Optima telekom internet izdvojena tema

poruka: 3.236
|
čitano: 1.396.494
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Optima telekom internet
zzz kaže...
Edge kaže...

Ovo govno od interneta puca ko ludo.

Bjezite od sugave optime glavom bez obzira.

Zadnjih 10 utakmica iz PES-a puklo mi je 6 puta. Ja ne znam tko je tu lud, ne znam kome da *ebem ma*er, operaterima necu jer nisu krivi, jedino mogu svoju saku razbijat o zid.

Prijavi to pucanje.

Prijavio sam vec 15 - 20 puta, al nista, popravi se na tjedan dana i opet pocne po svom. Jos 4 mjeseca i istice ugovor, jedva cekam, i s gustom cu njihov ruter sašit u zid.

http://isvijet.com.hr
15 godina
lmutak kaže...

Recite mi jel se moze ukinut pretplata za optimu (otplacen router-druga pretplata na 2 god), i kolko kosta (ako se placa za ukidanje)?

Uglavnom imam jos 5 rata do kraja pretplate,znaci proces ukidanja ugovorne obveze je da ce se stopirati internet 3mj (3 rate)a zadnja 2mj (2 rate)se moraju platiti

Privremeno sam spojio BNET od starog koji je 6 Mbita i na moje iznenadenje osijetno je brzi od moje optime koja ima 8Mbita (najvjerovatnije zbog optickih kablova),,primjer bnet youtube full Hd buffera ko lud koristeci svih 6 mbita,dok na optimi trokira i mora se cekat.

Uglavnom by by optima odo ja na bnet (za 3 mj.)

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
17 godina
odjavljen
Optima telekom internet

Upravo sam potpisao ugovor sa optimom. Kroz nekih 2-4 tjedna će biti realizacija pa javim dojmove...

Freak Show Inc.

3 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Na optimi sam, i stalno imam problema s internetom, em imam oscilacije i brzini neta, em ping mi zna blesaviti dok igram online. 

Uglavnom, ide preko tcoma, router koji imam je thompson onaj što je tcom dijelio, i wifi mi je preslab, em nekad radi dobro, em nekad puca, ma svašta. 

Uglavnom promjenio sam dva ista takva routera, i sad mislim da je red da kupim nešto malo bolje. 

Pa jel ima netko možda još neki prijedlog o routeru da ima dobro bacanje signala :D 

Đuro#2155,
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.5.2013 14:34 (Franjo15).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Franjo15 kaže...

..Pa jel ima netko možda još neki prijedlog o routeru da ima dobro bacanje signala :D 

-nema veze router s tim (modem), nego ISP, žica, preopterećenje ... svi imaju iste modele, nigdje uzrok problema nije uređaj, osim normalnih kvarova.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
Friday kaže...

Upravo sam potpisao ugovor sa optimom. Kroz nekih 2-4 tjedna će biti realizacija pa javim dojmove...

Ah..sto ljudi sto hmm..iskustava. Uglavno evo kod mene je situacija slijedeća..bio na t-com 3-4 god..kad je kod mene postala dostupna optima(negdje 2007-08) odmah sam prešao kod njih prvenstveno zbog cijene. Da vidimo: 

6x12=72x100kn minimalno mjesečno=7200kn ušparanih.

Znači svake godine minimalno 1200kuna u džepu. Toliko na njušci dođe onaj samsungov tablet što su poklanjali za produženje na t-comu, ali na dvije godine. To znači ja ušparam dva tableta za dvije godine, s tim da nisam pod ugovornom obvezom te dišem slobodno kao ptica. Nedaj Bože nekih problema mogu se odmah v ratiti na t-com jer drugi kod mene nisu dostupni preko svoje infrastrukture. 

Računica je definitivo i nepobitno debelo na strani korisnika optime. 

Što se tiče tehničkih problema moram priznati da ih nisam imao skoro nikako, a kad je nešto i bilo rješavali su promptno. To ne znači da će i tebi biti tako jer sam išao okolo ljudima koji su na optimi pokušati pomoći oko interneta i moram priznati da su imali gadne muke i natezanja s optimom.

Eh što reći više..nadam se da ćeš imati sreće s Optimom.

16 godina
neaktivan
ihush kaže...
Franjo15 kaže...

..Pa jel ima netko možda još neki prijedlog o routeru da ima dobro bacanje signala :D 

-nema veze router s tim (modem), nego ISP, žica, preopterećenje ... svi imaju iste modele, nigdje uzrok problema nije uređaj, osim normalnih kvarova.

Ma na 15m zračne linije ne mogu dobiti pun signal, moram namještati laptop da ulovim punu brzinu ako nešto skidam.  

A na PC se isto spajam preko wifi, i ista stvar 6, 7 metara kroz zid, 3/5 ne bolje. 

Pucala mi prije veza nenormalno, pa preko 20 puta na dan, onda kad sam stalno prijavljivao došao netko iz tcoma, i u razvodnoj kutiji kaže da je malo oksidiralo, vlaga i to. 
Pa od tada veza puke tu i tamo.

Ali i dalje mi signal ostaje problem :)

Đuro#2155,
16 godina
Franjo15 kaže...
..

Pucala mi prije veza nenormalno, pa preko 20 puta na dan, onda kad sam stalno prijavljivao došao netko iz tcoma, i u razvodnoj kutiji kaže da je malo oksidiralo, vlaga i to. 
Pa od tada veza puke tu i tamo.

Ali i dalje mi signal ostaje problem :)

-dakle, nakon njihove intervencije je ipak bolje.. zaključak stvar linije (ne uređaja, jer ako je ispravan mora raditi, ako je neispravan zamjeni se i gotovo).

-tvoja interna žica je tvoja stvar, i dalje je možda problem negdje drugdje ali to ne možeš dokazati ako interno nemaš 'savršene' žice.. (i dalje nema veze modem).

-wifi se ponaša neusporedivo ovisno o svakom korisiku-situaciji da bi postojalo pravilo. Armatura-beton+željezo, elektro smetnje ostalih uređaja.. ponekad je samo potrebno pomaknuti uređaj pola metra i problema ima ili nema, ali modem nema s tim ništa jer su standardi jednaki, više ovisiš o prijemniku-anteni nego wlan dijelu. Domet je prosječno 100-300m (može i dalje u idealnim uvijetima nižom brzinom), standardno se u zgradama može loviti dvadesetak susjednih dok se u kući može pokriti od prizemlja do tavana i dvorište,.. piješ kavu u dvorištu i surfaš.. na istom tavkom uređaju, dakle nije probmem uređaj (model-marka), nego smetnje koje imaš u kući, jednako kao što talijanske TV stanice ometaju po po primorju i sl.

Ako želiš kupiti neki drugi uređaj, kupi, ali to će bit bačen novac, ako je pak stvarno neispravan zamijeni ga (besplatno). U slučaju da se nikako ne može (zbog smetnji-armatura) pokriti, koristi jednako rješenje kao i npr ustanove-- repetitori-AP (bolje neki router).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.5.2013 10:44 (ihush).
15 godina
Crojumper kaže...
Friday kaže...

E da..zaboravih(a znam da ti je i ovo važno)..ping u BF3 na optimi je oko 60ms, a na t-comu je oko 40-50. Nisam primjetio da to daje prednost ovima na dragom nam t-comu.

17 godina
odjavljen
Crojumper kaže...
Crojumper kaže...
Friday kaže...

E da..zaboravih(a znam da ti je i ovo važno)..ping u BF3 na optimi je oko 60ms, a na t-comu je oko 40-50. Nisam primjetio da to daje prednost ovima na dragom nam t-comu.

Ma jebeš ping, to mi je najmanje bitno!

Freak Show Inc.
16 godina
neaktivan
Friday kaže...

UUU, gadno se varaš, misliš da je lijepo kad ti se latencija digne, pa ti sve šteka, ja najviše mračim kad igram diablo, i kad mi se popne pa sve šteka. Nemaš pojma koliko je to frustrajuće, i koliko šteti igri. 

Đuro#2155,
15 godina
Franjo15 kaže...
Friday kaže...

UUU, gadno se varaš, misliš da je lijepo kad ti se latencija digne, pa ti sve šteka, ja najviše mračim kad igram diablo, i kad mi se popne pa sve šteka. Nemaš pojma koliko je to frustrajuće, i koliko šteti igri. 

Ma ping je stabilan..bar kod mene i ne utječe na igru.

17 godina
odjavljen
Crojumper kaže...
Franjo15 kaže...
Friday kaže...

Ma ping je stabilan..bar kod mene i ne utječe na igru.

Igram BF3 i tu ping nije toliko ključan kao u npr COD.

Freak Show Inc.
13 godina
Optima telekom internet

Evo ljudi imam i ja problem,

nakon 4 godine vjernog placanja optimi za usluge koje nikada nisu bile ispunjane kako treba, uvijek neko pucanje veze, slusalica susti, 3 promjenjena routera, vjerovatno prelazim na nesto drugo. Sto bi vi preporucili? bnet, h1? (kaštela kraj splita)

I Love Music
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Optima telekom internet

ja cekam papire od H1 Trio za 199kn 4 mb flate i nemam pojma koliko tv programa :) a tel necu ni koristiti al je jeftinije sa njim samo net i tv je 390 kn.. a optima ce na hakom .. ne planiram im platiti iskljucenje 1500 kn a preseljenje kod njih ne postoji, sad bih bila novi korisnik sa nove 2 god pretplate i starom opremom i naravno skupljim racunima .. nece moci

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Optima telekom internet

Taj h1 je još gori od optime,ja sam potpisao ugovor sa h1 prije 8  mjeseci i nisu me uspjeli prebaciti,sami mi nešto muljaju i lažu.

Tako da ostajem i dalje na optimi.

Trebalo bi i h1,optimu i t-com tužiti hakomu jer su svi puni gova......

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Evo da malo malo podjelim iskustvo. H1 me nije uspio skoro 2 mjeseca prikljucit... lazu i lazu. Poludio nazvo VIPNET dogovorio 269 kn trio 4 Mbita.. 110 brograma Fiksna bez limita i 12 mj ugovor. Sve stima sve super. Jedino ruter nije nesto pa koristim tg782i. Te me nazvali u cemu je problem vide da net radi ali ruter im nije vidlji . Objasnio i kaze evo vam 3 mj 50% popusta za trud sto sam modo tg. Stvarno su super susretljivi. I kad dobiju nove modele rutera salju mi taj jer s ovim nisam zadovoljan. Svakako vam vip preporucam. Spram ht a ... pun pogodak za mene.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
16 godina
PC - stručnjak kaže...
Evo da malo malo podjelim iskustvo. H1 me nije uspio skoro 2 mjeseca prikljucit... lazu i lazu. Poludio nazvo VIPNET dogovorio 269 kn trio 4 Mbita.. 110 brograma Fiksna bez limita i 12 mj ugovor. Sve stima sve super. Jedino ruter nije nesto pa koristim tg782i. Te me nazvali u cemu je problem vide da net radi ali ruter im nije vidlji . Objasnio i kaze evo vam 3 mj 50% popusta za trud sto sam modo tg. Stvarno su super susretljivi. I kad dobiju nove modele rutera salju mi taj jer s ovim nisam zadovoljan. Svakako vam vip preporucam. Spram ht a ... pun pogodak za mene.

hvala na ovom...bas gledam vip ali prek kabla...mislim da cu ga uzet ak nema skrivenih troskova...sry na {#}

Bolje je znati malo i temeljito nego mnogo i površno.- I. Kant
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.5.2013 17:31 (Srednji).
13 godina
neaktivan
Pa na racunu nema nista vise od onog sta su rekli kad sam sklapo ugivor.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
12 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Imam od optime onaj TP Link router, i svaki dan mi u točno određeno vrijeme se resetira? Jel to optima resetira vezu, ili sam router? I jel bi se moglo to kako isključiti ako je do routera ili barem prebaciti u neko drugo vrijeme? Najveći mi je problem to što dolazi do promjene IPa, svaki dan.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
919191 kaže...

Imam od optime onaj TP Link router, i svaki dan mi u točno određeno vrijeme se resetira? Jel to optima resetira vezu, ili sam router? I jel bi se moglo to kako isključiti ako je do routera ili barem prebaciti u neko drugo vrijeme? Najveći mi je problem to što dolazi do promjene IPa, svaki dan.

Tako ti to i triba biti, svaka 24 sata dobivaš novu ip adresu. Mislim da možeš tražiti statičnu ip adresu, ali naravno to košta.

12 godina
neaktivan
dRoID kaže...
919191 kaže...

Tako ti to i triba biti, svaka 24 sata dobivaš novu ip adresu. Mislim da možeš tražiti statičnu ip adresu, ali naravno to košta.

e, al ja to nebi htio :P

netreba mi statička IP, nego samo jel moguće da istu IP zadržim recimo barem 4-5 dana (bez pucanja veze) ?

16 godina
moderator
919191 kaže...

netreba mi statička IP, nego samo jel moguće da istu IP zadržim recimo barem 4-5 dana (bez pucanja veze) ?

Ne.

Osim da platiš statičku.

Just hating everyone for no reason.
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.5.2013 21:25 (XXX-Man).
17 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Probaj resetirat router u neko vrijeme koje ti vise odgovara.

Ostavi ga ugasenog pola sata, pa upali.

Cypher: Ignorance is bliss.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
919191 kaže...

Probudi se jednu noć u 4 ujutro (npr), resetiraj router i od onda će ti se adresa svaki puta u to doba promjeniti.

Freak Show Inc.
12 godina
neaktivan
Optima telekom internet

prije sam na tcomovom routeru (siemens) imao opciju da se uopće neodspaja, pa zato pitam. tamo bi dobio novu IP samo ako bi pukla veza ili manualno ga resetirao... no budem vež nešto sredio :)

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
919191 kaže...

prije sam na tcomovom routeru (siemens) imao opciju da se uopće neodspaja, pa zato pitam. tamo bi dobio novu IP samo ako bi pukla veza ili manualno ga resetirao... no budem vež nešto sredio :)

Svaka 24 sata dobiješ novu IP htio ti to ili ne. Stvar je u tome da li to primjetiš ili ne. Ako si na skype-u ili igraš neku online igru (npr bf3) onda će ti pući to što radiš na sekundu-dvije. Ako samo surfaš nećeš primjetiti da se IP adresa promjenila.

Freak Show Inc.
15 godina
neaktivan
lmutak kaže...
lmutak kaže...

Recite mi jel se moze ukinut pretplata za optimu (otplacen router-druga pretplata na 2 god), i kolko kosta (ako se placa za ukidanje)?

Uglavnom imam jos 5 rata do kraja pretplate,znaci proces ukidanja ugovorne obveze je da ce se stopirati internet 3mj (3 rate)a zadnja 2mj (2 rate)se moraju platiti

Privremeno sam spojio BNET od starog koji je 6 Mbita i na moje iznenadenje osijetno je brzi od moje optime koja ima 8Mbita (najvjerovatnije zbog optickih kablova),,primjer bnet youtube full Hd buffera ko lud koristeci svih 6 mbita,dok na optimi trokira i mora se cekat.

Uglavnom by by optima odo ja na bnet (za 3 mj.)

E TO! ista stvar ko cure na bnetu. jest da ima veću brzinu, ali ne zamjetno (tipa 12 mbit/s, a kod mene ugovoreno 10 mbit/s makar nikad nisam postigao tolko na speedtestu).

No kada dođe do takvih stvari (youtube, mmo gaming itd.) njen bnet jednostavno prešiša optimu. Ajd i nek je brzina manja i sve to, ali ta konekcija je tolko nestabilna. Ping je blesav do bola.

Trokiranje i lag su mi dva najbolja imaginarna frenda...

Hello, IT. Have you tried turning it off and on again?
13 godina
Optima telekom internet
znate sto mene nervira? kada stavis video na youtube-u na 720p ili 1080p i ono ucitaje 100000000000000000godina, a kada ih zovnes:
"mi ne vidimo nikakvih problema"
je li moguce raskinuti ugovor s njima prije vremena?
I Love Milka
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
1950Killer kaže...
znate sto mene nervira? kada stavis video na youtube-u na 720p ili 1080p i ono ucitaje 100000000000000000godina, a kada ih zovnes:
"mi ne vidimo nikakvih problema"
je li moguce raskinuti ugovor s njima prije vremena?

koliko sam ja skužio.. ako imaš dovoljno dokaza da ti ne isporučuju ono što ti plaćaš, onda možeš. no, kao što je netko rekao, tu ima raznorazne papirologije i ostalih gluposti.

ako pak samo hoćeš raskinuti ugovor zato što ti se hoće... u tom slučaju ćeš morat platit svaki mjesec koji ti ostane do isteka ugovora

Hello, IT. Have you tried turning it off and on again?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice