Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.681.372
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Kvaliteta DSL parice?

Blizu ti je centrala, bez obzira na vukojebinu. Nekih 600-700m, ako ti je dostupan iskon vdsl, možeš imati 50 mbita.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.4.2015 14:45 (ojpi).
15 godina
ojpi kaže...

Stvarno neobično, ako imaš još neki drugi ruter probaj pa da vidiš kak se on ponaša.

Nemam. Odnijeli su ga. Ali i na njemu je zadnjih nekoliko dana bio isti slučaj, brzina nije htjela preko 6.8mbps.

Vjerovatno je nešto do njih.

13 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav, koliko bi mogao imati max brzinu down / up?

0 0 hvala 0
16 godina
nije da ti pise, 22 Mb/s i 1.4 Mb/s u uploadu iako mora biti malo manje od toga inace ce pucat veza, racunas na 20 Mb/s i 1 Mb/s uploada
battletag:MasnaKrvavic#2275
15 godina
neaktivan
Filip77 kaže...

Pozdrav, koliko bi mogao imati max brzinu down / up?

Ako si pitao za vdsl, išlo bi 50mbita

13 godina
neaktivan

Zvao u t-com i rekli da nemam mogućnost za vdsl uslugom 

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.4.2015 19:47 (Filip77).
12 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

http://i.imgur.com/m2FQAj1.png

I kolko bi je teoretski mogao ovdje dobit?

Bio sam u VIP-u i rekli su da je 8mbit/s max za mene ali bi mi dali ruter koji bi mogao do 17mbit/s?

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.4.2015 19:50 (vens).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Čudna neka linija. Ili si jako daleko (2.5km+), ili je totalno u banani (gušenja). Drugi router ti neće puno pomoći (sigurno ne da navuče 17mbit, 10 možda).

My name is Legion... For we are many!
12 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Ne čudi me. Živim u Zagrebu ali sam u podsljemenskoj zoni i sve je u banani.

Hvala na odgovoru.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Kvaliteta DSL parice?

Ojpi, hvala ti puno.

Brzina je vraćena na 10/0,6 :)

http://www.speedtest.net/result/4279183339.png

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav,

evo neki dan (oko 4.4.) mi je brzina pala sa 10 Mb/s na oko 6 Mb/s (varilala od 4,8 do 7 mb/s), i nakon 2 dana zovem SZK ht-a. Ispričam čovjeku što je na stvari, a on me uputi da pišem prigovor i da opišem što se dogodilo. Mislio sam da će poslati tehničara da pregleda liniju, ali tip me otpilio pa ja napisao prigovor. Uglavnom ovo dole su mi prnt.scr. očitanja iz modema pa ako bi mi netko mogao nešto reći o tome. Prva slika od dana kad je veza bila ok, druga sada pa ako netko mi može objasniti ta očitanja.

veza ok veza ok
sve oslo u ... sve oslo u ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.4.2015 22:52 (ajeto007).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Znači danas sam išao opet gledat jel se išta promjenilo kod moje parice i prije tjedan dana mi je Line Attenuation bio 31 a sad je 27.5 jel to znači da su me spojili na neku blizu paricu ili?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav svima!

U prilogu sam stavio sliku brzine i tu mi je omogućeno 10 mbps (valjda ). Max mi je nekih 17 na adsl-u, pa me zanima kolika bi mi bila brzina preko vdsl-a, naravno ako je moguća prema ovim podacima. 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nisu te spojili na blizu jer kabel ide jedan u centralu.
Najvjerojatnije na ispravnu paricu.
Jer ja sam bas jucer imo slucaj di dva kabela idu paralelno jedan je stavljen prosle godine u 11 mjesecu a jedan je star jedno 20 godina.
Kad sam korisnika prebacio na novi kabel gusenje s 19.2 dB palo na 14.3 dB. SN Margina s 19 dB porasla na 22 dB s istim profilom i dslamom.
A stari kabel nije bio neispravan, linija cista, otpori na mjerenju svi stimaju.
Ali taj kabel nema korak upredanja parice za visoke frekvencije vec je svaka zica u njemu ravno postavljena.
I zvog magnetski smetnji drugih korisnika povecava se gusenje i puca veza iako sve izgleda dobro.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
14 godina
Kvaliteta DSL parice?

je li moguce da su margine ovako niske nakon uvodenja VDSL-a, tj. mijenjaju li se one nakon prebacivanja na VDSL ili bi trebale biti iste kao i prije?

ovdje su prije i nakon VDSL-a, ocito su me na drugu paricu prebacili?

prije VDSL-a prije VDSL-a
nakon VDSL-a nakon VDSL-a
Respect the Raise...!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
definho kaže...

je li moguce da su margine ovako niske nakon uvodenja VDSL-a, tj. mijenjaju li se one nakon prebacivanja na VDSL ili bi trebale biti iste kao i prije?

Meni pak obrnuto ADSL http://prntscr.com/6keedt VDSL http://prntscr.com/6kqtxt znaci da se to mijenja

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
13 godina
ajeto007 kaže...

Pozdrav,

evo neki dan (oko 4.4.) mi je brzina pala sa 10 Mb/s na oko 6 Mb/s (varilala od 4,8 do 7 mb/s), i nakon 2 dana zovem SZK ht-a. Ispričam čovjeku što je na stvari, a on me uputi da pišem prigovor i da opišem što se dogodilo. Mislio sam da će poslati tehničara da pregleda liniju, ali tip me otpilio pa ja napisao prigovor. Uglavnom ovo dole su mi prnt.scr. očitanja iz modema pa ako bi mi netko mogao nešto reći o tome. Prva slika od dana kad je veza bila ok, druga sada pa ako netko mi može objasniti ta očitanja.

Itko ?

14 godina
Blade Runner31 kaže...
definho kaže...

Meni pak obrnuto ADSL http://prntscr.com/6keedt VDSL http://prntscr.com/6kqtxt znaci da se to mijenja

nista, cekamo nekoga tko zna, mozda su tebe na bolju, a mene ocito na losiju paricu prebacili, ako je to moguce?

Respect the Raise...!
10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

otkako sam prešao na vip stalno mi puca interne, a tv šteka i mislim da je to zbog onog njihovog technicolor modema, pa me zanima mogu li koristiti na vipu modem siemens gigaset sx763 WLAN dsl? ako neko zna molio bi ga da mi pojasni kako i zašto itd jer mi te internet veze i konekcije nisu baš jasna stvar....

brat od habs-a

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
adidasler kaže...

Pozdrav svima!

U prilogu sam stavio sliku brzine i tu mi je omogućeno 10 mbps (valjda ). Max mi je nekih 17 na adsl-u, pa me zanima kolika bi mi bila brzina preko vdsl-a, naravno ako je moguća prema ovim podacima. 

Itko...?!!

13 godina
adidasler kaže...
adidasler kaže...

Pozdrav svima!

Itko...?!!

Čekaj ponedjeljak. Pa ljudi su na forumu za vrijeme posla. Ne budu valja u slobodno vrijeme :D

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
13 godina
neaktivan
Punih 10 Mbita nemas jer da bi imo pinih 10 profil bi moro bit preko 11 Mbita sto kod tebe nije vec je 9.9 tako da dobivas oko 8 Mbita.
Gusenje ti nije veliko, zte uvijek pokazuje nesto vise pa tako da VDSL oko 20 Mbita ce ic ali, kod tebe nesto nije uredu s paricom, SN margina s tim profilom je jako niska.
Na tom gusenju i s tim profilom bilo bi ocekivano oko 15 dB.
Najbolje da provijeris instalaciju kucnu, sve spojeve.
Najbolje promijenit, najbolje postavit UTP kabel. Ako neznas sam zovi nekog tko zna od kolega ili nakraju plati nekom elektricaru ili ko radi u telekomunikacijama.
10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav svima,

molim pomoć stručnjaka. Planiram sutra potpisati novi ugovor sa VIP-om uz povećanje brzine ADSL-a. Dosad imam 4mbit-a. Slijedeći paket je do 50 mbit-a. Znam da je to nemoguće ali bi me zanimali koliko mogu realno očekivati sa obzirom na ove podatke koje mi izbacuje router.

0 0 hvala 0
13 godina
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav!

Baš mi je palo na pamet da bii, prije nego mi stigne VDSL napraviti neke testove linije, pa ponoviti kad stigne brža veza, ALI koji nisu ovisni o brzini.

Na pamet mi pada attenuation, ping, traceroute i jitter.

Imate kakve ideje osim ovog?

I na koji način da točnije mjerim? Npr. koji europski server je pouzdan za mjerenje pinga, a da ne ovisi o dobu dana?

Ili da uvijek mjerim u isto vrijeme? Ili puno mjerenja u danu pa prosjek?

Ovo bi moglo biti interesantno, pa daje ideje :)

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav ekipi

Vidim da ste si dali puno truda oko teme pa sam odlučio da vas i ja zamolim za pomoć.

Zanima me u kakvom smo stanju za Vdsl. htjeli bi se prebaciti ako je moguce zbog vece brzine interneta.

Podatci sa rutera zte-ZXV10 H201L

Link Status Connected Rate (Up/Down)798/9995 kbps
Noise Margin (Up/Down)29.3/10.9 dB
Modulation TypeADSL_2plusLine
Attenuation (Up/Down)8.9/9.7 dB
Output Power (Up/Down)8/16.2 dBm
Data Path (Up/Down)Interleaved/Interleaved
Max Rate(Up/Down)2449/16612 kbps
Interleave depth4
AnnexTypeAnnexM
CRC errors1
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.4.2015 23:33 (Dadovip0007).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Blizu kolokacija 30 Mbita bi moralo bez problema. Neki spoj jos popravit jer je sn margina niska i sve 5.
16 godina
odjavljen
CyberDemonVZ kaže...

Pozdrav!

Baš mi je palo na pamet da bii, prije nego mi stigne VDSL napraviti neke testove linije, pa ponoviti kad stigne brža veza, ALI koji nisu ovisni o brzini.

Na pamet mi pada attenuation, ping, traceroute i jitter.

Imate kakve ideje osim ovog?

..

Attenuation rate ti ovisi o kvaliteti parice, udaljenosti od kolokacije i postavkama na DSLAMu. Ako te zanima kvaliteta linije, trebao bi mjeriti jitter i packet lostt/errore koje ti pokazuje modem (iako to može biti do njega, pa bi trebalo sa dva/tri testirati i uzeti prosjek). Ping ovisi o puno stvari tako da i nije neko veselje a tracert ti pokazuje samo kuda putuje tvoj request, po kojim routerima na putu do odredišta.

Ti kao "obični" korisnik nemaš baš neka sredstva za mjeriti kvalitetu linije. Kad dobiješ VDSL, pogledaj attenuation rate (da ne bude preko 25-30), noise margine (da budu iznad 8/8) i da je attainable brzina nešto veća od tvog paketa. Ako je to sve ok, ne brini se, radit će kako spada osim ako modem (zyxel -.-) nije u banani.

10 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Blizu kolokacija 30 Mbita bi moralo bez problema. Neki spoj jos popravit jer je sn margina niska i sve 5.

Pozdrav jos jednom.

Zvali smo operatera H1 i rekli su nam da jednostavno nije moguc prelazak na vdsl jer nemozemo preci brzinu od 16 mbita.

Mi se nerazumijemo u te stvari pa nas zanima dali nas muljaju ili je to tako kako kazu.

16 godina
odjavljen

Mislim da ti nisi na ULLu (području H1 centrale) nego se koristi T-comova (bitstream) pa zato ne ide VDSL.

Koji paket imate (pun naziv)?

10 godina
neaktivan

H1 trio adsl

Prebacili smo se sa t-coma . prije 2 i pol godine.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.4.2015 10:28 (Dadovip0007).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice