Savjetnik za izbor slušalica za potrebe gaminga izdvojena tema

poruka: 7.599
|
čitano: 2.082.824
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta
itomic009 kaže...

I koji je onda zaključak normalna integrirana zvučna vs solidba zvučna sa sluškama poput HyperX Cloud ?? Čitam vaše komentare zadnje ali ne vidim neki poseban zaključak.

U principu bacanje novaca osim ako baš ne trebaš dvije zvučne kartice. Današnje integrirane su jako dobre. Imam izvrsne sony mdr-xb700 slušalice i ne osjetim neku razliku između integrirane i audigy se kartice. Zvuk je jednako odličan sa oba izvora. U stavri jedan softver poput DFX audio enhancera radi daleko osjetljiviju razliku od zvučne kartice. Troši lovu na nešto pametnije.

17 godina
Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta

Vidiš, XXX, meni pravilno postavljena Xonar DG na svim slušalicama koje sam koristio s njom daje bolji zvuk nego integrirane koje sam koristio.

Ali da ću sada sve nagovarati na zvučnu, to ne. Treba ići na USB AMP/DAC rješenja. I paziti pri kupnji ploče da se ne uzme neku koja je poznata po nekoj mani s zvukom.

Sami audio čipovi nisu loši, problem je u ostalom što proizvođači ploča na matičnoj konfiguriraju na putanji zvučni čip - izlazi. Dakle pojačala i ostalo.

Twitter: @191x7
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2016 18:28 (191x7).
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
XXX kaže...
itomic009 kaže...

I koji je onda zaključak normalna integrirana zvučna vs solidba zvučna sa sluškama poput HyperX Cloud ?? Čitam vaše komentare zadnje ali ne vidim neki poseban zaključak.

U principu bacanje novaca osim ako baš ne trebaš dvije zvučne kartice. Današnje integrirane su jako dobre. Imam izvrsne sony mdr-xb700 slušalice i ne osjetim neku razliku između integrirane i audigy se kartice. Zvuk je jednako odličan sa oba izvora. U stavri jedan softver poput DFX audio enhancera radi daleko osjetljiviju razliku od zvučne kartice. Troši lovu na nešto pametnije.

stvarno ovisi od zvučne kartice i kombinacije slušalica...za jedno sam siguran da u pravilu bilo koja imalo kvalitetnija zvučna kartica od recimo cca. 300+ kuna daje bolji zvuk od bilo koje integralke...dal je to svakome isplativo ili ne?!

SILA/ZGX@ZGamers
17 godina
odjavljen

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
XXX kaže...

klik

SILA/ZGX@ZGamers
17 godina
Do you Need a Sound Card?

Kad se vac stavljaju neki videi...

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
1 1 hvala 0
9 godina
neaktivan
191x7 kaže...
ComeAtMe kaže...

Puno hvala. Narucujem ove prvom prilikom

Puknut će ti carinu na to, platit ćeš isto kao i kod nas ili čak i više i nemaš jamstvo. Mislim da ti se ne isplati.

Free shipping

17 godina
ComeAtMe kaže...
191x7 kaže...
ComeAtMe kaže...

Puno hvala. Narucujem ove prvom prilikom

Puknut će ti carinu na to, platit ćeš isto kao i kod nas ili čak i više i nemaš jamstvo. Mislim da ti se ne isplati.

Free shipping

Kakve to ima veze? Troškovi dostave nemaju veze s carinjenjem, carini se proizvod ako vrijednost prelazi određenu postavljenu propisima/zakonom.

14 godina
Može mi neko preporučit neke slušalice za 100-150kn? Nije bitno kakve su, samo da su malo kvalitnije a ne najveći šrot. Trebaju mi samo za TS dok igram s ekipom, a ne mislim davat 500-600 kuna za neke divlje sluske XD
Hvala! :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Imam superlux slusalice i xonar dg zvucnu i zvucnike. Sad htio bih imati na slusalicama i zvucnicima zvuk. S tim da odmah napomenem na prednjim prukljuccima imam smetnje na slusalicama. Sad bih htio slusalice direkt spojit u zvucnu ali da ne moram prestekavati kad koristim zvucnike. Imam i onboard realtek zvucnu.. Kojr bi bilo najelegantnije rjesenje sa cim manje prrbacivanja i petljanja da imam zvuk i na slusalicama i na zvucnicima.. ( klinci i supruga ponrkad koriste racunalo)

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa imaš nekakav spliter 3.5mm izlaza gdje dobiješ dva od jednog, nešto kao lopov za utičnicu. Znam da sam to vidio i imao je šogor. To bi onda značilo da bi spojio i zvučnike i slušalice na zvučnu pa onda softwerski trebaš odabrat jedno ili drugo za zvuk.

P.S. Da što kaže kolega oboje će raditi paraleleno ali to ne vidim kao problem jer ako koristiš sluške ugasiš zvučnike a ako koristiš zvučnike stišaš sluške i sve 5. Tako ti oboje radi na zvučnoj.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.5.2016 12:25 (itomic009).
17 godina
Ako spojis splitterom onda imas zvuk na oboje i ne mozes birati.
Ako spojis sluske na jednu a zvucnike na drugu zvucnu onda u Windowsima moras prebacivati.
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Mislim da imam neki splitter. Ali budem probao sa ovime, sluske u xonar zvucnici u realtek. Mozda postoji kakav programcic ono jedan klik za prebacivanje zbog klinci i supruge jer se ne kuze previse..

Thnx

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Jel ima netko mozda mikrofon u odlicnom stanju za Hyperx Cloud 1 slušalice koje ne koristi a da je voljan prodati

0 0 hvala 0
17 godina
red_bull kaže...

Mislim da imam neki splitter. Ali budem probao sa ovime, sluske u xonar zvucnici u realtek. Mozda postoji kakav programcic ono jedan klik za prebacivanje zbog klinci i supruge jer se ne kuze previse..

Thnx

Tražio sam takav program, nisam uspio pronaći. 

Croshadow1234 kaže...

Jel ima netko mozda mikrofon u odlicnom stanju za Hyperx Cloud 1 slušalice koje ne koristi a da je voljan prodati

Tvoj se pokvario ili?

14 godina
191x7 kaže...
red_bull kaže...

Thnx

Bacite oko na SoundSwitch... koristim ga vec par godina i radi bez vecih problema.

10 godina
191x7 kaže...
red_bull kaže...

Thnx

Croshadow1234 kaže...

Tvoj se pokvario ili?

Da tako izgleda.. kad ga namjestim na odredenu poziciju.. u teamspeaku me cuju vecinom dobro, ali cim se pomakne u ostale polozaje ne cujem se toliko glasno, ne cuju me sve i kvaliteta nije toliko dobra

A toga prije nije bilo.. pojavilo se sad u zadnjih 2 mjeseca

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.5.2016 19:14 (Croshadow1234).
9 godina
neaktivan

Može mi neko preporučiti neke slušalice maks 500kn.

Želio bih da imaju dobar mikrofon i neku osrednju kvalitetu zvuka bez da moram kupovati zasebnu zvučnu karticu.

Gledao sam logitech h390

-

PLANTRONICS GameCom 388
i jooš nekoliko njih ,ali se u to ne razumijem pa da pitam pametnije od sebe.

Problema ima puno, ali rješenja duplo više.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
CROGamerJosip kaže...

Može mi neko preporučiti neke slušalice maks 500kn.

Želio bih da imaju dobar mikrofon i neku osrednju kvalitetu zvuka bez da moram kupovati zasebnu zvučnu karticu.

Gledao sam logitech h390

-

PLANTRONICS GameCom 388
i jooš nekoliko njih ,ali se u to ne razumijem pa da pitam pametnije od sebe.

Da si malo prozujo na par stranica sigurno bi uocio odgovor na tvoje pitanje.

Evo po 1001 put u ovoj temi:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=HyperX+Cloud

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
9 godina
neaktivan

Kao prvo HVALA.

Sorry što mi se nije dalo čitati 125+ stranica na forumu.

Idem pogledat rewiew i test mica pa onda negdje 30.6 naručujem

Problema ima puno, ali rješenja duplo više.
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.5.2016 19:06 (CROGamerJosip).
12 godina

Preporuka za neke slušalice do oko 200 kn. Koristit ću ga isključivo za razgovore (Skype i sl.). Poželjno je da nije usb priključak, jer zbog jačine zvuka ukopčat ću ga u muzičku liniju, a mikrofon u računalo. Hoće li to funkcionirati na taj način.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2016 11:47 (Tino_TA).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Ovako, trenutno imam audio technica ath-m50x sluške i dobro me služe. Problem je u tome što kad igram igre zvuk mi je nekako flat i neuvjerljiv, odnosno imam osjećaj da nemam nikakav feedback gdje se protivnik nalazi i slično, osjećaj prostora. Zanima me da li će neke 7.1 surround sluške kao, vidim jako hvaljenje cloud 2, napraviti neku razliku vrijednu da ih nabavim ili možda postoji neki software da nabavim koji će pružiti istu funkcionalnost? Bilo kakvi savjeti su dobrodošli.

0 0 hvala 0
11 godina
decartes kaže...

Pozdrav svima!

Ovako, trenutno imam audio technica ath-m50x sluške i dobro me služe. Problem je u tome što kad igram igre zvuk mi je nekako flat i neuvjerljiv, odnosno imam osjećaj da nemam nikakav feedback gdje se protivnik nalazi i slično, osjećaj prostora. Zanima me da li će neke 7.1 surround sluške kao, vidim jako hvaljenje cloud 2, napraviti neku razliku vrijednu da ih nabavim ili možda postoji neki software da nabavim koji će pružiti istu funkcionalnost? Bilo kakvi savjeti su dobrodošli.

...nemaš potrebu mjenjati slušalice sve možeš riješiti sa 7.1 zvučnom

SILA/ZGX@ZGamers
15 godina
decartes kaže...

Pozdrav svima!

po meni bi zamjena ath-m50x za neki gaming headset bila čisti debilizam, jer su slušalice bolje od večine gaming slušalica

jednostavno nabavi si adekvatnu zvučnu i imat ćeš bolju opciju nego gamnig headset sa usb zvučnom, jer u večini njih možeš aktivirati virtualni surround, dal 5.1 ili 7.1

kupi si asus xonar zvučnu, nisu skupe a odlične su, doduše koji model i koja je točno cijena njima neznam, jer još uvijek furam laptop sa faksa, pa ne mogu dati detaljnije informacije...

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
17 godina
decartes kaže...

Pozdrav svima!

Bitno je postaviti postavke zvuka u Windowsima pravilno. I koristiti nove drivere za zvučnu (pretpostavljam da imaš Realtek integriranu pa trebaš skinuti nove HD Audio s www.realtek.com.tw).

U Windowsima trebaš imati postavljeno na Stereo zvučnike i to punog raspona a ne satelite.

U postavkama zvučne možeš probati uključiti Loudness Equalization / Sound Normalization - to nekima pomogne.

I uvjek možeš probati software tipa Razer Surround (besplatan je a radi OK).

13 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa,

prvi put pišem u ovoj temi, imam jedno pitanje a nemam baš volje listati stranice unazad.
Zanima me, koji je najbolji headset do 250-300kn da se može kupiti u RH (amazon, ebay i ostale inozemne stranice ne dolaze u obzir).
Hvala unaprijed!

EUNE: RayzCRO _-_-_ PSN: RayzCRO

0 0 hvala 0
15 godina

Pozz, trebam headset od 1100-1500 kn, a da nije užasan build quality kao G930.

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2016 21:39 (softwaremaniac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
softwaremaniac kaže...

Što koristiš kao izvor zvuka, imaš neki AMP/DAC?

15 godina
191x7 kaže...
softwaremaniac kaže...

Što koristiš kao izvor zvuka, imaš neki AMP/DAC?

Nemam. Sve na integrirku vrtim. PnP metoda.

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
17 godina

Mislim da si u privatnoj naveo da tražiš bežično. Može li žično?

Naime, nisi ovdje u upitu naveo da tražiš bežično.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice