Nakon deset mjeseci korištenja Z906 još nisam shvatio kako da se upali DECODE lampica na konzoli.
Jesu li ti spojeni digitalno?
Spojeni su s ona tri jacka, zeleni, crni, i narančasti.
Nakon deset mjeseci korištenja Z906 još nisam shvatio kako da se upali DECODE lampica na konzoli.
Jesu li ti spojeni digitalno?
Pa što bi onda trebao dekodirati? ;)
Ta lampica se pali kad ih spojiš digitalno, optičkim ili koaksijalnim kablom pa onda, jel, dekodira digitalni DD, DTS ili PCM stream. Tako da ti je normalno da se ne pali ako je spojeno analogno, s ta tri 3.5 mm jacka, jel.
Sad sam skužio da mi je malo beskoristan post... Ako ih spojiš digitalno mogao bi dobiti mrvicu veću kvalitetu zvuka, pogotovo ako ti je zvučna loša. Ali razlika bi bila minimalna, a dosta vjerojatno i nečujna. Ali možeš si recimo dodatno spojiti TV na njih i slično. TV-i često imaju optički SPDIF izlaz.
Sad sam skužio da mi je malo beskoristan post... Ako ih spojiš digitalno mogao bi dobiti mrvicu veću kvalitetu zvuka, pogotovo ako ti je zvučna loša. Ali razlika bi bila minimalna, a dosta vjerojatno i nečujna. Ali možeš si recimo dodatno spojiti TV na njih i slično. TV-i često imaju optički SPDIF izlaz.
Gdje ja mogu taj kabal uzeti?
Gdje ja mogu taj kabal uzeti?
Imaš ih u Chipoteci jeftino: http://www.chipoteka.hr/artikl/114749/kabel-opticki-toslink-toslink-15-m-goobay-bulk
Naravno, ako misliš na PC spajati, mora ti na matičnoj ili zvučnoj biti odgovorajaću konektor, jel.
hvala na preporuci, a ako bih povecao budzet na 400-450kn bi li se moglo naci nesto bolje ili bi ti Genius zvucnici i dalje bili najbolji izbor
Za sve vas koji ste u dilemi oko 2.1 zvučnika za PC, a, kao ni ja, nemate povjerenja u Genius, preporučam Logitech Z333.
Po meni u potpunosti opravdavaju cijenu od ~420kn za koliko se daju naći na nabavi.
Dizajn mi je daleko ispred svih zvučnika u tom cjenovnom razredu, dovoljno su glasni i kad se usviraju i uštimaju (ako imate kakvu zvučnu karticu), daju solidan zvuk koji će zadovoljiti potrebe svakog prosječnog korisnika.
https://www.links.hr/hr/zvucnici-genius-sp-hf1800a-2-0-50w-crni-100503221
Ekipa što kažete na ovo? Planiram uzeti neke zvučnike da ih spojim na TV jer mi je zvuk na Tv-u poprilično loš, a treba mi za glazbu, igre itd. Ili mi je možda bolja opcija ići na neke 2.1 tipa z 333?
Ja bi isao na GENIUS SP-HF1800A.
Ima li dobrih 5.1 bežičnih zvučnika do 2000/2500 kn? Isključivo za filmove. Vidim da ima ponuda i od 700 kn. Vrijede li šta ti ispod 2000 kn i jesu li barem solidni?
Ima li dobrih 5.1 bežičnih zvučnika do 2000/2500 kn? Isključivo za filmove. Vidim da ima ponuda i od 700 kn. Vrijede li šta ti ispod 2000 kn i jesu li barem solidni?
Zašto bežičnih?
Zato jer mi ih kolega spomenuo, a stekao sam dojam da se za razliku od mene kuži u to. Sama pomisao da nema kablova mi se svidjela haha. Kad već pitaš da mi objasniš šta fali bežičnim jer ja se u to ne razumijem.
Zato jer mi ih kolega spomenuo, a stekao sam dojam da se za razliku od mene kuži u to. Sama pomisao da nema kablova mi se svidjela haha. Kad već pitaš da mi objasniš šta fali bežičnim jer ja se u to ne razumijem.
Pa kao prvo, ne rade na zrak, nego na struju, koju im moraš nekako dostaviti. A ako im možeš struju dostaviti, možeš i zvuk normalnim putem, pogotovo ako koristiš flat kablove - jes da su pinku skupi, ali mogu ići uza zid a da ih i ne primjetiš.
Trebaju mi novi zvučnici, a vidim da se često preporučaju genius SP-HF1250B pa me zanima jel to stvarno najbolji izbor u tom cjenovnom rangu s obzirom da se cijena gotovo udvostručila otkako su se pojavili na tržištu. I što mislite o GENIUS SW-HF2.1 1700? Jesu li bolji izbor jer su 2.1 a koštaju samo nešto više?
Ima li tko iskustva sa Creative Gigaworks t40 series 2 ? djeluju mi okej ovako na prvi pogled sad neznam kakvi su...
Preporuka za 750 kn
http://www.njuskalo.hr/zvucnici/tannoy-studio-monitori-oglas-17084148 (500 kn)
http://www.njuskalo.hr/hi-fi-komponente/pioneer-amplifiter-a-110-oglas-20217849 (250 kn)
Mislim da ne može bolje za tu cijenu.
Oglasi nisu moji.
Je li ima itko iskustva s Logitech Z333? Trenutno sam na X140 i zadovoljan sam iako nemaju bassa...
Je li ima itko iskustva s Logitech Z333? Trenutno sam na X140 i zadovoljan sam iako nemaju bassa...
Imas stranicu dvije prije, moj kratki osvrt na te zvučnike.
Uglavnom po meni super kupnja za te novce, i od izgleda i od kvalitete zvuka. Ne očekuj čuda, ali odradit će posao i to dobro
Ima ih moj kolega, kaže da su odlični bas pogotovo :D
Koliko ste zadovoljni sa Creative GigaWorks T20 Series II ? Jel se može šta puno više postić u kvaliteti drugom zvučnom naspram sadašnje Realtek alc892 ?
Koji su trenutno best buy zvučnici za manje od 300 Kn? A do recimo 500?
Do 300kn mislim da su Genius SP-HF1250B best buy.
Do 300kn mislim da su Genius SP-HF1250B best buy.
Znam da su Genius u toj kategoriji naj, no isto znam i da su kvarljivi. Postoji neka ne-Genius alternativa?
pozz ekipa
planiram uzeti za 2 tjedna M-Audio BX8 D2 - jel se netko susretao sa njima slučajno?
čitam malo po netu, čine se dobri uloženo/dobiveno monitori, osim kaj je bas malo pojačan - al to me i ne smeta, dapače.
Pozdrav,
moj sound system najednom ima jako čudne simptome, sve super radi, ali kad pauziram glazbu/film/nešto 10 sa zvukom i kad opet upalim ima jako izražen popping sound. Do čega je to? Ako ih stišam na 0 razinu i pojačam nakon zapisa, sve 5.
Genius SP-HF 5.1 6000.
Koje zvucnike za oko 500kn? 2.1, uglavnom filmovi, glazba i tako...
Gledam Logitech Z333 i Genius SW G2.1 3000 Gaming (jos uvijek prihvatljivo cijenom), ali nekako nisam zadovoljan reviewovima za oba... Ima netko trecu (bolju) opciju za preporucit? Ili bar da me olaksa odabira izmedu ova 2 sto sam naveo?
Koliko ste zadovoljni sa Creative GigaWorks T20 Series II ? Jel se može šta puno više postić u kvaliteti drugom zvučnom naspram sadašnje Realtek alc892 ?
Ti ih imaš? Ja sam zadovoljan. Zanimaju me postavke za t20 od drugih. Ja sam treble odvrtio skroz do kraja te sam malo smanjio bass. Koristim integriranu zvučnu.
Ti ih imaš? Ja sam zadovoljan. Zanimaju me postavke za t20 od drugih. Ja sam treble odvrtio skroz do kraja te sam malo smanjio bass. Koristim integriranu zvučnu.
Da uzeo sam ih jer sam nedavno preselio iz kuce u stan i nije prikladno imat zvucnike od metar zbog susjeda pa sam trazio neke solidne manje pc zvucnke, uzeo t20 s2. Na počeku su mi zvucali loše pošto dolazim s podrucija vecih zvucnika, s vremenom privikavanja zvuce bolje, ugl nisam zadovoljan basom, fali tu jasnoče ali opcenito ok zvuk, slušam elektronsku, techno. Da visokih fali tj dobije se baš bolji zvuk kad pojacas pa sam i ja malo pojacao te bas također ali manje.
Pozdrav svima,
Da li bih dobio bolju kvalitetu zvuka ako bih umjesto trenutnih Genius SP-HF1255B spojio muzičku liniju Panasonic SA-PM18, a da trenutne genius prebacim uz televizor. Liniju ne koristim ni za šta osim što skuplja prašinu zadnjih 10 godina(upaljena nekih 20 puta u tom periodu). Na snagu se ne smijem previše obazirati pošto sam u stanu pa moram paziti da ne pretjeram.
Logitech z623 2.1 ili Creative Gigaworkd t40 series 2 ?