Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice izdvojena tema

poruka: 4.964
|
čitano: 1.406.727
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

Največi problem je hr sučelje, jako su rijetke tipkovnice sa tim kriterijima i da budu još i povoljne. Preporučam da uzmeš tipkovnicu koja ti je ok i bez njih i odneseš da ti utisnu ili ugraviraju u tipke ili vidi ove dolje, mislim da večina zadovoljava kriterije.

GAMDIAS Hermes P3 UK engleski crno - iPoncomp.hr

GAMDIAS Hermes P2 UK engleski crno - iPoncomp.hr

Genius Gaming Scorpion K215, USB, LED osvjetljenje - Vacom.hr

Ova možda i ima hr znakovlje, valjalo bi provjeriti

Tipkovnica SPEEDLINK Vela, LED, metalna, mehanička, US/HR layout - Vacom.hr

Gaming tipkovnica Genius Scorpion K8, RGB, USB - Vacom.hr

Gaming tipkovnica mehanička MS ELITE C720 RGB osvijetljenje - Vacom.hr

Gaming tipkovnica MS ELITE C505 - Vacom.hr

Tipkovnica Redragon Shiva K512 RGB SLO/CRO Layout - Vacom.hr

da ne navodim dalje, Vacom ti je spas, jebeš ti velike shopove i more svega, lokalni dučančić rijetko tko gleda, no nađe se svega....

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2025 9:43 (Wiz3m4n).
3 godine
Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

ako ces prvi put na mehanicku tipkovnicu - obavezno preporucujem prvo isprobati, ja sam napravio gresku naslijepo narucio sa plavim switchevima (IZUZETNO glasni) koji mi nikako nisu odgovarali

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Petar hw kaže...

ako ces prvi put na mehanicku tipkovnicu - obavezno preporucujem prvo isprobati, ja sam napravio gresku naslijepo narucio sa plavim switchevima (IZUZETNO glasni) koji mi nikako nisu odgovarali

Ne zovu se džaba "clicky", ne treba isprobavati kako bi znao da su glasni. Crveni - "linear" najtiši, smeđi - "tactile" što se odnosi na cherry mx switcheve, ostali proizvođači su preuzeli taj pattern, za ostale boje pogledati na stranicama proizvođača.

Edit i sorry, u biti se slažem da bi trebalo isprobati i vidjeti što najviše odgovara za tipkanje, pa i radi glasnoće koja bi eventualno mogla smetati drugima a i samom korisniku iako mi nikad nije bilo jasno to picajzliranje oko glasnoće, kao da su vam uši od pekmeza, s druge strane imamo "tok bolesnike" koji pune tipkovnice glupostima i podmazuju prekidače kako bi dobili karakterističan "tok" zvuk kod pritiska na tipku.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2025 12:03 (notloB).
16 godina

nEMAŠŠTA ISPROBAVATI AKO ZNAŠ KAKVI SU PLAVI i da su glasni, ne čak ni glasni, nego najglasniji...malo informiranja prije kupovine nije loše, no Perica zna sve pa tako i prođe, ne žalim ni malo....

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Meni je bitno da imaju onaj naš veliki enter u kombinaciji s širokim shiftom. Probao sam "američke" tipkovnice i jednostavno nisam mogao. Zašto se siliti na nešto ako ne moram?

16 godina

I to čak, vjerujem da bi još kriterij da uz sve to što si nabrojao i košta ispod 40e i da imao 3vrste konekcije začinila malo stvari 

3 godine

nakon 16 godina koristenja, odlucio sam nabaviti novu tipkovnicu.

logitech wave ce sluziti i dalje na drugom kompu, jer koliko treba dobra je jos. naj veci minus na njoj su slova koja se brisu. da naravno nakon toliko godina nije nista cudno. a, s, izbrisana skroz, m, n se jos naziru.

i tako krenem u proucavanje. na prvu sam mehanicke htio preskociti zbog zvuka, ali kako sam citao po raznim forumima, pa i tu, te razni yt uradci, zakljucio da membranska otpada. sobzirom da su meh. custom te mogu birati naknadno switch koji mi odgovara ako mi ovi budu pre glasni.

nisam zahtjevni korisnik, koristi se iskljucivo za ponesto tipkanja, crtam u 3d programima, igre ne igram na tipkovnici, tako da neke fensi skupe me ne zaniamju, a opet da su da valjaju.

i tako se izbor zaustavio na Aula F99.

narucio je preko alija od ovog dilera, provjerenog. stiglo za 10 dana. platio nesto manje od 65€ sad dok je bilo kupona oko nove godine. pre dobra tipkovnica. zvuk mi taj kremasti thocky odgovara, jer samo uzeo sivo bijelu verziju sa Leobog switch Reaper. savrseno tocno odmjereno za nas koji ne volimo glasno tipkanje, a ovaj kremasti zvuk je ugodan.

uglavno, tipkovnica je odlicna. dojam je prilicno kvalitetan kada je se uzme u ruke, ima tezinu, od kvalitetne plastike. rgb radi odlicno, a kroz app ima dosta opcija. fora je namjestiti svjetlosni ekvilajzer dok nesto svira na kompu.

jedini minus koji sam znao da ce biti, je to da nije HR tipkovnica. te sam vec planirao sam napraviti tipke u 3d, ali sam sada kad sam dobio tipkovnicu u ruke odustao od toga, prebacio komp na US standard i eto, nema muke sa kvacicama itd.

za sada testiram wifi opciju koja radi odlicno, pa da vidim koliko batke drze dugo. mada sam slabo za tipkanje tako da ce to potrajati, ali ce rgb biti ukljucen i podesen na 20min sleep. bt nisam testirao, niti mislim, a na kabel usb radi klasika normalno i puni batke.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.1.2025 15:17 (igofanatic).

2 0 hvala 0
16 godina
Wiz3m4n kaže...

I to čak, vjerujem da bi još kriterij da uz sve to što si nabrojao i košta ispod 40e i da imao 3vrste konekcije začinila malo stvari 

Nisam rekao cijenu. Može biti skuplja, ali da ima sve što sam prethodno naveo. 

14 godina
igofanatic kaže...

nakon 16 godina koristenja, odlucio sam nabaviti novu tipkovnicu.

logitech wave ce sluziti i dalje na drugom kompu, jer koliko treba dobra je jos. naj veci minus na njoj su slova koja se brisu. da naravno nakon toliko godina nije nista cudno. a, s, izbrisana skroz, m, n se jos naziru.

i tako krenem u proucavanje. na prvu sam mehanicke htio preskociti zbog zvuka, ali kako sam citao po raznim forumima, pa i tu, te razni yt uradci, zakljucio da membranska otpada. sobzirom da su meh. custom te mogu birati naknadno switch koji mi odgovara ako mi ovi budu pre glasni.

nisam zahtjevni korisnik, koristi se iskljucivo za ponesto tipkanja, crtam u 3d programima, igre ne igram na tipkovnici, tako da neke fensi skupe me ne zaniamju, a opet da su da valjaju.

i tako se izbor zaustavio na Aula F99.

narucio je preko alija od ovog dilera, provjerenog. stiglo za 10 dana. platio nesto manje od 65€ sad dok je bilo kupona oko nove godine. pre dobra tipkovnica. zvuk mi taj kremasti thocky odgovara, jer samo uzeo sivo bijelu verziju sa Leobog switch Reaper. savrseno tocno odmjereno za nas koji ne volimo glasno tipkanje, a ovaj kremasti zvuk je ugodan.

uglavno, tipkovnica je odlicna. dojam je prilicno kvalitetan kada je se uzme u ruke, ima tezinu, od kvalitetne plastike. rgb radi odlicno, a kroz app ima dosta opcija. fora je namjestiti svjetlosni ekvilajzer dok nesto svira na kompu.

jedini minus koji sam znao da ce biti, je to da nije HR tipkovnica. te sam vec planirao sam napraviti tipke u 3d, ali sam sada kad sam dobio tipkovnicu u ruke odustao od toga, prebacio komp na US standard i eto, nema muke sa kvacicama itd.

za sada testiram wifi opciju koja radi odlicno, pa da vidim koliko batke drze dugo. mada sam slabo za tipkanje tako da ce to potrajati, ali ce rgb biti ukljucen i podesen na 20min sleep. bt nisam testirao, niti mislim, a na kabel usb radi klasika normalno i puni batke.

Ja sam riješio naše znakove običnim naljepnicama, sprintao, izrezao i nalijepio i još neke nadodao. Ionako je osvjetljenje koje ne probija kroz tipke. Imam dvije, ovu na poslu kupio početkom listopada i punio ju mislim jednom ili dvaput dosad, koristim bez osvjetljenja i traje već tjednima a dnevno se natipkam poprilično i preko 50% mi indikator još prikazuje. S osvjetljenjem računaj da će 30-40% kraće trajati. Tipkovnica za tu cijenu je prepredobra. App uopće ne koristim, sve slažem tipkom fn i kombinacijama. Zapravo kad jednom složiš više nećeš imati potrebe. 

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
16 godina

Meni nisu problem samo znakovi već veličina sistemskih tipki tipa shift i enter.

14 godina

Do ove uvijek sam imao normalne sa velikim Enterom i bio sam dosta skeptičan ali vrlo brzo sam se naviknuo

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.1.2025 20:02 (vrinho).
16 godina

Neću lagati, obožavam te retro dugmadi. Plastika već zove na tipkanje.

3 godine

nisam za opcije nalja. imam averziju na naljepljeno na tipkovnice pa da mi se guli, ljusti ko na logiju. 

zato sam planirao 3d projekt jer svaki red je drugaciji nagib. vidim da si zamjenio z i y. i ja sam to probao, ali mi onda to strsanje i upustanje tipki smeta.

na kraju nisu problem samo slova sa kvacicama, vec i dosta raznih simbola nema na tipkama di tebaju biti. izmjesane su i pomaknute na druge tipke. tako da mi je US standard bolja opcija.

bezicno ju ne moram koristit, kabel usb je vec namjesten, vec toliko da vidim mogucnosti. 

fn kombe sam odmah na pocetku testirao, a sa app otkrio nove opcije.

da, za te pare, tipkovnica je super.

11 godina
Korny1603987 kaže...

Meni nisu problem samo znakovi već veličina sistemskih tipki tipa shift i enter.

ISO tipkovnicu se da naći bez nekih većih problema, "naše" znakove teško

Keychron

Akko

KeebFinder

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice