Pozdrav svima,
korisnik sam Optiminog ADSL-a, mada mislim da operater za rješavanje mog problema nije važan. Imam Optimin O3 paket, što znači da sam korisnik telefonske usluge, interneta i njihovog TV paketa. Instalacijski setup je čista klasika, iz telefonske utičnice ide telefonski kabel (RJ-11) prema splitteru, a od tuda se telefonski kabel grana prema telefonu i routeru. Router je LAN Ethernet (UTP RJ-45) kabelom povezan s Optiminim TV receiverom, a također propagira Wi-fi signal po cijeloj kući.
Međutim, ja po kući u svakoj sobi imam UTP mrežne utičnice, UTP kabeli su razvučeni po cijeloj kući. Ja želim iskoristiti sve UTP utičnice koje su već postavljene. tako da svaka ima internet priključak, te da se na kraju bilo koji uređaj može spojiti UTP kabelom na tu utičnicu.
Kako to mogu napraviti ? Da li to moram sam, da li mi to može operater ponuditi ? Ako ne bavi li se time koja firma, koje su cijene ? Moram li kupovati switcheve, ima li igdje neka schema, knjiga, bilo što gdje se može vidjeti kako to napraviti.
Hvala svima na pomoći.