Slušalice za glazbu - tema za izbor izdvojena tema

poruka: 4.408
|
čitano: 1.499.737
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Slušalice za glazbu - tema za izbor
bruno03 kaže...

Za slušanje muzike koje su bolje Superlux 668 ili 669? Koja je razlika?

668B su popularniji izbor, 669 nisam osobno probao, a koliko vidim očitu razliku 669 su zatvorene.

Ovo ti možda pomogne http://www.head-fi.org/t/550625/superlux-hd-669

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.6.2013 18:01 (josipva).
14 godina
neaktivan
Ivsa kaže...

Dečki, pročito sam par zadnjih stranica i pregledao dosta prijedloga ali evo čisto da vas pitam, tražim sluške prvenstveno za slušanje glazbe, mogu bit "in-ear", "closed" ili "open" dizajna da se tako izrazim, druga namjena bi im bila igre na kompu, odnosno većinu vremena bi bile uz komp ali nosio bih ih samnom čim radim nešto di znam da ću ih koristit (putovanje, vožnja bica, itd), trenutno imam neke Sony "in-ear" ali već malo popuštaju kako zvukom tako i po istrošenosti materijala, pa eto, max budget bi bio 500 kn, preko tog baš i nebih išao mislim da nisam toliki audiofil i da ne čujem baš tako dobro, naravno ako je moguće potrošiti još manje to je plus, pa eto dečki, slušam vaše prijedloge, hvala?!

josipva kaže...

Ako si procitao zadnjih par strana onda znaš da je superlux glavni prijedlog http://www.combo.hr/katalog/studio-oprema/slusalice/superlux-slusalice-hd-668b-detail, uz to još uzmeš xonar dg ako želiš pristojnu zvučnu i eto ga.

Ako ti baš treba zatvoreni model kojeg bi nosio okolo onda pogledaj Creative Aurvana.

Superlux su 56Ω slusalice i kao takve nisu bas najsretniji izbor za spajanje na prijenosne uredjaje. Njihov klon (tj jos jedan klpon AKG-a) Samson SR-850 su bolji izbor. Zvuk jednako dobar, cijena otprilike ista a sa 32Ω oze se dosta vise izvuci od njih na mobilnim uredjajima.

Imam i jedne i druge i na pojacalu su odlicne oboje ali na mobitelu Superlux gubi trku.

17 godina
odjavljen
Slušalice za glazbu - tema za izbor

Za one koji idu koju stepenicu vise i traze hi-fi zvuk u pokretu  , kvalitetnu izradu i nesto profinjenije moja preporuka ide prema FOCAL SPIRIT ONE slusalicama. 

Skupe jesu.. ali ipak jos uvijek jefitinije od bilo kojih '' Srot by Dr. Srot '' slusalica. O zvuku nema potrebe ni raspravljati. 

Odlicno blokiraju vanjske zvukove . Tako da se nalazis bilo gdje..neces cuti nista osim glazbe. 

Specke i sam izgled ( a i cijena ) :

http://www.ronis.hr/focal/2018/slusalice-focal-spirit-one/Spirit_One/

http://www.focal.com/en/mobile-headphones/298-spirit-one-3544051725002.html

Imam ih , i vrijede svake lipe . Samo , jbg... zbog izvjesnih problema ne podnosim vise nikakve slusalice na usima .

It's all about the sound . (Quincy Jones)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
BlueMax kaže...
Superlux su 56Ω slusalice i kao takve nisu bas najsretniji izbor za spajanje na prijenosne uredjaje. Njihov klon (tj jos jedan klpon AKG-a) Samson SR-850 su bolji izbor. Zvuk jednako dobar, cijena otprilike ista a sa 32Ω oze se dosta vise izvuci od njih na mobilnim uredjajima.

Imam i jedne i druge i na pojacalu su odlicne oboje ali na mobitelu Superlux gubi trku.

Samsoni su skuplji za nekakvih 70 kuna. i nisu klon, nego rebrand. A odakle ti ideja da nisu dobar izbor za spajanje na prijenosne uređaje? Pa lakše su za ganjanje obzirom da imaju nešto veću impedancu, čime se povećava kompatibilnost sa izlazima raznih playera, a dodatno je kaj imaju sasvim pristojnu osjetljivost te nekakvu izolaciju pa ne trebaju grmiti da se izoliraš. Imam 669 na iPodu Touch 2G, i vjeruj mi, ne treba ti ništa veće osjetljivosti, pogotovo sa modernijom glazbom.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.6.2013 22:40 (Father_Dougal).
14 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

Samsoni su skuplji za nekakvih 70 kuna. A odakle ti ideja da nisu dobar izbor za spajanje na prijenosne uređaje? Pa lakše su za ganjanje obzirom da imaju nešto veću impedancu, čime se povećava kompatibilnost sa izlazima raznih playera, a dodatno je kaj imaju sasvim pristojnu osjetljivost te nekakvu izolaciju pa ne trebaju grmiti da se izoliraš. Imam 669 na iPodu Touch 2G, i vjeruj mi, ne treba ti ništa veće osjetljivosti, pogotovo sa modernijom glazbom.

Svoje sam kupio na ebayu, znam da je razlika bila nekih 5$ a ni ne sjecam se koje su bile skuplje. Spojim jedne na mobitel pa spojim druge. Superlux na max volumeu su ipak pretihe, Samson nesto glasnije (primjeti se razlika). Izolacija je ok za kucnu upotrebu ali za vani ipak nije.

12 godina
neaktivan

Ako moze pomoc, imam laptop i na njemu Realtek hd audio zvucnu karticu koja se dobije na maticnoj, a slusalice bih u 95% vremena koristio na laptopu, jel bih imao kakvih problema sa reprodukcijom kvalitetnog zvuka sa ovim slusalicama sto preporucujete do 300 kn?

Jer, malo sam guglao i ispada da mi je zvucna kartica sranje, a neznam da li mogu zamijenit zvucnu karticu i uzet neku bolju za 100-200kn i da li se to opce isplati na laptopu?

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
BlueMax kaže...
Svoje sam kupio na ebayu, znam da je razlika bila nekih 5$ a ni ne sjecam se koje su bile skuplje. Spojim jedne na mobitel pa spojim druge. Superlux na max volumeu su ipak pretihe, Samson nesto glasnije (primjeti se razlika). Izolacija je ok za kucnu upotrebu ali za vani ipak nije.

Hm, ako pričaš o 668B, to su poluotvorene slušalice, i definitivno nisu za po van - za Samsona nisam siguran, ali mislim da su također poluotvorene. 669 su zatvorene, samo što su stvarno ogromne. Mene ne smeta, doduše... :)

Slijedeći mjesec ću kupiti jedne jeftine, klasa 130 kn, Stagg SHP 2200 - da vidim vrijede li štogod, tražim prijenosne slušalice pristojnog zvuka već neko vrijeme.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
14 godina
neaktivan

Ako nisi od onih koji ne mogu podnijeti strano tijelo u uhu preporucam da kao prijenosne kupis neke in ear. Ja sam u pocetku bio dosta skeptican i trebalo mi je malo vremena da se priviknem. Kupio sam JVC za kojeg sam po netu citao da su dobre i ostao ugodno iznenadjen zvukom. Prakticnost da ni ne spominjem.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja superlux nebi van nosio jer su pre velike, a zvuk im je super stvarno ljepo izoliraju zvuk.

17 godina
BlueMax kaže...

Ako nisi od onih koji ne mogu podnijeti strano tijelo u uhu preporucam da kao prijenosne kupis neke in ear. Ja sam u pocetku bio dosta skeptican i trebalo mi je malo vremena da se priviknem. Kupio sam JVC za kojeg sam po netu citao da su dobre i ostao ugodno iznenadjen zvukom. Prakticnost da ni ne spominjem.

Imam stvarno male uši (i ušne kanale), tako da sam neke modele običnih slušalica koje su ljudima bile on-ear koristio kao around-ear :) probao sam par modela in ear slušalica, no niti jedne ne mogu pogurati dovoljno duboko da dobijem OK zvuk.

16 godina
neaktivan

OK, pročito sam sve prijedloge, zapeo sam na odluci između Superlux 668B i Superlux 669, koliko sam shvatio prilično su jednake što se tiče "izvođenja" glazbe, 668 su open dizajna a 669 close, meni paše i jedno i drugo, bit će spojene na pojačalo, e sad ono što mi baš nije jasno, čitam kako su 669 preglomazne itd, a koliko vidim meni se čini da su skoro jednake veličine, ako je takav slučaj onda mislim da ću uzet 669 ako su 668B manje i "prijenosnije" onda uzmam njih, unaprijed hvala na pomoći?!

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ivsa kaže...

OK, pročito sam sve prijedloge, zapeo sam na odluci između Superlux 668B i Superlux 669, koliko sam shvatio prilično su jednake što se tiče "izvođenja" glazbe, 668 su open dizajna a 669 close, meni paše i jedno i drugo, bit će spojene na pojačalo, e sad ono što mi baš nije jasno, čitam kako su 669 preglomazne itd, a koliko vidim meni se čini da su skoro jednake veličine, ako je takav slučaj onda mislim da ću uzet 669 ako su 668B manje i "prijenosnije" onda uzmam njih, unaprijed hvala na pomoći?!

669 su stvarno glomazne, a 668B su nešto mrvu manje... nisu za nositi van niti jedne niti druge :) no nitko ti to neće braniti, ako te ne smeta da izgledaš kao snob i idiot... mene, recimo, ne smeta.

16 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
Ivsa kaže...

669 su stvarno glomazne, a 668B su nešto mrvu manje... nisu za nositi van niti jedne niti druge :) no nitko ti to neće braniti, ako te ne smeta da izgledaš kao snob i idiot... mene, recimo, ne smeta.

Kolko "mrvicu" manje, dali bi rekao da se razlika u veličini primjeti ili su jako blizu, ma boli me uvo kak drugi misle da izgledam, tak da me to ne smeta!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
15 godina

Pozdrav, treba mi preporuka slušalica jer sam napokon odlučio kupiti normalne slušalice pošto sam do sad imao samo onaj šrot od 30kn.

Trebaju mi in-ear slušalice za glazbu koje bi koristio na kompu(integruša) i mobitelu(nokijin stupidphone). Ovo napominjem jer ne znam koliko se isplati dati pare za slušalice, ako uređaj nije dobar.

Ono što tražim su kvalitetne i ugodne slušalice. Želim da mi traju barem tri godine.

Dao bih 300 kn, ali ako postoji neki stvarno dobar model, onda bih mogao produžiti do 350, eventualno 400kn.

Ako žanr glazbe ima nekakve veze za ovaj rang, slušam rock i metal.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.6.2013 15:12 (Keops).

0 0 hvala 0
13 godina
Keops kaže...

Pozdrav, treba mi preporuka slušalica jer sam napokon odlučio kupiti normalne slušalice pošto sam do sad imao samo onaj šrot od 30kn.

Trebaju mi in-ear slušalice za glazbu koje bi koristio na kompu(integruša) i mobitelu(nokijin stupidphone). Ovo napominjem jer ne znam koliko se isplati dati pare za slušalice, ako uređaj nije dobar.

Ono što tražim su kvalitetne i ugodne slušalice. Želim da mi traju barem tri godine.

Dao bih 300 kn, ali ako postoji neki stvarno dobar model, onda bih mogao produžiti do 350, eventualno 400kn.

http://www.njuskalo.hr/audio-video-foto-ostalo/sennheiser-cx-400-oglas-8372619

http://www.njuskalo.hr/mp3-mp4-playeri/sennheiser-slusalice-cx-200-street-ii-oglas-8505904

http://www.njuskalo.hr/slusalice/sennheiser-adidas-cx-310-potpuno-oglas-6444318

I hate this fucking heat. Somebody just shoot me! Far Cry 3
16 godina

Kupujem nove slušalice za većinom kućnu upotrebu, moraju biti naglavne, preko cijelog uha i da su zatvorene odnosno da izoliraju čim više vanjske buke, a i da se previše ne čuje što ja slušam.

Budžet do 600kn

Do sada sam našao http://www.avmax.hr/slusalice-sennheiser-hd-419~proizvod_5626.html

http://www.edigital.hr/Slualice-p31202.html?bid=&partner=10001

I jedne zanimljive daleko ispod budžeta, ali prema raznim dojmovima must have      http://www.avmax.hr/slusalice-beyerdynamic-dt235-black~proizvod_8383.html

Do not feed the trolls!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Father_Dougal kaže...
BlueMax kaže...

Imam stvarno male uši (i ušne kanale), tako da sam neke modele običnih slušalica koje su ljudima bile on-ear koristio kao around-ear :) probao sam par modela in ear slušalica, no niti jedne ne mogu pogurati dovoljno duboko da dobijem OK zvuk.

Kako to da nisi vidio, ili dobio manje silikonske nastavke sa in-ear slušalicama? Već treći par in-ear sluša dobio sam srednju veličinu nastavka na njima, a zamjenske manje i veće silikonske nastavke...

Ovi manji su stvrno sičušni i mislim da bi ti pasali.

coffe,coffe,coffe.....
15 godina
DragonWarrior kaže...

Kupujem nove slušalice za većinom kućnu upotrebu, moraju biti naglavne, preko cijelog uha i da su zatvorene odnosno da izoliraju čim više vanjske buke, a i da se previše ne čuje što ja slušam.

Budžet do 600kn

Do sada sam našao http://www.avmax.hr/slusalice-sennheiser-hd-419~proizvod_5626.html

http://www.edigital.hr/Slualice-p31202.html?bid=&partner=10001

I jedne zanimljive daleko ispod budžeta, ali prema raznim dojmovima must have      http://www.avmax.hr/slusalice-beyerdynamic-dt235-black~proizvod_8383.html

Ove HD419 imam i definitivno bi ih preporučio, kvaliteta zvuka, bas, udobnost... Ne znam kakve su ove 429, vjerojatno malo poboljšana verzija ali uglavnom uzmeš li nešto od Sennheisera nećeš požaliti, bar ja nisam dosad.

Jedina mana im je dosta tanki kabel.

17 godina
metallic kaže...
Kako to da nisi vidio, ili dobio manje silikonske nastavke sa in-ear slušalicama? Već treći par in-ear sluša dobio sam srednju veličinu nastavka na njima, a zamjenske manje i veće silikonske nastavke...

Ovi manji su stvrno sičušni i mislim da bi ti pasali.

:) jesam, i prevelike su mi :)
Negdje sam vidio da ima i manjih tih nastavaka za kupiti, pa bum probao, mada nisam baš ljubitelj in-ear slušalica, obzirom na bakterije and stuff. 

13 godina

Aj neka, i mislio sam da si probao. {#} In ear su mi ok zbog transporta i "dobrog zvuka" bez extra cijena. Inače nosim maramice sa sobom kad slušam i tako ih održavam čistima...

edit: Zasad najbolje što sam probao bile su neke od razera, evo ih:

http://www.cnet.com.au/razer-protone-m100-339282578.htm

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.6.2013 22:06 (metallic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Vidim da svi spominju in-ear slušalice ali nigdje ne nalazim neke preciznije recenzije tih slušalica, ja imam manje uši tako da ne uspijem ni nagurati takve slušalice u uho pa me dosta boli ako probam gurnuti u uho pa me zanima kada kupujem takve slušalice dali dobijem više silikonskih nastavaka ili je to samo kod skupljih modela?

Koje su in-ear slušalice naj bolje do 150-200kn? 

14 godina
odjavljen
Keops kaže...

Otiđeš do dućana i upikneš bilo koje Sennheiser slušalice (ali mislim da ih samo Ronis drži, ako nemaš u blizini Ronis naručiš ili sa oglasnika). Sa Sennheiser slušalicama nemožeš fulat, isprobao sam studijske i to je divota. 

P.S nemoj uzimati nekakve posebne Sennheiser zato jer imaju naglašen bas pa ćeš iz nekog old scholl rocka tipa Born to be wild dobiti dubstep :-S

17 godina
neaktivan
77ari kaže...

Vidim da svi spominju in-ear slušalice ali nigdje ne nalazim neke preciznije recenzije tih slušalica, ja imam manje uši tako da ne uspijem ni nagurati takve slušalice u uho pa me dosta boli ako probam gurnuti u uho pa me zanima kada kupujem takve slušalice dali dobijem više silikonskih nastavaka ili je to samo kod skupljih modela?

Koje su in-ear slušalice naj bolje do 150-200kn? 

Uobičajeno je da se isporučuju jednostruki silikonski nastavci u tri veličine; skuplje slušalice dolaze sa više veličina, dvostrukim i/ili trostrukim nastavcima te nastavcima od pjene.

Testove IEM slušalica možeš naći ovdje - trenutno imaju 287 testiranih modela koji su podijeljeni u cjenovne razrede. Na dnu stranice se nalazi tablica koja sumira ocjene, ali njih treba uzeti okvirno, a bazirati odabir na samim opisima budući da npr. dva para slušalica mogu imati istu ocjenu, ali sasvim različit karakter (jedne za ljubitelje basa, druge a druge za ljubitelje klasike). Interaktivni oblik tablice možeš naći ovdje, a preporučam da pročitaš članak The Best Headphone, te preporuke slušalica ovisno o njihovom karakteru. Ne mogu ti dati preporuku za neke slušalice u tom cjenovnom razredu budući da nisi naveo što slušaš i kakav zvuk preferiraš / želiš; uzmi u obzir da se uz pomoć ekvilajzera karakter slušalica donekle može izmijeniti (to pogotovo vrijedi za balansirane slušalice gdje se niti jedan dio spektra ne ističe).

Pred nešto manje od dvije godine sam konzultirao stranicu s testovima i odabrao ViSang R02; nabavio sam ih s eBaya, ukupno su me došle oko 220 kn. Moje iskustvo s njima potvrđuje zaključke koji su navedeni u recenziji (EQ koristim za neke tipove glazbe, dodam mrvicu na najvišim frekvencijama (14-16 kHz) gdje je frekv. karakteristika slušalica blago povučena); što se tiče nastavaka, dobio sam jednostruke u tri veličine, jedne dvostruke i jedne od mem. pjene. Između jednostrukih, dvostrukih i pjenastih ima nešto razlike u zvuku budući da se razlikuje dubina umetanja (kod jednostrukih i dvostrukih) i materijal (silikon / pjena); obično koristim jednostruke najmanje veličine ili od pjene, budući da su mi najudobniji (veliki su preveliki, a srednji i dvostruki neudobni).

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.7.2013 10:22 (hrx).
15 godina
Deawood kaže...
Keops kaže...

Otiđeš do dućana i upikneš bilo koje Sennheiser slušalice (ali mislim da ih samo Ronis drži, ako nemaš u blizini Ronis naručiš ili sa oglasnika). Sa Sennheiser slušalicama nemožeš fulat, isprobao sam studijske i to je divota. 

P.S nemoj uzimati nekakve posebne Sennheiser zato jer imaju naglašen bas pa ćeš iz nekog old scholl rocka tipa Born to be wild dobiti dubstep :-S

Ma dvoumio sam se između AKG K321 i nekih sennheiserovih, ali očito ću sennheiser pošto sam čuo da AKGove imaju dosta jak bass što mi ne paše.

Jedno noobie pitanje za sve, ako slušalice imaju jak bass, što se to ne može ispraviti postavkama u EQ na uređaju.

14 godina
odjavljen
Keops kaže...
Deawood kaže...
Keops kaže...

Ma dvoumio sam se između AKG K321 i nekih sennheiserovih, ali očito ću sennheiser pošto sam čuo da AKGove imaju dosta jak bass što mi ne paše.

Jedno noobie pitanje za sve, ako slušalice imaju jak bass, što se to ne može ispraviti postavkama u EQ na uređaju.

AKG da imaju puno bassa? Ja slušam od bluesa (tipa Eric Clapton) do thrash metala (Tipa Slayer) i na bilo kojim AKG slušalicama uživam i zvuk je baš kakav treba biti.

Da može se, ali ako je stvarno jak, kako to tehnaši zovu boomy bas onda to nije moguće do kraja zato jer je jednostavno takav drajver.

16 godina

EKSTREMNO TESTIRANJE SLUŠALICA (Off-topic)

rinney says:

how does a person "break inhj" the noise canceling??
Sparky says:
You break in the noise cancelling by making a lot of noise. I took them to parties, sat under approaching airplanes, went to target shooting ranges. I even put them on washers, dryers, and a friend took them on his motorcycle hanging them near the engine. I have a friend in the Air Force who is going to take a jet out and create a sonic boom with them hanging from the exhaust. I think that will be all the noise I need and they will be at 100% purely noise cancelled-in then. Way better than Bose even. Then I'll crank them puppies all the way up to 10 without any extraneous outside noise interfering. (<; It takes time and patience, but if they survive all that (especially the "sonic Boom") then it will be worth it my friend, fer sure. happy Listening.

Slučajno sam našao ove bisere na amazonu, pa vidite kako to radi pravi entuzijasti {#}

Do not feed the trolls!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Pozdrav!

Zanimaju me in ear slušalice za mobitel, 3.5 naravno, slušam electro house, house, progressive i slično. E sad, htio bi kupiti neke koje bi mi dali najbolji mogući doživljaj zvuka takvih pjesama. 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ljudi dali se vise isplati uzet neke kvalitetne sluske od 800 kn kod nas ili je bolje ove beats sa ebaya uzet?

http://www.ebay.com/itm/Beats-by-Dr-Dre-Pro-Headphones-/300928013603?pt=US_Headphones&hash=item4610b51523

tj. sta je isplatljivije i dali su uopce ove autenticne?

NightHawk
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Nisam neki poznavatelj, al sam procito na tisucu mjesta da su Dr. Dre slusalice prepreprepre x10 cijenjene, da im je kvaliteta zvuka jednaka onim slusalicama sto dobijes uz kineski no name mp3 player od 100kn tak da bi to na tvom mijestu izbjegavao

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
odjavljen

To je tocno, te slusalice ne vrijede baš ništa, nebih ni lipe dao.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice