Kupovina AP s ebaya

poruka: 13
|
čitano: 3.215
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Kupovina AP s ebaya

Imam grdicu od 24 dbl,,,pošto je došla zima hoču si prebacit komp u toplije i zaniam me dali bi ovo šljakalo.

kupim ovaj ap s ebaya http://www.ebay.com/itm/New-D-Link-AirPlus-Xtreme-G-DWL-2100AP-High-Speed-2-4GHz-Wireless-Access-Point-/321034028553?pt=US_Wireless_Access_Points&hash=item4abf1e8609

a komp prebacim u susjednu sobu nekih 15 ak metara dvoja vrata i jedan zid u ravnini smetaju,,a na komp stavim Omnicu od 3 dbl dal bi to moglo dat dobar signal ? s tim da sad imam od 85-90 % signala kad sam direkt na gridici

EDIT: i da kak nije neugodno ovima kupovat to na ebayju za stotinjak kuna i prodavat na njuškalu za 500 lol

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.12.2012 16:53 (Kas0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kupovina AP s ebaya

Pitanje je da li HAKOM dopušta da ovo uvezeš samo tako?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Kupovina AP s ebaya

Još dok platiš poštarinu izađe te preko 200 kn,+još pdv i carina,bolje uzmi na njuškalu,ima za 100-injak kuna,ili ako imaš onaj speedtouch od tcoma,možeš ubaciti drugi firmware u njega da ti radi kao AP......

13 godina
neaktivan
Kupovina AP s ebaya

Lol ovo je 20 dolara, znaci cca 110 kn,, (obican shiping) a do 160 kn nema carine,,pa di vi nadjoste te cifre ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Kupovina AP s ebaya

Najjeftiniji shipping za ovaj item je 20 $ i sam uređaj košta 15 $, sve skupa oko 200 kn, znači da te hvata pdv i carina (u slučaju da ima carine na taj uređaj).

U ovoj temi imaš detaljno objašnjeno za carinu i pdv:

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

I nema više HAKOM-ovih ograničenja na uvoz takve robe.

E sad hoće li radit to. Nebi trebalo biti problema, nije neka velika udaljenost i nema nekih velikih prepreka.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kupovina AP s ebaya

da ja sam krivo raćuno skroz,,šta onda jel bi carinili još na ovo ili ne ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Bi jer je oko 200kn,a preko 160kn s eplaća carina(ako je ima) i pdv
robimarko@gmail.com
15 godina
Kupovina AP s ebaya

Carine nema

A za PDV se još nezna, bar nitko na forumu nije dao točan odgovor jel se gleda samo cijena uređaja ili se gleda cijena uređaja+poštarina.

Al nebi trebao imati problema, i sam sam naručivao stvari dosta skuplje od tog AP-a i nije mi nikad naplatilo carinu i PDV.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kupovina AP s ebaya

kako got bilo,jeftinije je nego od ovih prokletinja s njuškala koji preprodaju

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.12.2012 21:53 (Kas0).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
bradonja_85 kaže...

Carine nema A za PDV se još nezna, bar nitko na forumu nije dao točan odgovor jel se gleda samo cijena uređaja ili se gleda cijena uređaja+poštarina.

Al nebi trebao imati problema, i sam sam naručivao stvari dosta skuplje od tog AP-a i nije mi nikad naplatilo carinu i PDV.

Gleda se ukupna cijena znači uređaj + poštarina

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.12.2012 21:54 (Patrick_cro).
15 godina
Patrick_cro kaže...
bradonja_85 kaže...

Carine nema A za PDV se još nezna, bar nitko na forumu nije dao točan odgovor jel se gleda samo cijena uređaja ili se gleda cijena uređaja+poštarina.

Gleda se ukupna cijena znači uređaj + poštarina

Evo citat iz teme eBay - Često postavljana pitanja:

mbaksa kaže...

P: Hoću li platiti carinu ako roba košta 150 kuna, ali dostava košta recimo 40 kuna, pa sve skupa košta 190 kuna?

O: Kratko i jasno - ne znamo. Ovisi o tome kako carinici tumače pravilnik, koji nije posve jasan u tom pogledu. Prema jednom tumačenju ne, zato jer u pravilniku piše da se gleda samo vrijednost robe ukoliko je vrijednost dostave razdvojena od vrijednosti robe, no prema drugom tumačenju da, jer nije jasno što oni podrazumijevaju pod "razdvojenosti" - je li dovoljno da na istom računu piše koliko košta roba i koja je cijena dostave ili pak dostava mora biti na drugom računu. Uočite da kod samog carinjenja, carini se ukupni iznos (cijena robe + cijena dostave + eventualni drugi troškovi), dakle carinski dug se obračunava na cjelokupni iznos - tu nema dileme.

13 godina
neaktivan
Kupovina AP s ebaya

nije meni žao dati tih 200 kn,, mene zanima jel to može funkcionirat kao što sam napisao u prvom postu ili mora biti spojeno na komp baš s utp kablom jer ja mislim vatat signal od njega na nekih 15 metara

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ja sam sebi spojio ovako:s jednim ap-om koji je u klijent modu hvatam signal,iz tog ap-a utp kabelom sam spojio u drugi ap koji odašilje signal,tj. internet,tako da se povezujem mobom i kompom bezicno....
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice