Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice
- poruka: 5.023
- |
- čitano: 1.541.757
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Ne pomaže, imam za poslu s Romer G. S time da je bila zaključana u ormariču, dakle ko nova i jednostavno zna x2 što god napravio. Pogotovo razmaknica.
Uzeo Q1 Max za ured, ali na kraju mi je takav endgame da Lemokey ide tamo.
Generalno neku jeftinu, a da je hot swap. Pa ako te i zezaju switchevi, to se brzo i lako sredi.
EDIT: Stigli mi Cyberpunk keycapsi, PBT, fora font, a klasični simboli su shine-through s prednje strane tipke (gledano od korisnika)
Pozdrav,
tražim neki combo tipkovnica + miš za ured do nekih 120e cca. Za sad mi je za oko zapeo Logitech MK950.
Svaki prijedlog je dobrodošao.
Tnx
Nakon 6 godina prešao sam s Roccat Suore FX na Keychron V6 Max (Gateron Jupiter Banana switchevi).
Uzeo sam s Ekupi (UK ISO s HR znakovima).
Mislio sam uzeti sa Keychron.de pošto je bila nekih 105-110€, mislio sam da će shipping biti nešto sitno no na kraju je konačna cijena bila 160€.
Išao sam više iz očaja vidjeti kakva je ponuda bila kod nas, srećom naletio sam na Ekupi gdje me ispala 130€.
Prvobitno sam se dvoumio između V6 Max i K10 Max no na kraju je presudilo što je V6 Max bila dostupna kod nas.
Osim Suore FX nisam koristio neke druge mehaničke tipkovnice, ali kad usporedim V6 Max s Suorom FX, meni osobno je razlika nebo i zemlja, neusporedivo bolji osjećaj.
Čak je buraz kojem je generalno tehnika bacanje novaca rekao da je sami osjećaj fenomenalan i da vrijedi tu lovu.
Obzirom da mi je prvobitna namjera bila uzeti sa Keychron.de, slao sam mail Zoni tampona u vezi dotiska, dotisak na PBT keycapse traje nekih 20-tak minuta te je cijena 20€+ PDV za naše znakove.
Mislim da ću za posao uzeti neku Akko ili Aulu i da ću njima odfurati na dotisak HR znakova.
Nadam se da će me dobro služiti obzirom da me je Suora FX krenula zajebavati nakon nekih 10 mjeseci s double typingom i sličnim problemima.
Samo da javim da su mi prestale raditi J, N i H tipke na Keychron V6 Maxu tj. registriraju se tek nakon 4-5 pritisaka.
Mislim da sam ja gotov s mehaničkim tipkovnicama, nemam stvarno više živaca patit se s njima, Suoru FX sam morao svakih 6-8 mjeseci čistiti s izopropilnim ili WD40 Contact Cleanerom.
Ne znam, nemam više ni vremena ni živaca zajebavat se s lickanjem keycapsa i switcheva na tim tipkovnicama da samo rade kako spada, niti mi se da trpiti te nedostatke za tu lovu.
Nakon mjesec dana me tu i tamo krenuo zajebavati double typing pa sam na kraju debounce time stavio na 35ms da radi koliko toliko bez problema.
Mislim kvaliteta izrade je na mjestu, dosta je teža od Suore FX i puno je bolji feeling, ali jednostavno mi se ne da više zajebavat.
Vjerojatno ću nakon nje uzeti MX Keys, netko će reći da sam lud da dajem cca 80€ za membransku tipkovnicu pošto ne vrijedi tu lovu, al realno ne vrijedi ni ova 130€.
Isprike svima, iznio sam samo svoj subjektivni dojam, vjerujem da ima ljudi koji nemaju problema s Keychronom godinama i koji nemaju problema generalno s mehaničkim tipkovnicama, al fakat sam došao do faze da sam spreman dat lovu i da samo želim da to radi kak spada.
To je stvarno peh i definitivno se ne bi trebalo događati.
Teoretski možeš probati preseliti switcheve da vidiš dal je problem u njima, ali tipkovnica je još pod jamstvom tako da se nemaš kaj zezati, vrati je i nek je ili poprave ili nek ti daju novu.
Šta se tiče MX keys-a, nisam je nikad koristio ali koliko vidim dosta je hvale, pogotovo za uredsko korištenje, jedino Logitech proizvodi isto nisu baš najpouzdaniji :-(
To je stvarno peh i definitivno se ne bi trebalo događati.
