Pogledaj si i Zowie EC1-A - vrlo kvalitetan mis, a puno ljudi ni ne zna za njega i opcenito za Zowie tvrtku.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jednostavno pitanje, G502 ili G400s? Godinama vec koristim G400, vrijeme je doslo da se mijenja, koji od ova dva je izdržljiviji? Mis bih koristio vecinom za FPS igre, ali i za svakodnevnu upotrebu
Jednostavno pitanje, G502 ili G400s? Godinama vec koristim G400, vrijeme je doslo da se mijenja, koji od ova dva je izdržljiviji? Mis bih koristio vecinom za FPS igre, ali i za svakodnevnu upotrebu
Ne znam dal ima smisla raspravljati o njihovoj izdrzljivosti, ali evo LJINK! pa citaj.
EDIT: Stavio sam krivi link. Ali ako nekog zanima evo ga tu.
Pa mislim da ima smisla, pošto sam čitao na dosta mijesta da G502 ima problema sa glideovima, tj. da nakon kratkog vremena se istroše i moraju mijenjati, počeo sam razmišljati da umjesto njega kupim G400S. Gledao sam dosta recenzija za oba miša, ali opet zanimaju me vaša iskustva, ako neko ima navedene miševe da kaže kakvi su.
Pozdrav ljudi evo danas planiram kupiti Razer Taipan u LINKSA pa sto mislite jeli mi to dobar odabir i ima li ko kakvo misljenje o njemu ili nesto
Pa mislim da ima smisla, pošto sam čitao na dosta mijesta da G502 ima problema sa glideovima, tj. da nakon kratkog vremena se istroše i moraju mijenjati, počeo sam razmišljati da umjesto njega kupim G400S. Gledao sam dosta recenzija za oba miša, ali opet zanimaju me vaša iskustva, ako neko ima navedene miševe da kaže kakvi su.
Evo ja imam G400s vise od 10 mj. i sto reci osim da mi je to jedan od prvih "skupljih" miseva koje koristim a da mi je sjeo odlicno...Kvaliteta jako dobra, nista ne skripi ne raspada se i ostalo, nije tezak, nije prevelik ni premali, odlicno sjeda u ruku i ima jako dobar senzor...U vise od 10 mjeseci koristenja nozice skoro da se nista nisu niti potroslile niti pohabale niti nista slicno...Koristim ga sa pola dlana (pola dlana je na podlozi) u kombinaciji sa Genius GX Gaming podlogom koja je malo deblja ali i na toj jeftinijoj podlozi odlicno radi...
Kabal mu je dosta tanak sto je dobra stvar jer se lako mota, dosta je dug, ojacan je na gornjem dijelu gdje ide direkt u mis posto znamo da se tu zice prvo pohabaju i krenu trgat...Dvije bocne tipke si mozes programirat kako zelis u raznim igrama pa ti dobro dodu, (ja ih skoro pa nikako ne koristim), a posebno ti dobro dodu jos 2 dodatne tipke s gornje strane gdje mozes sa instaliranim softverom od logija direkt u igrama stimat manji ili veci dpi...
Od ostaloga cu dodati da mu je scroll "grub i spor" pa je malo glasniji (imao sam prije toga nekog jeftinijeg logija gdje je scroll bio jako mekan i brz sto mi je bilo bolje i tise)...Dakle moje male zamjerke idu na taj glasniji scroll i na opcenito malo glasnije tipkanje... Uz sve to nekad ali to je jako jako rijetko ili je do mene
kao da nekada ne uhvati klik odmah iz prve pa moram dva puta kliknut (nije mi se dogadalo u igrama nego dok surfam pa je mozda do browsera ili neceg drugog)...
Ruka mi se dok gejmam s njim cak i u ove vruce ljetne dane jako malo ili nikako ne znoji...
Ja sam ga dobio na poklon pa neznam kako bi ga usporedio sa G502 uzevsi u obzir cijenu i kvalitetu...
Ako te zanimaju jos neke informacije slobodno pitaj...
Ako te zanimaju jos neke informacije slobodno pitaj...
Hvala na odgovoru
Prije par postova sam napisao da trenutno koristim G400, i sto se tice fizickih karakteristika jako sam dobro upoznat :D Samo sto je G400s oblozen nekim drugim materijalom...
G400 koristim preko 3 godine i navikao sam na taj miš, pa bi prelazak na G400s bio skroz neprimjetan. Najvjerovatnije njega kupujem, ne zelim da rizikujem sa G502, pa da nakon par mjeseci moram nove glideove kupovat.
Još jednom hvala na tako dugom odgovoru
Pozdrav, uskoro kupujem novi miš, tipkovnicu i podlogu pa bi mi pomoglo ako mi možete preporučit neke opcije.
Znači do 350kn za tipkovnicu i miš ( ako je moguće da tipkovnica ima LED osvjetljenje. )
i do 100kn za podlogu ( koliko sam čuo od ljudi Razer ima jako kvalitetne podloge i valjda ima neka za 90-100kn? )
Zasad sam pronašao ovo što je najbliže onom što tražim
Tipkovnica i miš combo - Cooler Master Octane ili Cooler Master Devastator ( razlika je 70kn između ta dva comba, da li je za 70kn više kvalitetniji ovaj Octane combo? )
i podloga Razer Goliathus Speed S ili Razer Goliathus Control S ( ne znam razliku između dvije navedene )
Ajde preporuka odlicni laserski miš. Obavezno laserski. Nemogu sa ovim optickim smecima.
Sta se mene tice ja tu ne vidim problem. 1. stvar je sto mozes odmah naruciti nove za 2$ i mislim da cak dobijes 2 seta (nisam raspolozen za googlo ovako rano pa ti necu 100% tvrdit), 2. stvar je da mozes u Logitech poslat reklamaciju da ti je mis u banani i dat ce ti novog ili poslat glidere (negdje sam vidio na forumu da se jedan kolega zalio i poslali mu komplet NOVOG! misa). Ne mora bit da ce se i tebi tako nesto dogoditi. Svaki proizvod ima svoje mane. Evo ja sam imao slucaj (puta 3) sa Razer Imperator-om 2012. Prvo mi je otisao senzor za 2 tjedna, nakon toga sam dobio novog i koristio ga oko 3 dana (ostisla tipka i senzor), opet dosao novi i ponovo za par dana otisao senzor. Prijatelj ga je nabavio isto kad i ja i evo vec vise od 9 mjeseci nikakvih problema. Tako da ukoliko zeslis G502 nema smisla uzet G400 samo zato jer je netko negdje u bespucima interneta rekao da to ne valja.
Ajde preporuka odlicni laserski miš. Obavezno laserski. Nemogu sa ovim optickim smecima.
...........kolko para, kakav grip, koju marku preferiras. Daj nam barem malo olaksaj.
Pozz!
Kratko i jasno, imao sam G700, urnebesno dobar miš, ni sam nisam znao kolko mi trebaju te tipke dok ga nisam kupio.
Trebala lova prije par godina pa ga prodao(kad je kriza, prvo odlaze oblizejki ).
U glavnom hočem poor man's G700! Što poorer to boljer, al da nije bas mis šrotarski skroz.
Mogu i neke Mijau-Xiaju firme za koje bog isus nije cuo, sam da se da u RH nabavit, u biti idealno bi bilo u ADM-u jer moram narucit robe do 150kn(a vec sam narucio gamepad za 91kn, ne mora bit 60 kn al da nije vise od 200-300kn ak je stvarno to sweet spot omjer dobiveno/plačeno).
P.S.
Gledam ove nove Logitechove miševe (serije G#00s pa naviše preko Phrometeusa) i sve si mislim, jel Logitech kao firma dobila ozbiljan izljev krvi u mozak(šlagiralo ih), imali su najljepše dizajnirane miševe opčenito i sad su od tog napravili cirkus, nakaradu, ono, G700 je stvarno izgledao skupo(kao što je i bio), al ovo izgleda ko kineska kopija Razor smeca..
- g502 ima flawless senzor bez obzira na okolnosti i tvoje postavke što kod g400s nije slučaj, miš je trenutno Logitech "flagship" tako da se nemaš što predomišljati. Sve je stvar love, a za oblik lako (npr. prešao sam s g700 na g502 i nakon par dana smo bili na "ti")
- imam ga od kad je došao kod nas, odnosno nešto više od 1 godine. Kao novi su i glideovi i miš općenito.
Stigao G502
Hvala svima na pomoći
Izsa ti dragog, skoro sam postal corav od ovog tvog LED-a. Mene je Tyon ubio sam tim ledicama za 5 min. Nedo ti dragi Bog da upalis komp u mraku, odma to oci iscure ko vosak. Ugl, drago mi je da ti se mis svidja. Zelim vam mnogo neprospavanih noci
To svjetlo je zapravo jako prigušeno, a kroz LGS kontroliraš intenzitet te ga MOŽEŠ SKROZ UGASITI.
To svjetlo je zapravo jako prigušeno, a kroz LGS kontroliraš intenzitet te ga MOŽEŠ SKROZ UGASITI.
Ma znam... Mislio sam na sliku koju je stavio . Izgleda koda je ispod maske 500W reflektor..
Poz.Ekipa moze li se za 300 kn naci neki kvalitetan gamerski miš?
Poz.Ekipa moze li se za 300 kn naci neki kvalitetan gamerski miš?
CM Storm Alcor - 269kn
Func MS2 - 285kn
Roccat Kova [+] Pure Performance - 299kn
Ja bih uzeo Funca, no ti ćeš koristiti miš, tako da odaberi jedan
Odluka pala na Funca .Hvala ti
Np, nadam se da će te služiti dugo i dobro
Pozdrav, uskoro kupujem novi miš, tipkovnicu i podlogu pa bi mi pomoglo ako mi možete preporučit neke opcije.
Znači do 350kn za tipkovnicu i miš ( ako je moguće da tipkovnica ima LED osvjetljenje. )
i do 100kn za podlogu ( koliko sam čuo od ljudi Razer ima jako kvalitetne podloge i valjda ima neka za 90-100kn? )
Zasad sam pronašao ovo što je najbliže onom što tražim
Tipkovnica i miš combo - Cooler Master Octane ili Cooler Master Devastator ( razlika je 70kn između ta dva comba, da li je za 70kn više kvalitetniji ovaj Octane combo? )
i podloga Razer Goliathus Speed S ili Razer Goliathus Control S ( ne znam razliku između dvije navedene )
Bump...Da li bi bio dobar combo Sharkoon Fireglider i Sharkoon Skiller tipkovnica + Razer Goliathus Speed ili Control S podloga? Ili ima bolja opcija. Molim vas za preporuke.
Bump...Da li bi bio dobar combo Sharkoon Fireglider i Sharkoon Skiller tipkovnica + Razer Goliathus Speed ili Control S podloga? Ili ima bolja opcija. Molim vas za preporuke.
Sharkoon Skiller je jeftinjara, no ako si jako nježan s njom bit će ok (ja bi drugu, teško je reći koju u tom cjenovnom rangu). Što se miša i podloge tiče, evo taman koristim Fireglider+Control podloga. To mi je rezervni komplet za laptop i mogu ti reći da radi sasvim fino. Naravno miš nije premium, ali je bolji od većine jeftinijih gaming miševa plus što ima utege te rezervne nožice.
Uglavnom; miš+podloga može, no ja bih drugu tipkovnicu. Taj Skiller mi nikako nije sjeo, možda čak da još malo uštediš ako nije sila. To jest neznam što je tebi dovoljno dobro.
EDIT: U biti, uzmi CM Storm Speed RX podlogu, puno je jeftinija, a meni osobno bolja nek Razerova (i vjeruj, veoma kvalitetna). Višak love stavi u budžet za tikovnicu.
EDIT2: Ok, znači budžet za sve 3 ti je 450kn.
1) Genius Gaming KB-G265 - jeftina, ali dobiješ pozadinsko osvjetljenje, a ima i 2 god gare, pa ako izdura više od 2 god za tu lovu se isplati. - 187.48kn
2) CM Storm Speed RX - 52.25kn
3) Sharkoon Fireglider - 184kn
Ukupno: 423.73kn (mislim da jako dobro za tu lovu)
Opcija B: Bolji miš (Logitech G303 npr.) +podloga za 400-450kn, pa naknadno tipkovnica
Od povoljnijih tipkovnica definitivna preporuka za Genius, izdrzljiva gamad! ;)
p.s. slazem se s kolegom za ostale preporuke miša i podloge.
Pardon za off topic...

EDIT2: Ok, znači budžet za sve 3 ti je 450kn.
1) Genius Gaming KB-G265 - jeftina, ali dobiješ pozadinsko osvjetljenje, a ima i 2 god gare, pa ako izdura više od 2 god za tu lovu se isplati. - 187.48kn
2) CM Storm Speed RX - 52.25kn
3) Sharkoon Fireglider - 184kn
Ukupno: 423.73kn (mislim da jako dobro za tu lovu)
Opcija B: Bolji miš (Logitech G303 npr.) +podloga za 400-450kn, pa naknadno tipkovnica
Ovo mi se sviđa, prije nego sam pročitao tvoje gledao sam i uzeo još u obzir CoolerMaster Devastator Tipkovnicu+miš i tu CoolerMaster RX-S, ispalo bi me nekih 290kn za svo troje što mi još više odgovara jer želim proći što jeftinije moguće, tak bi mi ostalo još 150kn na koje bi dodao da si uzmem neki polovni 120GB SSD. Koliko sam vidio dosta ljudi hvali taj CoolerMaster Devastator miš i tipkovnicu.
Mi može netko preporučiti kvalitetan miš do 350kn maksimalno i da je iz Linksa jer sam iz Rijeke.
Links rijeka kazes; dakle, u buđetu preporucam SS kana v2, odlican all rounder.
Malo van buđeta ti je Razer abyssus 2014, odlican za fps, ali malo siromasan tipkama.
Ako imas vecu saku, i volis udobnost, mislim da je SS sensei raw rubberized dobar izbor.
Ako ti dopuste pa probaj koji ti pase ili najvise svidi.

Malo van buđeta ti je Razer abyssus 2014, odlican za fps, ali malo siromasan tipkama.
Ako imas vecu saku, i volis udobnost, mislim da je SS sensei raw rubberized dobar izbor.
Imam dosta veliki dlan tako da mi paše robusniji miš, hvala na savjetima.
Nema beda kolega.
Ako imas volje, javi se u temu, nakon kupnje i napisi par dojmova.
To svi volimo. :)

Imam dosta veliki dlan tako da mi paše robusniji miš, hvala na savjetima.
Func MS-3 R2, veliki miš za veliki dlan :)
Links ga može dobaviti