Htio bi spojiti dva kompjutera u mrežu i onda da se spoje preko KASDA modema na internet ADSL na moju lozinku da budu dva kompjutera!?? POMOĆ!! HVALA!
Trebam nekog da mi objasni zašto nemogu na dva kompjutora biti istovremeno spojen na internet....
Htio bi spojiti dva kompjutera u mrežu i onda da se spoje preko KASDA modema na internet ADSL na moju lozinku da budu dva kompjutera!?? POMOĆ!! HVALA!
Trebam nekog da mi objasni zašto nemogu na dva kompjutora biti istovremeno spojen na internet....
T-Com? Imaš li USB za povezivanje?Podržava li ADSL modem WLAN?
Postavi na oba computera u Internet protocol properties na "Obtain an IP adress automatically", a na KASDA-i ukljući DHCP, upiši login i password koji si dobio od pružatelja ADSL usluge i to bi trebalo raditi OK. Ako hoćeš statičke IP adrese onda u postavkama KASDA routera iskljući DHCP, a u postavkama computera u Internet protocol properties postavi "Use the following IP address" - IP address iz ranga IP adrese KASDA routera(uobičajeno za prvi komp 192.168.1.2, za drugi komp 192.168.1.3), Subnet mask 255.255.255.0 i default gateway IP adresu od KASDE (uobičajeno 192.168.1.1), Preferred DNS server postavi na IP adresu od KASDE (192.168.1.1), Alternate DNS server na DNS server od pružatelja ADSL usluge (dobije se sa ugovorom - za T-com 195.29.150.3 ili 195.29.150.4)