Odlucio sam se napravit korak dalje po pitanju kvalitete zvuka. Dosadasnja kombinacija bila je AKG K512mk2 i diskretna zvucna od 100kn. Prilicno dobro za novac.
Međutim sada me interensira sljedece. Kupio bih si kombinaciju eksterne zvucne kartice (DAC) i iznimno dobrih slusalica za glazbu oboje zajedno do nekih 2500kn okvirno.
Prema trenutnim savjetima i recenzijama koje sam pogledao kombinacija na koju sam ciljao je audio technica ath-m50x + focusrite scarlett 2i2.
Slusalice bi se koristile za kucno slusanje glazbe i nekad kao referentne slušalice kod EQ-anja klupskih razglasnih sistema. Preferiram lagano pretjeran bass pod uvjetom da nema bleedinga u ostali spektar. Interensiraju me misljenja o ovim slusalicama. Prijatelj ih srecom ima pa cu moc isprobat prije kupnje :).
Pitanje 2. Eksterna zvucna kartica (DAC). Mora biti eksterni DAC a ne zvucna kartica za racunalo jer ce imat vise namjene osim kucnog slusanja.
Dakle najbitnija stvar je audio kvaliteta. Zelim sto bistriju konverziju u analogni signal. Koristit ce se uz navedene m50x slusalice, kucni trosistemski jamo hifi. Vecinom uz glazbu u FLAC formatu.
Osim toga kako se bavim iznajmljivanjem razglasa nosio bih je na partije i ubacivao između laptopa i mixete. Također korisno bi mi doslo nesto cime mogu postic maksimalnu kvalitetu i dobar monitoring pri snimanju vokalnih covera. Ima XLR ulaze što mi se izuzetno sviđa.
Da li mi je ova kartica overkill? Da li bi trebao kupit nešto još bolje? Ne mogu se baš orjentirat. Osim toga interensira me koje bi slusalice preporucili kao alternativu gore navedenim. Ako bi uopce nesto preporucili kao alternativu u tom cjenovnom rangu :)
Hvala.