Bnet - iskustva općenito ?

poruka: 4.148
|
čitano: 1.759.937
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Bnet - iskustva općenito ?
Tonči kaže...
Elles D. kaže...

Onda na njih neće nikako utjecati ovakav enventualni zakon :)

Ali na druge, manje providere, itekako hoće.

Jer što je sljedeće? Hoćemo kupovati do 1kg mesa, pa ovisno o gužvi dobiješ manje a platiš isto?

Upravo to i ja mislim i potpuno se slažem s tobom. Zato i odlazim (vjerojatno) s B.neta kao Internet providera. Plaćam 16mbps, a 80% vremena imam 20% deklarirane brzine. To mi je apsolutno neprihvatljivo, čak i da mi pristup Internetu nije svakodnevno kritično važan. Čak mi malo veća cijena nije problem za kvalitetu, ali B.net mi nebi pružio kvalitetu niti da plaćam 32mbps, jer jednostavno ne mogu.

Novi zakon će utjecati, sigurno, na telekome pa i T-Com i nadam se da će T-Com pratiti zahtjeve korisnika i korisničku bazu kapacitetom mreže (u slučaju LTE usluge).

Sanjaj...

Nothing lasts forever
15 godina
neaktivan

Meni je brzina 8mpbs, internet je brz nis ne steka i nisam nikad imao problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Napravi test na http//speedtest.bnet.hr poslije 20h. Evo mog rezultata, nakon kojeg je uslijedio poziv korisnickoj sluzbi. Njihov odgovor je bio "nemozemo vam pomoci"  WTF????

15 godina

Evo i ja par dana (mjeseci) se vec premisljam dali da odem na Bnet ili ne...

Nemam razloga vise biti na t-comu jer nisam vezan ugovorom vec dosta dugo, ali mi se npr. jedan frend zali da mu preko dana redovito spustaju brzinu downloada na 1 MB i da ga odhebu kada se zali tj. kazu da u to vrijeme su svi na netu te da dolazi do zagusenja veze ako svima puste brzinu koju u biti ljudi i placaju (8 MB u slucaju kod frenda).

Glupo opravdanje IMHO jer zasto onda trpaju toliko ljudi na staru infrastrukturu koju ocito ne prilagodavaju ovolikom broju korisnika.

Frend koji stanuje pored mene je na Iskonu te je poceo za seedanje od kuce dobivati opomene providera tj. Iskona. 

Primjer: skine film i nastavi ga seedat te mu uskoro stize mail sa upozorenjem da je skinio ilegalno film (stave naziv i njegovu velicinu!) sa "xyz" stranice.

Kasnije opet skida drugi film, ali nista ne seeda i nema upozorenja.....znaci mozes skidat, ali ne i seedat (glupost!) te za mene Iskon otpada.

Zna netko malo vise o tome?

T-com mi bar isporuci ono sto trazim (i malo vise), ali mi to bogm debelo naplate. 

Kod Bneta bih prosao duplo jeftinije posto imam pravo dobiti i onu Xcarnet foru preko akademske zajednice.

Sada ne znam vise sta napravit...placat duplo vise monopolistickoj stoc.... ili riskirat i ici na Bnet? Platio bih ako treba i paket od 16 MB, ali sta mi vrijedi ako mi kao i navedenome frendu spuste brzinu na 1 MB? Jos ako kasnije ne bude slobodnih parica, necu se moci vratiti ni na t-com posto ima problema sa slobodnim paricama a i onda bih se morao opet vezat nekim ugovorom za njih.

Nalazim se blizu Zagorske, znaci Crnomerec i tek nedavno su u moju ulico dovukli Bnet (Humska). Ovdje su male zgrade sa sest stanova po ulazu, a ulica ima doslovno tri zgrade pa sto se tice nekog zagusenja ne bi trebalo biti problema ako se gleda lokacija...ili nema nikakvog pravila?

Vise ne znam sta napravit posto svi imaju neke minuse i pluseve....t-com je bar stabilan no ima bjedne brzine, dok mi recimo Bnet nudi velike brzine i nisku cijenu no ispada da je to totalno kockanje.

Koji su vasi prijedlozi?

Hvala.... 

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
win32 kaže...

To ti je sve igra srece, ako imas srece, imat ces brzinu kak spada, ak nemas, neces. Jedino ti ostaje opcija ona " 3 mjeseca besplatno" za testiranje ( meni se cini da oni to imaju ) pa probaj.

Kad sam ih ja imao ( Prečko ) brzina je uvijek bila kako spada.

Nothing lasts forever
15 godina
neaktivan

Šta drugo reči{#}

pero_HR
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Ja sam produzio ugovor nedavno i digli mi brzinu na 16mb. :)

http://www.speedtest.net/result/1566331017.png

Bang!
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.11.2011 1:54 (WindEmperor).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ovako ekipa narucio sam si prije tjedan i pol paket mega 8 bez telefonske opcije... Narudzbu sam napravio preko net-a , da bi me dan poslije nazvali iz korisnicke sluzbe i sve se dogovorili oko detalja usluge... Ali je vec od tada proslo 5dana da mi se nitko ne javlja.. Pa me zanima koliko je vama odprilike trebalo da vam sve potrebno instaliraju..(nalazim se u Spanskom)
13 godina

Meni su došli nakon malo više od mjesec dana pospajat net i tel (Jarun) {#},

ali mislim da sam jedna od rijetkih, ostaloj ekipi s kvarta došli su u roku od 10ak dana.

14 godina
neaktivan
uh ako tako bude nista od bf3 jos mjesec dana... Hvala puno na informacijama...
13 godina
protjeran
Tonči kaže...

Ja sam prešao na Bnet 3D uslugu i žao mi je.

Naime, Bnet uslugu prodaje svima, a u infrastrukturu očito ne ulaže ništa pa je rezultat tome da - iako se reklamiraju kao pružatelj najbrže usluge - ne nude uslugu koju prodaju.

Istina, pristup Internetu brzinom koju plaćate, imate ranim jutrom i duboko u noćnim satima, kad većina korisnika nije online i spava, ali život po pacifičkom vremenu u Hrvatskoj jednostavno nije opcija.

Tijekom dana, najviše popodne i navečer, a pogotovo vikendom, sasvim je svejedno što plaćate i kako - brzine padaju i više od 80% u odnosu na deklariranu.

Ja plaćam dodatak od 50kn na 3D paket da bih imao 16 mbps downstreama i vikendom imam ovo na slici. Ne zadugo. Dakle, očiti dokaz da Bnet jednostavno nije sposoban isporučiti ono što prodaje. Nažalost, u ugovoru stoji vrlo važna riječ "DO" 16 megabita, a tu spada i 0.1 i 16 megabita, što znači da zapravo po ugovoru Bnet nije dužan isporučiti baš ništa. Pozivi tehničkoj podršci nemaju svrhu, jer ništa nije u kvaru, već jednostavno nemaju kapacitet.

Najčešće pristup Internetu u početku testnog razdoblja ili neko prvo vrijeme radi dobro (možda "lockaju" balanser na vama), da bi privukli korisnike, a pretpostavljam da problemi počinju čim se vežete dugotrajnim ugovorom i kad korisnika već imaju "u šaci" pa ga mogu "rezati" kao i ostale.

Ja već mjesecima, zapravo od kad sam prešao na Bnet imam iste probleme s Internetom. Požalim se, pozovem, ništa. Uvijek isto. Ako sam baš uporan, na tjedan dana sve bude OK, a onda opet po starom. Nikako na zelenu granu baš zbog pohlepe i bezobrazluka uslijed kojeg prodaju X priključaka više, nego što su u stanju podržati.

Poptuno se slazem.

I vjeruj mi, nismo jedini.

Masa ekipe, pogotovo iz NZG ima identican problem.

Divlji Zapad.

17 godina
win32 kaže...

Evo i ja par dana (mjeseci) se vec premisljam dali da odem na Bnet ili ne...

Nemam razloga vise biti na t-comu jer nisam vezan ugovorom vec dosta dugo, ali mi se npr. jedan frend zali da mu preko dana redovito spustaju brzinu downloada na 1 MB i da ga odhebu kada se zali tj. kazu da u to vrijeme su svi na netu te da dolazi do zagusenja veze ako svima puste brzinu koju u biti ljudi i placaju (8 MB u slucaju kod frenda).

Glupo opravdanje IMHO jer zasto onda trpaju toliko ljudi na staru infrastrukturu koju ocito ne prilagodavaju ovolikom broju korisnika.

Frend koji stanuje pored mene je na Iskonu te je poceo za seedanje od kuce dobivati opomene providera tj. Iskona. 

Primjer: skine film i nastavi ga seedat te mu uskoro stize mail sa upozorenjem da je skinio ilegalno film (stave naziv i njegovu velicinu!) sa "xyz" stranice.

Kasnije opet skida drugi film, ali nista ne seeda i nema upozorenja.....znaci mozes skidat, ali ne i seedat (glupost!) te za mene Iskon otpada.

Zna netko malo vise o tome?

T-com mi bar isporuci ono sto trazim (i malo vise), ali mi to bogm debelo naplate. 

Kod Bneta bih prosao duplo jeftinije posto imam pravo dobiti i onu Xcarnet foru preko akademske zajednice.

Sada ne znam vise sta napravit...placat duplo vise monopolistickoj stoc.... ili riskirat i ici na Bnet? Platio bih ako treba i paket od 16 MB, ali sta mi vrijedi ako mi kao i navedenome frendu spuste brzinu na 1 MB? Jos ako kasnije ne bude slobodnih parica, necu se moci vratiti ni na t-com posto ima problema sa slobodnim paricama a i onda bih se morao opet vezat nekim ugovorom za njih.

Nalazim se blizu Zagorske, znaci Crnomerec i tek nedavno su u moju ulico dovukli Bnet (Humska). Ovdje su male zgrade sa sest stanova po ulazu, a ulica ima doslovno tri zgrade pa sto se tice nekog zagusenja ne bi trebalo biti problema ako se gleda lokacija...ili nema nikakvog pravila?

Vise ne znam sta napravit posto svi imaju neke minuse i pluseve....t-com je bar stabilan no ima bjedne brzine, dok mi recimo Bnet nudi velike brzine i nisku cijenu no ispada da je to totalno kockanje.

Koji su vasi prijedlozi?

Hvala.... 

I ja sam se dugo razmišljao, na T-Comu sam bio od početka ADSL-a i nikad nikakvih problema nisam imao ali sam se osjećao opljačkanim za cijenu 20 mbit a isporuka 16 mbit-a

Prešao sam na Bnet prije 4 mjeseca i do danas nikakvih problema, a što se tiče brzine 20 mbit=20mbit tj. konstantno mi je download 2.4-2.6 mb/s za točno duplo manje para od T-Coma, tako da što se mojeg iskustva tiče otkantaj T-Com ASAP

clock2much
13 godina
protjeran
Cele303 kaže...

I ja sam se dugo razmišljao, na T-Comu sam bio od početka ADSL-a i nikad nikakvih problema nisam imao ali sam se osjećao opljačkanim za cijenu 20 mbit a isporuka 16 mbit-a

Prešao sam na Bnet prije 4 mjeseca i do danas nikakvih problema, a što se tiče brzine 20 mbit=20mbit tj. konstantno mi je download 2.4-2.6 mb/s za točno duplo manje para od T-Coma, tako da što se mojeg iskustva tiče otkantaj T-Com ASAP

koji si grad/kvart?

Recimo ja sam u kontaktu sa bar 20ak ljudi s podrucja Novog Zagreba i imaju iste probleme kao Tonci i ja...

frustracija!

15 godina

ljudi imam sa b.netom problema navecer kad idem igrat bf3, naime lagg je nepodnošljiv i vezan je za internet, sad popodne i ujutro naprimjer je divota igrat,nema apsolutno nikakvog lagga i sve klizi,ali navećer se jedva pomicem od lagga, e sad caka je šta je meni i ujutro i navecer na speedtestu ping ok 30 do 40ms i download oko 7.5/8 ,međutim navećer lagga ka stoka?

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

ljudi imam sa b.netom problema navecer kad idem igrat bf3, naime lagg je nepodnošljiv i vezan je za internet, sad popodne i ujutro naprimjer je divota igrat,nema apsolutno nikakvog lagga i sve klizi,ali navećer se jedva pomicem od lagga, e sad caka je šta je meni i ujutro i navecer na speedtestu ping ok 30 do 40ms i download oko 7.5/8 ,međutim navećer lagga ka stoka?

Provjeri upload brzinu tokom dana i navečer. Znam još dvojicu iz Splita kojima B-net kao i tebi navečer stvara probleme, vjerojatno zato jer su tada većinom svi na kompovima pa B-net jednostavno ne može svima dati obećane brzine.

15 godina
Penryn kaže...
athlon64 kaže...

Provjeri upload brzinu tokom dana i navečer. Znam još dvojicu iz Splita kojima B-net kao i tebi navečer stvara probleme, vjerojatno zato jer su tada većinom svi na kompovima pa B-net jednostavno ne može svima dati obećane brzine.

jutros je bilo 0.40 , sad je 0.39, vidit cemo veceras

14 godina
neaktivan
bas sam taj problem lagga osjetio prosli tjedan... Inace kad mjerim ping on mi ide do 10ms max... Ali tada mi u razdoblju od 19-22.30h odjednom iz cista mira divlja na preko 100... Iako je download neznatno manji a upload isti... Sutradan zovem sluzbu a oni mi kazu da ne znaju u cemu je problem... Nakon toga opet u vecernjim satima isti problem.. Onako bezveze odem izbrisati konekciju iz network managera, spojim se na modem preko podataka koje sam dobio od bneta promjenim sifru i refresam vezu i ping opet 12 navecer... Sad sreca ili stvarno pomogla takva glupost...
15 godina
ceco22 kaže...
bas sam taj problem lagga osjetio prosli tjedan... Inace kad mjerim ping on mi ide do 10ms max... Ali tada mi u razdoblju od 19-22.30h odjednom iz cista mira divlja na preko 100... Iako je download neznatno manji a upload isti... Sutradan zovem sluzbu a oni mi kazu da ne znaju u cemu je problem... Nakon toga opet u vecernjim satima isti problem.. Onako bezveze odem izbrisati konekciju iz network managera, spojim se na modem preko podataka koje sam dobio od bneta promjenim sifru i refresam vezu i ping opet 12 navecer... Sad sreca ili stvarno pomogla takva glupost...

da to si mi rekao, to moram probat ako se problemi nastave i većeras

15 godina

mah,kako se većer bliži meni sve više lagga,morat cu napravit ovo sto je ceco napravio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

evo ga, 7 manje 10, ping 45, download 1.13 , upload 0.12, sve je jasno -.-

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Korisnik sam malo vise od 1. god (2D paket): jedini problem je bio kad su me greskom iskljucili umjesto nekog od neplatisa iz zgrade.

Reakcija je bila brza i greska je ispravljena. Zakljucak - ono sto platis i dobijes.

16 godina
athlon64 kaže...

zbog toga se i ja mislim dali je pametno preči na bnet,meni metronet u Splitu uvik ista brzina (4 dow/0.46 up) bez obzira koje je doba dana,račun 220 kn flat tel/internet

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
15 godina
dery kaže...
athlon64 kaže...

zbog toga se i ja mislim dali je pametno preči na bnet,meni metronet u Splitu uvik ista brzina (4 dow/0.46 up) bez obzira koje je doba dana,račun 220 kn flat tel/internet

hahah a da vidis tek kako me odyeba ovaj iz tehnićke podrške, kaže proslijedit ćemo mi to mrežarima pa oni kroz tjedan-2 rade na rasterećenju mreže lol -.-

15 godina

a ljudi da li bi nekakva diskretna lan kartica mogla pomoći s laggom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
athlon64 kaže...

Kakve to veze ima? Ona na ploči ti radi savršeno i problemi nemaju veze s tvojim računalom i mrežom, nego isključivo i sigurno s njihovom arhitekturom.

15 godina
Tonči kaže...
athlon64 kaže...

Kakve to veze ima? Ona na ploči ti radi savršeno i problemi nemaju veze s tvojim računalom i mrežom, nego isključivo i sigurno s njihovom arhitekturom.

da, to sam i mislio -.- ,kaze mi prijatelj da on na bnet-u ima nevecer problema već godinama

16 godina

Pozdrav svima :)

Da li je netko produljivao ugovor sa Bnetom( nakon isteka ugvora ofc :D ),da li je tražio neki deal za ostajanje kod njih i šta sa modemom/routerom koji se koristi 2god? Piše najam router/modema pa sad neznam el to znači da postane moj nakon 2 god ili je to kao iznajmljivanje pa ga se vraća. 

Pitam ovo jer meni bi idući mjesec trebao isteći ugovor (2 godine korištenja, na poslu atm pa neznam točno el idući mj ili prvi) i sad me zanima da li, ako odlučim ostati kod njih moram i dalje plaćati najam modema/routera (radi se o cca 30kn)?

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kakvo je stanje sa pingom i brzinom u Centru Zg?

Konkretno čošak Ilica Gunduličeva?

0 0 hvala 0
16 godina
smajlee kaže...

Pozdrav svima :)

Da li je netko produljivao ugovor sa Bnetom( nakon isteka ugvora ofc :D ),da li je tražio neki deal za ostajanje kod njih i šta sa modemom/routerom koji se koristi 2god? Piše najam router/modema pa sad neznam el to znači da postane moj nakon 2 god ili je to kao iznajmljivanje pa ga se vraća. 

Pitam ovo jer meni bi idući mjesec trebao isteći ugovor (2 godine korištenja, na poslu atm pa neznam točno el idući mj ili prvi) i sad me zanima da li, ako odlučim ostati kod njih moram i dalje plaćati najam modema/routera (radi se o cca 30kn)?

Hvala!

Ugovor traje 2 godine, ali najam modema je nešto sasvim drugo.

Bez obzira da li si ga platio odmah ili ga plaćaš u ratama, u oba slučaja zapravo NE posjeduješ router nego ga unajmljuješ. 

Ako plaćaš u ratama, najam ističe tek nakon 3 godine. 

Dakle, sve će ti biti isto osim što više nećeš biti pod ugovorom i možeš preći kod drugog operatera kada god želiš. 

Baš sam čitao malo temu i vidim da se dosta ljudi iz Novog Zagreba žali na njih. 

Nedavno mi je i prijatelj rekao da dosta njegovih frendova infromatičara (u blizi Kvatrića) ima problema sa bnetom od oko 8 navečer pa na dalje. 

Do sada sam imao dojam da je bnet najbolji jer jedini osim TComa i Metroneta ima svoju infrastrukturu.

Valjda su postali previše pohlepni pa previše opterećuju mrežu. 

Za sada je meni na Jarunu (blizu placa) sve ok, valjda će tako i ostati,,, 

15 godina
neaktivan

He he, ja sam na Vrbanima. Svaki dan negdje oko 8 navečer padne brzina. Ponekad i gadno, na 1Mbit, a imam službeno 8Mbita.

pero_HR
Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice