Slušalice za glazbu - tema za izbor izdvojena tema

poruka: 4.398
|
čitano: 1.390.093
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Slušalice za glazbu - tema za izbor

Odlucio sam se napravit korak dalje po pitanju kvalitete zvuka. Dosadasnja kombinacija bila je AKG K512mk2 i diskretna zvucna od 100kn. Prilicno dobro za novac.

Međutim sada me interensira sljedece. Kupio bih si kombinaciju eksterne zvucne kartice (DAC) i iznimno dobrih slusalica za glazbu oboje zajedno do nekih 2500kn okvirno.

Prema trenutnim savjetima i recenzijama koje sam pogledao kombinacija na koju sam ciljao je audio technica ath-m50x + focusrite scarlett 2i2. 

Slusalice bi se koristile za kucno slusanje glazbe i nekad kao referentne slušalice kod EQ-anja klupskih razglasnih sistema. Preferiram lagano pretjeran bass pod uvjetom da nema bleedinga u ostali spektar. Interensiraju me misljenja o ovim slusalicama. Prijatelj ih srecom ima pa cu moc isprobat prije kupnje :).

Pitanje 2. Eksterna zvucna kartica (DAC). Mora biti eksterni DAC a ne zvucna kartica za racunalo jer ce imat vise namjene osim kucnog slusanja.

Dakle najbitnija stvar je audio kvaliteta. Zelim sto bistriju konverziju u analogni signal. Koristit ce se uz navedene m50x slusalice, kucni trosistemski jamo hifi. Vecinom uz glazbu u FLAC formatu.

Osim toga kako se bavim iznajmljivanjem razglasa nosio bih je na partije i ubacivao između laptopa i mixete. Također korisno bi mi doslo nesto cime mogu postic maksimalnu kvalitetu i dobar monitoring pri snimanju vokalnih covera. Ima XLR ulaze što mi se izuzetno sviđa.

Da li mi je ova kartica overkill? Da li bi trebao kupit nešto još bolje? Ne mogu se baš orjentirat. Osim toga interensira me koje bi slusalice preporucili kao alternativu gore navedenim. Ako bi uopce nesto preporucili kao alternativu u tom cjenovnom rangu :)

Hvala. 

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2014 23:43 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Moja preporuka za dac ti je HRT music streamer II pogotovo ako ces ga koristiti i za druge stvari. Imao sam nekoliko dac i ovaj je najbolji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Hmmm vidim da je iznimno hvaljen u recenzijama. Ali nije ni focusrite nista manje a ima dosta više opcija i mogucnosti... neznam ni sam sad. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Slušalice za glazbu - tema za izbor
athlon64 kaže...

Hmmm vidim da je iznimno hvaljen u recenzijama. Ali nije ni focusrite nista manje a ima dosta više opcija i mogucnosti... neznam ni sam sad. 

:) DAC for dummies. Uzmi Focusrite, ili Behringer, ili štoveć ti odgovara po broju ulaza.

Living on my planet is so easy; there is peace, there is love and there is ecstasy.
15 godina

Zaglavio sam pokusavajuci izabrat sluse od oko 1200kn. Audio technica ath-m50 me jesu odusevile po pitanju detalja u zvuku i cistoce zvuka. Međutim volio bi nešto više naglašen bass... bass je dosta pun, idu nisko. Samo bi volio da ga ima još... i da je pasivna izolacija malo bolja. U nadi da ce mi DJ slusalice dat bolji bas ispodbao sam pioneed HDJ500 prijateljeve. Međutim neznam sta da kazem osim da su u najmanju ruku... loše za išta osim elektronske glazbe. Jako loše... visoki su više mutni nego na trenutnim akg k512mk2 koje koristim. 

Tako da su Dj slušalice ispale iz igre. Ic cu za koji dan do "dobar zvuk" isprobat par AKG-ica. Osim toga pada li vam na pamet kakva preporuka? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Baci oko na BeyerDynamic DT 770 PRO. Nisam ih osobno probao, ali navodno su dosta slicne m50, sa nesto izrazenijim bassom.

Sveti PCE Forum!!!
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Možda nove Beats Solo 2. Audiofili ih hvale. Imaš u iStyle dučanima za isprobat.

Moj PC  
0 7 hvala 0
16 godina

Jeli ima nešto bolje od Audio Technica ATH-M30x u tom cjenovnom ranku? Ta serija je jako hvaljena što se tiče kvalitete zvuka pa tako i one najeftinije M20x.

I koliko bi dobio sa DAC-om tipa FiiO E10K u odnosu na internu zvučnu karticu na M30x? Dali se isplati dat te novce s obzirom šta dobivam?

Ne mislim još uzimat ali možda jednog dana. Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.11.2014 22:01 (RePlaY).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
The_Fichek kaže...

Hmm, tnx. Sto se tice in-ear koliko kvaliteta zvuka opada? Ne kuzim se u to koliko Ohmova znaci nesto. Npr. gledam in-ear MX 375 i CX 150.

Moze i drugi prijedlozi, nemora biti sennheiser.

Gledam malo i kakve su ove Philipsove in-ear - Philips SHE-3590 Prema forumu head-fi.org kojeg je neko spomenuo u drugoj temi za sluske, su navodno bolje od nekih dost skupljih Sennheiser, tocnije od CX300 i CX475 (link di sam citao)

Interesantne su mi i SoundMAGIC E10 sa ebaya.

Znaci nije tolko bitan brand, in-ear ili headphone, nego kvaliteta zvuka na prvom mjestu i da izrada nije šrot, a izolacija vanjskog zvuka je jako pozeljna.

SoundMAGIC ES18 su zadnje koje sam otkrio sa tog head-fi foruma i cine se kao strasan best buy iako su nesto starije.

Eto ako moze jos malo pomoci bilo od tebe ili kolega. Mozda se i tema malo probudi kolko sam slusalica naspamao :)

Definitivno XIAOMI Pistons 2 {#} LINK

13 godina
neaktivan

Trebao bih in ear slusalice sa mikrofonom do nekih 150-170kn

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Vidim da svi hvalite te Xiaomi, vjeorojatno ću i ja uzeti.

Jesu ok za trčanje (dali rade ok ako pokupe malo znoja)?

Pašu li na Xperiju Z (imao sam slušalica koje nisu radile)?

Može li ih se nabaviti negdje u Zagrebu (3 tjedna mi je dosta čekati, sony mi je krepao jučer, pa mi je malo hitno)

Spomenuli ste kopije...

http://www.njuskalo.hr/slusalice/xiaomi-pistons-2-oglas-13315514

Što mislite o ovome? To bi kod mene bilo do utroka

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ja sam isto razmisljo o xiaomi piston cito sam par stranica prije i neko je kupio sa ove stranice http://penonaudio.com/Xiaomi-Piston-2.0-Earphones mislim da je besplatna dostava :)

13 godina
neaktivan

Btw mislim da je ovo  kopija sta si linko s njuskala :D, ovdje si pogledaj kako izgledaju fake http://en.miui.com/thread-23239-1-1.html

14 godina
Fr0st kaže...

Btw mislim da je ovo  kopija sta si linko s njuskala :D, ovdje si pogledaj kako izgledaju fake http://en.miui.com/thread-23239-1-1.html

Tnx za link ;)

Kolko se cekaju s ove linkane stranice, pise 1-3 tjedna, bas i nije najpreciznije. Pretpostavljam slicno kao s ebaya pa mi dodje na isto

13 godina
neaktivan

Decku s foruma su dosle za 10 dana :)

16 godina
speedy56 kaže...

Vidim da svi hvalite te Xiaomi, vjeorojatno ću i ja uzeti.

Jesu ok za trčanje (dali rade ok ako pokupe malo znoja)?

Pašu li na Xperiju Z (imao sam slušalica koje nisu radile)?

Može li ih se nabaviti negdje u Zagrebu (3 tjedna mi je dosta čekati, sony mi je krepao jučer, pa mi je malo hitno)

Spomenuli ste kopije...

http://www.njuskalo.hr/slusalice/xiaomi-pistons-2-oglas-13315514

Što mislite o ovome? To bi kod mene bilo do utroka

Kopija! Iman ih, i znam kako izgledaju :) npr pogledaj i uspored te gumene cepice: LINK (posljednje slika na dnu) {#}

Fr0st kaže...

ja sam isto razmisljo o xiaomi piston cito sam par stranica prije i neko je kupio sa ove stranice http://penonaudio.com/Xiaomi-Piston-2.0-Earphones mislim da je besplatna dostava :)

Ja sam ih narucio od ovog prodavaca: ebay ..Nova su verzija koja dolazi s metalnom zakackom(v2.1), kutija mirise na cokoladu i naravno zvuk je odlican. Pa eto ako ne zelite riskirat - to vam je orginal proizvod.

(kad narucite sluske dobijete broj narudzbe pa mozete pratit status kretanja posiljke - sto je super {#})

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.11.2014 17:10 (PiXeLsss).
12 godina
neaktivan

evo i ja sam u potrazi za slusalicama i vidim da se u zadnjih par postova dosta spominju ove XIAOMI Pistons 2 slusalice

glazbu bi slusao na laptopu i na mobitelu

jesu li one kao best-buy do 200 kn(30$) ili imaju jos koje u igri?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Zast je kabal gore pleten na ovom linku sta si poslo ? gledo sam po youtubu rewieve i samo je kabal do pola pleten.

16 godina

Da, kabel bi trebao biti pleten do mikrofona :)

Zasto je na toj sliki do kraja - neznam, prepostavljam da prodavac nije dodava izvorne slike, nego slike pronadjene na netu s ciljmo takve-kakve prezentacije, pa je mozda malo fulao. Mislim da je tu rijec o slici starg modela, jer sam citao da se kabel minjao s novim verzijama jer je bio pretezak.

eo par slika od sluski dobijenih od tog istog sellera: Xiaomi Piston (Prije 3 mj sam ih oprao u perilici za rublje, i dan danas rade besprijekorno cisto :))

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.11.2014 17:36 (PiXeLsss).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
PiXeLsss kaže...

eo par slika od sluski dobijenih od tog istog sellera: Xiaomi Piston (Prije 3 mj sam ih oprao u perilici za rublje, i dan danas rade besprijekorno cisto :))

Koliko si ih čekao? {#}

17 godina

Nekima bi ovaj video mogao biti vrlo koristan:

Imam već neko vrijeme (godinu i pol) ove Panasonic RP-HJE120 i to dva para.

Potvrđujem da su jako dobre kada se gleda cijena.

Twitter: @191x7
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.11.2014 21:20 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
speedy56 kaže...
PiXeLsss kaže...

Koliko si ih čekao? {#}

Oko 10-12 dana :)

15 godina
neaktivan

Ima li netko iskustva s ovim slusalicama:

Behringer Headphones HPX4000

Uglavnom slusam Trance :)

Bolje pet do dvanaest, nego nijednu poslije jedan.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Bazen21 kaže...

Ima li netko iskustva s ovim slusalicama:

Behringer Headphones HPX4000

Uglavnom slusam Trance :)

Nemam iskustva s tim slušama, al dobar je  to proizvodjač. Uostalom cijena nije strašna, kupi pa se rugaj ako valjaju.

Baci oko na koji net review i to je to. Možeš pitati ekipu koja radi tamo gdje kupuješ, možda imaju mogučnost probe ili su sami probali.

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.11.2014 20:41 (metallic).
12 godina
neaktivan

trebao bi pomoc,

uglavnom do nedavno sam koristio laptop i preko njega slusao glazbu, onda sam kupio novi komp i spojio slusalice i zvuk je ocajan i slab za razliku kad sam koristio laptop

stvarno je ogromna razlika, najvise u jacini, dok mi je na laptopu bilo dosta pojacat na 40-50% na kompu mi je slab ton i kad pojacam do kraja, a i zvuk je puno losiji na kompu

sad sam kupio nove slusalice pa sam mislio da ce sa njima bit bolja situacija al opet isto, slab i los zvuk, dok na laptopu sve to bolje zvuci

pa sad me zanima u cemu je problem? pretpostavljam da je do zvucne kartice, i sta bi trebao napravit za bolji zvuk, jer ovo na kompu je stvarno lose

0 0 hvala 0
17 godina
neznam88 kaže...

trebao bi pomoc,

...

pa sad me zanima u cemu je problem? pretpostavljam da je do zvucne kartice, i sta bi trebao napravit za bolji zvuk, jer ovo na kompu je stvarno lose

Probaj instalirati najnoviji dostupan driver za zvučnu karticu. Ako ne pomogne, nabavi drugu zvučnu.

13 godina
neaktivan

Pozdrav

Evo ovako, tražim slušalice do negdje 1500 kn, za slušanje  glazbe kod kuće, znači ne zanima me dizajn ni portabilnost, samo kvaliteta zvuka i udobnost, naravno i da su  ove ear

Trenutno imam sennhaiser momentum ali su mi dosta nezgodne jer imaju mali  prostor unutar slušalica iako su nominalno over ear pa ću ih vratit

Ne bi htio da imaju previše basa, možda malčice pojačan, više volim čut detalje, da se dobro čuju pomoćni vokali, pozadisnka muzika i sl.

0 0 hvala 0
17 godina

Kakav izvor zvuka i kakve audiozapise koristiš?

13 godina
neaktivan

na kompu preko musicbee slušam muziku, većinom  mp3 ako to misliš , mobitel mi je htc one 

Gledam malo audio tehnica m50x, akg k 550 i slične, ove momentum su dosta dobre ali nisu baš udobne

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.11.2014 21:57 (nasci).
14 godina

Ista prica kao i prije, in ear od cca 150-180kn, samo da se mogu u Zagrebu kupitit

Zvao sam Ronis za akg k321, ali ih nema. Vidio sam da imaju jos njihovim modela, ali ne znam sto valja

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice