ADSL RJ11 na RJ45

poruka: 5
|
čitano: 3.274
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
ADSL RJ11 na RJ45

Uglavnom na optimi sam i kupio sam novi router (ASUS). Od optime sam do sada imao spliter i iz njega jedan pach u telefon jedan u router (oba rj11). Sad na novom routeru imam samo rj45 ulaz. Pitanje kako da to spojim (trebam li prekrimpati samo kabel na jednoj strani rj11 na drugoj rj45(ako da koje parice koristiti)) ili mi treba neki novi spliter?

Sve što znam o životu naučio me Đelo Hadžiselimović
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: ADSL RJ11 na RJ45
koji-lik kaže...

Uglavnom na optimi sam i kupio sam novi router (ASUS). Od optime sam do sada imao spliter i iz njega jedan pach u telefon jedan u router (oba rj11). Sad na novom routeru imam samo rj45 ulaz. Pitanje kako da to spojim (trebam li prekrimpati samo kabel na jednoj strani rj11 na drugoj rj45(ako da koje parice koristiti)) ili mi treba neki novi spliter?

zapravo i ne. meni su jednako tako s ruterom (ne optima) u kutiji uvalili i kratak (50 cm) kabel rj11 s jedne i rj45 s druge strane (u zyxel ruter). stvar sam riješio produžnim adapterom (fotografije ispod, moj je pod 01 - ima ih po čipotekama), odn. kemijanjem ali bez cvikanja. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2016 18:08 (Ajar).
15 godina
ADSL RJ11 na RJ45

probao sam do sada adsl zakrimpat na sve parice narandžastu, zelenu, plavu i smeđu ali ništa

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
koji-lik kaže...

Koji je to model ASUSa?

Da li taj model ima DSL modem? Ako da - onda je najjednostavnije - samo spojiš RJ11 u RJ45 i stvar radi - problem koji nastaje je taj što ti neće raditi IPTV i VoIP jer nemaš postavke za to.

Ako taj modem nema DSL modem nego ima klasičan WAN port onda možeš spojiti samo RJ45 sa Optiminog rutera na svoj ruter u taj port.

Kublach
15 godina

Skužio sam i ja na kraju da je bez DSLa. Bunio me je podatak jer ASUS ima model RT N14U i N14U (skoro isti naziv al jedan bez DSLa) pa sam tu zazujo.Malo sam isprobao router nije loš ima nekakav torent manager pa je zanimljiv, ipak ću ga vratiti i uzeti nešto malo jače, također sa nekim torent clientom

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice