Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.684.493
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Kvaliteta DSL parice?
ojpi kaže...

S obzirom da ti je pušteno čak 16 mbita (pretpostavljam da imaš maxtv), to je dobar noise margin.

Da imam max i voip,ok ako je u redu margin onda se ne moram brinut,tnx

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
13 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Evo stigao danas Iskon nakon jadnog 5Mbita od T-coma svih ovih godina ....... i za manju cijenu :)

============================================================================
    VDSL Training Status:   Showtime
                    Mode:   VDSL2 Annex B
            VDSL Profile:   Profile 8b
            Traffic Type:   PTM Mode
             Link Uptime:   0 day: 0 hour: 11 minutes
       VDSL Port Details       Upstream         Downstream
               Line Rate:     10.239 Mbps       51.199 Mbps
    Actual Net Data Rate:     10.240 Mbps       51.200 Mbps
          Trellis Coding:         ON                ON
              SNR Margin:       27.1 dB           19.8 dB
            Actual Delay:          0 ms              0 ms
          Transmit Power:        6.4 dBm          18.7 dBm
           Receive Power:        1.7 dBm          12.5 dBm
              Actual INP:       13.0 symbols      28.0 symbols
       Total Attenuation:        5.5 dB            6.2 dB
Attainable Net Data Rate:     18.577 Mbps       76.006 Mbps
      VDSL Band Status    U0      U1      U2      U3      D1      D2      D3
  Line Attenuation(dB):  3.4    11.7     N/A     N/A     7.7    15.1     N/A  
Signal Attenuation(dB):  3.4    11.4     N/A     N/A     6.1    14.9     N/A  
        SNR Margin(dB): 23.9    27.5     N/A     N/A    19.9    19.8     N/A  
   Transmit Power(dBm):- 3.6     5.9     N/A     N/A    18.4     7.7     N/A  

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Uf, ti si sigurno 100m od centrale.

14 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Sad kad sam dobio VDSL sve se promjenilo :) http://prntscr.com/6kqtxt

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Blade Runner31 kaže...

Pozdrav!Imao sam 10mbits na ADSL2 i dans mi je dosao zte ruter i trebao sam prec na VDSL no rekli su mi da im se nije azuriralo da sam dobio novi ruter pa da pocekam,ok pocekat cu nego mi recite sta mogu ocekivat,koliko sam od centrale i dali trebam mjenjat zice u kuci(mislim da trebam).Hvala!

http://prntscr.com/6keedt   

Koliko si čekao da ti dođe novi ruter. Ja čekam već deset dana.

LP                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

14 godina
neaktivan
Grobnik300 kaže...
Blade Runner31 kaže...

Pozdrav!Imao sam 10mbits na ADSL2 i dans mi je dosao zte ruter i trebao sam prec na VDSL no rekli su mi da im se nije azuriralo da sam dobio novi ruter pa da pocekam,ok pocekat cu nego mi recite sta mogu ocekivat,koliko sam od centrale i dali trebam mjenjat zice u kuci(mislim da trebam).Hvala!

http://prntscr.com/6keedt  

Koliko si čekao da ti dođe novi ruter. Ja čekam već deset dana.

LP                                                                                                                                                                                                                                                                      

Cekao sam 4 dana ali bi bilo nakon 2 da majstor iz HP ex nije samo bacio papiric u sanducic a bio je petak,nije ni bio na vratima.Ako tako dugo cekas javi se odmah njima,ja sve to preko facea rijesim na PM,vise uopce ne zovem jer dok me isprebacivaju i svakom od njih ispricam istu pricu glava me zaboli.Uglavno prezadovoljan sam za sada,ista cijena a razlika u brzini ogromna,sretno

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2015 19:48 (Blade Runner31).
15 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

T-com

Imali smo problema sa pucanjem veze ali nakraju je telefonska žica bila labava pa su je prićvrstili. Dali se tu moze imati 10 mb net? jedno vrijeme smo imali ali su nam makli da kao linija to ne podrzava i dolazi do pucanja veze... Što je najbolje tehničar je izmjerio stabilnih 12 mb/s ka max brzina... Ko tu koga. Osnovni paket samo telefon i internet 4 mb/s

Padobranci, mineri i djevice griješe samo jednom
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.3.2015 11:05 (Kewin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Po mojoj nekoj procjeni prošao bi neki profil od max 11-12 mbita, pa bi imao 10mbita efektivno. Ali kao što si rekao, pucala vam je veza, pa je pitanje dal će raditi stabilno, ali kladim se da vam mogu namjestiti da barem 9 radi stabilno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.3.2015 13:07 (ojpi).
13 godina
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav,

imam jedno pitanje.

Koristio sam T-Com te sam čak i koristio jedno vrijeme 10mbita uz MaxTV i sve je radilo jako stabilno i bez pucanja veze.

Prije 2 godine sam prešao na Iskon bijelu zonu gdje sam koristio 4mbita i IskonTV i u postavkama rutera mi je cijelo vrijeme pisalo Maximum line rate: (cca.) 17.000 kbps.

Prije mjesec danas sam zatražio prebacivanje na Iskonovu narančastu zonu i paket od 10mbita i IskonTV (ne vdsl). Nakon toga je došao tehničar T-Coma i provjerio je instalacije te je rekao da bi paket trebao raditi bez problema. Međutim, bilo je nekakvih problema sa paricom, pa uopće nije bilo signala na DSLAM ali su to tehničari iz T-coma uspjeli riješiti i prebačen sam na taj paket.

E ali sad dolazimo do problema. Maximum line rate mi je sad 12 384 i dok ugasim TV onda imam 10.5 mbita ali dok je TV upaljen dobivam 7 mbita i naravno slika na TVu zašteka svakih dvadesetak sekundi ali na sekundu. Nekako sumnjam da je do mene kada je sve ove godine pisalo da mi je dostupna brzina 17 mbita sve dok mi nisu uključili novi paket.

Sada me zanima zašto se je odjednom maksimalna brzina spustila na 12 mbita sa 17 mbita? Kako to da su tehničari iz T-Coma došli i praktički me oni priključili na Iskonovu centralu (Iskonov tehničar mi je samo ruter donesao i to je to od njega)?

Evo slike od sadašnjih postavki.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne znam kakve si podatke imao prije, ali ovo je prilično loše. Imaš možda screenshot od prijašnje parice?

13 godina

Nemam nažalost. Mogu se zaklet da je pisalo da je maksimalna brzina oko 17 mbita.

Isto tako sam prije par mjeseci našao ovaj kalkulator sa kojim mi je isto tako pisalo da bi mi linija trebala izdržati 16-17 mbita. U biti ovakve brojke su se pokazale nakon uključenja u narančastu zonu. Čak bi to i prožvakao jer mi je manje bitno jel ću imati 8mbita sa uključenom televizijom ili 10mbita bez, ali mi se slika zamrzava i lagano mi ide na živce. E sad, šta da ja njima kažem? Ruter je SX763 i njega sam imao i dok sam bio na T-Comu i sad sam taj tražio dok su me prebacili na Iskon tako da do njega nije.

15 godina
neaktivan

Gnjavi ih tak dugo dok ti se slika neće zamrzavati, vrlo jednostavno. :)

13 godina

Već sam zvao i agent je pokušavao resetirati liniju ili šta već rade po defaultu ali nije uspio i prijavljen je kvar.

Zanimaju me dvije stvari. Ako meni dolazi tehničar iz HT-a na prijave kvara, jel moguće (možda će zvučati glupo) da Iskon ima svoju centralu "unutar" HT-ove? I da li Line attenuation ovisi samo o udaljenosti od centrale ili tu ima hrpa faktora npr. starost kablova, kvaliteta kablova, kako je to tehničar složio u centrali i sl.? Jer ako je na oba pitanja potvrdan odgovor onda sam definitivno uvjeren da je do njih i da mora biti moguće vratiti stvari kako je bilo i prije. Uglavnom kvar je prijavljen i spreman sam na svakodnevne prijave kvara dok se to ne riješi. :)

11 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Koliko bi islo max na vdslu na ovoj liniji?

Link Status          Connected

Modulation Type            VDSL2

Actual Rate (Up/Down)               967/11264 kbps

Attainable Rate (Up/Down)       15502/69416 kbps

Noise Margin (Up/Down)           38.5/32.4 dB

Line Attenuation (Up/Down)    18.3/10.5 dB

Output Power (Up/Down)         -8.6/13.6 dBm

Data Path (Up/Down)   Interleaved/Interleaved

Interleave Depth (Up/Down)    3/181

Interleave Delay (Up/Down)     1/4 ms

INP (Up/Down)               0.5/1.5 symbols

Profile  8b

LinkEncap           G.993.2_Annex_K_PTM

CRC Errors (Up/Down)  0/0

FEC Errors (Up/Down)  0/0

HEC Errors (Up/Down)  0/0

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa piše ti :). 69 mbita i 15 mbita up.

11 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Link Status          Connected

Modulation Type            VDSL2

Actual Rate (Up/Down)               6512/34334 kbps

Attainable Rate (Up/Down)       17973/64700 kbps

Noise Margin (Up/Down)           28.6/18 dB

Line Attenuation (Up/Down)    20.9/11.9 dB

Output Power (Up/Down)         6.4/18.2 dBm

Data Path (Up/Down)   Interleaved/Interleaved

Interleave Depth (Up/Down)    29/365

Interleave Delay (Up/Down)     1/4 ms

INP (Up/Down)               0.5/1.5 symbols

Profile  8b

LinkEncap           G.993.2_Annex_K_PTM

CRC Errors (Up/Down)  0/0

FEC Errors (Up/Down)  0/7

HEC Errors (Up/Down)  0/0

Evo digli su na ovo ali moglo bi to barem 40/10 prema ovim podacima? Da ih gnjavim ili? Mislim trenutno mi je dosta ovo naravno ali htio bi iz linije izvuci max ako se moze naravno!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

trenutno 10mbit net i 2x max tv, od 1.travnja evo su obecali vdsl.

trenutno stanje:

po mojim nekim saznanjima mislim da bi moga imat nekih 20tak downloada, sta vi mistlite? za sada imam skoro 11mbita uz 2 maxtv-a

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.3.2015 23:28 (neduzan a kaznjen).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moći ćeš vrlo vjerojatno imati 30mbita + 2 maxtv.

12 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

super, a oce li se upload isto tako proporcionalno dignuti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Kvaliteta DSL parice?

decki moze pomoc

sad sam trenutno na optimi i imam tp-link

router i ovo su ocitanja

na dlink optima modemu 2640R ocitanja su cak i nesto bolja Line annutitation u downloadu mi je oko 18 dB

zanima me prelazak na t-com samo telefon i internet i to turbo 30 opcija

sa ovakvom linijom imam li sanse

samo da vam kazem da 10 mbit imam vec 6 godina kod njih bez ikakvih problema i bez pucanja linije

a dok je radila optima blast islo je i do 1,8 - 1,9 Mb/sec

hvala

bolja slika ocitanja TP-LINK-a: http://postimg.org/image/po4hgisw7/

i slika ocitanja D-LINK 2640R : http://postimg.org/image/ehc1n90m3/

Samsung NOTE 4 910F
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Moralo bi bez problema ic tig 30 Mbita, no neznam dali znas ali i optima nudi vdsl preko HT centrale di je dostupan. Pa si i to pogledaj.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
14 godina
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav, imam Iskon Duo top 10 u bijeloj zoni, prije tjedan dana je poceo zezati, ugl... na ruteru pise da je brzina nesto preko 12Mbs ali na speedtestu maksimalno 0.67Mbs, bilo žičano ili wifi povezano, na dva kompa isprobano.
Bili su mi mjenjali ruter, uzeli mi siemensov i stavili enkoma, stanje isto.Pa par dana usluga uopce nije radila, to su prepisali kvaru na HT-ovoj centrali, usluga ponovo proradila ali brzina ostala ista...koma.Srecom pa mi jos nisu istekla ta tri probna mjeseca.Da li bi netko znao u cemu moze biti kvaka?

http://i60.tinypic.com/2uyha0z.png

ovo su detalji iz rutera

Line rate                   Down:: 12531                         UP:1038

Attainable Line rate: Down: 25264                           UP:1394

Noise margin:            Down: 138 dB                           UP: 164 dB

Line Attenuation:       Down: 25dB                                 UP:25dB

Output power:           Down: 152dBm                          UP:125dBm

0 0 hvala 0
16 godina
Kvaliteta DSL parice?

bi li moga ode vdsl 20

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moglo bi se progurat 20 ako budu imali volje.

13 godina
neaktivan
Gledam sad ovo s linijom je sve u najboljem redu, sve stima, profil dobar za brzinu koju koristis.
Ako ISKON ima filter na useru da ogranici brzinu downloada kao optima i VIP onda je tu problem, neko se igro s ogranicenjima pa ti stavio manje.
Jos neznam jesi isprobo sva racunala iskljucit, ostavit jedno zicno i izmjerit brzinu na bwm.carnet.hr.
I jos ono zadnje moguce ali najmanje vjerojatno da DSLAM port neispravan, ili kartica zagusena sto se na BT ericssonu zna desit jer on ima 100 Mbita izlaznu mreznu prema switchu, a ima 12 portova znaci u istom trenutku je nemoguce svih 12 korisnika opsluzit s 10 Mbita.
14 godina
Kvaliteta DSL parice?

Ovo je izmjereno preko bmw.carnet.hr, samo jedno racunalo spojeno žičano, ma koma totalno.

Ali zar oni nemogu otkriti 10 dana problem u slučaju da nevalja DSLAM port.

Da li bi nekako intervenirali u slučaju da ih nazovem i kazemk da mi zamjene DSLAM port?

Vaša trenutna brzina prijenosa podataka od CARNetove mreže iznosi:

658.39 kb/s (642.96 Kib/s)*

što znači da možete prenositi podatke brzinom od 82.3 kB/s (80.37 KiB/s)* s našeg poslužitelja.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Dslam port nemogu oni otkrit, to mora netko pretpostavit od iskon tehnicara i poslat zahtijev i iskona prema HT-u jer je HT centrala u pitanju.
Al zovi ti njih u danu par puta, zahtijevaj da se to rijesi bal bal. Malo prijeti da neces bit korisnik da si nezadovoljan ovo ono, reci nak salju na ht nek se sve provijeri da te vise ne zanima zasto neradi i njihovi nesposobni tehnicari itd.
I da vidis rijesit ce se jako brzo.
15 godina
neaktivan

Ja bi još preporučio da resetira ruter na tvorničke postavke i nek proba sa drugim ruterom. Nešto slično se dogodilo mom frendu, jednostavno nije dobivao full brzinu koja je puštena. Male su šanse da je to, ali ništa ne košta.

12 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

eo meni danas stigao internet konacno. Uzeo sam od T coma duo paket. 10mb Down ali problem je sada sto mi je max brzina 4.30mbps. Sta sad da radim ? I kako da pogledam dali cu moci nadogradit na ovu opciju 30mb ili 20mb? Ruter je ZTE ZXDLS 931VII ako vam sta znaci.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.3.2015 13:39 (Killuminati).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Stavi podatke statusa linije iz modema. Bez toga ti ne možemo pomoći.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.3.2015 13:53 (ojpi).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice