Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog miša izdvojena tema

poruka: 6.079
|
čitano: 1.556.535
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog mi
191x7 kaže...
Switch kaže...

Tko ovdje ima DarkGlidera? Skonto sam nešta što me totalno iritira. Kako se može ubrzati scroll? Na prijašnjem G9x-u sam mogao narediti da mi pomak za jednu crticu na scrollu pomakne 3,4,5 redova na stranici, ovisi kolko naredim. No ovdje to nisam našao. Npr moram zavrtiti scroll 9 puta kako bih došao od vrha do dna Bug Foruma.

Tamo u onom Sharkoon-ovom software-u sam našao Horizontal Scroll Speed no međutim koju god vrijednost da stavim ništa se ne mjenja, uvijek je isto! Jel to uopće za to?

Pa, prvo moraš znati razliku između horizontalnog i vertikalnog scrolla.

A za ovo drugo, odeš u upravljačku ploču, tamo na miš i pod Kotačić imaš opcije za scroll.

Majko mila koji fail!! LOL Nisam uopće obraćao pažnju na to! Sredio sam sad. HVALA!

13 godina
neaktivan
Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog miša

Razmišljam o kupnji ovog miša GIGABYTE M8600 GAMING LASER MOUSE 6500DPI, WIRED/WIRELESS TWIN-EYE, USB, BLACk

0 0 hvala 0
15 godina

Zgodan misko , meni se sviđa !

U tom cijenovnom rangu bih jos gledao Logitech G700 i nesto jeftiniji Steelseries Sensei !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Coolermaster storm sentinel advance II cini mi se fantastican mis! vasa misljenja?  corsair m60 i m90???  FPS !!! 

Some say that he's terrified of ducks and that he speaks French in Russian ! Some say he sleeps upside down like a bat,and that he's wanted by the CIA ! All we know is he's called the STIG!
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.10.2012 9:41 (Saint96).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav

Zanima me dali postoji kakva razlika izmedu sharkoon darglidera i razer imperatora 4g 2012 (osim dpi)

neki kazu da razer ima problema sa softverom,a neki da je darkglider best buy za tu cijenu...pitam zato jer se rabljeni imperator moze nac za 400 kn a novi darkglider za 379 kn,...sto bi po vama bila bolja kupnja? i zasto?

<3Ako sam ti pomogao stisni HVALA <3, Madridista para siempre!

0 0 hvala 0
15 godina

Oba misa su lijepa , ali Darkglider ima mogucnost stavljanja utega , ima vise programibilnih tipki , a i radi se o novom misu pa bi tako on bio moj izbor ! Osobno bas i nebih isao na rabljenog misa , u ovom slucaju Imperatora ! Ako mozes , isprobaj navedene miseve da vidis koji ti bolje pase !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Oba misa su lijepa , ali Darkglider ima mogucnost stavljanja utega , ima vise programibilnih tipki , a i radi se o novom misu pa bi tako on bio moj izbor ! Osobno bas i nebih isao na rabljenog misa , u ovom slucaju Imperatora ! Ako mozes , isprobaj navedene miseve da vidis koji ti bolje pase !

MISLIM da cu uzet darglidera...jer je stvarno lijep i ima jako dobar softver...

13 godina
protjeran

Imperator 4G je mene ostavio blago razocaranog.

Kao prvo opticki senzor za kalibracju je u najmanju ruku beskoristan.

Imas 3 opcije, rucno raditi kalibraciju u softveru svaki put kad se laser zblesira, sto je gubljenje vremena jer ces 5 puta dnevno to raditi.

Mozes ostaviti kalibracju na "auto" i onda uzivati u preskakanju lasera. Ili ga iskljuciti u potpunosti, onda laser postane upotrebljiv.

Softver je nedovrsen, tako da mjenjanje lift off postavke ne radi apsolutno nista. Da bi se prebacio izmedju dva profila moras otvarati softver nanovo jer iako kad desnim klikom na razer ikonu u quick launch-u dobijes listu profila i mozes ih kao prebacivati tamo, to ne radi i profil uvjek ostaje isti.

Scroll je uber mekan i ne daje prakticki nikakvu povratnu informaciju, s desne strane  imas mali greben, tako da kad ga primis u ruku imas mjesta samo za mali prst. Prstenjak mozes staviti jedino na taj greben, tik uz RMB. Sto je mene nerviralo jer sam mis morao drzati samo palcem i malim prstom.

Mis koji sam jako dugo prizeljkivao i na kraju nabavio je nazalost ispao veliko razocaranje, tako da ga ne mogu preporuciti nikome.

0 0 hvala 1
15 godina

Između ostalog , po meni je Razer periferija malo precijenjena !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Haf932 kaže...

Između ostalog , po meni je Razer periferija malo precijenjena !

Ruku na scre, obzirom sto nudi, imperator ne vrijedi ni 250 kuna a kamoli 550. Dao sam 490 kuna za roccat savu i mogu bez sumnje reci da roccat u ovom trenutku totalno izbacuje razer iz igre.

Pokrili su sve 3 velicine odlicnim misevima. Tak oda ce svatko naci nesto za sebe.

Fantastican opticki senzor, odlicni gripovi s kojima nema sklizanja, solidan scroll koji daje dobar povrat, ogromne teflonske nozice, dobar i udoban dizajn.

Jedino sto fali je malo vise tezine, sto je danas must have za mis u ovom cjenovnom rangu ali nisam jos primjetio vece probleme zbog tezine. I tipke za prebacivanje DPI-a, sto cak i nije problem jer se moze sve namjestiti uz pomoc easy shift tipke.

Sve u svemu, za tu lovu dobije se mis koji stvarno radi svoje besprijekorno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.10.2012 17:25 (Tyberius_Prime).
13 godina
neaktivan

a roccat kone+ ili roccat kone xtd?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ficho28 kaže...

a roccat kone+ ili roccat kone xtd?

Izvrstan mis, ali ako imas veliku ruku.

Jedan od najboljih na trzistu po mom misljenju  (izbjegavati prvu generaciju jer ima nekih problema).

13 godina
neaktivan

Kupio sam A4Tech X7 X-748K za 39KM. Povoljna kupnja, čini mi se. Kakav je to miš, je li dobar kao 750?

Do sad se činio jako dobrim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Onjegin kaže...

Kupio sam A4Tech X7 X-748K za 39KM. Povoljna kupnja, čini mi se. Kakav je to miš, je li dobar kao 750?

To ti je kao Sharkoon Firegleder. Jedina velika mana je što senzor ima predikciju.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
13 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Onjegin kaže...

To ti je kao Sharkoon Firegleder. Jedina velika mana je što senzor ima predikciju.

Vidim sad. Ne može se isključiti?

17 godina
Onjegin kaže...

Vidim sad. Ne može se isključiti?

Ne, nikako.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
14 godina
neaktivan

Imam problem. G500 mi se čini nekako preosjetljiv? Tipa, kad radim ono full male pokrete da recimo smanjim zvuk, jednostavno ne ide po 1% nego onak 4%. Ili tipa kad idem selectat neko slovo u tekstu treba mi par sekundi da ga pogodim. To mi je malo čudno, kaj da radim? DPI mi je na 1200, no čak i ako smanjim još uvijek uspijevam fulat gumb na ekranu ili slično... :(. Ne koristim angle snapping, acceleration mi je off.

Miš je neprcizan na male pokrete=preosjetljiv mi je. Jbt fullam minimize gumb pa zatvorim prozor -.-

Life is a lemon.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
fallout3fan kaže...

Imam problem. G500 mi se čini nekako preosjetljiv? Tipa, kad radim ono full male pokrete da recimo smanjim zvuk, jednostavno ne ide po 1% nego onak 4%. Ili tipa kad idem selectat neko slovo u tekstu treba mi par sekundi da ga pogodim. To mi je malo čudno, kaj da radim? DPI mi je na 1200, no čak i ako smanjim još uvijek uspijevam fulat gumb na ekranu ili slično... :(. Ne koristim angle snapping, acceleration mi je off.

Miš je neprcizan na male pokrete=preosjetljiv mi je. Jbt fullam minimize gumb pa zatvorim prozor -.-

Imao sam G500 i radio s njim u maxu tako da mi je preciznost bila jako bitna, i stvarno nisam primjetio takve probleme, mozda je do podloge?

17 godina
fallout3fan kaže...

U postavkama miša u upravljačkoj ploči postavi klizač brzine miša (odabir brzine pokazivača) na 6 od 11 i isključi  "Povečaj preciznost pokazivaća" jer to je akceleracija.

13 godina
191x7 kaže...

U postavkama miša u upravljačkoj ploči postavi klizač brzine miša (odabir brzine pokazivača) na 6 od 11 i isključi  "Povečaj preciznost pokazivaća" jer to je akceleracija.

Ili brzinu jos smanjiti pa povecati akceleraciju, ovisno o nacinu na koji "vozi" misa {#}

Uglavnom, spomenuo si sve postavke, pa nek isprobava.

Taj mis sigurno nema problema s preciznoscu!

I da, provjeri dal nije problem stvarno u podlozi :)

Battlefield 3: [G] CyberDemonVZ
14 godina
neaktivan

Imam ga na stolu. Jeli to problem?

Life is a lemon.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Trebo bi mišonju sa barem 8 gumbica...

Pa se neckam izmedju Nage Hex, Logia G600 i Corsaira M90. Jel itko testirao koji od njih?

Zanima me i udobnost i software i tako to.

Hvala!

P.S.

Može i onaj Steelseries WoW 2.0. Zgodno izgleda. Jedino ne znam kakva je situacija sa softwareom. Dal mogu bindat sve tipke i u ostalim igrama osim WoWa.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.11.2012 14:25 (Dachande).
13 godina
fallout3fan kaže...

Imam ga na stolu. Jeli to problem?

Za G500 ne bio smio biti, makar stolovi postoje drveni, plasticni, lakirani, stakleni....

Probaj na komadu papira, komadu tkanine....

Ako ce biti isto, onda ti ostaje igranje s postavkama koje je spomenuo 191x7.

13 godina
Dachande kaže...

Trebo bi mišonju sa barem 8 gumbica...

Pa se neckam izmedju Nage Hex, Logia G600 i Corsaira M90. Jel itko testirao koji od njih?

Zanima me i udobnost i software i tako to.

Hvala!

Nedavo sam pisao o ovome, mislim da na ovoj temi.

S Corsairom nemam nikakva iskustva i do sam uopce nisam ni znao za njega.

Ovisno za sto ti treba mis. Hex i G600 bi trebali biti jako dobri misevi s tim da se Logitech u zadnje vrijeme jako popravio u izradi softvera i ima jako ceste update i citaju forume i ispravljaju greske.

Ali, ono sto je mene mucilo - sve, ali SVE dodatne tipku su mi na palcu.

Ma nema sanse da ja zapamtim, a kamoli pogodim tocnu tipku s palcem bez gledanja, pogotovo ako igram nekakvi divlji FPS.

I moj izbor je bio skuplji G700. Palac 4 tipke, kaziprst 4 tipke, kotacic - klik i pomak lijevo desno.

Jako lako zapamtiti, i jako lako pogoditi pravu tipku :)

Ovo je moj odabir, i nisam ni trenutka pozalio.

Predobro lezi u ruci, odlican softver, moze biti zicni ili bezicni.

Podesis hrpu profila i ovisno gdje si, mis ima druge funcije - desktop - copy, paste, back, forward....

Igre - baci granatu, menjaj oruzje, cucni, upotrijebi dodatne gadgete...

Photoshop, undo, redo, copy, paste, kist, laso....

17 godina

Hvala, budem pogledo taj G700.

Al nekako sam kao gamer skeptican prema wirelessu.

Jel imas kakva iskustva sa WoW misem? Dobro mi djeluje jer je ogroman. Cini mi se ergonomski genijalan, taman za cijeli dlan.

Trenutno sam claw gripper, ali mislim da samo zato kaj nisam nasao dovoljno kvalitetan ergonomski oblikovan palm grip mis.

17 godina
neaktivan
Dachande kaže...

Nema razloga, wireless je već godinama on-par sa žičanim miševima.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
13 godina
Dachande kaže...

Hvala, budem pogledo taj G700.

Jel imas kakva iskustva sa WoW misem? Dobro mi djeluje jer je ogroman. Cini mi se ergonomski genijalan, taman za cijeli dlan.

Trenutno sam claw gripper, ali mislim da samo zato kaj nisam nasao dovoljno kvalitetan ergonomski oblikovan palm grip mis.

Ne, ni jedan mis nisam imao na neko vrijeme. Ili sam ih isprobao kod poznanika, u ducanu ili citao na netu.

A to je bilo prije vise od godinu dana kad sam trazio, pa radije ne bi prema sjecanju pisao.

Obavezno isprobaj misa prije kupnje.

Aha da, lose strane misa G700 (prema mom iskustvu i koliko citam po netu):

Nekim ljudima bas ne pase ovo da su sve tipke razbacane po misu, neki hoce sve na palcu.

Povrsina oko palca je jako hrapava i u pocetku mi je bila neugodna. Naravno, kasnije se naviknes, palac jako lijepo lezi u "utoru".

Bezicni prijemnik nema veliki domet (ili mu smetaju smetnje) - ali imas produzni kabel za njega.

Na furumu je bilo ljudi koji su se javili s problem duplog klika. Jedamput kliknes (ili drzis tipku) a mis kao da je dvaput kliknuo.

A sto se tice gaminga i bezicnog, ako te brine ostavis ustekan kabel i radis na zicnom misu.

Ali, taj misa nema defaultni bezicni prijemnik (unyfied ili kako ga vec zovu u Logitechu), nego posebni bas napravljen za igrace, koji koliko citam po netu ima brzo primanje podataka (osvjezavanje) nego puno miseva preko kabla! Meni je bas taj dio opisa pomogao da odaberem G700.

I jedan jako opsirna tema na forumu o miseva s puno tipki: LINK

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.11.2012 14:52 (CyberDemonVZ).
17 godina

Problem je kaj puno ducana neda da se misevi isprobavaju.

Iako mene to zivcira, al ono, skroz.

Kao, vidjet ce se da je otvaran, pa ga ljudi nece htjet kupit.

A s druge strane, planiram dat 500-600 kn za misa, a bitna mi je ergonomija, pa naravno da ga zelim isprobat kak lezi u ruci.

14 godina
neaktivan

Ma ok on meni na stolu sam ono ja fulam gumbe a možda zato kaj se glidea po stolu il kaj već... Evo priložim vam fotku. Miš klizi i sve, al možda je u tome problem. Možda on malo previše meni sklizi. Ne sviđa mi se kaj mi treba pet sekundi da na 1200dpi pogodim d u riječi radijator.

Sad ak se kaj da razaznat iz ove slike... Sad ak se kaj da razaznat iz ove slike...
Life is a lemon.
17 godina

Barem je to lagano provjeriti; otvori Paint, uzmi olovku u njemu i crtaj npr kružnice, elipse, ovale, krivulje - ako ti je nor kružnica nazubljena kao da je od lanca motorne pile u tom slučaju ti podloga ništa ne valja. Kretanje/crtanje mora biti prenešeno upravo onako kako je napravljeno, ako imaju šiljci, lomovi, prekidi i slično koje ti mišem nisi radio a prisutni su na "crtežu" to je znak da nešto ne štima.

Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice