Dobro jutro
Nakon par godina vjerne službe, zadnjih mjesec dana moj Logitech G9 miš je počeo pokazivati simptome uobičajene za dotrajalost ili zaprljanost
kontakta limića u mikro prekidaču lijeve klik tipke.
Klik na nešto bi se povremeno registrirao kao dvoklik što mi je jako smetalo u radu:
Ili zatvori tab, ili prekine dragganje nečeg u pola posla, zeza kod laso selekcije u Photoshopu, itd.
Problem se u početku javljao povremeno, pa sve češće.
Budući da je pritisak tipke proizvodio sasvim lijepi klik zvuk, u početku sam pretpostavio da je problem u Logitechovom softveru.
Budući da reinstalacija nije pomogla, malo sam pokopao forumima i vidio da još masu ljudi ima sličan problem.
Da se radilo o nekom jeftikaner mišu, jednostavno bih uzeo novog, no G9 nije bio jeftin, pa reko, ajd da vidimo šta se da napraviti.
Pažljivo skinem klizače na dnu kako bih ga mogao otvoriti, raskopam miša, još pažljivije raskopam mikro prekidač lijeve klik tipke i vidim
da se na limiću s gornje strane koja dira kontakt za registriranje prekida klika stvarno bilo nakupilo nekog smeća koje je valjda radilo izolaciju.
Očistim to alkoholom, sklopim sve nazad i problem solved.
Neki put je problem i sami limić: s vremenom izgubi elastičnost ili se jedan dio deformira.
U tom slučaju se može pokušati zamjena limića iz nekog drugog Logitech miša ako koriste isti mikroprekidač, a dosta ih koristi.
preporuka je da se uzme limić iz desne klik tipke jer se po istoj manje klikće.
Napomena: vraćanje limića na mjesto je prilični pipav posao.
Nadam se da će ovo nekom pomoći da revitalizira svog kliketaša bez investicije u novog.
Pozdrav