Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog miša izdvojena tema

poruka: 6.079
|
čitano: 1.557.036
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog mi
kiselikupus kaže...
191x7 kaže...
kiselikupus kaže...

Preporuka za gamerski miš do 300 kn da nije premal i prelagan (po mogućnosti da ima utege za namjestit kako kom paše)?

Hvala

Logitech G302.

Cini mi se premal a i vjerojatno odustajem od logitechovih miševa budući da evo 2. njihov miš mi krepava. Nakon što je mx518 počeo gubit kontakt evo sad isti problem i sa g500 nakon 2 godine korištenja. I btw, je l' se to može nekako popravit?

Garancija ?

Prvi G500 je zavrsio na reklamaciji radi gubljena kontakta nakon niti 2 godine korištenja, točan razlog kvara ne znam ali sam dobio drugi koji mi nakon 2+ godine počinje drugačije raditi a posebno me iritira srednji kotačić mi ne radi i ne mogu u igri promijeniti rafalnu i pojedinačnu paljbu. Jedino sto im priznajem je to što su korektni kod reklamacija, relativno brzo bez puno pitanja zamijene proizvod. Head setovi su im koma osim možda onih skupljih i najskupljih modela ali za te novce ima i boljih. Imam podosta iskustva sa njhovom periferijom i jedino sto me do sada oduševilo je preskupa G910 tipkovnica, naletio sam na "polovnu" staru 1mj od kolege iz klana i počastio se.

Uzeo sam ROCCAT Kone Pure Military po dobroj cijeni i zadovoljan sam ali ne kontam se previše u senzore i zanima me jer netko zna koja je razlika između ova dva miša/senzora iz Roccat ponude:

01.Kone Pure 8200DPI SENSOR + TDCU
ultra-precise 8200dpi Pro-Aim (R3) laser sensor

http://www.roccat.org/en-US/Products/Gaming-Mice/Kone-Pure-Series/Kone-Pure/
VS
02. Kone Pure Military

Pro-Optic (R4) 5000dpi optical sensor.

http://www.roccat.org/en-US/Products/Gaming-Mice/Kone-Pure-Series/Kone-Pure-Military/

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.3.2016 2:58 (Lykos).
11 godina
protjeran
Hrlee kaže...
Raykip kaže...

Ima bolji senzor, a ako ti treba veći miš od Sice, odi na Gladiusa (malo lošiji senzor od Sice).

Podlogu si moraš sam izabrat po onom šta preferiraš, možda ti u Instaru daju da ih probaš, iako čisto sumnjam.

Znači Sica ima najbolji senzor od sva 3 miša? iako je optički, a u GC950 je laser?

pusti priće, uzmi laser.

9 godina
Lykos kaže...
kiselikupus kaže...
191x7 kaže...
kiselikupus kaže...

Preporuka za gamerski miš do 300 kn da nije premal i prelagan (po mogućnosti da ima utege za namjestit kako kom paše)?

Hvala

Logitech G302.

Cini mi se premal a i vjerojatno odustajem od logitechovih miševa budući da evo 2. njihov miš mi krepava. Nakon što je mx518 počeo gubit kontakt evo sad isti problem i sa g500 nakon 2 godine korištenja. I btw, je l' se to može nekako popravit?

Garancija ?

Prvi G500 je zavrsio na reklamaciji radi gubljena kontakta nakon niti 2 godine korištenja, točan razlog kvara ne znam ali sam dobio drugi koji mi nakon 2+ godine počinje drugačije raditi a posebno me iritira srednji kotačić mi ne radi i ne mogu u igri promijeniti rafalnu i pojedinačnu paljbu. Jedino sto im priznajem je to što su korektni kod reklamacija, relativno brzo bez puno pitanja zamijene proizvod. Head setovi su im koma osim možda onih skupljih i najskupljih modela ali za te novce ima i boljih. Imam podosta iskustva sa njhovom periferijom i jedino sto me do sada oduševilo je preskupa G910 tipkovnica, naletio sam na "polovnu" staru 1mj od kolege iz klana i počastio se.

Uzeo sam ROCCAT Kone Pure Military po dobroj cijeni i zadovoljan sam ali ne kontam se previše u senzore i zanima me jer netko zna koja je razlika između ova dva miša/senzora iz Roccat ponude:

01.Kone Pure 8200DPI SENSOR + TDCU
ultra-precise 8200dpi Pro-Aim (R3) laser sensor

http://www.roccat.org/en-US/Products/Gaming-Mice/Kone-Pure-Series/Kone-Pure/
VS
02. Kone Pure Military

Pro-Optic (R4) 5000dpi optical sensor.

http://www.roccat.org/en-US/Products/Gaming-Mice/Kone-Pure-Series/Kone-Pure-Military/

Ma krivo sam napisao, 3 godine je već prošlo, istekla garancija prije 2 mjeseca... Mislim da ću i ja na kraju uzet Roccat Kone Pure Military, pa eto od tebe i ostalih ovdje koji ga imaju me zanima jeste li zadovoljni s njim ili da opet uzimate bi uzeli nešto drugo?

12 godina

Svi koji zele isprobati roccat kone pure military imate u city centru one west elipso ducan ima izlozen model vani, eto cisto informativno

10 godina
Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog miša

Naručio sam iz protisa jučer Roccaat Kone Pure Naval storm, nadam se da će stić do vikenda da ga testiram, javim dojmove. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ima li DPI neku važnost kod gaminga (za pucačine me zanima zbog boljeg aima)?

Jel bolje povečat dpi pa smanjit brzinu kursora u windows postavkama?

0 0 hvala 0
13 godina

Najbolje ti je u windowsima ostavit na default pa onda podešavati dpi po želji.

@Lykos ukratko senzor kod KPM je bolji..

zasto cijena KPM-a toliko pada? sada ga je puno isplativije kupit kod nas nego vani cak. Do prije 2,3 tjedna dok sam kupovao, cijena nije bila ispod 320kn, a sada je i za 50kn pala. Za te pare je mis must buy.. Samo pripazite da vam odgovara u ruci te onima sa velikim rukama vjerovatno nece odgovarati.

Inace ako koga zanima, mozete si procitati ovaj guide: https://geekhack.org/index.php?topic=56240.0

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
kiselikupus kaže...Ma krivo sam napisao, 3 godine je već prošlo, istekla garancija prije 2 mjeseca... Mislim da ću i ja na kraju uzet Roccat Kone Pure Military, pa eto od tebe i ostalih ovdje koji ga imaju me zanima jeste li zadovoljni s njim ili da opet uzimate bi uzeli nešto drugo?

Cijena je trenutno na strani Roccat Kone Pure Military-a, meni je ok miš, nisam se jos navikao na razliku da je G500 sa utezima a ovaj bez pa mi malo "poleti", malo je manji ali lijepo leži u ruci i da senzor i pokretljivost su bolji nego kod G500.

11 godina
protjeran
tonna kaže...

Najbolje ti je u windowsima ostavit na default pa onda podešavati dpi po želji.

...

dpi prvo na maksimum, namjestit u winsima toliko da je taman malo brže nego je potrebno da malo smeta, onda s dpi smanjit na ugodno,naravno ako ste kupili miš radi toliko puno dpia pa da ih i iskoristite :).

10 godina

Pozdrav ekipa, može preporuka miša do nekih 400kn, claw grip i uglavnom za fps-ove? Hvala unaprijed.  

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Nadam se da je to sarkazam/trollaš, ako nije onda WTF. Najbolje je u Windowsima ostavit 6/11 jer tako windowsi nemaju utjecaja. Ako se poveća na više doagađa se pixel skipping i više se nemože precizno ciljati. i ne bi trebalo stavit na najviši DPI, nego na onaj s kojim miš najbolje radi (google is your friend) i onda u igri uključit raw input i u njoj podešavat sensitvity.

"Uspjeli ste temu o visokoj tehnologiji, umjetnoj inteligenciji i robotima koji uzimaju poslove ljudima ponovo svesti na ljevičare i desničare i NDH i Jugoslaviju."
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.3.2016 22:56 (Raykip).
17 godina
doma_supertramp kaže...

Pozdrav ekipa, može preporuka miša do nekih 400kn, claw grip i uglavnom za fps-ove? Hvala unaprijed.  

Roccat Kone Military Optical

Logitech G303

Logitech G302

Steelseries Rival 100

Twitter: @191x7
11 godina
protjeran
Raykip kaže...

Nadam se da je to sarkazam, ako nije onda WTF. Najbolje je u Windowsima ostavit 6/11 jer tako windowsi nemaju utjecaja. Ako se poveća na više doagađa se pixel skipping i više se nemože precizno ciljati. i ne bi trebalo stavit na najviši DPI, nego na onaj s kojim miš najbolje radi (google is your friend) i onda u igri uključit raw input i u njoj podešavat sensitvity.

-kad je miš na najmanje dpi a slider u winsima pomaknut u plus, imaš piksel skip, idi provjeri odma to doma pa javi rezultate. 
windowsi uvjek imaju utjecaja, i to s razlogom. zamisli na istim winsima radi i 1k dpi i 12k dpi miš ,na rezolucijama od 640*480 do 4k i više- samo pomakneš slider. nikakav google.

- poanta je da dpi bude na maksimumu,tu bi senzor treba najbolje radit . pa onda se u vinsima lako smanji ako treba manja brzina-downscale/downsample ako miš ima više dpi nego je potrebno-ništa loše samo dobro,i zato miš najbolje radi u ovom slućaju jer senzor radi punom parom a ako se i potkrade kakva greška ispravi se manje više downsamplingom.
 slićno ko šta se producira u 4k neki video a finalni proizvod je fullhd rezolucije i bolje izgleda takav fullhd nego iz 640*480 upscale .

11 godina
neaktivan
dabar_solta kaže...
Raykip kaže...

Nadam se da je to sarkazam, ako nije onda WTF. Najbolje je u Windowsima ostavit 6/11 jer tako windowsi nemaju utjecaja. Ako se poveća na više doagađa se pixel skipping i više se nemože precizno ciljati. i ne bi trebalo stavit na najviši DPI, nego na onaj s kojim miš najbolje radi (google is your friend) i onda u igri uključit raw input i u njoj podešavat sensitvity.

-kad je miš na najmanje dpi a slider u winsima pomaknut u plus, imaš piksel skip, idi provjeri odma to doma pa javi rezultate. - U petak ću
windowsi uvjek imaju utjecaja*, i to s razlogom. zamisli na istim winsima radi i 1k dpi i 12k dpi miš ,na rezolucijama od 640*480 do 4k i više- samo pomakneš slider. nikakav google.

- poanta je da dpi bude na maksimumu,tu bi senzor treba najbolje radit . pa onda se u vinsima lako smanji ako treba manja brzina-downscale/downsample ako miš ima više dpi nego je potrebno-ništa loše samo dobro,i zato miš najbolje radi u ovom slućaju jer senzor radi punom parom a ako se i potkrade kakva greška ispravi se manje više downsamplingom.
 slićno ko šta se producira u 4k neki video a finalni proizvod je fullhd rezolucije i bolje izgleda takav fullhd nego iz 640*480 upscale .

*Windowsi nemaju utjecaja u smislu da 6/11 na slideu ostavlja 1:1 ratio između DPI i pomaka po ekranu po pikselima.

Ovo zeleno, nisam shvatio što je pjesnik htio reći.

Žuto - Prvo da uvedem točniji naziv za DPI, a to je CPI - counts per inch (pretpostavljam da razumiješ engleski) - nije istina da je viši CPI bolji, on samo kaže koliko dijelova po inču će miš vidjeti, tj. ako miš pomakneš 2 cm s 800 CPI i 1 cm s 1600 CPI to će biti jednak pomak na ekranu i miš će napraviti jednako tih counta. Pogotovo nije istina da je viši CPI bolji kod kod miševa s interpolated CPI-em.

Podcrtano - na koji način bi se to dogodilo i o kakvoj grešci pričamo?

"Uspjeli ste temu o visokoj tehnologiji, umjetnoj inteligenciji i robotima koji uzimaju poslove ljudima ponovo svesti na ljevičare i desničare i NDH i Jugoslaviju."
11 godina
protjeran

svoje sve sam ti reka, ne raspravlja mi se niti ponavlja.
razmisli u kakvom je odnosu rezolucija ekrana s dpi rezolucijom senzora miša, tj zašto uopće postoji taj slider.

dpi možeš umjesto dots per inch nazvat pixels per inch. jer šta je count?

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.3.2016 23:51 (dabar_solta).
11 godina
neaktivan

https://geekhack.org/index.php?topic=10213.0

DPI je netočan naziv preuzet iz industrije printera.

EDIT

Malo sam razmišljao o tvojoj usporedbi sa snimanjem, koja nije točna.

DA malo pojednostavim zašto ne.

Kad miš pomakneš 5 cm (2") s 1600 dpi on će poslati PC-u da si ti pomaknuo miš 3800 "točaka". Ista stvar kaoda si pomaknuo miš 10 cm s 800 DPI, nema razlike.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2016 11:56 (Raykip).
11 godina
protjeran
Raykip kaže...
.....

Kad miš pomakneš5 cm (2") s 1600 dpi on će poslati PC-u da si ti pomaknuo miš3800 "točaka". Ista stvar kaoda si pomaknuo miš10 cm s 800 DPI, nema razlike.

kolega, molim ljepo da provjeriš svoje tvrdnje još jednom ,a reka sam ti prije da mi se ne prepire,bar ne dok se ne dogovorimo oko nekih osnova.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2016 13:16 (dabar_solta).
11 godina

Evo trazim po netu ali nemogu nac.Jel zna netko di se mogu nabaviti nogice za mis posto mi se prednja odlipila?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Spacecraft kaže...

Evo trazim po netu ali nemogu nac.Jel zna netko di se mogu nabaviti nogice za mis posto mi se prednja odlipila?

Ebay, ja uzeo za svoj RAT7 prije par dana...

LoL EUW - pomijac - https://500px.com/darkonakic HS-HotS Pomijac#2840
10 godina
neaktivan
Hrlee kaže...

Kupio bih si novi miš. Do sad sam imao teška sranja. Našao sam dva ASUS miša u instaru ( Imam Asus komp pa da mi paše )

Ako me netko može samo savjetovat koji je bolji od ova dva:

ASUS ROG Sica http://store.asus.com/us/item/201602AM110000042 ili

ASUS ROG GX950 http://store.asus.com/us/item/201412AM200000022/A38034

Razlika u cijeni u instaru je par desetaka kuna pa cijena ne igra ulogu. Sica ima (jednu od boljih, kolko znam) optika, a gx950 ima laser.

Uz to bih uzeo i podlogu ASUS STRYX

http://www.instar-informatika.hr/podloga-za-mis-asus-strix-glide-control/150.700.022/product/

http://www.instar-informatika.hr/podloga-za-mis-asus-strix-glide-speed/150.700.023/product/

Jedna je Control, druga je Speed. Kakva je uopće razlika?

JEL MOŽDA BOLJE UZET  ROCCAT KOVA PURE PERFORMANCE http://www.instar-informatika.hr/mis-roccat-kova-pure-performance-7000dpi-crni/150.600.055/product/ ???

14 godina

Novi miš iz Logitecha

Logitech G900 Chaos Spectrum

Ako je ovo što govori istina, onda bi ovo mogao postati vrlo tražen miš među gamerima.

Wireless miš koji na testovima pobjeđuje žičane miševe.

Za lijevake i dešnjake.

Ali i nešto što navode kao plus bi nekima mogao biti (jedini) minus. Jako lagan.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Mišonja Roccat Kone Pure Naval Storm stigo u petak,  nisam stigo javit dojmove jer sam uživo gejmat na njemu i na Cloudu. Čim sam ga otvorio i uzeo u ruku svidio mi se, odličan build quality i savršeno precizan. Imam ga na 800DPI-a ostalo nisam diro, ustvari takve su default postavke, sve sam ostavio tako i uživam. Po meni čista desetka! 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
doktor1 kaže...
mariocroatia78 kaže...

Pozz,sta kazete na ovog misonju.... ne mislim davat 700-800kn za mis pa mi je ovo zapelo za oko...... http://www.gskill.com/en/product/ripjaws-mx780-rgb---laser-gaming-mouse

Koristim taj miš već nekih dva tjedna...

Prije sam imao Sharkoon Fireglider i Coolermaster Storm Inferno

MX780 je bolji od ijednog gore spomenutog; same tipke imaju odličan klik i nema da će se slučajno stisnut bočna tipka koja je recimo na Infernu bila preosjetljiva. Miš je pogodan i za dešnjake i za ljevake te dolazi sa četiri razne bočne stranice; po dvije za svaku stranu.  Uz to dolaze i dva opcionalna utega koja se stavljaju ispod magnetski zakačenih bočnih dodataka te ključ za podešavanje visine "guzice" miša za oslonac dlana.

Klik na kotačiću je najbolji koji sam ja do sada koristio...

Software je solidan te omogućuje stvaranje do pet profila i mogućnost automatske promjene istog prilikom pokretanja igre koju stavimo pod određeni profil. Sve tipke su programabilne uključujući i one za promjenu DPIa te skrola gore/dole od kotačića tako da dođemo do broja 10.

Za 100 kuna više bi se možda isplatilo uzet G502 no ja sam ovog puta za promjenu htjeo "reatardiranog" transformers miša.

Kao manu bi naveo da se lampice na njemu ne gase prilikom gašenja kompjutera već svjetli ko betlehem ukoliko se popale sva dostupna svjetla...

Evo,da javim da sam uzeo MX780,nemam vise sta reci kad si ti napisao sve moguce,hvala za info.... za sad sam super zadovoljan i pase mi za ruku...pun pogodak,jos samo moram podlogu neku nac i  to je to,pozz kolega!

15 godina
neaktivan

da li netko zna kada bi mogao dođi corsair m65 pro rgb? Vidim da ima starije modele sa 8200 dpi nema dovi 12000 dpi. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CyberDemonVZ kaže...

Novi miš iz Logitecha

Logitech G900 Chaos Spectrum

Ako je ovo što govori istina, onda bi ovo mogao postati vrlo tražen miš među gamerima.

Wireless miš koji na testovima pobjeđuje žičane miševe.

Za lijevake i dešnjake.

Ali i nešto što navode kao plus bi nekima mogao biti (jedini) minus. Jako lagan.

Čini se kao jako dobar miš, ali 150$ je ipak malo pretjerano.

SVEMOGUĆI
12 godina

LP trazim miš prvenstveno za CS:GO. Gledao sam recenzije i vidim da svi hvale Zowie FK1/2 kojem se cijene kod nas kreću oko 500 kn što mi je malo previše. Sljedeći koji mi je zapeo za oko je Steelseries Rival 100 koji dođe oko 250 kn. Zanima me ako ima tko kakvih iskustva s njim ili može neka druga preporuka u tom cjenovnom rangu. +/- 100kn Hvala

GamingOnline
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Samo na ovoj stranici je par puta spomenut jedan miš... Roccat KPM, dođe malo više, a daleko je bolji od tog SS-a.

"Ono si što jedeš" - ja sam pizza (ne, ozbiljno, pitajte @Tony1999)
13 godina
neaktivan

https://www.youtube.com/channel/UCGJaDZC7PChgd-XMwcbZkiw/videos 

Ovaj lik radi jako dobre reviewove miseva. Imam jedno pitanje za ljude koji koriste roccat Kpm, kolko su vam ruke velike i koji grip s njima koristite.

11 godina
neaktivan

21 cm od dna dlana do vrha srednjeg prsta, 10 cm od vrha palca do vrha malog prsta (sa sklopljenim prstima ofc).

Fingertip grip normalno, claw kad gameam.

"Ono si što jedeš" - ja sam pizza (ne, ozbiljno, pitajte @Tony1999)
12 godina
Gledo sam recenzije neke i sviđa mi se jako. Samo me zanima ako ima lift- distance control jer nisam nigdje vidio da netko navodi
GamingOnline
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice