2 rutera na 1 liniju help

poruka: 10
|
čitano: 22.821
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozzz svima!

Ovako na katu imam siemens gigaset sx 763 wlan dsl ruter koji je preko lan kabla spojen na pc . U prizemlju mi je još jedan pc kojeg sam spojio pomoću edimax wirelles stika no problem je u tome što je signal pre slab i nemogu se spojiti na internet.

Pa sam mislio kupiti još jedan ruter kojeg bi spojio na istu telefonsku liniju ali u prizemlju i  lan kablom spojio u pc.

zanima me:

1. da li je moguče imati 2 rutera na jednoj liniji?

2.Ako je, dal oba dva pc mogu biti istovremeno na internetu?

3.Što bi trebalo složiti u postavkama da bi to sve radilo?

I prema mojem mišljenju ukupna brzina dsl bi se podijelila,znači jedan pc bi imal 2 mb/s i drugi bi imal 2mb/sec (otprilike), znači na drugom pc nebi bilo nikakvih gubitaka u brzinu (kao npr. da je spojen wirlesom) ?

Hvala!

Sex is like Nokia (connecting people), like Nike (just do it), like Pepsi (ask for more) and like Samsung ( everyone is invited)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: 2 rutera na 1 liniju help
kc-kb kaže...

1. da li je moguče imati 2 rutera na jednoj liniji?

Nije.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
17 godina
neaktivan

Ako ti nije daleko najbolja opcija ti je spojit  lan kablom drugi pc na router na kojem ti je već spojen internet.

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

greska.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.3.2010 13:39 (Glamdring).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

vidim da ovo nebude išlo...

sad sam malo čitao da su ove pci mrežne kartice bolje od  usb mrežnih adaptera

zanima me neka preporuka pci mrežna kartica, + da bi kupio još neku extra antenu (oko 10 db)

s ovim stickom pisalo mi je jačina signala 10%

Da li bi s mrežnom karticom i navedenom antenom dobivao bolju jačinu signala?

Sex is like Nokia (connecting people), like Nike (just do it), like Pepsi (ask for more) and like Samsung ( everyone is invited)

0 0 hvala 0
17 godina

Hm... da... Moja preporuka kako sam ja rijesio stvar kod sebe. Signal sam pokrio omnicom od 10dBi... Ta garantira pokrivenost u cijeloj kuci i sire (zato wirelles zastiti WPA enkripcijom). Sad je jedna stvar zeznuta... - mislim da kod svih t-comovih routera je nemoguce odpojit antenu (da ne rasklopis router). Zato kupi jedan AP do 250 kn (primjerice ovaj) i spoji omnicu na njega, naravno da je acces point u tom modu (access point). U njega upises TCP/IP postavke, znaci IP adresu, subnet masku i default gateway (IP adresa routera), stavis da ti AP bude DHCP server i oznaci range IP adresa i stvar mora radit.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.3.2010 17:38 (Batista).

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

**Evo pitat ću ovdje da ne otvaram novu temu**

Imam 2 routera, jedan u dnevnom boravku za max tv, a drgi na katu u sobi gdje mi je net

Udaljenost je prevelika, a i zidovi su debeli pa se ne isplati bušiti i postavljati kabel

Routeri nikad nisu istovremeno uključeni i ne mislim ih nikad istovremeno uključivati, ali postoji drugi problem

npr. kad želim uključiti router za max tv on se ne želi upaliti ako je onaj u sobi uštekan u splitteru (DSL utor), a kad ištekam router u sobi iz tog utora onaj u dnevnom boravku radi bez problema  i  obrnuto

Sad me zanima jel moguće kako drugačije to riješiti ili sam osuđen na ištekavanje jednog iz splittera za vrijeme kada drugi radi?

hvala

http://www.speedtest.net/result/1226138341.png

0 0 hvala 0
14 godina
Re: 2 rutera na 1 liniju help
paradoxxxx kaže...

**Evo pitat ću ovdje da ne otvaram novu temu**

Imam 2 routera, jedan u dnevnom boravku za max tv, a drgi na katu u sobi gdje mi je net

Udaljenost je prevelika, a i zidovi su debeli pa se ne isplati bušiti i postavljati kabel

Routeri nikad nisu istovremeno uključeni i ne mislim ih nikad istovremeno uključivati, ali postoji drugi problem

npr. kad želim uključiti router za max tv on se ne želi upaliti ako je onaj u sobi uštekan u splitteru (DSL utor), a kad ištekam router u sobi iz tog utora onaj u dnevnom boravku radi bez problema  i  obrnuto

Sad me zanima jel moguće kako drugačije to riješiti ili sam osuđen na ištekavanje jednog iz splittera za vrijeme kada drugi radi?

hvala

Ovako, moraš malo u trošak, kupi ovo:

http://www.protis.hr/products/details/access-point--airlive-wl5460ap-wireless/6

Tu je i tutorijal kako povezat WLAN router T-com i ovaj Airlive bežično(WLAN):

http://www.forum.hr/showthread.php?t=535556

U tom tutorijalu koristi se t-com Thomson 782i router, ali isto je za bilo koji drugi router, bitno da ima WLAN.

Ovaj drugi router izbaciš iz priče, ovaj Airlive povezuješ na router za MAXTV bežično, mislim da se podešava samo Airlive AP, sve piše u tutorijalu.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.7.2011 21:26 (Valentin17).
14 godina
neaktivan

ok, hvala

pokušat ću nešto iskemijati :D

http://www.speedtest.net/result/1226138341.png

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

a da nabavis powerline? Da se nac vec za malu lovu na e bayu, dobivas full brzinu koliko ti ruter isporuci i nemas brige sa wep zastitama signalima i takvim stvarima

0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice