Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.681.082
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Kvaliteta DSL parice?
definho kaže...
upload veci za 60% i veca stabilnost veze, s obzirom da se radi o samo 15m je po meni jako puno, gdje parica isporucuje 2.3 Mbps uploada max, od cega sam ja zbog 15m dobivao 1.1

To je s defektnim kabelom. Ja sam ti odgovorio nakon sto si stavio 15m utp-a, te je samim time usporedba bila 15m utp i 0.5m utp u mom odgovoru (gdje su razlike minimalne). Kazem ako te zanima tocno, fino uzmi ispravan kabel pa onda mjeri. Imao sam ja 10mbita manje u downu i up radi 20cm kabela od uticnice do routera, al nisam nista posebno dobio nakon sto sam zamjenio kabel s <insert fancy kabel>.

@neduzan

I koje su brzine na speedtestu za vdsl? Ovih 23maxa na adslu na 20db atenuacije ne vjerujem.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.5.2015 5:24 (sandokan111).
14 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Evo lokacija Mravince

može komentar?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Lokacija Crivac

Može komentar i za ovo ?

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.5.2015 14:03 (Kondor5).

0 0 hvala 0
14 godina
moguce, ne kazem da nije tako, ali na tom kablu smo bili 8 mjeseci i nikakvih problema nije bilo dok smo na ADSL-u bili
Respect the Raise...!
11 godina
Kvaliteta DSL parice?

Moram pohvalit Iskon. U roku od 2 tjedna je realizirana usluga preseljenja priključka. Sad odmah podnosim zahtjev za VDSL, no trebam pomoć.

Dolje je slika sa podacima o ADLS-u, najviše me brine ovaj niski Noise Margin. Po nekim kalkulatorima ispada da sam 1200 m od centrale.

Nažalost, ništa od mojih očekivanja za 50 mbps, ali dal će bar 30 radit stabilno na ovoj parici?

Molim nove članove da mi ne šalju PM u vezi ETS 2 multiplayera jer više ne odgovaram na takve poruke. Sve je objašnjeno u temi! Dajte si malo truda i u par minuta ćete pronaći sve odgovore.
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.5.2015 14:02 (Igzy20).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nisi stavio sliku :D

13 godina
ojpi kaže...

Nisi stavio sliku :D

Vrati praščića!

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
11 godina
Kvaliteta DSL parice?

Mora da sam danas posebno glup! 

Evo, slika je dolje (ovaj put stavljena xD )

Molim nove članove da mi ne šalju PM u vezi ETS 2 multiplayera jer više ne odgovaram na takve poruke. Sve je objašnjeno u temi! Dajte si malo truda i u par minuta ćete pronaći sve odgovore.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Noise margin ti je ok, 30mbita bi trebalo raditi.

16 godina
Kvaliteta DSL parice?

Pozz ekipa,

evo jedno brzo pitanje:

Slika je u privitku:

Da li postoji mogućnost VDSL usluge uz ova zagušenja:

Natežem se s t-com-om oko toga pa me zanima tko tu koga u glavu:

Korisnik sam T-COM (max tv+net+telefon), telefon nemam, net je Down: 4Mb/s, UP: 512Kb/s

Current Connection Speed

Downstream Rate:9159 Kbps

Upstream Rate:1087 Kbps

Downstream Line Measured Values

Maximum Attainable Rate:12624 Kbps

Noise Margin:13.1 dB

Line Attenuation:37.0 dB

Power:18.1 dBmV

Upstream Line Measured Values

Maximum Attainable Rate:1139 Kbps

Noise Margin:10.2 dB

Line Attenuation:21.3 dB

Power:13.3 dBmV

Hvala

t-com brzina t-com brzina
t-com brzina 2 t-com brzina 2
ADB P.RG A4202N zagušenja ADB P.RG A4202N zagušenja
[M|C] LuX_CROATIA
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
LuX_CRO kaže...

Ne.

My name is Legion... For we are many!
13 godina
neaktivan
Na tom gusenju nema ni terotske a kamoli prakticne sanse.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
11 godina
ojpi kaže...

Noise margin ti je ok, 30mbita bi trebalo raditi.

Odlično, hvala! :) 

Zahtjev je podnesen i odobren, sad čekam par tjedana novu opremu i uključenje. Računam da početkom 6. mjeseca imam VDSL aktivan u stanu. Za nijansu mi je žao što ne mogu imati 50 mbita jer mi je centrala zračnom linijom bliže, no nema veze. I ovo će letjeti. :D

14 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Može za ove dvije lokacije ocjena, koje su maximalne brzine moguće na ovim linijama .

Bio bih zahvalan.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

1. veliko gušenje, ovo sto pise to je to o vdsl nema ni govora.

2. ne predaleko, vdsl cca 30 Mbita

Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru.

za : 

1. Znali smo da je loše ali ne toliko.

2. T-com infrastruktura, H1 davatelj usluge, (telefon, tv i internet). Ne daju veću brzinu interneta od 4 mbt, najviše me zanimalo 

jeli to moguce. Kad bi NETKO ponudio vdsl uzeo bih ga ali nema ni od toga ništa. Može li se kako poboljšati SNR ?

15 godina
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav.zanima me kakva je situacija kod mene.hvala

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.5.2015 12:51 (chewa).

0 0 hvala 0
17 godina
Kvaliteta DSL parice?

Ima li ovdje kakve šanse za VDSL?

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.5.2015 12:51 (roby777).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
chewa kaže...

Pozdrav.zanima me kakva je situacija kod mene.hvala

Prilično dobra, od 30-40mbita bi trebalo ići. 

roby777 kaže...

Ima li ovdje kakve šanse za VDSL?

Ima, ali nekih 20/1 mbita.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.5.2015 13:29 (ojpi).
10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Ljudi, može savjet?

Prošle godine prešli smo sa T-Coma na Optimu. Brzina ADSL-a bila je cca 2,8 mbit/s (kažu da smo oko 5 km udaljeni od centrale, da je to najviše što ide). Prije nekih pola godine imali smo kvar na liniji za vrijeme kojeg 2-3 dana internet nije radio. Iz Optime su javili da se brzina mora smanjiti na 2 mbit/s zbog loše parice, udaljenosti od centrale...

Trenutno imamo novi problem s ADSL-om gdje internet 5-6 sati radi normalno, pa 5-6 sati uopće ne radi. I zovu iz Optime: "zbog udaljenosti od centrale bla bla bla" trebalo bi smanjiti na 1 mbit/s. Reko' ne može.

Evo status pa ako može mišljenje koliko linija zapravo može "potegnuti".

Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina

Uz tako veliku atenuaciju i mali SNR vrlo malo.

10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Manje od 2 mbit/s?

Je li uopće normalno da u manje od pola godine kapacitet linije padne sa 2,8 mbit/s do toga da mi govore da treba smanjiti na 1 mbit/s?!

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Buljko kaže...

Ljudi, može savjet?

Prošle godine prešli smo sa T-Coma na Optimu. Brzina ADSL-a bila je cca 2,8 mbit/s (kažu da smo oko 5 km udaljeni od centrale,...

Dobro da ti to ikako radi...

Ti si na samim granicama teoretskog limita, a kamo praktičnog (kablovi, razdjeljnici...). Gušenja su ti preko 60db, teško da ijedan modem može držati sync u takvim uvjetima. Razmisli o prelasku na 4G (LTE) ako je dostupan jer to što imaš je maksimum na ADSL2+ koji možeš dobiti. VDSL nema apsolutno nikakve šanse.

My name is Legion... For we are many!
10 godina
Buljko kaže...

Hvala!

Dobro da ti ikako poteze, cudi me da uopce i link imas. Linija je stovise, jako dobra kad na ta gusenja i tu marginu uopce drzi sync..

Pokusaj da te prebace ako mogu na neku drugu tehnologiju, nek prvo probaju mozda annex L (re-adsl). Mozda se popravi malo. Samo je pitanje hoce li htjet (mogu li uopce). Znaci kad budes pricao s operaterom probaj mu to spomenit.

10 godina
neaktivan

Izvinjavam se jer sam vec jednom imao slican upit ali danas sam rasklanjao neke stvari i dobio pravi uvid u stvari(prosli je bio krivi :D ) dakle sta uraditi ?

Imamo jednu liniju dva telefona.

Vod telefonski sa tavana ide direkt na 1.kat u tu uticnicu je ustekan trozilini neki kao spliter sa jednim utorom za telefon i u njega je ustekan tel. Dalje iz uticnice ide direkt drugi kabel(meni na prizemlje) .A  tu je pak pravi picvajz jer od tamo iz uticnice ide jedan tanki narancasti kabel u splitter iz splitera modem u modem a phone nazad u uticnicu iz koje jos ide i crni kabel u telefon.Sad kako to napraviti da valja a da oba telefona budu u funkciji ? Ako nemoze jednostavno onda bar rijesti prizemlje

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2015 15:41 (dasan).
10 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
Buljko kaže...

Ljudi, može savjet?

Prošle godine prešli smo sa T-Coma na Optimu. Brzina ADSL-a bila je cca 2,8 mbit/s (kažu da smo oko 5 km udaljeni od centrale,...

Dobro da ti to ikako radi... Ti si na samim granicama teoretskog limita, a kamo praktičnog (kablovi, razdjeljnici...). Gušenja su ti preko 60db, teško da ijedan modem može držati sync u takvim uvjetima. Razmisli o prelasku na 4G (LTE) ako je dostupan jer to što imaš je maksimum na ADSL2+ koji možeš dobiti. VDSL nema apsolutno nikakve šanse.

sandokan111 kaže...
Buljko kaže...

Hvala!

Dobro da ti ikako poteze, cudi me da uopce i link imas. Linija je stovise, jako dobra kad na ta gusenja i tu marginu uopce drzi sync..

Pokusaj da te prebace ako mogu na neku drugu tehnologiju, nek prvo probaju mozda annex L (re-adsl). Mozda se popravi malo. Samo je pitanje hoce li htjet (mogu li uopce). Znaci kad budes pricao s operaterom probaj mu to spomenit.

Hvala puno na odgovorima. Provjerit ću i za 4G i za annex L.

Al i dalje mi nije jasan taj pad sa 2,8 na (navodno) 1. Jel to drži vodu?

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2015 21:00 (Buljko).
14 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Može li mi netko pojasniti ove vrijednsti ?

Ovo je na ISKON-u u Solinu

0 0 hvala 0
11 godina
Kvaliteta DSL parice?

Jučer došao novi ruter ZTE čekam uklučenje na VDSL.

Na starom ruteru Thomson nosie margine bile UP/12,Down 8,5 a na ZTE UP 6,5 i Down 6.

Line Attenuation UP sa 9 pao na 8,3 a Down porastao sa 14,5 na 21,5 kao da sam se udaljio od centrale.

Što mislite koliko če ići VDSL.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ZTE obično pokazuje veće vrijednosti down att od drugih modema, imat ćeš bez problema 30/5 mbita.

10 godina
neaktivan
Buljko kaže...
Sum_of_all_fears kaže...
Buljko kaže...

Ljudi, može savjet?

Dobro da ti to ikako radi... Ti si na samim granicama teoretskog limita, a kamo praktičnog (kablovi, razdjeljnici...). Gušenja su ti preko 60db, teško da ijedan modem može držati sync u takvim uvjetima. Razmisli o prelasku na 4G (LTE) ako je dostupan jer to što imaš je maksimum na ADSL2+ koji možeš dobiti. VDSL nema apsolutno nikakve šanse.

sandokan111 kaže...
Buljko kaže...

Hvala!

Hvala puno na odgovorima. Provjerit ću i za 4G i za annex L.

Al i dalje mi nije jasan taj pad sa 2,8 na (navodno) 1. Jel to drži vodu?

Evo da sam sebi odgovorim, obratili smo se HAKOM-u i u manje od 24h stvar je riješena. Kvar je otklonjen, utvrđeno je ne samo da ne treba smanjivati liniju na 1 mbit/s kao što su isprve predlagali ("ne može više od toga"), već da je izmjereno da ide i do 2,7 mbit/s. Komentar nepotreban. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice