ovako danas je moja sestra kupila laptop Toshiba Satellite L300-21W i sad me zanima kako se spojiti na internet. ovi u vemilu su rekli da treba instalirati bluetooth ali ja to neznam kako. molim pomoć
ovako danas je moja sestra kupila laptop Toshiba Satellite L300-21W i sad me zanima kako se spojiti na internet. ovi u vemilu su rekli da treba instalirati bluetooth ali ja to neznam kako. molim pomoć
Veoma općenito! 1.da li već imaš kakav PC i vezu sa internetom(otvoren račun kod ISP-a)
2. da li se spajaš na mrežu žično ili preko wirellessa?
Veoma općenito! 1.da li već imaš kakav PC i vezu sa internetom(otvoren račun kod ISP-a)
2. da li se spajaš na mrežu žično ili preko wirellessa?
Onda se moraš spojiti u mrežu putem LAN veze (kabla).
to sam vec napravio naime sad mi je laptop tako priključen ali rekli su mi u vemilu da trebam instalirat bluetooth drivere kako bi imao bežični pristup internetu za laptop
E,u to se fakat ne razumijem, ali neznam kako bi se bluetoothom povezivao na internet. Tebi za bežični internet treba wirelles (tj, router sa bežičnom vezom).Ako postoji mogućnost bluetooth veze, nek se netko drugi uključi sa uputstvima...
ja imam ruter koji ima antenicu i mislim da može imati wireless. samo neznam kako to da na laptopu napravim.
laptop ti sigurno ima wireless,pogledaj prvo ako si instalira sve drivere jel imaš na tipkovnici tipku za uključivanje wireless-a.provjeri jel ti wireless na ruteru uključen i onda u radnoj traci u desnom kutu klikni na ikonicu koja označava wireless i u par klikova si spojen
laptop ima wireless na tipkovnici imam tipku za uključivanje i isključivanje wireless-a, wireless na ruteru mi je uključen, ali mislim da nemam sve drivere instalirane
laptop ima wireless na tipkovnici imam tipku za uključivanje i isključivanje wireless-a, wireless na ruteru mi je uključen, ali mislim da nemam sve drivere instalirane
da, i ja tako mislim ,to provjeri u device manageru ili jednostavno pretraži cd koji si dobia sa laptopom.samo kad ti uključiš wireless na laptopu ako nema drivera windowsi bi ti to tribali reć..
bez obzira koji ruter imaš pogledaj jel ti gori lampica WLAN
narančasta lampica gori. OS na laptopu je Windows XP Home Edition
a što da provjerim u device manegaru?
to sam skinio i instalirao ali što onda dalje
to sam skinio i instalirao ali što onda dalje
ostalo mi je sve isto
ostalo mi je sve isto
ostalo mi je sve isto
Ovdje skini driver za wireless lan. Ako se ne snadjes evo ja cu ti uploadat i postat link za koju minutu.
ostalo mi je sve isto
pošto onda nisam uspio napraviti ja odnio danas u vemil i oni mi instalirali drivere i evo sad radi. hvala vam što ste mi bar pokušali pomoći. hvala jos jednom
Pozdrav !!! :))
Ovako, ja sam totalna neznalica kaj se tiče laptopa i spjanaja istog na internet.
Imam doma, stolno računalo, i tu mi je sve jasno, ali sada po prvi puta kupujem laptop, pa bi voljela da mi pomognete.
Naime, imam internet kod OPTIME, flat.
Imam wireless router d-link , koji sam dobila od optima.
pomoću njega i kabla je stolno računalo spojeno na internet.
E sad, dobila sam ja od optima i usb stick pomoću kojeg sam mogla bit spojena, al (to je bilo prije 2 godine) sam ga zagubila te ga više nemam.
Ako sam dobro shvatila, ja se preko wirelessa spajam na internet na laptopu? To je jednostavno jel?
Ali to je samo kad sam doma ili to mogu i izvan kuće?
Jel puca veza često, ako sam tako spojena?
Ako dok sam vani, hoću biti spojena na tu mrežu, dali mi treba usb stick? Jel to ide preko njega?
Ako da, jel ja mogu opet od optime tražiti da mi daju taj usb? Oće mi to naplatit? KOLIKO? Ne želim, ako je uvjet, produživat ugovor s njima.
Ako ga moram sama kupiti, jel kupujem bilo koji? Kolika mu je cijena?
I kad ga kupim, to je to? Tako vani , izvan kuće, imam pristup (svom) optima flat internetu?
Hahaha, hrpa pitanja, al stvarno bi vam bila zahvalna da mi netko odgovori, jer eto već tjedan dana čitam razne forume, i našla sam neke odgovore, ali mi nisu pretjerano jasni, osim kaj sam shvatila da mi treba router, koji ja imam, i da on treba imat antenu (ima ju moj). I da su dobri od d-linka- takav je moj.
HVALA HVALA HVALA HVALA na dogovoru :)))
ovo je moj ( il barem sličan takava, nisam sad doma, da vidim, al mi isto izgledaju ).... :)))
http://www.instar-informatika.hr/router-bezicni-d-link-dsl-2640b-annexa/0430740