Možda nije pravo mijesto za ovo pitanje ali evo pitam... dali imam pravo tražiti od T-coma nekakvu naknadu zato što se njihov PTT ormarić nalazi na mojoj kući za cijelu ulicu ili dali imam pravo tražiti izmještanje tog ormarića....i dali u opće imam nekakva prava...
Kvaliteta DSL parice?
- poruka: 6.156
- |
- čitano: 1.681.047
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Je li stvarno normalno da danas u 2017. postoje dijelovi Hrvatske (Zagreba) u kojima je maksimalna moguća brzina 10mbit/s? To je maksimalna brzina za koju su u H1 rekli da se može očekivati u stanu u koji se selim...
I dalje bi imao nategnutih 10 mbita da nemam WiFi link
Ja sam ti u Zagrebu pa imam jedva 10Mbit-a ._.
Izgleda da ne radi port na maticnoj, jer na laptopu radi normalno ethernet x).. nikad kraja problemima..
Ja sam ti u Zagrebu pa imam jedva 10Mbit-a ._.
i ja u ZG imam 7.7 Mbts a ugovor kaze 10 pa eto....cekam odgovor od telekoma sto o raskidu
jos je teze sto je zgrada preko puta mene cirka 20m samo preko puta ceste imaju BNet i H Telekom optiku
nezahvalno je
Zagreb je ocajan,, da bude jedinstven, da ima svoju Zagrebacku onfrastrukturu,bilo bi dobro, ali osudeni smo na ovakvo stanje
mozes se jedino nadati da te prebaci na neki blizi TK centralu kako bi mogao bar VDSL koristiti ..
Meni atenuation kako vec iznosi 36dB. sto kaze da sam 2.6 km daleko od centrale i nista vise nemremo dobiti
samo se nadaj da imas nesto blizu centralu pa da te prebace (ako si korisnik HTelekoma)
A o ostatku HR , Boze sacuvaj
izdrzi.....
Izgleda da ne radi port na maticnoj, jer na laptopu radi normalno ethernet x).. nikad kraja problemima..
ajde da znas koji je problem
neka..... rjesivo je to
uzmes PCI kartucu 10/100/1000 i ubodi....
u Bios iskljucis LAN on boards i
By By Problemos.. uzivaj
Nema smisla prelazit na vdsl s tom paricom, preko 2 km si od centrale. Ni blizu tih 22mbit u downloadu ne bi postigao. Da mi je samo znati kako su oni tako precizno udaljenim putem izracunali baš 22mbit. Koji ISP je to? Inace sad si na Fast modu i kao sto vidim radi stabilno stoga slobodno mozes ostati na njemu zbog radi manje latencije...
Ima li smisla prelazak na vdsl s ovom paricom, zvao szk i tvrde propusnost 22 Mbps na VDSL-u
Što je bolje na ovakvoj parici Fast ili Interleaved
S ovim prikaznom, ne da 22mbita na vdslu neces vidjet, vec ces bit sretan da dobijes 10 kako ti prikazuje na adslu pod attainable i da ti bude stabilno. Ova maksimala bi ti na razdaljinu trebala bit dosta veca nego prikazana, tako da ili nesto s prikazom ne valja (router ispisuje glupe brojke) ili ti je parica u tezoj banani.
Samim time, naravno da je bolje interleaved nego fast.
Ako ti je isp javio 22, moguce da imaju neki blizi izvod, ili da po njihovim mjerenjima nisi ovako daleko i da je uzrok povecanoj atenuaciji i maloj maksimali greska na infrastrukturi koje oni nisu svjesni jer oni vide samo razdaljinu. Kolike su sanse da ce se to sanirat prelaskom na vdsl?? To nitko nezna. Ako je samo spoj u centrali lose napravljen, to obicno rijese pri prelasku na vdsl. Ako je negdje putem do tebe na banderi ili slicno, to se da rijesit al treba bit uporan nekad. Ako je kabel otisao negdje na sredini pa treba vece radove, kopanje itd, zaboravi :P
Problem je i sada sto iz cistog mira brzina padne na 2 Mbps, a ovaj status ostane isti, pomogne reset pa se vrati na 5 Mbps.
Jedino se praviti glup pa uzeti kao sto kazu 20-50, pa ako ne bude islo neka stave 5-10. Jer im vise ne mozes vjerovati, dali sto kazete ona vidi samo udaljenost pa joj tako kalkulator izbacuje neovisno o stanju parice ili je rijec o boljoj parici ili jednostavno zeli prodati veci paket.
Prije par mjeseci je niknuo fttc ormar 300m od mene, ali cisto sumnjam da je to zenska vidjela jer na tu daljinu pretpostavljam idu puno vece brzine.
Moguce onda da ona to vidi i tamo te spoje a za sad ti nudi minimum. Ako znas da ti je fttc blizu onda ce te na njega brzo spojit. Al i tcom bi te na njega spojio, zasto nisu je pitanje. Pokusaj u njih zatrazit 50 mbita :P
Nije znala tocno objasniti dali se spajam na fttc ili ne...+ ugnjavila me sa magentom itd.
Sada jedino na iskonu ocekivati hocu li na fttc ili ostajem na staroj parici. Ali cisto sumnjam da ce me na to cudo spojiti jer nisam t comov korisnik.
pozz
nekuzim se u brojeve pa da pitam:
kolku brzinu mogu ocekivat da uzmem turbo opciju?
Dobro a zast meni nedaju 40 Mbit iako ruter pokazuje da mogu preko 40?
Kazu vise od 30 nejde, a od centrale sam udaljen 300 m
Jer si naisao na studenta ekonomije u podrsci koji je pogledao u sustav u kojem pise "30 max" i to je za njega biblija. Pokusaj nac nekog tko se zna spojit na tvoj router i updateat sistem te ti dignut brzinu.
Jer si naisao na studenta ekonomije u podrsci koji je pogledao u sustav u kojem pise "30 max" i to je za njega biblija. Pokusaj nac nekog tko se zna spojit na tvoj router i updateat sistem te ti dignut brzinu.
Zvao par puta i uvjek isti odgovor.
Poslo schrenshoot na tehnicku podrsku i opet isti odgovor: 30 je maximalno
I jos jedno pitanje?
Sto znace ovi HEC, FEC, CRC errori?
Zvao par puta i uvjek isti odgovor.
Poslo schrenshoot na tehnicku podrsku i opet isti odgovor: 30 je maximalno
Mora se u DIS upisati nekoliko zadnjih mjerenja sa linije kako bi se ažurirali podaci o tehničkim mogućnostima te kako bi ti napravili zahtjev.
Moguce onda da ona to vidi i tamo te spoje a za sad ti nudi minimum. Ako znas da ti je fttc blizu onda ce te na njega brzo spojit. Al i tcom bi te na njega spojio, zasto nisu je pitanje. Pokusaj u njih zatrazit 50 mbita :P
Ma nece ga spajati na dslam u FTTC-u jer samo HT-ovci idu na FTTC posto pucaju vectoring kroz parice. Svi ostali korisnici su tijekom prespajanja spojeni na regletu u FTTC ormaru.
Ono presijeku kabel i oba kraja spoje preko reglete tako da kasnije kad se neki korisnik prebaci na HT samo odspoje sa reglete i spoje na DSLAM.
Ma nece ga spajati na dslam u FTTC-u jer samo HT-ovci idu na FTTC posto pucaju vectoring kroz parice.
Gro korisnika je spojeno na fttcove bez vektoringa.
A to dal ce samo spajat HT na fttc, to jos nista nije sigurno.

Je znam, vec je receno. Al da ce uvijek samo tako bit nije u kamenu upisano i vidjet cemo sto ce se dogadjat, na to sam mislio.
Bar da dozvole ostalim operatorima da mogu skratiti petlju, bez korištenja vectoringa.
Znači ja se mogu samo nadati da je neki manji kvar koji će sanirati u hodu i dobiti barem 14 Mbps u paketu 20-50 ili da će mi stornirati novi paket i vratiti na 5 Mbps, a možda i nađu neku sredinu i ponude mi od 5-10 paket.
Ima li neko iskustva sa ovim ruterom : Speedport Entry 2i
Ovo je najvjerojatnije debeli OFF, ali ne zelim otvarati novu temu samo zbog ovoga.
Ako vec postoji neka tema vezano uz ovo pitanje, onda molim admine da mi prebace tamo post!
Uglavnom, u novoj kuci nasao sam ovo: KLIK
Poptuno je novo i zapakirano. Zanima me dali vrijedi to ista i cemu sluzi? Jeli to za servere?
Ovo je najvjerojatnije debeli OFF, ali ne zelim otvarati novu temu samo zbog ovoga.
Ako vec postoji neka tema vezano uz ovo pitanje, onda molim admine da mi prebace tamo post!
Poptuno je novo i zapakirano. Zanima me dali vrijedi to ista i cemu sluzi? Jeli to za servere?
To sa linka je ko sto pise u prvom paragrafu modularni mrezni pametni (ima mogucnost konfiguracije) switch, ima 3 giga porta i do 16 10/100 portova. Uglavnom perverzija za koristenje u pustinji ili military grade :D Za po doma je overkill ali buduci je pametan switch, nije lose ako ti treba.
To sa linka je ko sto pise u prvom paragrafu modularni mrezni pametni (ima mogucnost konfiguracije) switch, ima 3 giga porta i do 16 10/100 portova. Uglavnom perverzija za koristenje u pustinji ili military grade :D Za po doma je overkill ali buduci je pametan switch, nije lose ako ti treba.
Stvarno ne razumijem, ali cijenim odgovor! Nije mi jasno zasto u pustinji ili sam neku foru promasio? :D
Moze objasnjenje za laike?
Mozda znas dali ima potraznje za time i koliko bi vrijedilo potpuno novo, zapakirano.
Doma ne znam sta cu s tim? Imam 100 mbps optiku od Tcoma i vise nego zadovoljan sam (mozda sam sad ovom recenicom cijeli sport fulo)
Stvarno ne razumijem, ali cijenim odgovor! Nije mi jasno zasto u pustinji ili sam neku foru promasio? :D
Moze objasnjenje za laike?
Mozda znas dali ima potraznje za time i koliko bi vrijedilo potpuno novo, zapakirano.
Doma ne znam sta cu s tim? Imam 100 mbps optiku od Tcoma i vise nego zadovoljan sam (mozda sam sad ovom recenicom cijeli sport fulo)
Znaci vako. Switch ('rvacki preklopnik) sluzi da spaja uredjaje u mrezu. Ako je jeftin je "glup" (unmanaged). Stekas mrezne kable, stekas u struju radi i to je to.
E onda imas pametne (managed) switcheve, sa web suceljima u kojima mos klikat svasta. Najjednostavnija usporedba bi bila da zamislis kak se sad mozes spojiti na tcom ruter web sucelje (192.168.1.1 il koja adresa je), da se tak mozes spojiti i na pametni switch i klikati po njemu.
Ovaj tvoj je namijenjen za ekstremne uvjete (visoka vlaga, visoka temperatura) znaci ili neka industrija ili iz moje zahebancije vojska/pustinja :) "Obicna" oprema umire u pustinji il od temperature il od pijeska koji se zavuce u svaku rupu.
Kakva je potraznja za time, ne znam. Vrijedi sigurno par kilokuna iz glave. Pogledaj po ebay/njuskalu pa vidi kak se krecu cijene.
Pozdrav,
U zadnjih mjesec dana mi onako nasumicno svakih cca 2 sata ovaj signal noise margin(download) padne sa 12dB na 3-6 i ovi crc errori pocnu rasti sto znaci i packetloss i onda se na kraju ugasi .. molim vas da li neko zna u cemu je problem.. tcomov internet
Hvalaa
Znaci da ti je vjerojatno negdi los spoj koji ovisno o vanjskim prilikama prosvira. Moze bit jos milion drugih stvari na infrastrukturi. A moze ti bit i samo do kabela od routera do uticnice, pokusaj to zamjenit to je 10ak kuna, nakon toga prijavi kvar da tehnicar pogleda gdje je problem. Po mogucnosti uslikaj to stanje kad je tako lose.
Ljudi iz ericssona vec 3 dana rade vani na ormaricu, provukli su dodatni kabel od spoja na trasu do fttc ormarica. Jucer su poceli sa markiranjem parica a do kraja tjedna bi trebali biti svi ht-ovci spojeni na fttc dslam a mozda bude srece pa spoje i nas iskonovce ako bude mjesta na slotovima.