Teoretski možeš probati preseliti switcheve da vidiš dal je problem u njima, ali tipkovnica je još pod jamstvom tako da se nemaš kaj zezati, vrati je i nek je ili poprave ili nek ti daju novu.
Šta se tiče MX keys-a, nisam je nikad koristio ali koliko vidim dosta je hvale, pogotovo za uredsko korištenje, jedino Logitech proizvodi isto nisu baš najpouzdaniji :-(
Čak mi je i palo na pamet ali rekoh da se uopće ne želim ni sekunde zajebavat s testiranjem switcheva, iako mi je sumnjivo da su otišla slova H, J i N tako da moguće da je i PCB u pitanju.
Budemo vidjeli šta će reći.
Budemo vidjeli šta će reći.
Da, vuče da bi mogao biti pcb obzirom da su tako grupirani, ali šta god bilo ne bi se smjelo događati pa nek se servis s tim pozabavi
Razmišljao sam čak o optičkim switchevima ali toliko su mi se zgadile te tipkovnice da bi najradije ostavio ovu HP 230 iz wireless seta koju trenutno koristim.
Nevjerojatno je da te mehaničke tipkovnice ne mogu izgurati godinu-dvije uz minimalna održavanja, s time da još ne bi ništa rekao da ih stalno ne lickam.
Ne znam koliko novaca trebam izdvojiti za mehaničku tipkovnicu da me posluži nekoliko godina bez konstantnog drndanja po njoj.
Ja sam uzeo Akko 5075s sa V3 Cream Black Pro switchevima, koristio je cca. godinu dana doma , onda sam uzeo Monsgeek M1 v3 sa V3 Cream Yellow Pro switchevima za doma a 5075s odnio na posao i tamo je koristio više od godinu dana.
Nedavno sam za doma uzeo Lucky 65v2 sa Duhuk Lumia Matcha V4 switchevima, a u Monsgeek sam stavio Akko Rosewood switcheve kako bi bila tiša i odnio je na posao.
Ženi sam prije cca. pola godine uzeo Ajazz AK992 (jeftikaner sa aliexpressa za 27€) i u nju stavio Gateron Milkey Yellow switcheve i tipkovnica radi bez greške.
Uglavnom sve tipkovnice rade cijelo vrijeme bez ijednog problema, jedine probleme, i to konstantne - u jamstvu sam ih zamijenio 3 komada, koje sam imao je bilo kada sam imao Logitech G512.
Šta se tiče optičkih switcheva, sve ovisi koliko ti je važan osjećaj i zvuk, izbor i kvaliteta optičkih switcheva je daleko manja nego klasičnih.
Možda je samo peh sa V6 Max, ja sam po preporuci kolege uzeo istu. Nemam ju dovoljno dugo da mogu ishoditi ikakve zaključke, ali istu tipkovnicu je uzelo još 5ero njegovih kolega ferovaca, a on sam ima tog keychrona samo metalnu verziju (ne sjećam se nomenklature). Koriste ih isto tako 24/7 intenzivno. Nije primjedbi bilo, samo pohvale, iako da se meni takvo nešto krene događati, rapidno sam natrag na obične. Ne treba mi još jedan proizvod koji trebam lickati da radi, a košta koliko košta
Ne znam koliko novaca trebam izdvojiti za mehaničku tipkovnicu da me posluži nekoliko godina bez konstantnog drndanja po njoj.
Uhhhh, ma to je nekako i do kako te potrefi rekao bih, eto moja Leobog i Th80 pro su oko 3g. na životu bez grešaka, prva oko 1.5 - 2g. sa tim da sam ju//Leoboga// jebački zalio ledenom kavom.....isprao pod pipom vodom, sušio, ispirao opet, pa preprskao kontakt sprejom bez da sam je rastavljao i evo još radi.....to su tipkovnice do 100e obje, Akko je sličan vjerujem
Kod mene leopold radi već 10 godina skoro, jedino sam sa logitech i sl gejmerskim glupostima imao problema i mislim da im je build quality na razini nečega sa aliexpresa za 30 eura, mx keys iako je membranska je valjda najbolja tipkovnica za posao što sam koristio, kome se neda zajebavat s mehanikom - moja preporuka (uz mx master miš :))