Umalo nisam razvalio router :p
Kvaliteta DSL parice?
- poruka: 6.156
- |
- čitano: 1.677.637
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
negdje sam citao, tema je bila o tel. kabelu
i pisac bloga ili clanka jenaüp,enuo da kod rada tih tel.kablova mora imati rukavice od lateksa. Navodno tuda porlazi 100-140V
To mi je ostali u glav,i nije mala voltaza ali drmnuti moze.
Pa oprez
LIkovi iz A je to ! su besmrtni.
od uticnice do rutera ide samo jedan kabel, DSL kabel ili ti tel. kabel - EJ11 (4-kontakni ili 6-kontaktni) To je tehnicar unaprijed povjerio.
Ovaj podebljani dio trebaš izbaciti. Utičnica je nešto najgore što na liniji možeš imati.
..............
Ovaj podebljani dio trebaš izbaciti. Utičnica je nešto najgore što na liniji možeš imati.
Rado bi izbacio ali nisam shvatio da izbacim iz kucce ili da izbacim tekst. Nema problema sto se tice brisanja
Nisam ja Amen.
De malo to pojasni kako i tko to spaja bez utičnice jel se može nekog platit da to napravi?
Idem odmah sad čekićem srušit uticnicu i spojit se izravno na žicu!
Ne bu tak ona dvojica iz A je to! , cekicem po uticnicu.
Prvo bi kucu srusili pa onda doci do problematicnih kablovca ili cijevi !
Koliko ih ja poznajem.
Pa konektor odmah na živu koja dolazi do utičnice pa u ruter.
Ili na tu žicu barem zafrkati kabel koji na drugom kraju ima konekor koji bi onda spojio na ruter.
Nemoj mi samo reći da ti od tavana (ili gdje ti je već dovod linije teleoperatera) da "utičnice" vodi obični starinski telefonski kabel (jer to je užas za vezu).
U pravu si prvo bi oni kuću razjebali i tek onda naštimali parametre linije kako Bog zapovjeda.
Ili na tu žicu barem zafrkati kabel koji na drugom kraju ima konekor koji bi onda spojio na ruter.
Nemoj mi samo reći da ti od tavana (ili gdje ti je već dovod linije teleoperatera) da "utičnice" vodi obični starinski telefonski kabel (jer to je užas za vezu).
Sinko nije starinski nego prastarinski ! Zgrada mi je iz 60tih godina prošlog stoljeća.Cudim se da uopće imam internet prek telefona i to još dobre parametre sve osim jebenog downloada u attaineble date rate!
Imali smo tel. vod preko tavana i bio jedvojni telefon.
Zadnjih 13 god najmanje imamo podzemni (nemamo dvojni telefon nego normalno)
Pitao sam prije sto mi je cniti.Za 6 mjeseci istice mi ugovor. moram predati zahtjev HT da dovrse uvodenje FTTH i tako na optiku prijeci i koristiti.
Mislios sam, sam napraviti novi vod (sadasnji su moji 2001 zice zazbukali umjesto da su u gibljivu cijev umetnulu)
Sad bi metnuo gib. cijev i uz to bi i tel . zicu promjenio, Uz to bi mozda jednog dana mozda i kabelska kroz tu cijev.
Pitanje sam postavio, kojeg promjera gib. cijevi bi trebao uzeti da bez problema u buducnosti provucem.
Midlio sam. dok radim, stemam, itd da sam novim kablom spojim na onaj panel u kucistu na zidu kako bi si osigurao internet i telefon dok skidam stare zice jer jedim dijelom ce i ici gib cijevi ostali dio je drugim putem a druga prica.
Kakav onda kabel predlazes za tele. zicu? UTP 6e ili 7 (mora bi uzeti nekih 15m) i koristiti 2 parice, jedna parica za svaku stranu.
Nitko ne odgovara na moje pitanje, nego tehnicara zovi.
Vidio sam tel. zicu i stvarno su debeli i jaki. malo mi je tesko povjerovati da su smece a kamoli uticnice. nema nam druge kako standard kaze tj. tehnicar kaze i montira.
.................
Sinko nije starinski nego prastarinski ! Zgrada mi je iz 60tih godina prošlog stoljeća.Cudim se da uopće imam internet prek telefona i to još dobre parametre sve osim jebenog downloada u attaineble date rate!
A gle mene......
Pa nisi ti iz A je to! serije. nego si iz Strumfova!!!!
E stan je teze odrzavati
Kako si plavi. ke ima?
:)
.........................u žicu barem zafrkati kabel koji na drugom kraju ima konekor koji bi onda spojio na ruter.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Cek bolje jje zafrknuti kabel a ne , recimo nabavim ovu soijnicu i spojim zice.
Da sjetio sam se da nisam nasao tel kabel s 2 zice nego samo s 4 i 6 e pa sad mi to nije jaso. Vjerojatno mogu od 4 zice -> 2 parice , jel tako?
Slika je ispos
Pozdrav ljudi,
za 2 dana mi istjece ugovor sa Optima (Tel, INT, TV), nisam zadovoljan sa njihovom uslugom pa se zelim prebaciti na Vip gdje sam dugogodisnji korisnik mobilnih usluga.
Izabrao sam opciju Tel, Int, Tv te dvije mobilne tarife..... uglavnom zanima me kolku brzinu interneta bi moga imati (grad Sinj) ako mi oni "puštaju" od 50 do 70 mbit/s kao što kazu?
50 do 70 mbit/s Vipnet pušta samo preko kabela, ne preko parica. To ćeš dobiti samo ako ti je dostupan koaksijalni kabel, a ako i dalje ostaješ na parici nećeš imati puno veću brzinu od postojeće. 10 mbit internet plus TV je neki maksimum. Provjeri je li ti dostupan internet preko kabela.
Dostupnost tog kabela u hrv je razvij3na ko vodovod u etiopiji...ma...
Pa u gradovima je prilično dostupan, koliko znam ima ga i u Sinju. Dostupan je tamo gdje je veća gustoća korisnika i gdje su rađeni antenski sustavi, u selima i mjestima gdje su kuće je to puno investicije za malo korisnika.
Evo papa štrumpf se javlja napokon sa novim dobrim vijestima! Malo sam gnjavio tcomovce al mora se inače ako šutite nema od toga kruva.Evo sad postam nekoliko screenshotova znači nove parametre moje parice(linije).I naravno nekoliko speed testova prema domaćem i vanjskim serverima. Inače moji vrlo kratki dojmovi da mi sve stranice ovaj internet brže i bolje otvara nego onaj B-net od 120/15Mbps i koliko sam primjetio i ping mi je dosta bolji ovdje se kreće u prosjeku od 5-35 to na bnet-u nikad nisam imao obično je ping bio između 30-50 a o večernjim satima neću ni da pričam.HD kanale nisu još pustili ali budem dosađivao pa valjda budu u sljedeći dan dva.Eto toliko za dulje iskustvo treba ovo malo duže isprobavat al imam osjećaj da bi ovo moglo bit bolje od koaks interneta na kojem sam bio preko 8-9godina.
Zatrazi da te prebace na vdsl pa ce biti bolje
i pisac bloga ili clanka jenaüp,enuo da kod rada tih tel.kablova mora imati rukavice od lateksa. Navodno tuda porlazi 100-140V
To mi je ostali u glav,i nije mala voltaza ali drmnuti moze.
Pa oprez
Neznam sto si citao, al voltaza je ionak nebitna, nebu te 100V iz tel kabela drmnulo. Ne ubija "voltaza" :) Imas one treskalice policijske s 50000 volti pa ne ubiju.
Utičnica je nešto najgore što na liniji možeš imati.
Necemo pretjerivat sad.
Evo papa štrumpf se javlja napokon sa novim dobrim vijestima! Malo sam gnjavio tcomovce al mora se inače ako šutite nema od toga kruva.Evo sad postam nekoliko screenshotova znači nove parametre moje parice(linije).I naravno nekoliko speed testova prema domaćem i vanjskim serverima. Inače moji vrlo kratki dojmovi da mi sve stranice ovaj internet brže i bolje otvara nego onaj B-net od 120/15Mbps i koliko sam primjetio i ping mi je dosta bolji ovdje se kreće u prosjeku od 5-35 to na bnet-u nikad nisam imao obično je ping bio između 30-50 a o večernjim satima neću ni da pričam.HD kanale nisu još pustili ali budem dosađivao pa valjda budu u sljedeći dan dva.Eto toliko za dulje iskustvo treba ovo malo duže isprobavat al imam osjećaj da bi ovo moglo bit bolje od koaks interneta na kojem sam bio preko 8-9godina.
E sad to lici na nesto. Iako je mogao taj maksimum jos gore, ali ok, necemo gledat u sitnice. Brzina izgleda bolja jer je kabel inferiornija tehnologija od parice obicno jer pati od zagusenja.
Isolatilo ti se
Cestitam i uzivaj. Slike su lijepe. Ma ko da ti ga je naslikao Van Gogh naslikao. Mala ali vrijedna slika.
..........................................
Neznam sto si citao, al voltaza je ionak nebitna, nebu te 100V iz tel kabela drmnulo. Ne ubija "voltaza" :) Imas one treskalice policijske s 50000 volti pa ne ubiju.
Znate mene, neulk u ovoj temi. Sve citam i sve me prpa veca. Ma polako cu ja. Samo da ja nadem to.
EDIT Mislim da sam ovdj eto vidio. Shvatio sam da kod telefonske zice su samo 2 zice. i da kod 4-hontaktne i 6-kontaktne uticnice RJ11, te kablove uvijek se stavlajju u sredini. Znaci kod 4-kont. ide na 2 i 3. A kod 6-kontak. uticncie ide na 3 i 4 kontakt. Znaci uvijek u sredini.
Pitao sam prije kako se montiraju morao dam se sam znaci NEuk sam opet naglasavam. MOzete me zezati ja cu to doslovce zhvatiti.
sandokan111 A gle ja kad sam prije godinu dana vidio da su ovi iz Tcom-a dovukli optiku do moje zgrade tj.do tog FTTC kabineta nisam se puno dvojio.Baš sam gledao kad to spajaju i grade a sam ormar je izgrađen odmah baš uz moju zgradu nisam dvojio ni sekunde da želim to probat i preć na to ako mi Bnet ne ponudi nešto sa čime bi me uvjerljivo zadržali.A pošto se nismo mogli dogovorit za 50% na 24mj. odmah sam naručio tcom prodajnog doma i brzo se dogovorio.Znam da bi možda ovi parametri mogli bit bolji jer sam unutar 100m od tog kabineta ali meni je ovo izvrsno.Možda na to nešto da bi bilo bolje djeluju starije instalacije u stubištu zgrade ili što sam odvukao router sa 15m kabela u sobu do maxtv-ea tko će znat.Ali ove je ok i neću ih više gnjavit samo nek puste sve ove HD kanale i oni su ok za ovu cijenu prema meni.
Isolatilo ti se
Cestitam i uzivaj. Slike su lijepe. Ma ko da ti ga je naslikao Van Gogh naslikao. Mala ali vrijedna slika.
Nisam morao srušit zgradu da dođem do žice da bi se spojio direkt na nju.
Pitao sam u Vip-u kazu da misle da t-com to nemoze napraviti...jer ka sve ide preko njih.. Trebao bi imati od 14 do 20mbit/s bude li tako, trebalo bi bit dovoljno za surfanje, preuzimanje i PUBG.. Vidjet cemo, hvala na odgovorima.
.....
........
.............
................
Nisam morao srušit zgradu da dođem do žice da bi se spojio direkt na nju.
Drago mi je da se to moze lijepo srediti.
Ma nismo mi ni do koljena onim dvojicama. Ali snalazimo se.
Sad si miran, vjerojatno ces biti i s tv-om zadovoljan.
Sad dolazi moje vrijeme, Prpacha Show sljedecih 6 mjeseci.
Uključio sam da mi skida 3 torrenta koji imaju dosta seedera i vampira pa mi je fino pokazalo da mi je neki maximum u skidanju između 6 do 6,2MB/s vrlo dobro! Jedino dok tako crpe torrenti onda malo padnu brzine prek žice to bude između 17mbit/s i 25mbit/s dok je preko wifi interesantno malo bolje tu mi daje dok su uključeni maximalno opterećenje torrenti oko 35 do 40mbit/s. ali sve je to odlično.
hebem ti sunce, sad i ja moram preć na T.šrot, i ja imam kućicu FTTC ispod vrta, stalno me u napast dovodite, mislim da će buraz malo pričekat na optimu, idem na dvije godine na T.šrot pa kud puklo da puklo, vrijeme je da poletim u svemir s 50/10mbs!
i stvanro mi ide na nerve već godinama se ne može to normalno gonit, kada skidam filmove i igram igrice, to je užas. hoću neke poštene brzine, i pošteni ruter, taj tvoj speedport, iako ti kažeš da je kinesko smeće, da vidiš ovaj moj trenutni ne bi ga nazivao smećem.
dakle i ti imaš prastare kablove u zgradi, i možeš takve brzine gonit, pa onda moram i ja moći ipak sam u kući i ta FTTC kućica mi je odmah ispod vrta. nadam se da neće biti opet nekih zajeba, jer neću to srčano preživjet.
Istina da ih moraš zvat ak treba 100 puta, meni su morali promijenit instalaciju iz 1996, da bih imao 50/10 preko VDSL-a, nije optika znači.
Koliko ti plačaš njihov paket, pošto imam dosta problema sa ovima iz VipNeta 4 mjeseca već, koji su bili nepotrebni, radi se o "adekvatnom" osoblju/bi, jer zadovoljniji nisam mogo bit sa netom, s obzirom gdje se nalazim?
Udaljem sam 150m isto od pošte.
Nema kod nas FTTH, ali ovo je brzina nadomak tome, a između ostalog, uvijek je tu TELE2 sa svojim LTE-om, ali tu bi mogo bit problem kod pinga vijerovatno.
Jedan moj prijatelj ima VIPNetovu kombinaciju HomeBox-a, i konačno bar ima upload, a down je dosta varijablan, ali to je opet za očekivat, glavni problem općenito u Hrvatskoj
Najbitnije da saznaš dali će tvoja linija direktno ići prema tom fttc koji imaš ispod vrta a ne negdje okolo.Jer ako ti je tako blizu i linija ide direkt od kuće prema njemu onda nebi trebao imat problema nit sa brzinama nit sa stabilnošću.Ja sam 100% ZNAO da kad su meni gradili fttc kabinet uz moju zgradu da mi linija ide od njega direkto prema mom ulazu i stanu a ne negdje okolo.Čak su i struju za taj kabinet povukli iz naše zgrade.Znači ja prema tome fttc ormaru imam paricu duljine 50-70m.Ja sam imao povjerenja da je ovo bolje nego HFC mreža na kojoj sam bio preko Bnet.a posebno za nas korisnike koji smo unutar 300-400m od fttc a pogotovo ja koji nemam 50-70m.Da bojao sam se jedino moje starije zgrade i njenih instalacija iako se po ovome zasad strah pokazao neopravdan.
Ovaj MAX3 paket plaćam 239kn:(SportPlusHD paket+Prošireni+Turbo50+Halo Non stop+tel.neograničeni pozivi prema fiksnim mrežama i 1000min.prema svim mobilnim mrežama i CliP prikaz broja.
Na Bnet-u sam prije plaćao Turbo2D 284kn(TV+NET 120/15Mbps net+Sportski HD paket) i još 100-150kn T-com fixnu liniju sve zajedno oko cca 400kn na mjesec sad sam to sve smanjio na 240kn.
U b netu je 3d paket 219 kn na 24 mjeseca