ADSL u BiH izdvojena tema

poruka: 2.541
|
čitano: 931.868
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: ADSL u BiH
Publicenama kaže...

Ima li tko problema sa downloadom kad hocu da skinem nesto preko browsera ili torrenta download je spor, ali kad gledam youtube ili twitch nemam nikakavih problema. Ne vjerujem da sam probio tjedni limit sto se tice downloada. Imam trio paket, downloado sam oko 100gb za ovaj mjesec  trio paket 

Ako si i probio limit u ponedjeljak rasetriraj modem i trebalo bi sve biti po starome, inače ima li kakvih novosti za home tv hoće li biti koji novi program

Who bolan cares
12 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Imali kakvih naznaka o povecanju brzine ADSLA.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Koliko košta HT Eronet DUO1 paket sa svim porezima i pristojbama?

Znam da sigurno nije tih 29km {#}

0 0 hvala 0
16 godina
ADSL u BiH

hehehe,

dobro pretpostavljaš.

ja imam navedeni paket i sve skupa me izađe oko 50 km.

Taj paket se sastoji od neograničenog interneta 3 mb, + telefon

- naravno tu je i uključena rtv pretplata (koju mnogi ne plaćaju) od 7,95 km

- u slučaju da zoveš npr hr ili inozemstvo, račun se povećava

- u slučaju da zoveš mobilnu ili neku konkurentsku fiksnu mrežu u bih račun se također povećava.

-----

U najboljem slučaju račun će ti biti oko 42 km (ako ne zoveš apsolutno nikoga iz mobilne mreže te ostalih fiksnih mreža unutar bih te inozemstvo)

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.3.2014 12:50 (mmmnnn).

0 0 hvala 0
17 godina
ADSL u BiH

Danas su mi iz HT promijenili router, stavili ZYXEL AMG 1202-T10B i pokušavam ući da ugasim firewall i da podesim za utorrent ali user name i password nisu admin/admin ili admin/1234. Zna li neko kako ide?

EDIT: Našao sam

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.4.2014 12:27 (kemal_r).

0 0 hvala 0
15 godina
Matty kaže...

Nije da dizem ljudima nadu ali dobio sam istu informaciju od dva razlicita izvora iz Eroneta da pripremaju uvoditi vDSL uslugu pocetkom slijedece godine (kada tocno, ne zna se). Vec se obavljaju interna testiranja, uskoro bi trebala uslijediti kupovina opreme.

Iako dosta odgovornosti za nalosiju poziciju od tri telekoma u BiH snosi vodstvo Eroneta ipak politicka previranja (nadzorni odbor nije sastavljen vec par godina) takodjer otezu i odugovlace bilo kakav napredak. Uglavnom, krajnji korisnici izvlace deblji kraj...

Ipak se kreće:

http://www.hteronet.ba/privatni-korisnici/fiksna-telefonija/duo-paketi/

DUO PRO:
Promotivna ponuda za sve korisnike koji žele neograničen pristup internetu uz nevjerojatne brzine.

• uključuje Osnovni telefonski tarifni model
    (uz 100 besplatnih minuta unutar HT ERONET fiksne mreže te 50 besplatnih minuta unutar HT ERONET mobilne mreže) i VDSL FLAT paket (brzine do 25/2 Mbit/s)
  • mjesečna pretplata je 69 KM (bez PDV-a), ugovor na neodredjeno vrijeme i na 12 mjeseci. 59 KM bez PDV-a sa ugovorom na 24 mjeseca
  • Modem 5 KM mjesečno na neodredjeno vrijeme, 1 KM na 12 i 24 mjeseca.
  • Internet opcija za DUO Pro paket: Povećanje brzine do 50/4 Mbit/s za ekstra 30 KM mjesečno (bez PDV-a)

Internet opcija za DUO 2 paket (onaj od 8 Mbit): Povećanje brzine do 15360/768 za ekstra 10 KM mjesečno (bez PDV-a) - znači sve skupa 49 KM bez PDV-a.

Pretpostavljam da ova opcija povećanja brzine za Duo2 paket na 15Mbita i dalje znači da je taj paket ADSL paket a ne VDSL pkaet. Znat cu više kad sutra posjetim prodajno mjesto.

Imam 2 ADSL Duo2 paketa i za jedan sam siguran da ce ici na 15 Mbita. Drugi, paket na poslu, bi mozda mogao ici na 25/2 VDSL ali jos cu razmisliti.

sig
17 godina
I, jesi li saznao išta?
Karma is a funny thing.
15 godina
ADSL u BiH

Internet opcija za DUO 2 paket je i dalje ADSL sustav. Naravno, nitko ne garantira da cete dobiti 15Mbit zato su i stavili "do 15Mbit".  

Duo PRO je VDSL (pretpostavljam da je to u stvari VDSL2) paket za kojeg jos ne znaju gdje je dostupan, odnosno na kojim centralama. Naravno, kriteriji udaljenosti od centrale i dalje su na snazi. Do 1 kilometra se moze ocekivati 50Mbita brzina a do 1.6km 25Mbita (ovisno o kvaliteti parice). 100 Mbita (ako ikad bude ponudjena ta opcija) je jedino moguće ispod 500 metara udaljenosti.

sig

0 0 hvala 0
17 godina
Matty kaže...

Internet opcija za DUO 2 paket je i dalje ADSL sustav. Naravno, nitko ne garantira da cete dobiti 15Mbit zato su i stavili "do 15Mbit".  

Duo PRO je VDSL (pretpostavljam da je to u stvari VDSL2) paket za kojeg jos ne znaju gdje je dostupan, odnosno na kojim centralama. Naravno, kriteriji udaljenosti od centrale i dalje su na snazi. Do 1 kilometra se moze ocekivati 50Mbita brzina a do 1.6km 25Mbita (ovisno o kvaliteti parice). 100 Mbita (ako ikad bude ponudjena ta opcija) je jedino moguće ispod 500 metara udaljenosti.

Ako pričaju o 100 Mbita onda je to VDSL2, sve iznad 50 i kusur je VDSL2.

15 godina
Vakaka kaže...
Matty kaže...

Ako pričaju o 100 Mbita onda je to VDSL2, sve iznad 50 i kusur je VDSL2.

Nitko ne prica o 100Mbita. Napisao sam da ce 100 Mbita, ako se ikada ponudi, biti dostupno korisnicima koji su ispod 500 metara udaljenosti od centrale. Znaci, oni NE nude 100 Mbita, niti se igdje spominje 100 Mbita.

Sto se tice toga da li nude VDSL ili VDSL2 - najveca brzina koju nude je 50/4 a to moze jos proci pod VDSL (G.993.1). Cak i terminologiju koju koriste na webu upucuju na to da se radi o VDSLu. No, ne bi me cudilo da se ipak radi o VDSL2 (G.993.2) jer je tehnologija 8 godina stara i skoro da se vise ne moze kupiti oprema koja radi iskljucivo po starijem G.993.1 standardu. Jedino ako nisu nabavljali rabljenu opremu.

sig
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.4.2014 21:18 (Matty).
13 godina
ADSL u BiH

Nova brzina od neki dan   :D

Sarajevo Sarajevo
Frankfurt Frankfurt
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Ima li neko iskustva sa onim m:tel open trio plus paketom da napise koju rijec,kakav je ping,kvalitet slike,izbor kanala itd..

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
error_666 kaže...

Koliko placas taj paket? Blago vamo u SA kad imate pristup takvom internetu

dzix
13 godina
dzelo kaže...
error_666 kaže...

Nisam iz  SA, iz Travnika sam{#}

Ovo je Trio Grande Family paket - net 20/2 ,digitalna TV oko 160 programa i IP telefonija  - 56.90 KM

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.5.2014 0:36 (error_666).
17 godina
error_666 kaže...
dzelo kaže...
error_666 kaže...

Nisam iz  SA, iz Travnika sam{#}

Ovo je Trio Grande Family paket - net 20/2 ,digitalna TV oko 160 programa i IP telefonija  - 56.90 KM

Ja toliko Eronetu placam 8/0,3 net i 60ak tv programa {#}

15 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Ne razumijem zasto se oni ne prosire na cijelu BiH pa svako bi koristio nihov net a ne ove sto drze monopol pa udare cijene..

25KM m:tel..(slika)

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Malo da se pohvalim :P

speedtest speedtest

Nije u pitanju nova ponuda elte vec mtel adsl 10/0.6mbps plus elta 13/0.5 mbps upareni zajedno uz pomoc Connectify Dispatch programa. 

Nije lose kao privremeno rjesenje dok cekam uvodjenje eltine optike 200/100 mbps 

:)

0 0 hvala 0
13 godina
ADSL u BiH

U nas je u tuzlu (vjerovatno i u Lukavac, gdje ja živim) htjeo na tržište uć telemah ali im državni organi nisu dozvolili j***  im mater.

Nego, prije par sedmica sam htjeo povećat paket sa 5mbps (mojatv) na 40mbps (mojtv netspeed) al mi ovaj momak iz telekoma reče da mi linija to ne može podržat a šanse da bh telekom vrši kakve prepravke/popravke ili neku vrstu obnove linije su skoro nikakve. Čak sam moro i 1 televizor odpojit sa mojatv jer mi linija nije mogla podnijet 2 tva + internet.

Na ADSL2+ modu:

Line Attenuation: Downstream/13.6........Upstream/7.5

SNR Margin:     Downstream/21.3........Upstream/16

Data rate:      Downstream/9151........Upstream/637

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.5.2014 22:24 (kenan.M).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
ADSL u BiH

pricaju gluposti. korisnici koji su duplo udaljeniji od centrale imaju   na vdslu 22/3 mbps

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Mtel u privatnom vlasnistvu ima parice po RS, a cinjenica koju si ti sam izveo je upravo i razlog zasto mtel ne da nikome da zakupi njihove parice. 

Nama je jedino ostalo nadati se jos boljom ponudom elte kabel, evo uveli su sada optiku i zaista su ponudili brzinu koju niko u BiH nema ( 200/100 mbps ) a i cijena je ok 120 KM plus PDV ( oko 140 sa PDV ), ali optike nema na bas mnogo lokacija. Ja zivim 350-400 metara od trga krajine u BL i nema optike, mada u fazi su uvodjenja i u moju zgradu tako da cekam, nestrpljivo :D.

13 godina
peace_of_cake kaže...

pricaju gluposti. korisnici koji su duplo udaljeniji od centrale imaju   na vdslu 22/3 mbps

Nisu baš gluposti, kada sam imo 2 tv uređaja spojena internet mi je puco svakih 5-30min. Nekad se znao i resetovat i po 2-3h non stop. 7 dana sam ih zvao, svaki dan oko 3puta, slao mailove da bi mi na kraju došo tehničar. Ugasio je 1 uređaj i stavio ZTE modem (barem sam ga nagovorio da stavi pw admin admin, a ne neki njihov). Nakon toga sam ga pito u vezi mogućeg upgrejda i reko je da će svaka konekcija preko 10 mbits biti nestabilna. Dosad sam sa bhtelekomom imo samo negativna iskustva (korisnik od dial up-a), i kad bolje razmislim rađe ću se "mučit" sa 5mbps nego njima dat više novca.

U mom gradu (Lukavac) imaju monopol tako da sam osuđen na bhtelekom.

P.S: Od pošte sam udaljen 300-400m, zgrada je stara oko 10tak godina.

13 godina
kenan.M kaže...
peace_of_cake kaže...

Nisu baš gluposti, kada sam imo 2 tv uređaja spojena internet mi je puco svakih 5-30min. Nekad se znao i resetovat i po 2-3h non stop. 7 dana sam ih zvao, svaki dan oko 3puta, slao mailove da bi mi na kraju došo tehničar. Ugasio je 1 uređaj i stavio ZTE modem (barem sam ga nagovorio da stavi pw admin admin, a ne neki njihov). Nakon toga sam ga pito u vezi mogućeg upgrejda i reko je da će svaka konekcija preko 10 mbits biti nestabilna. Dosad sam sa bhtelekomom imo samo negativna iskustva (korisnik od dial up-a), i kad bolje razmislim rađe ću se "mučit" sa 5mbps nego njima dat više novca.

U mom gradu (Lukavac) imaju monopol tako da sam osuđen na bhtelekom.

P.S: Od pošte sam udaljen 300-400m, zgrada je stara oko 10tak godina.

Samo mogu reci jedno , tesko onima koji su osudjeni na ove lihvare , nebitno HT ili BHT . Preporodio sam se kad sam prije tri godine odjavio  usluge BH telecoma  i rijesio se lose konekcije , pucanja veze , neisporucivanje deklarirane brzine iako sam ispunjavao sve tehnicke uslove da do toga ne dolazi , bahate i lose podrske i da ne nabrajam dalje , i za malo manje para dobio mnogo mnogo vise , bolje i kvalitetnije .  U moju kucu vise nece NIKAD , makar ponudili paket od 10 km.

16 godina
ADSL u BiH

Ima li itko problema sa pocanjem veze prilikom završetka tel razgovora?

Znači čim spustim slušalicu veza za internet mi pukne, i to svaki put.

Naravno koristim usluge HT eroneta

0 0 hvala 0
17 godina

imao sam i ja takav problem. Kod mene je i telefon i kabel za modem bio uključen u istu utičnicu (stara utičnica sa adapterom na rj11), splitter mi je postavljen na ulaz u kuću. Kada sam prebacio telefon na drugu nisam više imao tih problema.

14 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Ma što reći... Ne radi mi internet protekla dva dana, zovem HT Eronet korisničku službu, kažu poslat će tehničare. Danas dolazim kući i nađem ovo na stupu, izgleda da su samo žice zavrnuli, izolacija nula, pa i desetogodišnjak bi barem koristio izolir traku ili rednu stezaljku, a ne ovo. Sreća pa nisam bio kući dok su ovo radili, inače bi se lijepo proveli. Naravno, rade do 16h, tako da moram čekat jutro da im objasnim kako to treba uraditi...

Ako si stisnuo TU, stisni i HVALA da znam tko si

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ivan_hacker kaže...

Ma što reći... Ne radi mi internet protekla dva dana, zovem HT Eronet korisničku službu, kažu poslat će tehničare. Danas dolazim kući i nađem ovo na stupu, izgleda da su samo žice zavrnuli, izolacija nula, pa i desetogodišnjak bi barem koristio izolir traku ili rednu stezaljku, a ne ovo. Sreća pa nisam bio kući dok su ovo radili, inače bi se lijepo proveli. Naravno, rade do 16h, tako da moram čekat jutro da im objasnim kako to treba uraditi...

Žalosno, samo da ispadne iz ruku.

14 godina
neaktivan
Ma neka dođe neki mulac sa dvije žice, nakači se na moju liniju i eto meni ogromnog telefonskog računa
Ako si stisnuo TU, stisni i HVALA da znam tko si
16 godina
ADSL u BiH

Haha koji kreteni, nevjerovatno.{#}

2 0 hvala 0
16 godina
ADSL u BiH

Zna li netko koji je user name i pass za modem:

ZyXEL AMG1202-T10B?

U upustvima piše admin i 1234, ali nije, probao sam i još mnogo drugih kombinacija i ne ide.

Čak ni ip adresa u upustvima nije točna.  {#}{#} no uspio sam nekako otkriti koja je.

Modem je od ht eroneta

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.6.2014 20:00 (mmmnnn).

0 0 hvala 0
17 godina

Odnedavno su počeli koristiti te zyxelove modeme na kojima je onemogućen pristup modemu. Čak i ako ga resetiraš tvoji podaci za pristup internetu ostaju zapisani, kao i podaci o WLANu (koji su napisani na naljepnici na dnu modema) 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice