Zvučnici 2.0 - preporuka

poruka: 56
|
čitano: 16.297
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Zvučnici 2.0 - preporuka
thedream kaže...
apoteka kaže...

pa jasno da ces spojit liniju ako imas (a da nije neka vivax)

jos ako imas straga cinceve, spoji na njih

Nema nažalost zvučna činčeve, dobro je i ovako, uzeo sam Bandridge kabel malo skuplji (za moje pojmove, nije ipak od 20,30kn jel {#} ). Vidjet ću šta je sa digital out-om na zvučnoj i koji kabel treba za to, kakav je to ulaz uopće, nešto mi se manji čini nego 3.5mm na liniji (audio in) i ostatku zvučne?

Moram vidjeti, ovo je zvučna.

mislio sam na liniju ako ima straga cinceve

digitalno mozes spojit ako linija ima digitalni ulaz, sto sumnjan

ide dobro preko 3.5mm i dobro je uzest kvalitetnije

ako nista, zbog toga sto se nece odvojiti kontakti pa ti pucketa ili izgubit kanal

vruće je...
14 godina
Zvučnici 2.0 - preporuka

Kad smo kod 2.0 zvucnika jel netko ima iskustva sa Microlab Solo serijom zvucnika, mislim prvenstveno na Solo7/7C, i 6/6C?

Nisam ih vidio po domacim trgovinama...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Zvučnici 2.0 - preporuka

Evo decki, nekako sam skratio na tri proizvoda:

http://www.magazinrs.hr/swans-d1080mkii-08-desktop-zvucnici/hivi-d1080mk2 oko 1000 kuna

http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=gen-sp-hf1800a oko 400 kuna

http://www.scythe-eu.com/en/products/audio-acessory/kro-craft-speaker-plus-teaser.html oko 750-900 kuna ovisno o drugom pojacalu

Moze onda jedno glasanje:

9 SWANS D1080MKII
2 Genius HF1800A
1 KRO CRAFT + KAMA BAY AMP 1000
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2011 9:22 (Leryan).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zvučnici 2.0 - preporuka

Genius od to troje možeš odmah izbacit , nije to ta klasa.

A od ovo dvoje ipak bi rađe Swans.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 0 hvala 0
15 godina
Zvučnici 2.0 - preporuka

Ma bas gledam, a Swans nigdje nije los review dobio... Svi ih hvale do boga, dok scythe je dobio par losih...

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
DylanDog kaže...

Molim vas preporuku za 2.0 zvučnike za prijenosnik.

Sviđaju mi se Logitech Z320, pa ako netko ima iskustva s ovim zvučnicima molio bih da napiše riječ-dvije...

evo ti jako dobri zvučnici:

http://www.links.hr/index.php?naziv=Zvu%E8nici+GENIUS+SP-HF500A%2C+2.0%2C+crno-sme%F0i&option=artikl&id_kategorija=10050350&id_artikl=100.503.218

imam ih i jako sam zadovoljan, imaju jačinu zvuka, dobru cijenu;)

sve u svemu super;)

15 godina
neaktivan
Leryan kaže...

Ma bas gledam, a Swans nigdje nije los review dobio... Svi ih hvale do boga, dok scythe je dobio par losih...

Ma da, Swans ti je poznata i kvalitetna marka.Nemaš straha da ćeš dobit loš proizvod.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
15 godina
Zvučnici 2.0 - preporuka

A gle, ispod 1000 kuna su... To mi je jako dobra cijena za takav proizvod, ali koliko vidim niko ih nema na lageru i lagano vec pizdim!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zvučnici 2.0 - preporuka

Pozdrav,znam da je 2.0 tema ali svejedno ću kratko doletiti padobranom;

razmišljam o kupovini novih zvučnika i zanimaju me vaša mišljenja i iskustva, ako ih tko posjeduje.

Uz to,kako se ova čuda uopće spajaju na komp?

Bring out your dead!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
forzzuk kaže...

Pozdrav,znam da je 2.0 tema ali svejedno ću kratko doletiti padobranom;

razmišljam o kupovini novih zvučnika i zanimaju me vaša mišljenja i iskustva, ako ih tko posjeduje.

Uz to,kako se ova čuda uopće spajaju na komp?

Koliko znam ok su. Samo ne znam jeli taj ili neki drugi model ima problema sa zujanjem transformatora...

Spajas ih u 5.1 zvucnu, inace sve u zadnjih 5 godina onboard zvucne su 5.1. Znaci imati ces bar tri kabla iza ustekana u komp... :)

15 godina
Zvučnici 2.0 - preporuka

Odlicni zvucnici u tom cjenovnom rangu,a kaj se tice spajanja sve ti pise u uputama.

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Zvučnici 2.0 - preporuka

Eto ljudi odlucio se za SWAN-ove... Nabavka je uzasno teska, nakon 5 dana prepiranja sa ducanima koji imaju te zvucnike u svojim cjenicima, lokalni shop bez beda nabavlja iako ga nikada nije imao u cjeniku i to mi gospodin fino da povratnu informaciju u roku od pol sata. Ovi ducani sto se izlistaju na nabava.net su niskoristi, niti mogu naruciti kak se spada niti imaju nikakve informacije, a da ne kazem nacine placanja.

Hvala svima na pomoci! Recenzija kada ih dobijem koga zanima!

Moze lock sto se mene tice...

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2011 11:31 (Leryan).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zvučnici 2.0 - preporuka
Pozdrav !

Puno sam pregledao postova i svega što se tiče 2.0 zvučnika, ali trebam i molim vašu pomoć.

Trebam 2.0 zvučnike, ali nešta kvalitetno ( koliko-toliko), cijenovni rang 300-700 kuna.
Moja želja je da budu drveni, kažu da je tako izraženiji zvuk naspram plastike.
Da ih sada ima, odmah bi uzeo Genius SP-HF 3000a, no nigdje ih više nema.
Trebam dva stabilna zvučnika, nikakav HF800 PRO ( nakošeno ) ili slično.
Naginjem više Geniusu nego ostalom, no nije obavezno.
Molim Vas pomozite.

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Zvučnici 2.0 - preporuka

Kupih nedavno Genius SP-HF 1800a i stvarno mi nije zao ni lipe koje sam dao za njih. Snazni jesu, a sto se tice tonova, sad cujem ono sto sa bivsim 2.1 sustavom ni u snu nisam mogao cut. Jedini mali nedostatak je manjak basa u odnosu na 2.1, ali to je cijena koju sam spreman prihvatiti.  Mislim da Genius u tom cijenovnom rangu (do 400 kn) nudi vise od konkurencije i zato moja preporuka.

God created man, Samuel Colt made them equal.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
T-Imp kaže...
Pozdrav !

Puno sam pregledao postova i svega što se tiče 2.0 zvučnika, ali trebam i molim vašu pomoć.

Trebam 2.0 zvučnike, ali nešta kvalitetno ( koliko-toliko), cijenovni rang 300-700 kuna.
Moja želja je da budu drveni, kažu da je tako izraženiji zvuk naspram plastike.
Da ih sada ima, odmah bi uzeo Genius SP-HF 3000a, no nigdje ih više nema.
Trebam dva stabilna zvučnika, nikakav HF800 PRO ( nakošeno ) ili slično.
Naginjem više Geniusu nego ostalom, no nije obavezno.
Molim Vas pomozite.

Hvala unaprijed!

M-Audio i doviđenja.

http://www.njuskalo.hr/pc-audio/m-audio-studiophile-av-20-oglas-2394643

Cemetary gates
17 godina
aLive kaže...

Kupih nedavno Genius SP-HF 1800a i stvarno mi nije zao ni lipe koje sam dao za njih. Snazni jesu, a sto se tice tonova, sad cujem ono sto sa bivsim2.1 sustavom ni u snu nisam mogao cut. Jedini mali nedostatak je manjak basa u odnosu na 2.1, ali to je cijena koju sam spreman prihvatiti.  Mislim da Genius u tom cijenovnom rangu (do 400 kn) nudi vise od konkurencije i zato moja preporuka.

I ja sam ih nedavno kupio. Da, malo im fali basa u odnosu na 2.1 sistem, to je za sada jednina manja zamjerka koju sam uspio ustanoviti,

kao i plava led-ica koja blješti. Visoki i srednji tonovi se odlično čuju.

Malo su me iznenadili veličinom (pogotovu suprugu - "zar moraju biti tako veliki?" {#}) sad mi se 23" monitor čini malim.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
Matozan kaže...

Istina sto se tice "plavog reflektora" {#}, ali to se lako riješi na nekom ljepljivom trakom ili slicno.

Veliki jesu, ali srecom nisam ogranicen prostorom, no nekome bi to mogao biti problem. Najbolje bi bilo da provjere na sluzbenoj stranici velicinu i neka procjene da li im pase ili ne.

Ako se tebi monitor od 23'' cini malim, onda znas kako je meni sa laptopom od 17'', izgleda ko da imam tablet, a ne laptop. {#}

God created man, Samuel Colt made them equal.
15 godina
neaktivan
Zvučnici 2.0 - preporuka

a-ha! zahvaljujem svima..a poslušajte dalje :)

Bio sam u Linksu, a majstor od Linksa mi je rekao (nakon što je skužio da neću bilo kakve zvučnike) ovako :

Njegova preporuka : - pojačalo - http://www.links.hr/index.php?naziv=Poja%E8alo+SCYTHE+Kama+Bay+AMP+2000+Rev.B+SDAR-2100-BK%2C+crno&option=artikl&id_kategorija=10050367&id_artikl=100.503.264

ili ovo : http://www.links.hr/index.php?naziv=Poja%E8alo+SCYTHE+Kama+Bay+AMP+Kro+Amplifier+SDA35-1000-BK%2C+crni%2C+mini&option=artikl&id_kategorija=10050367&id_artikl=100.503.234

a zvučnici : http://www.links.hr/index.php?naziv=Zvu%E8nici+SCYTHE+Kro+Craft+Speaker+SCBKS-1100%2C+pasivni&option=artikl&id_kategorija=10050367&id_artikl=100.503.236

Razlika je u ulazima u prvom 4, u drugom 1.
Jako mi je nahvalio taj komplet ( mada mu je to posao )
Ali kaže, da je zvuk odličan, da popiša uzduž i popreko nekog Geniusa ili Logitecha.

Za zvučnike kaže da nisu kod nas extra korišteni, ali da je čitao nekoliko review-ova, i jako su nahvaljeni..neznam ?!
Što mislite, isplati li se izdvojiti za taj komplet 700-800 kuna ?
Ili za tu cijenu mogu naći bolje ?
Sad ne znam ni sam..što vi mislite ?

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 14:46 (T-Imp).

0 0 hvala 0
17 godina
15 godina

Ja sam trazio te zvucnike (Scythe), ali sam odustao kao sto se vidi kroz temu. Za 100 kuna vise sam dobio puno puno bolje i jace zvucnike sa kristalno cistim zvukom... Covjece, dosli su u svilenoj vreci svaki i na vrhu su bile platnene bijele rukavice da ih ne ostetim pri vadjenju... :D Ako mozes do 1000 kuna ici uzmi te moje. Swans D1080MKII 08... Rewiew ide kada se razrade i kada ih budem malo vise koristio. Za sada sam samo skuzio da po pola pjesme nisam ni cuo prije na drugim zvucnicima... :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.9.2011 7:59 (Leryan).
15 godina
neaktivan
Zvučnici 2.0 - preporuka

Ma kakav Škiljo u usporedbi s njima, ni prismrditi im ne može, nisu ni toliko skupi obzirom kako zvuče. Sjajan izbor..{#}

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.9.2011 8:04 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
thedream kaže...

Ma kakav Škiljo u usporedbi s njima, ni prismrditi im ne može, nisu ni toliko skupi obzirom kako zvuče. Sjajan izbor..{#}

Samo kazem, jako tesko ih mi je bilo za nabaviti. A inace ovo je recenzija za MKII, a ja imam duplo jacu verziju, novu MKII 08 :)

@dream - Biti ce review kada uhvatim vremena i kada se rashodaju malo... :)

15 godina
Zvučnici 2.0 - preporuka

Lijepi pozdrav.

Imao sam namjeru uzeti pasivne zvučnike i Yamaha pojačalo, no zbog raznih nepredviđenih situacija to je otpalo. Zatim su u plan došli aktivni, Audio Engine A5 ili A2 modeli, ali nijedni nisu dostupni kod nas (osim bijeli A5 u Sonus artu), pa me zanima koja im je dobra alternativa?

Jesu li to gore navedeni Swans model? S obzirom da vidim da su ispod 1000kn. Ukoliko je potrebno protegao bi se i do 2000kn, ali ako može za manje, još bolje.

Prvenstveno će služiti za glazbu i to im je najvažnija namjera. Sve ostalo je sporedno.

0 0 hvala 0
15 godina
Lourdin kaže...

Lijepi pozdrav.

Imao sam namjeru uzeti pasivne zvučnike i Yamaha pojačalo, no zbog raznih nepredviđenih situacija to je otpalo. Zatim su u plan došli aktivni, Audio Engine A5 ili A2 modeli, ali nijedni nisu dostupni kod nas (osim bijeli A5 u Sonus artu), pa me zanima koja im je dobra alternativa?

Jesu li to gore navedeni Swans model? S obzirom da vidim da su ispod 1000kn. Ukoliko je potrebno protegao bi se i do 2000kn, ali ako može za manje, još bolje.

Prvenstveno će služiti za glazbu i to im je najvažnija namjera. Sve ostalo je sporedno.

Eh, bas sam u selidbi pa nemam vremena za review... AL ajde, ovako malo barem. Na netu sam citao dosta reviewa o njima. Iskreno, nisam naletio niti na jedan na kojem su rekli nesto lose. Zvucnici su masivni, mislim da glavni ima 5 i nesto a pasivni 4 i nesto kila. Rezoniranje je stoga cista nula. Inace Made in America su. Drvo je tesko i lakirano  kao kalvir. Ova nova verzija MKII 08 ima nove tweetere i duplo jace zvucnike. Jacina? Iskreno, nisam ih nikada do kraja potegao, u stanu sam, vec na pola su mi daleko preglasni (note: Imao sam 2x75W liniju koja se je manje cula kada sam ju odvrnuo). Jedna stvar koju im pripisuju da na rijetkim se zvucnicima moze vidjet je to da nema distorzije, cak ni kad se doslovno pojaca do kraja. Zvuk? Eh, ja sam se preporodio. Nisam neki veliki audiofil, ali punoca zvuka je nesto strasno. Tolika sirina tonova, kao da sam bio polugluh prije. Jedan review na netu je to srocio: Pustili smo digitalni rip jedne pjesme sa vinila. Ako sam se skoncentrirao cuo sam ono pucketanje igle na vinilu. TO cak nisam cuo ni na svojim studijskim zvucnicima od 2000 dolara! Sam pogled na zicu koja spaja dva zvucnika ti sve govori, debela je ko prst i userafljuje se!

Zvucnici samo kada vidis pakiranje ne mozes vjerovati da dodju samo 1000 kuna. Svaki zvucnik je stavljen u bijelu svilenu vrecu i zavezan, a na vrhu kutije te cekaju bijele pamucne rukavice da baratas sa njima bez da ih ostetis. :D Jedina stvar koja mislim da muci sve 2.0 sustave je da je bas manji nego kada imas woofeer. Ne znam, ja stvarno sve slusam, od metalike do dreletronika i mogu reci da sam zadovoljan sa basom, ima dosta jaki udarac (mind you da sam imao Z3 sustav sa fenomenalnim basom za sto ce se sloziti ekipa ovdije i setup sa 2x75W RMS na zvucnike i 100W RMS na woofer pa znam sto tuce). A i u fazi sam gdje mi je kristalna cistoca zvuka puno vaznija.

Ima jos par reviewa na netu gdje ga je frajer rastavio na sastavne djelove i cudio se elektronici kako je dobra...

Iskreno, mislim da se za te novce ne moze nikako bolje proci. Ne znam da sam ikada kupio komad hardware-a da sam bio toliko zadovoljan i da mu nisam nasao manu...

Topla preporuka, na PM mi se mozes javiti da ti dam mail od covjeka koji mi ih je nabavio jer je uzasno tesko do njih doci.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2011 7:41 (Leryan).
13 godina
neaktivan
Leryan kaže...

Topla preporuka, na PM mi se mozes javiti da ti dam mail od covjeka koji mi ih je nabavio jer je uzasno tesko do njih doci.

jel možeš poslati meni na p.m.

tražim te zvučnike pa netu al nema ih nigdje

ili možeš tu napisati o kojoj se trgovini radi

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.10.2011 11:49 (triljeve).
15 godina
Zvučnici 2.0 - preporuka

Comel u Karlovcu.

Tamo sam ja uzeo, ali nacuo sam da vise nisu dobavljivi.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice