Amis 100/100Mbps optika u Hrvatskoj

poruka: 521
|
čitano: 198.080
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Amis 100/100Mbps optika u Hrvatskoj
CrnaBitanga kaže...

Kabel uveden u stan prije 10 dana, međutim od ekipe koja nosi rutere ni traga, ni glasa.

Zvao sam ih, vele - gužva je.

Inače, da li će mi tehničari ponuditi izbor između dva - tri rutera, ako da- koji da uzmem?

Nece ti ponuditi izbor jer zavisi koji ruter imaju na skladistu. 

15 godina
neaktivan

Brzina na kompu se djelomično popravila i sada na jednom mobitelu sve radi kako treba, ali na dva mobitela i dalje ništa ne valja. Po speedtestu upload dođe do 20 i onda pada na 0 te kaže "Network Connection Issues". Kada se ide na internet stranice jako dugo učitava, a nekada ih čak ni ne želi učitati. Zna netko možda u čemu je problem?

Evo sa kompa:

Evo sa mobitela:
 Promijenio sam SSID i vrstu zaštite i sada sve radi. :)

TD-ovi (palci dolje) na mojim postovima? NE obazirite se na njih! Dijeli ih dežurni troll na forumu.
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.12.2014 13:52 (Marko :D).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nisam čitao sve objave ali postoji alternativa u vidu vDSL koju nudi Amis za testiranje. Nazovite korisničku podršku i uvjerite se sami .Osobno imam paket 3 u 1 i zadovoljan sam .
pogledajte slike ... usput malo su mi smanjili download di upload jer je bilo problema sa smrzavanjem slike na TV-u ali to je sad riješeno.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
penzic kaže...

Nisam čitao sve objave ali postoji alternativa u vidu vDSL koju nudi Amis za testiranje. Nazovite korisničku podršku i uvjerite se sami .Osobno imam paket 3 u 1 i zadovoljan sam .
pogledajte slike ... usput malo su mi smanjili download di upload jer je bilo problema sa smrzavanjem slike na TV-u ali to je sad riješeno.

Onda ti je oprošteno .. dakle znamo 

Ima i posebna tema http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/amis-objavio-vdsl2-brzinecijene/218519.aspx

P.S. Sada je to službeno objavljeno sto znaci da više nema testne faze.

CPU-Z http://valid.canardpc.com/2801094
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.1.2015 10:27 (viper).
14 godina
neaktivan

ekipa dali je amis dostupan na borovju u zg? kod mene je b-net optika u zgradi

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
=xfact= kaže...

ekipa dali je amis dostupan na borovju u zg? kod mene je b-net optika u zgradi

Dostupnost njihovih usluga provjeri na tel. 0800 50 10.

17 godina

Još uvijek ništa od tehničara s modemom... 12 days and counting.

EDIT: stižu genijalci danas oko 17 sati!

Stavljam SS sa Speedtesta čim instaliraju.

EDIT2: http://www.speedtest.net/result/4043578229.png

Wifi, n- standard kartica i Eltek router.

Pismenost ne zahtjeva fizički napor! Č, ć, -ije, -je, dž i đ nisu olovni utezi!
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.1.2015 17:48 (CrnaBitanga).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Čini se da je Amisu ponestalo HP tableta pa se sada dijele mobiteli Microsoft Lumia 535 Dual SIM.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2015 17:59 (Marko :D).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

zakaj tcom upload 20mb dok je u amisu 80?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nvidia GTX 680 kaže...

zakaj tcom upload 20mb dok je u amisu 80?

Correction, 100 Mb/s. 

12 godina
neaktivan

I ja sam se to pitao, prvo sam mislio da bagra opet uskraćuje korisnike (kao što će nekome 100mbs) iako je poanta optike simetrična brzina, ali sam zaključio da je to zbog toga jer nude hibridnu mrežu, optika do zgrade a dalje po bakru. Samo je pitanje kada će im se to obiti u glavu

12 godina
neaktivan

Jel to u wifi načinu rada? Naime meni preko wifia ide do 42mbs iako i tablet i iphone 5 podržavaju wifi n-standard. Netko je napisao da se 100/100 može postići samo wifi ac-standardom ali i n-standard bez problema podržava 100mbs. Jedino što u elteku nisam pronašao mogućnost da stavim wifi na 5Ghz, možda je u tome caka?

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.3.2015 9:14 (onlajn7).
15 godina
neaktivan
onlajn7 kaže...

Jel to u wifi načinu rada? Naime meni preko wifia ide do 42mbs iako i tablet i iphone 5 podržavaju wifi n-standard. Netko je napisao da se 100/100 može postići samo wifi ac-standardom ali i n-standard bez problema podržava 100mbs. Jedino što u elteku nisam pronašao mogućnost da stavim wifi na 5Ghz, možda je u tome caka?

Svi moji uređaji koji imaju Wi-Fi podržavaju n standard, ali ni na jednom nisam uspio dobiti 100/100 brzinu. Na svakom je uređaju različito, dok mi na mobitelu ide 20-30 Mb/s, na laptopu (Asus Eee) ide max. 12 Mb/s. Na tabletu mi je brzina 4 Mb/s i tako dalje. 

Jedan forumaš s Forum.hr-a je uspio dobiti 100/100 preko Wi-Fi kartice s ac standardom.

12 godina
neaktivan
CrnaBitanga kaže...

volio bi da se javi CrniBitanga, da li su ove brzine izmjerene na LAN-i ili WAN-u?

Meni na Iphone 5 i AsusT100 uredno radi na cca 42Mbs (kada je mreža free naravno). Ovo sa AC karticom podrazumijeva da i ruter podržava AC slanje signala inače mu kartica ništa ne znači. Ja i dalje smatram da se sa wifi.n standard može postići prijenos od najmanje 90Mbs samo je pitanje da li ovaj Eltek ima mogućnost slanja bitova na 5Ghz mreži. Inače na LAN-u imam cca 95Mbps.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.3.2015 9:39 (onlajn7).
12 godina
neaktivan

Uspio sam dobiti cca 70Mbps na službenom laptopu, mislim da je to maksimum za wifi-n standard.. realno ovo je i više nego dovoljno

16 godina

Imam problema s pingom, frend koji ima isto Amis i zivi 300m od mene, ima na Valve EU serverima ping 5-10, a ja 15-35?

Kad napravim tracert vidim da treba 10ms samo za Amisov 212.18.44.142 server...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
8ax kaže...

Imam problema s pingom, frend koji ima isto Amis i zivi 300m od mene, ima na Valve EU serverima ping 5-10, a ja 15-35?

Ugasi programe koji koriste internet, ugasi TV (ako imaš AmisTV), promijeni DNS server, resetiraj router...

Oboje ste na optici ili?

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.5.2015 9:29 (Marko :D).
16 godina
Marko :D kaže...
8ax kaže...

Ugasi programe koji koriste internet, ugasi TV (ako imaš AmisTV), promijeni DNS server, resetiraj router...

Oboje ste na optici ili?

Obadvoje imamo Amis 100/100, on ima 3u1, ja imam samo internet.

Promjena DNSa nije pomogla, probat cu resetirat ruter kasnije.

16 godina
neaktivan

Naravno da sam te sreće da mi je optika "dostupna", ali da predstavnik stanara zgrade ne želi dati dopuštenje iz maloumnih razloga. Može li se to nekako zaobići, osim na 51% način? Navodno da su 2 ulaza niže (ista zgrada) svejedno vršili radove, na zahtjev korisnika, pa je došla policija, pa je samo taj korisnik morao potpisati nešto da je on bio taj koji je zahtijevao vršenje radova.

Također, što je sa Zakonom o elektroničkim komunikacijama, odnosno člankom 24, stavkom 6, koji kaže "(6) Vlasnici izgrađene poslovne ili stambene zgrade moraju omogućiti pristup svim operatorima u svrhu postavljanja, održavanja i razvoja elektroničkih komunikacijskih mreža i pripadajuće elektroničke komunikacijske opreme, u skladu s pravilnicima iz stavka 8. ovoga članka."?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dacho kaže...

Naravno da sam te sreće da mi je optika "dostupna", ali da predstavnik stanara zgrade ne želi dati dopuštenje iz maloumnih razloga. Može li se to nekako zaobići, osim na 51% način? Navodno da su 2 ulaza niže (ista zgrada) svejedno vršili radove, na zahtjev korisnika, pa je došla policija, pa je samo taj korisnik morao potpisati nešto da je on bio taj koji je zahtijevao vršenje radova.

Također, što je sa Zakonom o elektroničkim komunikacijama, odnosno člankom 24, stavkom 6, koji kaže "(6) Vlasnici izgrađene poslovne ili stambene zgrade moraju omogućiti pristup svim operatorima u svrhu postavljanja, održavanja i razvoja elektroničkih komunikacijskih mreža i pripadajuće elektroničke komunikacijske opreme, u skladu s pravilnicima iz stavka 8. ovoga članka."?

Problem je u tome što predstavnici stanara u 99% slučajeva nemaju pojma za taj zakon, a pokretati pravnu priču iz perspektive fizičke osobe je noćna mora.

Nažalost, vrlo čest slučaj.

16 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
dacho kaže...

Problem je u tome što predstavnici stanara u 99% slučajeva nemaju pojma za taj zakon, a pokretati pravnu priču iz perspektive fizičke osobe je noćna mora.

Dakle nema veze što nije samo jedan vlasnik zgrade nego su suvlasnici u pitanju, zakon vrijedi i u tom slučaju iako nije eksplicitno navedeno?

17 godina
dacho kaže...
Old Iggy kaže...

Dakle nema veze što nije samo jedan vlasnik zgrade nego su suvlasnici u pitanju, zakon vrijedi i u tom slučaju iako nije eksplicitno navedeno?

Pa i piše vlasnici.

Znam za dva konkretna slučaja u Novom Zagrebu gdje je jedan jedini suvlasnik uspio tako natjerati ostale i predstavnika stanara da se samo za njega uvede novi operater.

No znam za puno više slučajeva gdje je to noćna mora, kao da želiš zatrpati zgradu radioaktivnim otpadom, a ne uvesti liniju...

16 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
dacho kaže...
Old Iggy kaže...

Pa i piše vlasnici.

Znam za dva konkretna slučaja u Novom Zagrebu gdje je jedan jedini suvlasnik uspio tako natjerati ostale i predstavnika stanara da se samo za njega uvede novi operater.

No znam za puno više slučajeva gdje je to noćna mora, kao da želiš zatrpati zgradu radioaktivnim otpadom, a ne uvesti liniju...

Odlično, hvala!

Probat ću Amis uvjerit to do my bidding, do sad (a bilo je svega, od prvog zahtjeva 30.03. još uvijek nemam interneta...) su bili i više nego susretljivi, informativni i korisni, pogotovo cura iz poslovnice u Utrinama.

17 godina
dacho kaže...
Old Iggy kaže...

Pa i piše vlasnici.

Odlično, hvala!

Probat ću Amis uvjerit to do my bidding, do sad (a bilo je svega, od prvog zahtjeva 30.03. još uvijek nemam interneta...) su bili i više nego susretljivi, informativni i korisni, pogotovo cura iz poslovnice u Utrinama.

Koliko znam baš Amis je jedno vrijeme nastojao pregovarati s predstavnicima stanara na osnovu toga, sad ne znam kako stoje s tim.

Ona crna?

10 godina
neaktivan

Iako se uvođenje Amisove optike u Poljanice i Dubec stavilo na sva zvona od prošle godine (09.mjesec 2014.) , optike još nema nigdje na vidiku (skoro je 09.mjesec 2015.)

Ono što je još žalosnije, postojećim i novim korisnicima su čak i ponudili tu zasad imaginarnu uslugu, te su im korisnici i potpisali ugovore za navedenu uslugu prije  5-6-7 mjeseci, kao i dodatnu izjavu

na kojoj izjavljuju da se slažu s kašnjenjem izvođenja radova od mislim 45 dana, a eto,  usluge još nema.. Dakle kašnjenje od 45 dana je prošlo prije 90 dana , a iz Amisa nema nikakvih novih informacija niti obavijesti.

Pozivom u Amisovu službu za korisnike (nakon početne euforije i iščekivanja optike početkom 6.mjeseca - jer je to off the record bio krajnji rok isporuke, a očekivalo se zapravo i u 5.mjesecu), shvatim da zapravo ni sami

neznaju kada će to biti. Izjava agenata u korisničkoj podršci je "...postoje kašnjenja/problemi u izvođenju radova, pa je rok isporuke pomaknut za "jesenski period" (što i nije nekakav precizan termin), te naravno nadodaju

i šprancu "...morate imati malo razumijevanja, jer smo mi ipak prvi operater koji će uvoditi optički internet u privatne kuće"... 

Dakle nije mi jasno kako si bilo koji provider može dozvoliti takvu komociju, promašaj ili "grešku", u kojoj najavi uslugu, korisnicima da ugovore, a ne isporuči uslugu koju se ugovorom obvezao isporučiti, a ujedno su korisnici i sami pristali na dodatno kašnjenje u isporuci od 45 dana ???  Objavom vijesti o skorom uvođenju cjenovno prihvatljive kvalitetne usluge u određene dijelove grada/države, na prostorima poput RH (gdje u svemu zaostajemo za nekakvim razvijenim zemljama, pa tako i u brzini interneta), "pametan" provider osigurava "čekače" - postojeće korisnike i "oportuniste" - nove korisnike koji žele pošto poto iskoristiti takvu ponudu. Utoliko je situacija gora, kada provider tim krajnjim korisnicima da i ugovore, što se kod nas doživljava kao nekakav formalno-pravni dokument, a ipak, usluge nema nigdje.. Onda "čekači" naravno čekaju mjesecima da se usluga ostvari, jer je "glupo" prelaziti na drugog providera kada je pitanje dana kada će ova usluga doći, a "oportunisti" isto tako čekaju dolazak usluge kao ozebli sunce, da ne propuste povoljnu priliku, jer povoljnije nema.. Neki ljudi bi mogli biti slobodnoumni i nepromišljeni pa reći da to podsjeća ili na decepciju / ziheraštvo / nelojalnu konkurenciju, ili pak na krajnju nesposobnost.  Interpretirajući tako prvu misao o decepciji (zašto bi radili tržišna ispitivanja, zašto bi provjeravali kolika nam je investicija i koliki će biti odziv novih i postojećih korisnika, kada prvo možemo to objaviti, napraviti ugovore s ugovornom obvezom na 24 mjeseca, pa onda idemo dalje vidjeti na čemu smo... ako se neće isplatiti, reći ćemo da nažalost nismo u mogućnosti isporučiti uslugu i onima koji su nam potpisali ugovore dati ćemo 1 mjesec postojeće usluge s 50% popusta, što je opet jeftinije nego istraživati ili riskirati toliku investiciju), ili drugu misao o nesposobnosti (napravili smo ugovore, imamo korisnika i više nego smo očekivali, investicija se isplati, idemo u realizaciju s tim... Eeee... Jel neko pitao HEP smijemo li mi kačiti kablove na njihove stupove??? E jbg.. Daj vidi s njima može li se to ikako riješiti.. Tko je trebao to provjeriti, skini mu s plaće 20% zbog nesposobnosti.. A privremeno ajde objavi da se ponovno radi o nekakvoj zavjeri ili monopolu, jer T-com ima svoje telefonske kablove na HEP-ovim stupovima, da ne ispadne da smo nesposobni, nego da je u pitanju nepravda...).

Kada bih morao birati između takve dvije ideje, neznam koja bi mi bila manje draga - ova o decepciji ili ova o nesposobnosti.. Kada bi takve interpretacije bile istinite, jedna ili druga, neznam bi li radije imao providera kojem nemogu vjerovati, ili providera koji je krajnje nesposoban pa prvo kupi brod, a onda shvati da nigdje nema mora.. Nadam se da u konkretnom primjeru ni jedno od tog dvoje nije slučaj .

No nakraju uvijek se vraća onaj nekakav osjećaj zaostalosti i nazadnosti u ovoj Lijepoj našoj, jer kao i za sve drugo, mi se moramo osjećati zahvalni i sretni što uopće itko uvodi išta novo da nam uzima novac,

jer smo trebali se dosad trebali naviknuti da plaćamo puno, a dobijemo malo.. Na to me podsjetila izjava "...morate imati malo razumijevanja, jer smo mi ipak prvi operater koji će uvoditi optički internet u privatne kuće"... 

Ne mislim da je agent u korisničkoj podršci išta loše mislio, nakraju, on govori samo ono što mu kažu.. Zašto se u Lijepoj našoj ništa nemože odviti bez nekakve drame, afere, zavjere, decepcije, kašnjena, kao u nakakvim 

uređenim, nazovimo normalnim zemljama? Zar je nerealno očekivati da makar jednom najavljene stvari budu izvršene onako kako su se najavljivale, odnosno zar je nerealno očekivati da krajnji korisnik ovdje uistinu bude

cijenjen i da se njegov novac/povjerenje cijeni? Jer u konačnici nijedna od usluga nije besplatna, tako da se ovdje ne radi o humanitarnoj niti karitativnoj misiji, već o tržištu, ponudi i potražnji, pa onda nekako mislim da nije suludo očekivati da makar ponekad nešto i dobijemo za cijenu usluge koju plaćamo. Uspoređujući tako infrastrukturu, brzinu i cijene internet pristupa u Lijepoj našoj i u obližnjim zemljama, brzo ćemo od euforije doći do depresije, ukoliko se ne uspoređujemo s onima koji su nažalost u još lošijoj situaciji od nas (iako po onoj staroj - nema veze što je meni krava crkla, bitno da je i susjedu, možda bi se mogli osjećati malo lakše.. ).

U konačnici, ja uopće ne dvojim da će optički internet u dogledno vrijeme postati standard i kod nas, pa i da će Amis izvesti planirane radnje, te će ljudi u konačnici biti sretniji jer će imati kvalitetniju uslugu,

provideri će biti sretni jer će imati više zadovoljnih (i novih!) korisnika i sve će to ići svojim tokom - no za kraj postavljam pitanje: zašto čak i pozitivni pomaci kod nas gotovo uvijek moraju ipak ostaviti nekako gorak okus u ustima?

1 1 hvala 0
13 godina

Ne znam gdje tocno zivis ali optika je provedena u ulazu kod mene na petim poljanicama jos u 5. Mjesecu

[url]http://exclusiveapplications.blogspot.com/[/url]

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

e da javim svojim susjedima.....

Prije 10-tak dana, brat uocio ljude kako provlace, na upit su odgovorili da je optika.

To je na krizanju Hrgovici i Macanoviceva, preko puta SPAR

Sjetih se jednog razgovora  sa Sluzbom, tema mogucnost uvodenja VDSL , izmedu ostalog saznao, da kako Vrbani i Srednjaci/Knezija imaju u planu, da ce i moje malo selo Staglisce dobiti Optiku.

Pa sad ako je to to, drago mi je , mada tu su zgrade a ja zivim u kuci, staro selo velim...

Iskreno nisam nis preko interneta nasao o tome..

Ajd, nadam se boljemu.

Nije mi rodendan danas!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Na hakomovoj karti piše da je na mojoj lokaciji u ZG dostupan net >100mb/s 

Kod kojeg operatera to mogu dobiti?

I koliko je karta pouzdana

You have to be odd to be number one
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Top Bugovac kaže...

Top Bugovac kaže...

500/??? - Vipnet (optika)

200/100 - Hrvatski Telekom (optika)

120/15 - Vipnet (optika)

100/100 - Amis (optika)

100/100 - Terrakom (VDSL)*

100/20 - Hrvatski Telekom (optika)

100/20 - Terrakom (???)

Koliko su točne karte, ne znam.

-----

*Nisam siguran

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2015 10:46 (Marko :D).
16 godina

Od prošlog mjeseca korisnik Amisa, za sada jako zadovoljan. Brzina 100/100 i postojana 

Nego, jel netko koristi ovu Amis MobiaTV uslugu? To je kao 25kn ili je besplatna za korisnike 3u1? To znači da doslovce nekome možeš dati acc ako ne koristiš i on može gledat kod sebe tu Mobiu? Čini mi se vrlo praktična usluga pa ako ima nekih iskustva iz prve ruke slobbodno podijelite 

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice