam ju odlucio zadrzati.

Brzinu imam 2Mbit, podnio sam zahtjev za povecanje na 10 i to bi ovaj tjedan trebalo biti rijeseno.

Sto se stabilnosti tice, imao sam samo jedno puknuce veze u tjedan dana sto ih koristim, i to nisam siguran dal su oni krivi ili moj komp. Uglavnom, puno stabilniji nego T-Com koji sam koristio dok sam bio doma.

WordPress ❤
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.10.2013 14:10 (OriginalEXE).
14 godina
Tinča14 kaže...

Ne kužim takvo razmišljanje. Znači 4 godine bez problema i malo problemi nastaju odmah ništa ne valjaju. Svaki operater ima problema kojeg riješi kad tad, ne može sve biti uvijek savršeno.

14 godina
neaktivan
vrinho kaže...
Tinča14 kaže...

Ne kužim takvo razmišljanje. Znači 4 godine bez problema i malo problemi nastaju odmah ništa ne valjaju. Svaki operater ima problema kojeg riješi kad tad, ne može sve biti uvijek savršeno.

Točno to.Znaju nekad imat problema kao i svi drugi,ali vise manje su okey.Brzina moze i veca,ali sta tu je.
Ovome momku s Raba toplo preporucujem Optimu ako su dostupni,ako ne onda T-Com.
Da se mene pita ja bi Amis ili Metronet ali ga nema na mom području. Ovi ostali ISP provajderi su svi isti. Jedan put dobro dugi ne i tako u nedogled...

14 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Problem je u tome da imam probleme već 1 i pol mjesec, a kad ih zovem kažu da je popravak u toku ili da restartam router. Nema nikakvih promjena, više ne znam što učiniti osim biti im dosadan...

Axtross_Hr - Origin
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Stux kaže...

Točno to.Znaju nekad imat problema kao i svi drugi,ali vise manje su okey.Brzina moze i veca,ali sta tu je.
Ovome momku s Raba toplo preporucujem Optimu ako su dostupni,ako ne onda T-Com.
Da se mene pita ja bi Amis ili Metronet ali ga nema na mom području. Ovi ostali ISP provajderi su svi isti. Jedan put dobro dugi ne i tako u nedogled...

Ja trenutno imam T-com, ali nisam zadovoljan nikako, Internet je uredu, ali max tv nije, naime zvali su me pred 2 tjedna te mi rekli da imam pravo na 2 mjeseca nekog sportskog paketa besplatno, ja sam rekao da ću još razmislit te da ću im se javiti. Kad za 2 dana meni stiže kući ugovor o uključenome tom paketu neki sportski.
Nazvao sam ih i ljepo objasnio što je bilo i da sam ja reko da ću ih kontaktirati. Na što su mi oni rekli " Oprostite ali izgleda da je naš kolega samovoljno vama sklopio ugovor"
To je sramotno, a i da ne kažem, kakve su cijene. Zato sam se odlužio preseliti na drugog ISP-a.

16 godina
To u vezi paketa je kriv agent, ukljucio ti paket sam da dobije sto vecu satnicu...
14 godina
Optima telekom internet

Ja sam na t-comovoj infrastrukturi (moš mislit, odakle im pravo da to svojataju) i optima radi savrseno, HBO HD, HBO COMEDY HD i Cinemax 1 i 2 HD slika briljantna, ne primjecujem razlike u slici izmedu blu-raya i tih kanala. Poslao sam neki dan obrazac sa dinamickom ipv4 adresom i za 1 dan su to rijesili tako da pohvale u svakom slucaju.

1 1 hvala 1
13 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Pozdrav,
imam problem sa otvaranjem porta za utorrent. sve sam na pravio kako je pokazano u ovom tutorijalu( osim što sam dns servere stavio od optime), napravio sam pravila u comodu firewallu ali mi uTorrent u onom svojem vodiču za postavke pokazuje da vrata nisu otvorena. Probao sam i ugasiti comodo pa onda pokrenuti vodić za postavke ali situacija je ista. Zna li netko kako da riješim ovaj problem? Router je TP link W8951NB

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Sto da napisem pod razlog potrebe vanjske javne ipv4 adrese ? . I mi mozda zbog toga dode da TV steka uzasno dok ne gasim i upalim ruter ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
sebnov kaže...

Pozdrav,
imam problem sa otvaranjem porta za utorrent

To ti je do comoda, makni njega i port otvoren.

14 godina
neaktivan
WrongType kaže...

Sto da napisem pod razlog potrebe vanjske javne ipv4 adrese ? . I mi mozda zbog toga dode da TV steka uzasno dok ne gasim i upalim ruter ?

Poslao sam ti u private.
Zahvala za informaciju Command Prompt-u {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.10.2013 15:48 (Stux).
15 godina
neaktivan
Optima telekom internet

I jesu li na kraju problemi riješeni?

6 Da
1 Ne

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Marko :D kaže...

Yes, of course! (meni osobno,da)
Sad sam uz ovaj zahtjev vracen na javnu dinamicku IPv4 adresu, brzina ide cak i preko određene,a upload standardan.
I to bi bilo to. Nek ovako ostane ja zadovoljan.

speedtest speedtest
pingtest pingtest
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.10.2013 16:10 (Stux).
15 godina
Stux kaže...
Marko :D kaže...

Yes, of course! (meni osobno,da)
Sad sam uz ovaj zahtjev vracen na javnu dinamicku IPv4 adresu, brzina ide cak i preko određene,a upload standardan.
I to bi bilo to. Nek ovako ostane ja zadovoljan. {#}

Što dobijem sa tom IPv4 adresom? I moram li nešto mijenjati (router) ili samo zatražim?

14 godina
neaktivan
sirka666 kaže...

Što dobijem sa tom IPv4 adresom? I moram li nešto mijenjati (router) ili samo zatražim?

Ispuniš, isprintaš i poptišeš -> formular (onaj na koga glasi linija,sto ne mora znacit da na tebe glasi)
Kasnije ga slikaš ili skeniraš s naglaskom da se potpis mora vidjeti.
Kad to napraviš onda te dokumente,slike,... lijepo priložiš u email.

• podrska@optinet.hr (za sve do 2 MB)
  • podrska@optima-telekom.hr (za sve više od 2 MB)

Što dobiješ s tim? Da ti ne duljim s objašnjavanjem PC - stručnjak je kratko i jasno objasnio KLIK! + CGN wiki za više.

Tu je i za ostale edit na post tako da ne pitaju pojedinacno KLIK!

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.10.2013 17:29 (Stux).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice