Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice izdvojena tema

poruka: 5.037
|
čitano: 1.560.717
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

Slažem se, sad ću traziti i uzeti neki koja sigurno nema "HR" layout da budem siguran da nisu nista lijepili ni cackali po njoj

0 0 hvala 0
11 godina

dvoumim se izmedu ovih tipkovnica,koja je bolja?  http://www.comel.hr/tipkovnica-roccat-isku-illuminated-gamerska-6823 

http://www.comel.hr/tipkovnica-mis-coolermaster-master-octane-usb-7273

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice
toma20 kaže...

dvoumim se izmedu ovih tipkovnica,koja je bolja?  http://www.comel.hr/tipkovnica-roccat-isku-illuminated-gamerska-6823 

Roccat, ali za te novce radije uzmi mehaničku tipkovnicu.
Pogledaj na njuškalu, za 400-500kn možeš naći razer blackwidow, coolermaster quickfire, steelseries 6gv2...

11 godina
zzZZzz kaže...
toma20 kaže...

Roccat, ali za te novce radije uzmi mehaničku tipkovnicu.
Pogledaj na njuškalu, za 400-500kn možeš naći razer blackwidow, coolermaster quickfire, steelseries 6gv2...

ne hvala nista sa njuskala,budem uzeo roccat.

16 godina
neaktivan

Lijepi pozdrav svima!

Molio bih preporuku mehanicke tipkovnice do cca 1000kn. Primarno bi se koristila za gaming i pisanje poduzih tekstova. Glasnoca tipki mi nije bitna, ali udobnost i lagani pritisak jesu. Gledam na to kao na neku malo duzu investiciju pa da nije nesto sto ce se pokvarit za 6 mjeseci. Puno hvala unaprijed. 

“Some people hear their own inner voices with great clearness. And they live by what they hear. Such people become crazy... or they become legend.” -Jim Harrison

0 0 hvala 0
17 godina
ByteRat kaže...

Lijepi pozdrav svima!

Molio bih preporuku mehanicke tipkovnice do cca 1000kn. Primarno bi se koristila za gaming i pisanje poduzih tekstova. Glasnoca tipki mi nije bitna, ali udobnost i lagani pritisak jesu. Gledam na to kao na neku malo duzu investiciju pa da nije nesto sto ce se pokvarit za 6 mjeseci. Puno hvala unaprijed. 

Moja preporuka - Logitech G710+ - zbog Cherry MX Brown switcheva.

Twitter: @191x7
16 godina
neaktivan
191x7 kaže...
ByteRat kaže...

Lijepi pozdrav svima!

Moja preporuka - Logitech G710+ - zbog Cherry MX Brown switcheva.

Bas sam razmisljao o njoj, ali trazio sam potvrdu da li se isplati kupovati ili je samo "hajka" oko te tipkovnice. Tipa ko Razer :) 

“Some people hear their own inner voices with great clearness. And they live by what they hear. Such people become crazy... or they become legend.” -Jim Harrison
17 godina
ByteRat kaže...

Bas sam razmisljao o njoj, ali trazio sam potvrdu da li se isplati kupovati ili je samo "hajka" oko te tipkovnice. Tipa ko Razer :) 

Ha gle, po mom mišljenju mana joj je taj njen "naslon za dlanove" koje je prekratak da bi bio naslon. Maknuo sam ga i koristim SPeedLink Sateen.

Neki kažu da je bilo problema s pucanjem keycapa, meni se to, hvala Bogu, nije dogodilo.

Logitech je dobrano iznad Razera, kvalitetom večine proizvoda drastično odskače.

17 godina
ByteRat kaže...

Lijepi pozdrav svima!

Pogledaj jos Corsair k70, stotinjak kuna je skuplja od 710+, ali meni osobno, dizajnom puno privlačnija.

16 godina
neaktivan

GAMDIAS HERMES Essential - Isplati li se?

0 0 hvala 0
13 godina
ByteRat kaže...

Lijepi pozdrav svima!

imam g710+, iako jedna od kvalitetnijih s obzirom na tvoj budzet preporucio bi ti nesto tipa filco majestouch s keyboard company. ledice i ove đinđe minđe na "gaming" tipkovnicama su ionako precijenjena stvar. npr meni ledice svijetle na najmanjoj jacini jer inace tipkovnica izgleda ko bozicno drvce. pola ovih "gaming" fičra neces koristit i sve to skupa samo izgleda ogromno, nepotrebno i zauzima 2 kvadrata mjesta na stolu.

Filco je kompaktan, tenk i bas old skul đir tipkovnice. a sto se tice dugotrajnosti sumnjam da je itko imao filco tipkovnicu ispod 5-6 godina. 

Ja cu svoju također prodat i uzet filco.. frend je vec bezicirao moju jer i on je na prvu pao na te cirkus điđe miđe pa eto mu, nek se dete veseli 

11 godina
neaktivan

Uzeo neki dan CM Trigger Z na akciji u Linksu

Odlična tipkovnica, dosta bolja od CM QuickFire TK koju koristim na poslu. Obje imaju US layout, što mi osobno ne smeta, jer sam navikao koristiti HR layout na njoj.

No problem je što ostali ukućani nisu na to naučeni pa sam primoran napraviti nešto oko toga. 

Ima li netko prijedlog što napraviti da se stavi HR layout na tipke?

Gledao sam prozirne naljepnice i ne čini mi se dobro riješenje. Gdje se kod nas može otisnuti ili gravirati ili bar nabaviti neke kvalitetnije naljepnice?

Jel netko možda koristio usluge ove firme?

http://www.njuskalo.hr/informatika-sve-ostalo/graviranje-otisak-tipkovnica-oglas-11449347

Hvala na pomoći.

2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozz, preporuka za mehanicku tipkovnicu do 1000kn samo da nije US layout. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ivanzgg kaže...

Pozz, preporuka za mehanicku tipkovnicu do 1000kn samo da nije US layout. 

G710+ Logitech.

12 godina
neaktivan

hm ne svida mi se bas po izgledu uz k70, mislim da cu malo razvuc budzet i uzet corsair k70 naravno ako nije US layout u ADM-u.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

što bi sve trebalo testirati i napisati za review neke tipkovnice?

0 0 hvala 0
15 godina

Trebam preporuku mehanicke tipkovnice do 1400kn.. Ima li tko iskustva s Razer BlackWidow Chroma, kakvi su njihovi switchevi?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ministar kaže...

Trebam preporuku mehanicke tipkovnice do 1400kn.. Ima li tko iskustva s Razer BlackWidow Chroma, kakvi su njihovi switchevi?

Sama činjenica da je pola profesionalnih gejmera koristi ti govori da je dobra. Ali svako ima svoje mišljenje.

17 godina
ministar kaže...

Razer koristi kinesku kopiju cherry mx switcheva.

Pogledaj jos Corsair Vengeance k70 RGB verziju ako ti je do mijenjanja boja pozadinskog osvjetljenja.

15 godina

Za Corsair ovisi o cijeni koja ce biti kod nas, iako mi se vise svida nego Razer. Dosad sam bio siguran da cu uzeti K70, pa mozda ipak tako i bude, bez obzira na te dvije.

1 0 hvala 0
14 godina
zzZZzz kaže...

Da, radi se o Kailh svitchevima... i po vidjenom radi se o vrlo dobroj kopiji. Nisu nista losiji od Cherry MX... Sad triba samo viditi kako ce se ponasati na duze staze, jer se radi o relativno novom igracu na trzistu.

Što imamo manje potreba, to manje nam prijeti oskudica!
11 godina
neaktivan

razer je najskuplji, a koristi losije switcheve lol

0 0 hvala 0
15 godina
alien20 kaže...

razer je najskuplji, a koristi losije switcheve lol

Nije. Razer BlackWidow Chroma otprilike jednako košta kao obični Corsair K70, a K70 RGB je skuplji 300injak KN

15 godina
zzZZzz kaže...
ministar kaže...

Pogledaj jos Corsair Vengeance k70 RGB verziju ako ti je do mijenjanja boja pozadinskog osvjetljenja.

još nešto.. sad sam našao da je kod K70 RGB riješen onaj problem s LEDicama da neće više krepavati kao blesave, tako da ću izgledati njega sačekati

17 godina
ministar kaže...
zzZZzz kaže...
ministar kaže...

još nešto.. sad sam našao da je kod K70 RGB riješen onaj problem s LEDicama da neće više krepavati kao blesave, tako da ću izgledati njega sačekati

Moja k70 evo vec drugu godinu bez problema, sve ledice rade kao i prvog dana.

I ja sam citao feedback na neweggu i slicnim mjestima, al jbg, na toliki broj prodanih primjeraka, mora biti određen broj problematicnih.

15 godina
zzZZzz kaže...
ministar kaže...
zzZZzz kaže...
ministar kaže...

Moja k70 evo vec drugu godinu bez problema, sve ledice rade kao i prvog dana.

I ja sam citao feedback na neweggu i slicnim mjestima, al jbg, na toliki broj prodanih primjeraka, mora biti određen broj problematicnih.

to se slažem, rekli su oko 1% da je bilo problematičnih, što je normalna brojka.. ali sigurno je sigurno 

15 godina

Smije li se naručiti tipkovnica iz UK, prolazi li na granici? Ako može, koliko se naplaćuje carina?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ministar kaže...

Smije li se naručiti tipkovnica iz UK, prolazi li na granici? Ako može, koliko se naplaćuje carina?

Nemaš naplate carine ili porezna za sve što ti dolazi iz EU.

17 godina

Koja je najjeftnija mehanička tipkovnica koja se može naći kod nas. Može i link ako je iz eu.

E da, išao bi na mx switch-ove.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
rooswelt1991 kaže...

Koja je najjeftnija mehanička tipkovnica koja se može naći kod nas. Može i link ako je iz eu.

E da, išao bi na mx switch-ove.

Koliko je meni poznato: CHERRY G81-3000

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice