Netko me hakirao, pomoc...

poruka: 60
|
čitano: 14.710
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Možeš mu još malo otežati stvari.

Smanji jačinu odašiljanja na 50% ili čak na 25% ako imaš mali stan

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

ako se on zainati to mu nece predstavljat problem. jedini nacin je da na taj router flashas drugi firmware kao npr  dd-wrt koji vjerojatno ima opciju za iskljucit wps ili cak uopce ne podrzava wps pin i onda klasicne metode dolaska do lozinke si iskljucio ako postavis dovoljno dugu lozinku. Da sumiram, sx763 je vulnerable tj ranjiv po pitanju wifi-ja ako se koristi originalan firmware. ili nemoj koristit wifi ili stavi dd-wrt ili ostani vulnerable -> 4. solucije nema

0 0 hvala 0
16 godina

Kako mozete reci da taj "hacker" nije kriv? Koliko znam, ako nemas zastitu i netko ti upadne na mrezu odnosno ako se spoji preko wifija, tu ne mozes apsolutno nista. No, ukoliko si postavio zastitu i netko ti to probije, to je kaznjivo.

Kako god, da sam na tvojem mjestu (pretpostaljam da imas flat), ja bih se igrao s njim.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 1:33 (lovac82).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Re: Netko me hakirao, pomoc...
GTXGamer kaže...

Neshvacam zasto si promjenio postavke, vidis da covjek ima alphu i da mu je cilj da se zajebava sa susjedima, zasto ne uradis MITM i uzmes mu neki account, zajebavas ga itd, ovako ce proci nekaznjeno. Što se tiće krađe interneta kako to nije za prijaviti policiji? Čovjek je imao zaštitu kakva god da bila, a što bi bilo da nema flat? Platio bi 2000kn internet, promjenio postavke kao sada i nastavio živjeti dalje kao da se ništa nije dogodilo?

u prvom postu je naveo kako ne zna ni koliko treba da se dođe do lozinke kod wep-a, a ti mu kažeš za mitm, vjerojatno ni linux nije bootao. možda kod androida ce znat jer je sve pojednostavljeno i sve je grafičko sučelje. možda ne zna ni što je mitm ni na kojem principu on radi, možda prvi puta čuje za wps ranjivost... ne znaju mnogi toliko o raznim metodama napada kao neki upućeniji forumaši.

11 godina
protjeran

Ne birni se, poslao sam mu poruku što da skine i prije nego što sam napisao taj post. Djeca rade MITM iz zajebancije, mjenjaju jedni drugima statuse u kafičima, pa lako se nauči nije to nešto posebno.

16 godina
Luka123 kaže...
ihush kaže...
Luka123 kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

- sve što pokušavaš je besmisleno, usput i kažnjivo.

- promjeni enkripciju ili barem provjeravaj stanje na wlanu, wep je slab, dodaj mac filter (dovoljno za otežati) i promijeni i sakrij SID. Wanabee hackeri su time eliminirani.

Cek kaznjivo od moje strane sada :D?

-da. Nisi policija (da dalje ne objašnjavam). Sve što zakonski smiješ je prijaviti nadležnima (i to je problem..).

-rješenje je i dalje isto. Ili enkripcija ili pojačaj wep.. uz to prijavljuj uredno ISPu, pokušaj saznati koja je procedura.. to će ti biti alibij za bilo koji mogući problem. npr, ako on nešto torrentira ti si kao vlasnik linije kriv, tebi će doći policija na vrata (kao da je tvojim autom izazvana nesreća) i ti si tad odgovoran (to nije isto kao kriv) i moraš dokazati da nisi odgovoran... dokazivanje je tvoja obaveza, ne njihova.

lovac82 kaže...

Kako mozete reci da taj "hacker" nije kriv? Koliko znam, ako nemas zastitu i netko ti upadne na mrezu odnosno ako se spoji preko wifija, tu ne mozes apsolutno nista. No, ukoliko si postavio zastitu i netko ti to probije, to je kaznjivo.

..

-točno, zakon, nezaštićena mreža je legalno za korištenje, sva šteta je na odgovornost vlasnika, vlasnik je obaviješten (unazad 2g.) o adekvatnoj zaštiti (on ima razlog za wep inače bi koristio wap). Bez obzira na slabu zaštitu, onaj tko probije je provalnik. No možeš ti imati zaštitu i nekom npr susjedu dati šifru, jednako kao što mu možeš posuditi auto (sve usporedbe s autom su dobre, jedno je imatui ključ, biti vlasnik, sa znanjem ili bez znanja vlasnika itd..) i to sve nekako dokazati.

-problem jer nema nadležnih institucija, kojima bi se to jednostavno prijavilo (imam papirnatih), -nek proba..

-sve ostalo što mu pada na pamet (i što mu savjetuju) je protuzakonito, tj on nema ovlasti za to, tj prvo mora dokazati proboj svoje mreže bez svoje dozvole i opet nema pravo npr snifati-prikupljati podatke itd. (zetova kontrola nema pravo ... kao usporedba, on ima još manje prava).

GTXGamer kaže...

.. pa lako se nauči nije to nešto posebno.

-da, prelako. Upravo zato ima problem (susjed). Ali to ne znači da je to dobar savijet.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

Filtriraj dozvole po mac adresi. Bez obzira na lozinku nitko osim dozvoljenih macova ne bi smio moći pristupiti mreži.

Kada lajavci laju onda završe ovako: http://i471.photobucket.com/albums/rr77/toropreto/2012-07-0813_30_07.gif
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kakav MITM, sinko promjeni sifru, ne koristi wep jer ga vise i moja baba probija, stavi WPA2 i stavi nest glupo hrvatsko (nema bas hrvatskih wordlista) i ucini to jos jucer jer je moguce da ti susjed vjezba MSF na tebi.

http://www.geekcro.herobo.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ihush kaže...
Luka123 kaže...

Cek kaznjivo od moje strane sada :D?

-da. Nisi policija (da dalje ne objašnjavam). Sve što zakonski smiješ je prijaviti nadležnima (i to je problem..).

-rješenje je i dalje isto. Ili enkripcija ili pojačaj wep.. uz to prijavljuj uredno ISPu, pokušaj saznati koja je procedura.. to će ti biti alibij za bilo koji mogući problem. npr, ako on nešto torrentira ti si kao vlasnik linije kriv, tebi će doći policija na vrata (kao da je tvojim autom izazvana nesreća) i ti si tad odgovoran (to nije isto kao kriv) i moraš dokazati da nisi odgovoran... dokazivanje je tvoja obaveza, ne njihova.

ihush mislim da nisi u pravu. Čovjek na svojoj zaštićenoj mreži ima pravo raditi što god hoće, a tko je kriv tom nekom drugom što se neovlašteno spojio na nju.

Što se tiče mog daljnjeg odgovora, stavi WPA2 AES, uključi MAC filtriranje, ugasi SSID i prestani trollat... {#} A ako imaš zastarjelu tehnologiju koja ne podržava ove enkripcijske metode, spoji se starim svima dobro znanim LAN kablom {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 12:13 (lllnuclearlll).
11 godina
neaktivan
GTXGamer kaže...

Ne birni se, poslao sam mu poruku što da skine i prije nego što sam napisao taj post. Djeca rade MITM iz zajebancije, mjenjaju jedni drugima statuse u kafičima, pa lako se nauči nije to nešto posebno.

Što je to MITM??? 

može kratko objašnjenje pa onda link na how to do?

MPLAB C18
16 godina
lllnuclearlll kaže...
...

ihush mislim da nisi u pravu. Čovjek na svojoj zaštićenoj mreži ima pravo raditi što god hoće, a tko je kriv tom nekom drugom što se neovlašteno spojio na nju.

...

-da, tako to izgleda (logično) ali nije. Nema nikakva posebna prava, tj jedno kršenje zakona ne opravdava drugo, tad su obojica krivi za dva različita djela. Netko ti dođe u goste, nemaš ga pravo npr tući jer je u tvojoj kući. Zetovac.. osim izbaciti sa svog vlasništva. Kućni-običan građanin, nema baš nikakva prava, rekao bi da su kriminalci bolje zaštićeni. Tako je...

edit: najvažniji dio, pravno, prvo se mora dokazati neovlašteno spajanje (probijanje), da bi se bilo što smjelo poduzeti. Druga stvar, to mu ne daje pravo prikupljanja podataka (praćenje) ili hackiranja jer tad radi isto što i provalnik. samo posebne (ovlaštene) službe smiju prikupljati podatke, vidi promjene oko Remorkera, HACa.. i prije nego se podigne optužnica, ali u slučaju običnih ljudi službe se time ne zamaraju.. (ništa niije predviđeno, nema država novca-volje...).

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 12:31 (ihush).
17 godina
ihush kaže...

-da, tako to izgleda (logično) ali nije. Nema nikakva posebna prava, tj jedno kršenje zakona ne opravdava drugo, tad su obojica krivi za dva različita djela. Netko ti dođe u goste, nemaš ga pravo npr tući jer je u tvojoj kući. Zetovac.. osim izbaciti sa svog vlasništva. Kućni-običan građanin, nema baš nikakva prava, rekao bi da su kriminalci bolje zaštićeni. Tako je...

edit: najvažniji dio, pravno, prvo se mora dokazati neovlašteno spajanje (probijanje), da bi se bilo što smjelo poduzeti. Druga stvar, to mu ne daje pravo prikupljanja podataka (praćenje) ili hackiranja jer tad radi isto što i provalnik. samo posebne (ovlaštene) službe smiju prikupljati podatke, vidi promjene oko Remorkera, HACa.. i prije nego se podigne optužnica, ali u slučaju običnih ljudi službe se time ne zamaraju.. (ništa niije predviđeno, nema država novca-volje...).

Da, imaš pravo što se tiče našeg zakona... Bolje je zaštićeniji kriminalac nego vlasnik posjeda...

U nekim državama ako ti netko neovlašteno uđe na posjed imaš ga pravo i ubiti...

11 godina
protjeran
zhUPer_C18 kaže...
GTXGamer kaže...

Što je to MITM??? 

može kratko objašnjenje pa onda link na how to do?

Skine se jednostavan program za windowse posto se vecina neda zahebavati s linuxom, skine se program cain&abel, preko službene stranice je za XP i manje, a guglaj za win7. Kad si ga instalirao samo upisi na youtube cain&abel da ti ja sada ne objasnjavam i vidit ces kako sto, naravno prije nego sto ga pokrenes disable svoj antivirus/firewall i deri. Ima antivirusa (tocnije IS) koji detektiraju i blokiraju MITM (man in the middle) npr ESET i Comodo, iako comodo ima tu opciju uopce ne stiti od takvih napada (osobno provjereno).

Komp -> ruter   (njegov komp ima net preko rutera naravno....)

Tvoj komp -> njegov ruter  (jednostavno receno spojis se na njegov wifi)

Sva veza ide preko rutera, sada kada ti pokrenes cain&abel on "sluša" ruter odnosno koji podaci dolaze/odlaze. Tu možeš gledati koje stranice posječiva, što upisuje preko browsera itd.

Nekada nečeš imati informaciju ako:

Stranica ima ssl   (to se preko linuxa moze rijesiti preko ssl strip, ali davno sam to radio pa sam vise zaboravio)

On ima antivirus (IS=Internet Security) koji blokira to tvoje "slušanje"

Za rootani android imas:

DroidSniff  (jednostavan program samo kad si spojen na wifi pritisnes start)

DroidSheep  (jednostavan program samo kad si spojen na wifi pritisnes start)

dSploit  (tu ces se snaci iako mi nije nesto radio mitm)

Fing (kad si spojen na wifi pritisni start da vidis tko je sve spojen na taj wifi)

Inace vecina se ljudi zahebava s ovim na androidu, večinom u kafičima...

13 godina

Decki vi se vi svadjate i nervirate vise nego ja, promjenio sam enkripciju i sve radi.

Da kontaktirao sam isp.... t-com, i rekli su mi najbolje rjesiti privatno i da oni nemogu uciniti nista u vezi toga te da promjenim pass i nacin enkripcije, glupo mi je prijaviti nekog policiji pogledao sam zakone i pise da moze dobiti do godinu dana zatvora a zasigurno placa novcanu kaznu sad neznam koliko ali placa je... ako je neki student moze se pozdravit sa zivotom, ali opet htio sam znati bar tko je, da mu kazem par stvari i bar 1 racun plati iako flat imam, malo zaprijetim policijom i slicno, zasigurno bi se prepao, i neko vrijeme bi odustao od hakiranja tuđih interneta.

Preko mac adrese sam otkrio jedino da je to antenica eksterna bog zna kakvog dometa, vjerojatno ce se ostaviti mene sada i nekom drugom provaljivati... koliko ima nepismenih ljudi koji neznaju upaliti pc a kamoli ce znati da im je netko provalio..
Mislim ovo je trenutno rjesenje ali opet ce netko drugi tko ima wep zastitu u susjedstvu, a ima ih..... vidio preko laptopa biti zrtva broj 2...

I da imam iskustva sa linuxom ali stvarno mi netreba... jer sam se davno ostavio tih sranja, neznam sto se zamarate time uopce.

Nije mi problem nauciti raditi tzv. Man in the middle hakiranje kao sto je savjetovao kolega. Ali stvarno neda mi se s time zamarati, ako bude opet pokusao mene provaljivati sa wpa2 vidjet cemo... samo mi je zao ljudi koje ce isti opet ici provaljivati, ja sam srecom imam flat...

Moj PC  
0 7 hvala 0
11 godina
protjeran

Ako hoče može ti probiti i wpa2, naravno trebat će hrpa vremena, ali probit će je. Nebi on ostao na tvojoj mreži da mu brzina nije bila dobra.

13 godina
GTXGamer kaže...

Ako hoče može ti probiti i wpa2, naravno trebat će hrpa vremena, ali probit će je. Nebi on ostao na tvojoj mreži da mu brzina nije bila dobra.

Mozda si u pravu trenutno imam 15 znakova, bude li pokusao stavit cu pass od 64 znamenke pa nek se potrudi onda =)

16 godina
odjavljen
GTXGamer kaže...

Evo ti pa čitaj majstore...

Bruteforce crack wpa2 passworda. Kako da ne. "Hackeri".

http://nighthawk-software.blogspot.com/
14 godina
neaktivan
TracerCPP kaže...

Filtriraj dozvole po mac adresi. Bez obzira na lozinku nitko osim dozvoljenih macova ne bi smio moći pristupiti mreži.

Bas tako,ovo sam ja napravio za svoje ukucane i miran sam sto se tice toga

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
16 godina
odjavljen

airodump-ng --bssid [BSSID routera] iface

Pokupim spojene MAC adrese... Uzmem onu koja mi se sviđa.

macchanger --mac [MAC adresa sa liste]

I nastavim kao da se apsolutno ništa nije dogodilo... MAC filter ukratko ne služi ničem.

16 godina
Sum_of_all_fears kaže...

..I nastavim kao da se apsolutno ništa nije dogodilo... MAC filter ukratko ne služi ničem.

-točno...

-ipak služi, ne može istovremeno, jednako kao ip. Tako da je u nedostatku boljeg rješenja OK, ali konkretan problem je već rješen promjenom na WPA2...

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2016 19:46 (ihush).
15 godina

Ma samo WPA sa eto 8 znakova u kojem su i brojevi, velika i mala slova, posebni simboli; s tim da pocinje sa Z ;)
Evo recimo, sa svim tim nabrojanim postoji V=8^k (gdje je k broj mogucih znakova), a to je 1 113 034 787 454 976 passworda... nek u "testiranju" sudjeluju 4x hd 7970 radeonke,s to je oko 400k pw/s.

1 113 034 787 454 976/400ks /3600h/24d/30m/12g=89g

Da, MAC filtriranje ce sigurno nesto promijeniti ^^ To je sa 8. Sto bi tek bilo da pricamo o 9 znakova ;)

No naravno, u praksi je slucaj da se specijalni simboli i velika slova i ne koriste, pa onda broj passworda ne bude 8^80 (otprilike, neznam tocno), nego 8^40 sto je jaaako manji broj o kojem se moze razgovarat. Bio sam dobar pa sam izracunao da je to "samo" 2 mjeseca brute-forceanja sa onim radeonkama..

No opet, mogu se i pravit word liste sa odredjenim filterima koje ce smanjit broj sveukupnih varijacija, no o tom drugi put, i ovako sam se previse raspisao :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ihush kaže...

-točno...

-ipak služi, ne može istovremeno, jedanko kao ip. Tako da je u nedostatku boljeg rješenja OK, ali konkretan problem je već rješen promjenom na WPA2...

Mass deauth i bacim tu MAC van. Dok se žrtva snađe...

Ali da, WPA2-PSK je jedino rješenje. I da nebi bilo zabune, sva moja slikovita objašnjenja su upravo to - objašnjenja. Akademsko istraživanje, ne upute kako nekom krast wifi. Od toga se ograđujem...

12 godina
neaktivan

pozdrav ekipa!
vidim da se spominje da se moze hakirat mreza sa WEP enkripcijom, odlucio sam svoju prebacit na WEP da se i sam uvjerim u to
pratio sam jedan video tutorial na netu, instalirao backtrack 5 R2 ali mi ne pronalazi ni jednu mrezi
ili sam ja nesto pogresno uradio ili vise ova metoda ne funkcionira?

0 0 hvala 0
13 godina

skini xiaopan i uzivaj posto(kao i ja) ne znas pisati naredbe haha

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
g3arv8 kaže...

skini xiaopan i uzivaj posto(kao i ja) ne znas pisati naredbe haha

pratio sam upute s ovog videa

sve sam upisivao kao i on i nista

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2016 20:35 (irrelevant).
12 godina
neaktivan

probao sam i preko xiaopan-a, ista stvar
jednostavno ne pronalazi ni jednu mrezu, wifi adapter je normalno ocitan

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Nitko ti nece ic javno na forumu objasnjavati kako hakirati wifi....

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Prvi backtrack je star, drugo koristi Kali Linux, a treće nemoj se sa time uopće zajebavat jer je nepotrebno, a i pass ćeš razbiti za par minuta pogotovo ako ima prometa na mreži u trenutku napada

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Doktor-X kaže...

Prvi backtrack je star, drugo koristi Kali Linux, a treće nemoj se sa time uopće zajebavat jer je nepotrebno, a i pass ćeš razbiti za par minuta pogotovo ako ima prometa na mreži u trenutku napada

takve su me izjave i zaintrigirale da pokusam :D
izgleda da ne ide, cak i preko Kali Linuxa, jednostavno kad pokrenem da trazi mrezu koju bi zelio testirat, ne pronalazi nista, cak ni susjedne, a wifi adapter je normalno ocitan
mozda neki proces u pozadini onemogucava detektiranje mreza? 

16 godina
irrelevant kaže...
Doktor-X kaže...

takve su me izjave i zaintrigirale da pokusam :D
izgleda da ne ide, cak i preko Kali Linuxa, jednostavno kad pokrenem da trazi mrezu koju bi zelio testirat, ne pronalazi nista, cak ni susjedne, a wifi adapter je normalno ocitan
mozda neki proces u pozadini onemogucava detektiranje mreza? 

- onemogućava te nedostatak osnovnog resursa, znanja. Nije baš kao u filmovima. npr wpa-wep i dok se petljaš s kalijem resurs i dalje nedostaje..

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice