Kvaliteta DSL parice?
- poruka: 6.156
- |
- čitano: 1.681.059
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dobio si i više nego što je 30/5 paketom zajamčeno. Nemaš pravo na prigovor.
znaći sve pet
hvala na komentu
Znači danas sam išao opet gledat jel se išta promjenilo kod moje parice i prije tjedan dana mi je Line Attenuation bio 31 a sad je 27.5 jel to znači da su me spojili na neku blizu paricu ili?
Sad mi je opet 31 :(
Znaci ovakva je situacija, pitao sam za ukljucenje na Turbo opciju i dobio sam odgovor da se ne moze povecat brzina (trenutno imam 10/0.7mbit), ali posto vidim da su neki forumasi vise puta zvali dok nisu dobili ukljucenje molio bi komentar na parametre i ima li tu ikakvih sansi za ukljucenje uz normalnu kvalitetu veze. Hvala
Možeš imati turbo opciju, samo je pitanje dal tvoja centrala podržava vdsl. Pitaj na fejsu od ht-a.
Pozdrav,
evo neki dan (oko 4.4.) mi je brzina pala sa 10 Mb/s na oko 6 Mb/s (varilala od 4,8 do 7 mb/s), i nakon 2 dana zovem SZK ht-a. Ispričam čovjeku što je na stvari, a on me uputi da pišem prigovor i da opišem što se dogodilo. Mislio sam da će poslati tehničara da pregleda liniju, ali tip me otpilio pa ja napisao prigovor. Uglavnom ovo dole su mi prnt.scr. očitanja iz modema pa ako bi mi netko mogao nešto reći o tome. Prva slika od dana kad je veza bila ok, druga sada pa ako netko mi može objasniti ta očitanja.
Tebi se nesto debelo poremetilo. Ako vec nisi rijesio, zovi i dalje.
Znači danas sam išao opet gledat jel se išta promjenilo kod moje parice i prije tjedan dana mi je Line Attenuation bio 31 a sad je 27.5 jel to znači da su me spojili na neku blizu paricu ili?
Vjerojatno su samo popravili malo situaciju jer je bilo jos intervencija osim tvoje pa su sve sredili. A mozda su ti i samo paricu promjenili.
Pozdrav svima!
U prilogu sam stavio sliku brzine i tu mi je omogućeno 10 mbps (valjda ). Max mi je nekih 17 na adsl-u, pa me zanima kolika bi mi bila brzina preko vdsl-a, naravno ako je moguća prema ovim podacima.
Zanemari sto kinez pise pod max (a osobno sam skeptican i prema ostalim brojkama). Po atenuaciji u njemu, mislim da te nece uopce ni prebacit na vdsl. Em jer si predaleko, em jer po ovim parametrima i nije neka sreca ta parica, pogotovo ako se uzme da kinez voli malo pretjerat.
je li moguce da su margine ovako niske nakon uvodenja VDSL-a, tj. mijenjaju li se one nakon prebacivanja na VDSL ili bi trebale biti iste kao i prije?
ovdje su prije i nakon VDSL-a, ocito su me na drugu paricu prebacili?
Nema "niske margine". Ovo je mit koji valjda treba sto prije unistit :) . Sve ovisi o vezi. Ako radi bez problema, margina nije niska. A tehnicki, trebala bi se povecat jer je vdsl osjetljiviji na smetnje od adsla pa obicno njemu povecaju margine i stavljaju dodatne protekcije na liniji, pogotovo jer obicno ima zalihe brzine od zakupljenog pa se moze.
evo samo da se nadovezem na kraju i da kazem da su mi napokon prebacili na VDSL, i da sam vrlo zadovoljan, onima koji se pitaju negdje sam oko 900-1200 metara od centrale, tako da se zaista moze puno izvuc i sa ove udaljenosti uz malo srece i dobru paricu :P evo i slika prijasnjeg stanja i parametara ADSL-a i novog stanja VDSL-a od jutros, pozdrav svima, i hvala PC stručnjaku na savjetima
Damir
Ljudi, koliko mi ja mogao imat max brzinu interneta uz trio paket?
jer ja se ne kuzim u te stvari..
Nesto na tom prikazu nevalja :)
22mbita max na 30db atenuacije s 24 db marginom? Hou jes no.
evo samo da se nadovezem na kraju i da kazem da su mi napokon prebacili na VDSL, i da sam vrlo zadovoljan, onima koji se pitaju negdje sam oko 900-1200 metara od centrale, tako da se zaista moze puno izvuc i sa ove udaljenosti uz malo srece i dobru paricu :P evo i slika prijasnjeg stanja i parametara ADSL-a i novog stanja VDSL-a od jutros, pozdrav svima, i hvala PC stručnjaku na savjetima
Damir
Ma i ja se preporodio na VDSL,iste su nam brzine jedino sam ljubomoran na tvoj ping
Ljudi, koliko mi ja mogao imat max brzinu interneta uz trio paket?
jer ja se ne kuzim u te stvari..
Ja sam takoder na VIPu.
Da li je kod VIPa moguc prelazak na VDSL brzine?
Na njihovoj stranici se nigdje ne spominje VDSL jedino sam nasao nesto iz 2013...
ovdje pise da je 120/15 mbps iskljucivo dostupan korisnicima putem kabelske infrastrukture sto bi znacilo da nizi paket od 50/7,5 mbps je dostupan preko vdsl-a jer kod njega nije u uvjetima koristenja napisano da je dostupan iskljucivo preko kabela
ovdje pise da je 120/15 mbps iskljucivo dostupan korisnicima putem kabelske infrastrukture sto bi znacilo da nizi paket od 50/7,5 mbps je dostupan preko vdsl-a jer kod njega nije u uvjetima koristenja napisano da je dostupan iskljucivo preko kabela
E ali mene zanima da li ja mogu besplatno preci na tu brzinu?
Sada imam 12/2 brzinu sto sam potpisao po nekoj promotivnoj cijeni prosle godine. Neki susjedi su dobili besplatno kod HT-a VDSL brzine(30+ Mbit a prije imali 4) sto bi znacilo da sam i ja tu negdje kraj centrale.
Samo sto ne mogu na forumima naci konkretne informacije za Vip jer ima malo korisnika.
Kontaktirati cu SZK pa da vidim kakvo je stanje.
koliko mogu dobiti na kvaliteti veze, mozda cak i povecanju brzine?!, ako u stanu obican telefonski kabel (onaj tanki obicni, sa dvije zice) duljine 15m zamijenim UTP kablom? radi se o VDSL instalaciji, a kabel vodi od uticnice do ulaza u modemu...a tehnicar je rekao da to obavezno napravimo, sad me zanima iz prve ruke ima li kakvih poboljsanja u odnosu na obican kabel ako je netko probavao?

Znači cjeli 4. mjesec sam imao problema sa internetom, maxtv i telefonom, stalno se rušio cjeli sustav i bio sam im poslao mail i napisao da jos tražim povećanje brzine na 10 mbit jer znam da sam malo previse udaljen za vdsl opciju i odgovorili su mi da mi je sve u redu sa paricom i sa svim spojevima i napisali su da sam preudaljen za 10 mbita iako sam ga prije godinu dana imao. I sad ako itko može nek mi kaže jesam li preudaljen ili je neki drugi problem zasto nemogu imat 10 mbita
Da ti jesi pre idaljen za 10 Mbita i televiziju, maksimalna propusnost ti je oko 15 Mbiza, profil za tv i 10 Mbita je preko 16.2 Mbita i to nemre radit kak spada. A posto si stalno imo kvar vise ti nece pustit veci profil jer bi moglo bit jos gore. I ovako si na granici da sve radi.
Tko zna ko se sve pokacio na tu mrezu u medu vremenu joa ak su neki dobili vdsl. Kod tebe ave gore.

Znači cjeli 4. mjesec sam imao problema sa internetom, maxtv i telefonom, stalno se rušio cjeli sustav i bio sam im poslao mail i napisao da jos tražim povećanje brzine na 10 mbit jer znam da sam malo previse udaljen za vdsl opciju i odgovorili su mi da mi je sve u redu sa paricom i sa svim spojevima i napisali su da sam preudaljen za 10 mbita iako sam ga prije godinu dana imao. I sad ako itko može nek mi kaže jesam li preudaljen ili je neki drugi problem zasto nemogu imat 10 mbita
Wow Attenuation 31 dB,istina je da si preudaljen ako si prije mogao onda su te preštekali na lošiju paricu to je i najveći problem sa našom 'infrastruktorom' ako se to može tako nazvati centrale se udaljene nekad pre udaljene kablovi stari...i gužva od recimo 100 mjesta na centrali ima ih 150-200 i naravno da onda ima problema. Sve tehničari mogu srediti.
Evo slike iz routera sa 0,5m UTP kabla i slike sa 15m obicnog telefonskog kabla
Ta promjena je jedino vidljiva u razlici utp i "telefonskog" (nisam tocno siguran sta je telefonski kabel) te je zanemariva u odnosu na sve kabele kojim link dolazi do tebe od centrale. Obicno pomaze ako je u igri defektni kabel/spoj u kuci koji radi gusenja.
UTP je onaj "mrežni" za 4 parice (narančaste, zelene, plave, smeđe) a "telefonski" je onaj klasični, sa jednom ili dvije parice (zelena, crvena, žuta, smeđa).
Evo slike iz routera sa 0,5m UTP kabla i slike sa 15m obicnog telefonskog kabla
Ta promjena je jedino vidljiva u razlici utp i "telefonskog" (nisam tocno siguran sta je telefonski kabel) te je zanemariva u odnosu na sve kabele kojim link dolazi do tebe od centrale. Obicno pomaze ako je u igri defektni kabel/spoj u kuci koji radi gusenja.
ne mogu se sloziti s tobom, nevjerojatno je kolika je zapravo velika razlika nakon mijenjanja ''obicnog telefonskog'' sa UTP-om, 48 sati sam bez pucanja veze (na telefonskom je tokom veceri pucala najmanje 2 puta, a cesto i po 3, 4 puta po dvije minute) otkada sam promijenio kabel, treba nadodati da sam ja na 15m telefonskog kabla bio, a gore mozes i vidjet samu razliku UTP-a i ''telefonskog'' gdje je brzina uploada sa UTP-om veca za puni Mbit te je upload atenuacija pala za 2.2 dB-a, sto definitivno nije malo, jer on uglavnom uzrokuje pucanja veze sto je kod nas slucaj jos od ADSL-a...
ne mogu se sloziti s tobom, nevjerojatno je kolika je zapravo velika razlika nakon mijenjanja ''obicnog telefonskog'' sa UTP-om,
Dakle defektni kabel :)
Sad probaj za test stavit istu duljinu tog "telefonskog" (ali novog) kabela kao i tog utpa, pa provjeri rezultate.
Eto ti razlike :) zanemarivo.