Iskon, Hrvatski Telekom i internetske svinjarije

poruka: 3
|
čitano: 4.736
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
Iskon, Hrvatski Telekom i internetske svinjarije

Ima li tko sličnih iskustava?

Ugovorili smo, telefonski, s Iskonom "Iskon.NET 20-50" paket na novoj adresi. Pri ugovaranju nam je telefonski rečeno da možemo očekivati brzinu od 30+ mbit/s. Dobili smo potrebnu papirologiju poštom, ali kako se nitko nije javljao neko vrijeme u vezi uvođenja ugovorene usluge nakon više od 2 tjedna kontaktirali smo ih telefonski na što su nam odgovorili da ćemo morati čekati još otprilike dodatna 2 tjedna (znam da je to tehnički unutar propisanog roka, ali 4 tjedna za uvođenje internet usluge djeluje ipak malo pretjerano, ali dobro...).

Međutim, par dan nakon toga konačno su nam odgovorili da oni nisu u mogućnosti ispostaviti dogovorenu uslugu. Kao razlog su naveli "tehničku nemogućnost". Naravno, zanimalo nas je što znači "tehnička nemogućnost". Nisu bili zainteresirani za odgovor na to, posve razumno pitanje, pa smo ih pitali ponovno, da bi oni nakon nekog vremena ponudili neke odgove:

•  Prvo su nam rekli kako je razlog "prevelika udaljenost od centrale" (glupost, riječ je o gusto naseljenom dijelu Zagreba i svi okolo imaju telefon, internet + osobno smo prije živjeli u stanu još malo dalje od te iste centrale i nije bilo problema s uvođenje interneta zbog "udaljenosti od centrale")

•  U drugom navratu smo dobili odgovor da Iskon u tom dijelu grada ima svoju infrastrukturu, ali nešto nije u redu s njom, postoji nekakakv kvar ili što već, a oni to ne mogu ukloniti sami već im za to treba Hrvatski Telekom, a iz HT-a to ne žele učiniti. WTF?!

•  Treći put su krivili nedostatak potrebnih instalacija u kući - to možemo lako provjeriti i to nije istina

Ne znam postoji li mogućnost da se oni lažima pokušavaju izmotati, jer su nam prilikom ugovaranja usluge obećali brzinu koja je ipak vjerojatno prevelika u odnosu na brzinu koja bi trebala biti ostvariva s obzirom na našu udaljenost od centrale?

Možemo li mi ikoga pozvati na red za izgubljeno vrijeme u kojem su nas vukli za nos da bi nas na kraju zasipali polu-odgovorima i lažima? Ima li smisla obratiti se HAKOM-u? Zar u ovoj državi ISP-ovi stvarno mogu tako maltretirati korisnike? Zar naše vrijeme i živci stvarno ništa ne vrijede?

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.4.2017 16:02 (Lodewijk).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Iskon, Hrvatski Telekom i internetske svinjari

Moguće je da HT nije htio ustupiti Iskonu telefonsku paricu, ili jer ih stvarno nema jer ste u gusto naseljenom dijelu Zagreba, ili jer žele da dođete njima. Ugl., najbolje rješenje je da pošaljete žalbu HAKOM-u.

Nego, BTW, pa ako ste u gusto naseljenom dijelu grada, sigurno je dostupan B.net/Vipnet koji u zadnje vrijeme dere HT/Iskon ponude zbog većih brzina i manjih cijena. Jeste pogledali njihove ponude?

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
8 godina
neaktivan
Re: Iskon, Hrvatski Telekom i internetske svinjari
JozoBozo121 kaže...

Moguće je da HT nije htio ustupiti Iskonu telefonsku paricu, ili jer ih stvarno nema jer ste u gusto naseljenom dijelu Zagreba, ili jer žele da dođete njima. Ugl., najbolje rješenje je da pošaljete žalbu HAKOM-u.

Zar nije HT dužan osigurati pristup telefonu/internetu svim građanima RH? Zar oni imaju pravo odbiti Iskonu ustupiti paricu ako ista postoji ili ukoloniti kvar, ako je došlo do kvara? Namjeravam se žaliti HAKOM-u ako se to uskoro ne riješi, jer jeovo krajnje neozbiljno i neprofesionalno. Jedino, poučen sa sličnim isustvima u Hrvatskoj ne znam hoće li od toga uopće biti koristi.

JozoBozo121 kaže...

Nego, BTW, pa ako ste u gusto naseljenom dijelu grada, sigurno je dostupan B.net/Vipnet koji u zadnje vrijeme dere HT/Iskon ponude zbog većih brzina i manjih cijena. Jeste pogledali njihove ponude?

Bnet i Vip su dostupni, ali koliko sam vidio ne nude razumnu opciju interneta bez ugovorne obveze, a s obzirom na (ne)kvalitetu i neprofesionalnost ISP-ova u Hrvatskoj (evo, tek smo potpisali ugovor s Iskonom, problemi nastali prije uvođenja usluge, a ekipa iz Iskona se nije pokazala od neke pomoći) nisam se spreman ugovorno vezati za pružatelje usluge upitne kvalitete u državi u kojoj zaštita korisnika skoro uopće ne postoji. Osim toga na staroj adresi smo koristili i trenutno još uvijek koristimo Amis i to od samih njihovih početaka u Hrvatskoj (već nekih desetak godina) i iz osobnog iskustva znam da se Amis pogoršao od kada ih je preuzeo Vip.

Razumne ("razumne" u hrvatskim okvirima) opcije bez ugovorne obveze (a bez dodatnih troškova u tisućama kuna) koje sam vidio nude samo Iskon, H1 i Terrakom.

Jedino kada bi nam Vip želio trenutno aktivnu vezu s Amisom na staroj adresi prebaciti na Bnet na novoj, s obzirom da je to sad sve isti njihov klinac (a sumnjam da to mogu i žele).

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.4.2017 5:52 (Lodewijk).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice