Iskon "iskustvo"! izdvojena tema

poruka: 3.337
|
čitano: 1.347.530
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Iskon "iskustvo"!

ne, konekcija ce ti i dalje pucati zbog dnevne promjene adrese. to ne možeš izbjeći osim da kupiš uslugu stalne ip adrese, ako to iskon uopće daje kućnim userima.

i7 power!
15 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Prebačen sam an VDSL i sada čekam router. Router je poslan poštom, da li itko zna koliko dugo se čeka?

0 0 hvala 0
13 godina
Noctifer kaže...

Prebačen sam an VDSL i sada čekam router. Router je poslan poštom, da li itko zna koliko dugo se čeka?

Ako je SIGURNO poslan onda 1 radni dan ko i sva istala dostava :) Ili 2, ako si na krajevima Hr.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
17 godina

Nisi još prebačen jer ne bi imao usluge. Kada dobiješ router vdsl se aktivira.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
15 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
Noctifer kaže...

Ako je SIGURNO poslan onda 1 radni dan ko i sva istala dostava :) Ili 2, ako si na krajevima Hr.

Javili mi prošli ćetvrtak da je router poslan. Ja još ništa nisam dobio. Hmm.

15 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

Nisi još prebačen jer ne bi imao usluge. Kada dobiješ router vdsl se aktivira.

Ma znam. Što sam mislio reći da sam naručio prebacivanje na veću brzinu što zahtjeva VDSL router koji još nemam (bio na ADSL-u do sada).

13 godina
Noctifer kaže...
CyberDemonVZ kaže...
Noctifer kaže...

Onda nije poslan nego je uobicajeno "poslat cemo" :)

Ak se ne pojavi u 2 tjedna, onda reagiraj.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
15 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
Noctifer kaže...
CyberDemonVZ kaže...
Noctifer kaže...

Onda nije poslan nego je uobicajeno "poslat cemo" :)

Ak se ne pojavi u 2 tjedna, onda reagiraj.

Aha. Ma moguće da sam krivo shvatio onda. Nazvali me preko telefona i javili pa sam mislio da je već poslan. U mailu piše do 15 radnih dana. Itzgleda da moram onda još čekati. Hvala na odgovoru!

15 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Evo, router došao prije par dana i ja sve spojio. Brzina je ista (download nešto manji, upload veci) i veza par puta na dan oukne (prije nije pucalo). Razlog toga je što mi je centrale 3km od kuće. Ali, postoji nova centrala koje je sagrađena u mom mjestu (nisam sto posto sigruan di je lokacije, ali nebi smijelo biti više od 1.5km što je puno bolje za VDSL2 nego 3km). Ja sam njih pitao vezano za prebacivanje na novu centralu ali su mi rekli "nemoguce Vas  je spojiti u centralu u mjestu A jer se ne nalazite u mjestu B" (mjesto A je di sam ja i nova centrala, mjesto B je stara centrale koja je 3km daleko). To zvuci jako zbunjujuce i nema smisla. Da li je moguće da oni mene nemogu prebaciti jer centrala nije njihova ili je došlo do neke pogreške?

0 0 hvala 0
17 godina

Oni ne mogu prebacivati korisnike. Kabeli do tvojeg stana/kuće jednostavno idu od X centrale i ti ne možeš ništa. HT je nadležan za sve kabele i parice. Žali se njima , no trebali bi ti kopati 2km da te spoje na centralu koju ti želiš. Ionako ispod 1km mora biti centrala za normalne brzine tako da ne bi ništa dobio.

Brojnim korisnicima su bliže jedne centrale ali su spojeni na drugu.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
15 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

Oni ne mogu prebacivati korisnike. Kabeli do tvojeg stana/kuće jednostavno idu od X centrale i ti ne možeš ništa. HT je nadležan za sve kabele i parice. Žali se njima , no trebali bi ti kopati 2km da te spoje na centralu koju ti želiš. Ionako ispod 1km mora biti centrala za normalne brzine tako da ne bi ništa dobio.

Brojnim korisnicima su bliže jedne centrale ali su spojeni na drugu.

Nebi trebali ništa kopati pošto je sve u zraku. A što se brzina tiče, ja sam sada na 7-8 na 3km, bio bi sigurno na 10 ako ne i više da je centrale bliže.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.12.2015 16:25 (Noctifer).
16 godina
odjavljen
Iskon "iskustvo"!

Koji bilmezi rade u toj firmi to je strašno...

Na adresi je bio ADSL 10 mbit. Provjerim, kaže VDSL dostupan, centrala je 1500 metara od mene, ja mjerio (Krnjevo, ispod Rutinga). Uzmem taj VDSL, dobijem oko 25 mbit ali neće da drži konekciju, slabe margine. Na izvodu isto. Ok, spustimo na 20 mbit, dobijem 9/12 margine i ajd drži nekako ali i dalje plaćam za 30. U međuvremenu, nešto se to opet pogorša, zove neka glupača da bi oni vratili natrag na 10mbit. E reko nećeš, evo T-Com provlači svoju optiku kroz zgradu. Lijepo vi ne dirajte ništa a iza nove godine, tu jadnu paricu dajte nekoj baki za telefon ili nekome za 10mbit net, kome ne treba normalna brzina.

Osim toga, nisu htjeli router u bridge prebaciti (jer ovo njihovo smeće od Zyxela se resetira kad nestane linije pa mi cijeli LAN padne a to mi baš i ne odgovara, nisu kadri nać neku normalnu paricu (a ima ih, samo ih banda čuva za nekog drugog jer u zgradi par korisnika ima ispravan VDSL ali kod drugih operatera, sa iste centrale).

Inače su ok, nema puno glupiranja ali kad ovako s*ru bezveze i još im dajem više novaca za lošiju uslugu, ne hvala. Samo sam čekao da dođe ili bnet ili kakva optika.

Bye-bye Iskon... Panjevi.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
Moj PC  
4 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Eeeh i ja sam prošao horor sada...

Koristio ADSL, 10mbita, sve super, procjena na cca 800 m od centrale.

Na netu vidio da je dostupan VDSL 50/10, nazovem da provjere, kažu sve super nema problema. Da skratim priču, nakon 3 tjedna bez interneta, telefona i tv-a, evo me natrag na ADSL-u, ovaj puta na 5 mbita!!!

Ne znam stvarno koji se vrag dogodio sa paricom, odjednom ispada da sam 3km udaljen od centrale mada mi je pod nosom praktički.

Sve u svemu...zakon ekipa, jedva sam se suzdržavao da ovo ispišem bez psovki.

0 0 hvala 0
17 godina

Ili ti se promijenila parica ili je negdje loš spoj u centrali tj. dslamu... Nešto ne štima tu i ima razlog koji se može riješiti.

U Rijeci na Rastočinama Iskon spaja FTTB uslugu, trudim se da spoje i našu zgradu.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
16 godina
neaktivan

Stvar je "volje" s njihove strane. Obavljeno za sada 11 poziva i poslano 1 ljubavno pismo. Ne znam što bi više čovjek trebao...

Tražit ću raskid ugovora i adio. Inače su bili skroz korektni do sada, ali ovo su usraaaaa** baš do kraja.

10 godina
Bene kaže...

Stvar je "volje" s njihove strane. Obavljeno za sada 11 poziva i poslano 1 ljubavno pismo. Ne znam što bi više čovjek trebao...

Tražit ću raskid ugovora i adio. Inače su bili skroz korektni do sada, ali ovo su usraaaaa** baš do kraja.

Imas li sliku parice prije i sada? Ako ne, stavi barem tu paricu sada da vidimo kakvo je stanje. Ako ti je centrala ispred nosa a tako imas male brzine znaci da je negdje prekid/los spoj i to se moze popravit. Ako su te spojili na losu paricu e onda ce trebat natezanje i prijave kvara dok je ne promjene.

9 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Poz svima. Evo i moje muke po Iskonu.

Korisnik sam od 2009.g. i osim brzinom nisam bio nićime nezadovoljan. Muke poćinju sa osmim mjesecom ove godine i prelaskom na VDSL uslugu sa brzinama 30-5. Router je vražji Zyxel i mijenjan je 3x. Dnevni reset routera nekada nisam ni osjetio jer je po postavkama bio rađen tokom noćnih sati kada nitko nebi visio na računalu. Ovaj novi se resetira ćim dosegne nekih 1100 konekcija (konkretno,jućer ih je dosegao za 53 min. sa upaljenim jednim stolnim računalom). Naravno da se resetirao. Noje mi jasno odakle toliki broj konekcija!? Na računalu je bio pokrenut samo preglednik u kojem je bio otvoren Facebook. Svi WI-FI uređaji su u tom momentu bili odspojeni. Ista stvar se događa od prelaska na uslugu u intervalima od 1-2 dana. Iz Iskona mi preporučuju prelazak na staru uslugu,ili stavljanje routera u bridge mod. Prva opcija ne dolazi u obzir,dok sam prema drugoj pomalo skeptićan. Pošto sam laik na ovom području,ne želim brzat sa kupovinom novog routera, već ću radije prvo razmotriti Vaša mišljenja i savjete. Dobra stvar u cijeloj prići je da mi je ugovorna obveza taman istekla,te da mi u zadnja 3 mjeseca Iskon šalje umanjene račune radi kvara koji nisu u stanju odkloniti.

sizif

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Iskon "iskustvo"!

Meni i dalje šalju normalne račune bez obzira što ja imam samo 20 mbit od plaćenih 30.

Ali neka, optika je u zgradi, t-com ima zahtjev od mene i to će biti kraj mog druženja sa iskonom. Nek crknu.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Iskon "iskustvo"!

On the other hand, kod mene sve radi kako treba...

Jedino što mi njihov Zyxel ne pokriva cijeli stan Wireless signalom. No mislim da sam našao  rješenje za to - za 200 kn sam uzeo Xiaomiev 5G router, trebao bi stići uskoro.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Band - MIUI Device Team
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Ja imam problem sa Access Point koji sam spojio na Zyxel VMG5313-B30A. Sve radi normalno ali problem se javlja kad je AP neaktivan, znaci kad nist nije spojeno na njega. Nakon par sati jednostavno se vise ne mogu spojit na njega putem wirelessa ili preko internet preglednika sa IP. Cim istekam i ustekam lan kabel AP opet proradi. Radi se o D-LINK DIR-605L routeru koji je postavljen u AP mode. Meni se cini da se radi o nekoj power saving opciji u Zyxelu.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Evo pitanje za sandokana111, ag008 i Sum_of_all_fears a i ostale koji se razumiju naravno , vidim da su korpa i geek_boy nedavno uveli vdsl2 kao i ja, pa ako mozete usporediti nase 3 parice jer su vrlo slicne, i objasnit po cemu se razlikuju, kvaliteti instalacije, ili udaljenosti parice , vidim razlike u sn margini iako su attenuacije slicne, ali nemamo iste brzine, u cemu se cija razlikuje i na kraju krajeva cija je bolja i zasto...hvala evo i slika stanja, moja, geekboy , korpa sve iste brzine i profili...

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2015 13:08 (maxdeus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ne znam što tražiš niti zašto. 

Svaka parica je svoja priča. Atenuacija govori o duljini parice a margina o kvaliteti veze s odabranom brzinom.

Margina se mijenja ovisno o puštenoj brzini tj profilu. Tako netko s 20db atenuacije ima max od 26mbps na vdsl-u, margina će mu na toj brzini biti 6-8db dok recimo netko na 10db atenuacije (recimo 400m od centrale) ima max 60Mbps s istom marginom kao ovaj prije.

10 godina
neaktivan

evo zasto, poprilicno sam laik po tom pitanju pa pokusavam nesto naucit citajuci postove, usput naidjem na slican profil i usporedjujem, te recimo korpa i ja imamo istu situaciju tj slicnu po atenuaciji sto bi / ispravi ako grijesim, znacilo da smo na istoj udaljenosti od centrale, ali on moze povuc veci download skoro max od 50mbita, jeli to radi sn margine i sta ona znaci( manje zagusenje negdje od centrale do lokacije, ormarica) ili moze i znacit da je negdje u kucnoj instalaciji problem.?

i ako prebacim profil na 17 da li mogu izvuc sta veci download u ovom slucaju od 41 mbit..da li ce onda bit preniska margina pa bi veza pucala?

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2015 18:43 (maxdeus).
15 godina
Iskon "iskustvo"!

Ja isto imam problema sa iskonom internetom. Nedavno mi se brzina paketa 20/5 smanjila za 50%. Zvao sam iskon i reklu su mi da sam nedavno imao prekid u vezi i da zbog osjetljivosti veze mi se brzina smanjila ili tako nešto. Moguće da sam išao usisavati pa sam izvukao kabel iz struje od routerea bez da sam prethodno isključio router. Sad su mi rekli da je mogući problem u Zyxel routeru. Trebao bi stići tehničar pa ćemo vidjeti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2015 19:37 (bruno03).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Iskon "iskustvo"!

Imam ZyXEL VMG5313 i nije mi neki wireless signal, pa me zanima da li bi wifi extender koji bi stavio u utičnicu poboljsao stvari. Naime u pitanju je stan od 100 kvadrata i htio bih imati dobar signal u svim sobama. Router je na pocetku stana, na sredini bi stavio extender i zanima me da li bi se onda signal pojacao pri rubnim podrucjima. Uz to zanima me da li extender moze steti zdravlju?

Hvala 

''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

namjeravam prijeći u drugom mjesecu na iskon pa me zanima kakva su vaša iskustva s iskon internetom i TV-om...

11 Zadovoljan sam
1 Nisam zadovoljan
Team32Ipe77
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Iskon "iskustvo"!

Ravnaj se po svojoj parici. Ako je ona dobra, ne brini.  Meni veza bude u komadu po 120-140 dana. Nema kraja onom popisu o rekonektanju svako 24 sata. Dok netko sa slabijom paricom ili sa ..vjerovao ili ne, lošom telefonskom utičnicom, jednostavno muku muči...a tu nije kriv operater.

Koristim 30/5 solo internet i pre pre zadovoljan sam. Ko urica. Nemam tv.

1. ispravna parica

2. narančasta zona, tj iskonov dslam nakačen na optiku

3. do 1000m od centrale (ja sam na 900-950)

4. doma ok utičnica

5. ne razvlači puno kabela po kući, probaj koristit onaj od routera 1,5m od utičnice (da pada margina sa metražom,uvjerio se )

to bi bio recept

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
Moj PC  
2 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

za sada sve 5 prezadovoljan s iskon VDSL-om, 50 kazu nemam tehnickih mogucnosti, bitno da je stabilna na 30 , evo i bufferbloat test sta je takodjer vazan parametar...

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Iskon "iskustvo"!

bio 10mbit imao + tv, presao na 20 mbit za 3kn vise...do sad jako zadovoljan, tj prije na 10tki sam imao cesto probleme sa ruterom kad sam npr. skidao nesto sa torrenta, ostalo je sve usporavalo + kad sam dizao na yt nesto vece, blokirao bi se download za to vrijeme...na ovom ruteru sve 5

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
torrente kaže...

Ravnaj se po svojoj parici. Ako je ona dobra, ne brini.  Meni veza bude u komadu po 120-140 dana. Nema kraja onom popisu o rekonektanju svako 24 sata. Dok netko sa slabijom paricom ili sa ..vjerovao ili ne, lošom telefonskom utičnicom, jednostavno muku muči...a tu nije kriv operater.

Koristim 30/5 solo internet i pre pre zadovoljan sam. Ko urica. Nemam tv.

1. ispravna parica

2. narančasta zona, tj iskonov dslam nakačen na optiku

3. do 1000m od centrale (ja sam na 900-950)

4. doma ok utičnica

5. ne razvlači puno kabela po kući, probaj koristit onaj od routera 1,5m od utičnice (da pada margina sa metražom,uvjerio se )

to bi bio recept

tu je u nas iskon relativno novi operater....a parica nije nešto exstra stara je i zgrada nemamo optiku ali sam barem od centrale udaljen jako malo....utičnicu bih trebao zamjeniti što jest jest...pa eto pokušavam barem odprilike saznati kako drugi imaju iskustva jer sam s H1 uzasno nezadovoljan internet brzina mi je 20/2 VDSL i sam internet je uredu i brzina i sve ali tv je katastrofa stvarno...

Team32Ipe77
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice