H1 telekom

poruka: 1.508
|
čitano: 482.666
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: H1 telekom?
Čarli kaže...

Pozdrav ljudi

U procesu prelaska sam na paket vdsl 20 mbps.
danas mi lik u h1 kaže da mi vama moramo zakonski barem pola 10 mbps isporučiti, a lijepo piše za taj paket min 14 mbps download. Mislim šta je tu istina?

Možete li mi reći moje mogućnosti za taj paket? Usput da li ja dobivam s tim paketom fritz 7360 modem? Iz osijeka donji grad. Slobodno se javite u pm
SNR MARGIN : DOWN -25.4, UP -21.5
ATTENUATION: DOWN-19.0, UP- 9.9
OUTPUT POWER: DOWN - 20.3, UP-11.3

Po ovom bi trebao dobit 20ak megabita. linija se čini ok.

Fritza možeš a i ne moraš dobiti. 7360 ide za VDSL korisnike i Trio/Trio Bit koji trebaju više od 2 LAN utora. Možda dobiješ ZTE H201L ili Fritza 7330. Ovisi što ti pošalju ili što tehničar ima kod sebe u autu kad dolazi. Pošto znam ekipu koja tu radi, javi se na PM, možda ti uspijem neš sredit...

My name is Legion... For we are many!
17 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...

Pošto znam ekipu koja tu radi, javi se na PM, možda ti uspijem neš sredit...

Nek stane u red, meni si još dužan {#}

Freak Show Inc.
16 godina
odjavljen
Friday kaže...

Yebi ga, ti ga pretjeruješ, zbunio si mi splićane, takvu mrežu nemaju ni po kolokacijama što ti doma pokušavaš složiti {#}

17 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...
Friday kaže...

Yebi ga, ti ga pretjeruješ, zbunio si mi splićane, takvu mrežu nemaju ni po kolokacijama što ti doma pokušavaš složiti {#}

Pa samo mi treba passthrough {#}

internet - Fritz - IPFire - moja mreža

Freak Show Inc.
16 godina
odjavljen
Friday kaže...

Znam, znam. Trebalo bi raditi, jbga. Tamo je sve uključeno...

11 godina
neaktivan
H1 telekom

Evo ljudi stavit ću sada cropane slike da se bolje može vidjeti..

Pitanje sada je koliko bih ja najviše mogao povući brzinu tj max propusnost moje parice?

Sum of all fears i ipe 77 poslao sam vam pm za nešto detaljnije...

Usput kakva su iskustva nakon spajanja- mučenja dok se stvari ne spoje? Usluga ... {#}

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Friday kaže...
Ipe77 kaže...

da dobijaš taj fritz box....a reci im da ako ti nemogu isporučit BAREM 14Mbps neka jedu govna da neces uzeti.......jer ako pise u zakonu 10Mbps onda valjda je kad ti stigne ugovor probaj unutra pronać taj podatak ili nemoj uopće uzet ako stvarno misliš da nema šanse da dobiješ 20Mbps koje plaćaš...

EDIT: i kad stavljaš slike cropaj ih ovako se jako lose vidi a to ti je sekundu posla {#}

Fritz je dobar za multimediju i takve p_izdarije, ali za neka napredna podešenja je smeće. Uštrojili su ga totalno...

bolji je od onog ZTE u svakom pogledu ali da je sad nešto posebno i nije {#}

Team32Ipe77
13 godina
neaktivan
Re: H1 telekom
Čarli kaže...

Evo ljudi stavit ću sada cropane slike da se bolje može vidjeti..

Pitanje sada je koliko bih ja najviše mogao povući brzinu tj max propusnost moje parice?

Sum of all fears i ipe 77 poslao sam vam pm za nešto detaljnije...

Usput kakva su iskustva nakon spajanja- mučenja dok se stvari ne spoje? Usluga ... {#}

neznam ja sam imao malih poteškoća naime htjeli su mi uvaliti onaj ZTE modem i ADSL a ja naručio VDSL i na prvom računu su zbog svoje greške meni htjeli naplatiti spajanje ADSL-a i VDSL-a pa sam ih zvao rekao dvije riječi pa su se ispričavali i smanjili račun.........(ugl. poanta priče je ta da je to naručila osoba koja se nerazumi u to oni bi joj uvaljali ADSL 4Mbps po cijeni VDSL-a od 20Mbps jer se nitko ne bi žalio mislio bi da je to ono što je naručio i to je sve)..........problema sa spajanjem nije bilo i sve je relativno brzo stiglo ali ako ti nemogu ispočučit barem 15Mbps nemoj to uzet plaćat ćeš nešto što nećeš moći koristiti....{#}

Team32Ipe77
10 godina
neaktivan
H1 telekom

Nakon 7 godina T-Comovog ADSL-a, uključujući njih nekoliko u Max3 L paketu, odlučili smo se za H1 Trio - isključivo zbog povoljnije cijene. I tako nas promptno prebacili 1.9.2014. i sve savršeno funkcioniralo 7 dana. I onda krenulo: prvo počeo štekati internet (ugovoren 4-8 Mbit/s, palo na jedva 1 Mbit/s), a nakon toga izgubili smo i TV signal (skockana slika ili nedostupan kanal). Slali su nam tehničku podršku - dečko prekopčavao kablove, resetirao Fritza, razmontiravao utičnice i mjerio protok u svakoj sobi, ispred zgrade! Zaključili su službeno da postoji kvar na kućnim instalacijama te da se moram obratiti predstavniku stanara radi popravka.
Eh, sad, ja sam tu poprilični laik, ali mi zaista nije jasno kako je moguće da mi u 7 godina 'mladoj' zgradi (TV i internet priključak u svakoj sobi) T-Com savršeno pruža svoju trio uslugu, a onda se pojavi kvar na instalacijama prelaskom na H1??!! I druga stvar - tjedan dana H1 Trio funkcionira i onda se 'žice pokvare', pa sad moram popravljati instalacije. Također, u Fritzovim postavkama naveden je maksimalni DSLAM throughput - receive direction od 7 Mbit/s. Zašto ako smo ugovorili maksimalnih 8 Mbit/s?
Pliz pomoć ili savjet jer moj zdrav laički razum ovo ne bere nikako.

1 0 hvala 0
15 godina

.

Markinho19
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.9.2014 19:45 (markinho19).
17 godina
Friday kaže...
Sum_of_all_fears kaže...
Friday kaže...

Ja imam 2 H1 fritza i otvaram ppoe s mikrotika bez problema. Trebalo je dva tjedna natezanja s H1 da nam to dozvole/srede(iako poslovan korisnik, pa ono).

Malo se raspitam pa ti javim.

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.
16 godina
odjavljen

Radio sam u H1 i zvao sam ekipu u tehničkoj. PPPoE mu je enablean i nije jasno ni meni, njemu niti njima zašto ne radi.

17 godina
odjavljen
H1 telekom

Ali koji fritz je u pitanju? na 7390 nije problem ali ja imam 7330...

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
15 godina
Ipe77 kaže...
Čarli kaže...

Pozdrav ljudi

U procesu prelaska sam na paket vdsl 20 mbps.
danas mi lik u h1 kaže da mi vama moramo zakonski barem pola 10 mbps isporučiti, a lijepo piše za taj paket min 14 mbps download. Mislim šta je tu istina?

Možete li mi reći moje mogućnosti za taj paket? Usput da li ja dobivam s tim paketom fritz 7360 modem? Iz osijeka donji grad. Slobodno se javite u pm
SNR MARGIN : DOWN -25.4, UP -21.5
ATTENUATION: DOWN-19.0, UP- 9.9
OUTPUT POWER: DOWN - 20.3, UP-11.3

da dobijaš taj fritz box....a reci im da ako ti nemogu isporučit BAREM 14Mbps neka jedu govna da neces uzeti.......jer ako pise u zakonu 10Mbps onda valjda je kad ti stigne ugovor probaj unutra pronać taj podatak ili nemoj uopće uzet ako stvarno misliš da nema šanse da dobiješ 20Mbps koje plaćaš...

EDIT: i kad stavljaš slike cropaj ih ovako se jako lose vidi a to ti je sekundu posla {#}

Kakav je to zakon i za koje providere sve vrijedi?

Markinho19
10 godina
neaktivan
H1 telekom

pozz svima

danas sam potpisao ugovor sa h1, uzeo sam vdsl trio paket 20mbit brzina i kazu mi da cu minimalno imati 14mbit

sad me zanima hocu li ja imati max brzinu

i jos me zanima koji ruter se dobije ?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Po ovome, trebao bi imati 15-20mbit.

Dobije se FritzBox 7360.

10 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Po ovome, trebao bi imati 15-20mbit.

pa znam da ce biti izmedju 15 i 20 :) nego pitam ocu moci 20 :)

16 godina
odjavljen

Ne piše ti attainable rate na ovom modemu kojeg imaš tako da se baš i ne da zaključiti. Preko 15 će biti.

10 godina
neaktivan
H1 telekom

a valjda ce biti bolje nego sad, inace sad imam optimu 4mbit (sramota me reci :D) a vidim da mnogi imaju problema i dugo cekaju da se spoje na h1 po 2mjeseca jel to samo ovi sto odlaze sa tcoma ili i ostali (isokn optima itd)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Roncha kaže...

a valjda ce biti bolje nego sad, inace sad imam optimu 4mbit (sramota me reci :D) a vidim da mnogi imaju problema i dugo cekaju da se spoje na h1 po 2mjeseca jel to samo ovi sto odlaze sa tcoma ili i ostali (isokn optima itd)

ja sam s t-coma prelazi na h1.....(samo sam telefon imao t-com nisam imao internet njihov) i sve mi je stiglo u roku kako su mi i rekli 

Team32Ipe77
10 godina
neaktivan
Roncha kaže...

Nas su prebacili s T-Coma (Max3 L) na H1 Trio u roku od desetak dana, tj. 1.9.2014. No, usluga je bila savršena tjedan dana i onda gecrkt. Tv signal više ne prolazi, a internet vuče oko 1Mbit/s. Imamo Fritz 7330 i čudno mi je što su propusnost prijema ograničili na 7 Mbit/s ako ugovorom imam pravo na 8 Mbit/s. Raspravljamo se s njima već tjedan dana i tvrde da je problem u kućnim instalacijama. Aha, pokvarile su se zbog šoka od migracije {#}. Kažu da se obratimo predstavniku stanara, što sam i napravili, a on je načisto odlepeo jer ih - zbog svog lokalau istoj zgradi i problema s fiskalizacijom - ima na piku već neko vrijeme. Po svemu sudeći, s obzirom da uslugu ne mogu primiti, tražit ćemo raskid ugovora.

16 godina
odjavljen

Al ovo je fascinantno... Ako je tehničar izmjerio dobru brzinu i ok parametre - očito je do instalacija. Što je tolki problem pozvat električara da za 100kn baci pogled?

BTW, koji grad?

10 godina
neaktivan

Zaprešić. Navodno imaju centralu u nekoj garaži.

Što bi točno trebao provjeriti električar? SNR je trenutno 8-9 dB u dolazu i 10 u odlazu, a line attenuation 47 dB u dolazu i 42 u dolazu. Trenutno vučem zavidnih 2,17 Mbit/s. TV i dalje javlja da su kanali nedostupni. Instalacije su stare 7 godina i T-Com nije imao problema progurati TV i internet. Zašto onda H1 ne može?

16 godina
odjavljen

Da, to su granični uvjeti za rad T-comove usluge.

Fritzbox je malo osjetljiviji na tako loše linije - u pravilu, kad je situacija tako loša, postavlja se ZTE W300 koji se ulinka na takvoj liniji i radi (dok ne krepa baš zbog toga ali nvm). Fritz 7330 traži SNR 11/11 i attenuation rate do 28/28 da bi radio ok.

Ako je tehničar (P.P., pretpostavljam ili netko od te ekipe) izmjerio bolje parametre na izvodu, tebi očito nešto ne štima sa instalacijama. Mogu biti stare i samo 3 dana pa da loše rade.

10 godina
neaktivan
H1 telekom

jel zna netko gdje je ta centrala u osijku ? naime zanima me koliko sam udaljen od nje pretpostavljam da se gleda udaljenost zracne linije ?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Gledaš kuda ide telefonska linija. Prati stupove i/ili cestu.

10 godina
neaktivan
H1 telekom

zivim u osijeku (retfala) i kad pogledam van zica milijun po kucama kako bi ja to trebo pratit kad idu na sve strane :D

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Onda dodaj na najkraći put cestom nekih 20ak % i dobio si udaljenost.

10 godina
neaktivan
H1 telekom

pa dobro al neznam gdje je ta centrala ili ako ih ima vise na koju sam spojen

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
H1 telekom

malo prije sam skinio neki kalkulator u koji se unese ona attenuation rate i izbaci ti teoretsku brzinu koju mozes koristit. dobijem ovo: attainable rate 20621 kb/s  sad ja neznam koliko je to pouzdano ali po ovome bi trebao imati max brzinu koju sam potpisao. (daj boze :D)

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice