H1 telekom

poruka: 1.508
|
čitano: 483.769
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: H1 telekom
sandokan111 kaže...

Mislim da je to vec duze vrijeme brod koji tone. Cim se nesto prodaje, jasno je koliko "trenutna" ekipa hoce/zeli ulagat u uslugu.

Ne znam, ali očito se nešto dešava. Od 2012. do 2014. nisan ima apsolutno nikakvih problema kod njih, sigurno su mislili da će zgrnit brdo korisnika što se nije ispostavilo pa sad propadaju..

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2016 22:07 (MacTheBig).
10 godina
H1 telekom

Ja se vise referenciram na ovo zadnje vrijeme kad sad vec znamo da je prodano itd. Ne bas tako daleko 2014 :P

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
H1 telekom

Nažalost nije to ništa novo, a pogotovo u zadnje vrijeme sve je više poziva prema tcom-u korisnika koji su na H1 i žale se da im je brzina očajna, puca veza, H1 im ne želi prijavu prosljediti na tcom tehničare a raskid ugovora nedaju :). Onda im mi moramo kao korisniku druge mreže otvarati sanaciju infrastrukture za čiju je odradu rok 45dana.

0 0 hvala 0
15 godina
wAlpha kaže...

Nažalost nije to ništa novo, a pogotovo u zadnje vrijeme sve je više poziva prema tcom-u korisnika koji su na H1 i žale se da im je brzina očajna, puca veza, H1 im ne želi prijavu prosljediti na tcom tehničare a raskid ugovora nedaju :). Onda im mi moramo kao korisniku druge mreže otvarati sanaciju infrastrukture za čiju je odradu rok 45dana.

A jbg, tu su donekle i korisnici krivi, ukoiliko imaš problema žali se, velika je vjerojatnost da će popustiti kod drugog prigovora (prije nego šalješ HAKOMu) ukoliko doista postoji kvar i da će dati raskid ugovora...

9 godina
neaktivan
MacTheBig kaže...
wAlpha kaže...

A jbg, tu su donekle i korisnici krivi, ukoiliko imaš problema žali se, velika je vjerojatnost da će popustiti kod drugog prigovora (prije nego šalješ HAKOMu) ukoliko doista postoji kvar i da će dati raskid ugovora...

Dok dočekaš odgovor na prvostupanjski prigovor, pa na drugostupanjski, pa dok broj bude prenesen u drugu mrežu HT odradi sanaciju već dvaput. Nema smisla natezanje, ak je infrastruktura u banani, bolje ne prelazit na virtualne operatere.

13 godina
neaktivan
H1 bi trebi u šape Optime, optima je pod kontrolom HT-a, znaci sve tu bude jedana velika HT grupa.
Taka sra** su bila i s Optimom prije koju godinu, znam da su sve svi novi korisnici ukljucivali na bitstream makar ull dostupn, nisu se placali vanjski, i svasta jer se nije znalo sto ce bit, pa ak propadnu HT ce sam promjenit profil, donest drugi ruter i korisnici pripast HT.
Al evo OT sada solidno funkcionira od kad HT vodi
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
15 godina
neaktivan
H1 telekom

Jel ja po zakonu moram vratit opremu(router i TV prijemnik)?
Ugovor je istekao i prekinuo sam uslugu i sada traže da im šaljem to.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
chutac kaže...

Da. Ako ne vratiš zaračunat će ti troškove od nekih 1k+ kuna sigurno.

10 godina
chutac kaže...

Iz nekog razloga, meni je ostao router. Javit ce ti sto trebas vratit i to vrati. Samo nisam shvatio kakav tv prijamnik. Dali su ti TV na koristenje? Ili mislis stb?

15 godina
neaktivan
H1 telekom

Ma da, STB.

Hvala na odgovorima, idem onda poslati sve. Mogli su bar poštarinu platiti. Đubrad.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
H1 telekom

Ima netko na VDSLu kod H1, kakvi su vam pingovi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
MacTheBig kaže...

Ima netko na VDSLu kod H1, kakvi su vam pingovi?

Reka bi 40-50 prosjek, a nekad bude 30, nekad oko 60, zavisi, uglavnom kad je sve s konekcijom u redu, ping je dosta dobar.

14 godina
neaktivan
H1 telekom

Znaci imam problea sa internetom vec 5 dana,zvao sam vec 4 puta operatere,prvo su mi rekli da menjam kabel od rutera do uticnice,ja to napravim kad ono isto,opet ih nazovem oni mi kazu da ce restartovt port i ak bude problem da oni to vide pa ce me nazvat i poslat operativca na teren,sad jos uvek neradi kako treba,a oni nista,nema boga da im platim ovaj racun do god ne dodju i ne poprve internet.Ja mislim da je problem sa ruterom njihovim jer cim nestane internet,ja ga ugasim i za 20 sec. upalim i odma opet ima jedno vreme,al je jako slab,a imam 10mbs internet. KATASTROFA 

0 0 hvala 0
15 godina
DM-969 kaže...

Znaci imam problea sa internetom vec 5 dana,zvao sam vec 4 puta operatere,prvo su mi rekli da menjam kabel od rutera do uticnice,ja to napravim kad ono isto,opet ih nazovem oni mi kazu da ce restartovt port i ak bude problem da oni to vide pa ce me nazvat i poslat operativca na teren,sad jos uvek neradi kako treba,a oni nista,nema boga da im platim ovaj racun do god ne dodju i ne poprve internet.Ja mislim da je problem sa ruterom njihovim jer cim nestane internet,ja ga ugasim i za 20 sec. upalim i odma opet ima jedno vreme,al je jako slab,a imam 10mbs internet. KATASTROFA 

Nema ti pomoći od stalnog zvanja, piši prigovor na email pa ćeš vidit onda kako počinju riješavati. A račun ćeš tako i tako platit.. 

14 godina
neaktivan
MacTheBig kaže...
DM-969 kaže...

Nema ti pomoći od stalnog zvanja, piši prigovor na email pa ćeš vidit onda kako počinju riješavati. A račun ćeš tako i tako platit.. 

eo sad mi bas io operater,promenio mi ruter i sve normalno radi,al sam ih ceko 5 dana... 

10 godina
neaktivan
H1 telekom

Trenutno imam VDSL 20/2, TV+net+telefon, racun bude oko 300kn. Danas su me zvali i ponudili mi do 50 megabita brzinu i kazu da bi racun isto bio oko 300kn mjesecno. Mislim da je maksimalna propusnost parice 42 megabita, isplati li mi se uzimat, i ako je itko ovo uzeo ili zna o ovoj ponudi, ostane li racun stvarno isti, nekako mi se cini predobro da bi bilo istinito.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
H1 telekom

Moguce da ostane isto, al ti vjerojatno ugovorna obveza ide ponovno na 2 godine. Samo se raspitaj dobro za te garancije koliko ces dobit itd, da ne bi bilo "a nemoze vam gospodine vise od 20" pa si u biti na istome kao i sad samo imas novi ugovor od 2 godine :P

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...

Moguce da ostane isto, al ti vjerojatno ugovorna obveza ide ponovno na 2 godine. Samo se raspitaj dobro za te garancije koliko ces dobit itd, da ne bi bilo "a nemoze vam gospodine vise od 20" pa si u biti na istome kao i sad samo imas novi ugovor od 2 godine :P

Hvala,  to me isto zanimalo, jel ide novi ugovor, ne svida mi se to nikako, al ako mogu garantirat ovakvu brzinu, mislim da je to za 300kn dosta dobro.

10 godina
H1 telekom

Neznam, cini mi se da ima boljih i jeftinijih ponuda po ostalim operaterima. Ako ti je istekla obveza, provjeri. 300kn mi se cini dosta. Ja sam u tcoma na 260 s 50/10, i sve 3 usluge. Pogledaj sta ti je sve dostupno.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...

Neznam, cini mi se da ima boljih i jeftinijih ponuda po ostalim operaterima. Ako ti je istekla obveza, provjeri. 300kn mi se cini dosta. Ja sam u tcoma na 260 s 50/10, i sve 3 usluge. Pogledaj sta ti je sve dostupno.

Nije istekla, ima jos dosta, tako da mi je ovo jedina opcija ako ocu brzi internet, i u pravu si, sad sam malo gleda kod drugih operatera. Ako se treba potpisivat novi ugovor na 2 godine, mislim da je ipak bolje ne uzet, iovako ima problema s paricom, pa se bojim da ima sanse da ce brzina bit daleko manja od 50Mbit-a, kad bi to bar popravili...

15 godina
H1 telekom

Ako si još pod ugovorom najbolje ti je čekati da vidiš šta će se desiti između H1 i Optime...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
H1 telekom

ma nemoj ništa potpisivati.tako su i mene "navukli".

imao sam brzinu 5 za 120kn u još godinu dana pretplate i oni nazovu i ponude mi za 140kn Max brzinu koja moja parica podržava.ja reko aj da vidimo koliko može i da provjere i oni kažu 20 nacionalno i ja rekao za 20kn razlike je ok.potpisem novi ugovor i mjesec dana (dok sam mogao odustati od pretplate) je sve bilo ok al onda za čudo božje brzina pada na 3!!!!!

zovem žalim se itd dolazi serviser i odjednom problem u instalacijama u ulazu (od parice do stana) koje nitko ne pokriva (ni oni ni t-com)nego ja sam.reko ok promjenom u ulazu o svom trošku žice i ajd sada je brzina 15. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
lange kaže...
i odjednom problem u instalacijama u ulazu (od parice do stana) koje nitko ne pokriva (ni oni ni t-com)nego ja sam.

Ovo im je bila jedno vrijeme postapalica kod mene, al to naravno nije istina. Normalno da to pokriva tcom iako je "infrastruktura zgrade". Postavis li njemu ili sebi par pitanja tipa, dal ti mozes pristupit ormaricu od tcoma u zgradi? Ne. Dal kad uzimas uslugu od bilokojeg operatera oni isporucuju uslugu do tvog stana ili do ulaza u zgradu? Do stana. Dal ti garantiraju uslugu po hakomu do "ulaza u zgradu" ili do ulaza u stan (mjere parametre u stanu, ne u zgradi). Dal bnet/tcom npr koji provlaci infrastrukturu po zgradi (recimo optiku) zadrzava tu infrastrukturu u vlasnistvu ili to odjednom postaje vlasnistvo zgrade? Naravno da ostaje u vlasnistvu bnet/tcom-a. Itd itd itd. Jasno je cija je to briga

Tako da ti je to bila samo jos jedna postapalica da te skinu s grbace. Ti si se snasao, to je super, cesto ti tehnicari ponude sami "popravit infrastrukturu zgrade" za kojih par stotina kuna gdje ti on u biti provuce nove zice itd, sto je nelegalno al u odredjenim slucajevima najbolje rjesenje.

14 godina
H1 telekom

vjeruj mi sve sam probao,od pismenih žalbi h1 do hakom.i hakom mi je rekao da je ulaz zgrade isključivo privatni posjed zgrade (stanara) i ili da to riješimo iz pričuve ili ja sam (kao sta jesam).

jer tehničar je sve ispitao (od ulaza u stan do rutera i tehničar tcoma do parice).

pročitao ugovor h1 i tamo je stavka ukoliko vaše instalacije kao to podrže....bla bla bla tak nešto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pa te instalacije u zgradi su ili vlasništvo zgrade ili privatno, od onog tko ih je postavio.

Zašto bi H1 ili T-com to popravljali/mijenjali... To uopće nije njihov problem. T-com mora isporučiti DSL do zadnje točke (ormar u hodniku, tavan, sekundar na zidu..) a H1 brine o funkcionalnosti svoje opreme (splitter, router, STB).

sandokan111 - nemaš pojma. Kakvo ilegalno, što pričaš ti? Jel ti uopće znaš proceduru kako se to radi ili samo lupaš bezveze?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.10.2016 17:51 (Sum_of_all_fears).
14 godina

Da.tako su i oni meni rekli.

Btw koja najveca brzina moze biti preko obicnog kabla?

Meni rekli 20!?

Dali i to ovisi koji ruter imas?

16 godina
odjavljen

Ovisi o udaljenosti od centrale (prije nego što pitaš, ne, nigdje ne piše).

Od 0 do 600m - 70mbit VDSL2

Od 600 do 1000m - 70-50mbit VDSL2

Od 1000 do 1600 - 50-30mbit VDSL2 / 24mbit ADSL2+

Od 1600m do 2400m - 24mbit (ADSL2+) do 12ak

Preko 2400m - ispod 10mbit

Naravno, sve ovisi o zagušenosti, kvaliteti kablova, kvaliteti spojeva i samoj centrali. Ovo gore sve pretpostavlja da su kablovi u super stanju. I ne uzimaju cestovnu udaljenost kao dužinu kabela, jer kablovi rijetko kad striktno prate cestu.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
10 godina
lange kaže...

vjeruj mi sve sam probao,od pismenih žalbi h1 do hakom.i hakom mi je rekao da je ulaz zgrade isključivo privatni posjed zgrade (stanara) i ili da to riješimo iz pričuve ili ja sam (kao sta jesam).

Pitanje je kako si ti postavio pitanje. Ako imas odgovor postavi ga zanima me. Jer je istina da je zgrada privatni posjed stanara, iz istog razloga bnet i bilotko ko dolazi radit infrastrukturu mora dobit dozvolu stanara da moze radit po zgradi, al to ne znaci da to sto izgrade postaje vlasnistvo zgrade. Ako si tako srocio pitanje onda naravno da su dali takav odgovor da je zgrada posjed stanara. Ako si direktno napisali da su "instalacije/parice u zgradi vlasnistvo zgrade i privatno vlasnistvo" to je nesto novo pa ako imas napismeno tako nesto rado bi vidio, jer kao sto sam gore napisao po pitanjima, tako nije i ne cini se.

lange kaže...

pročitao ugovor h1 i tamo je stavka ukoliko vaše instalacije kao to podrže....bla bla bla tak nešto.

"Vase instalacije" u tom ugovoru se odnosi na to kad ti dsl signal dodje u stan/kucu. Znaci ako si u zgradi, oni osiguravaju dsl signal DO STANA, ako si u kuci, signal do ulaza (recimo tavan). Ti dalje razvodis taj signal po kuci kako hoces. Ako imas taj odgovor da su instalacije u zgradi vlasnistvo zgrade pls post.

Sum_of_all_fears kaže...
sandokan111 - nemaš pojma. Kakvo ilegalno, što pričaš ti? Jel ti uopće znaš proceduru kako se to radi ili samo lupaš bezveze?

Citati s razumjevanjem. Ilegalno da on sam u fusu radi mimo isp-a posto je placen od ispa. Da je legalno onda ne bi o tome pricao poskrivecki. Prije nego sto se uzbudis pokusaj procitat sto sam napisao.

15 godina
neaktivan
H1 telekom

Evo i H1 ima novu kampanju bez ugovorne obveze. Duo paket za 189 kn/mj po najvećoj dopuštenoj brzini.

http://bit.ly/2evusjV

0 0 hvala 0
15 godina

Još kad bi to bilo preko VDSLa bilo bih super. :P

EDIT: Nvm, izgleda da novi korisnici bilo koji paket da uzmu ide im bez ugovora...

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.11.2016 23:44 (MacTheBig).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice