Optima, Broadband da ili ne?

poruka: 3
|
čitano: 1.523
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Za više od desetljeća skidanje brzinom od 2Mb/s je bila kvalificirana kao BROADBAND mreža iliti širokopojasna. Međutim današnji benchmarkovi ukazuju na to da te brzine ne opravdavaju nošeno ime Broadband. Uzimajući u obzir povećanje kvalitete video zapisa sa 360pi na 460/720/1080 i ostalih aplikacija, za održavanje koliko toliko normalno surfanje potrebne su brzine od 4MB/s te 1MB upload.

Zašto spominjem sve to, pa jednostavno je, mi plaćamo providerima tipa T-com, Optima, Metronet i ostali korištenje interneta za koje očekujemo da če raditi normalno, problem nastaje kad Optima u start paketu navede brzinu od 2Mb/s downloada koja nikako nije dostatna za gledanje i pregledavanje web aplikacija. Vi koji imate poput mene 2Mb znate o čemu govorim. Po nekoj logici oni su dužni unaprijediti uslugu sa vremenom u kojem se nalazimo, jer u protivnom krše dogovor o ispostavi usluge.

Za usporedbu idete kupovati auto, a prodavatelj vam ponudi tri auto: 

-1 Nema krov, nema vrata i rezervnu gumu  cijena 20 000kn (naravno u voznom je stanju, ali čini li to njega autom, mislim da ne)

-2 Nema vrata, lak izgreban cijena 40 000kn

-3 Novi auto  cijena 90 000kn( to je auto )

Zašto pišem sve to, pa broadband od 2Mb/s danas je kao modem prije 2 godine kada je aktualna brzina broadband mreže bila 2Mb/s i kao takva ne može i ne smije imati ime broadband.

Razne studije poput FCC-a ukazuju operaterima da te brzine se trebaju mijenjati, međutim po običaju operateri navode kako su te studije nelogične, zbunjujuće i neprecizne.

Stoga napišite svoja mišljenja, ukoliko imate nekih saznanja ili rješenje problema. Raspravite argumentirajte.  

Unaprijed Hvala i pozdrav!     

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zato sam ja uzeo Optimu od 4mbps i opet mi je dosta jeftinija i bolja od T-comove (imo sam i to prije). Brzinom od 4mbps za download svaki prosjecni korisnik (napominjem prosjecni) bi trebao biti i vise nego zadovoljan, ako nije neka se sjeti 56k vremena Cool. Mala zamjerka (za vecinu, ako ne i sve providere) sto su asinkrone brzine, uploadi su stvarno smjesni, a svi ISP prikazuju "velike" brzine downloada na reklamama. A sad dali e to moze deklarirati kao broadband ili ne, u to necu ulaziti.

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

optima nije dužna podić svoje brzine, na potpisanom ugovoru vjerovatno pise brzina od 2mbit/s

to sto se standard promijenio pa tih 2mbit/s vise nije dovoljno to njih boli k****

nekome ti je i dovoljna ta brzina, onima koji citaju samo mail i pregledaju po koju slikicu

naravno da bi najbolje bilo kad bi svi operateri morali povecat na min 4mbit/s ali za koju 1god-2 ce takocez doci do promjena i tih 4 ce biti pre malo i kakvih bi onda koristi imali operater? (hvala bogu, meni je mojih 4 za sada dovoljno, ali dokle to ce mo jos vidjet)

....eto to je moje misljenje o obavezi promjene brzine!!

Tko se zadnji smije, nije skužio!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice