Printer - preporuke izdvojena tema

poruka: 1.818
|
čitano: 1.002.415
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
Printer - preporuke

Molim vas preporuku printera koji bih koristio za potrebe fakulteta (seminari, predavanja i sl.). Dovoljan je crno-bijeli ispis, ne treba imati wifi, ni skener/kopirku.

Glavni kriterij je da je cijena što niža, a osobito da se mogu koristiti pouzdane zamjenske boje, koje daju što bolji omjer broja stranica i cijene, budući da bi se dosta koristio kroz narednih godinu dana.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Printer - preporuke

Molio bi pomoc oko odabira printera.

Dvojba je HP 6830 ili HP 8610. Mjesecno printanje 100 stranica.

Zanima me kako rade sa zamjenskim tintama, vidim ima ih svih vrsta.

Da li rade zamjenske tinte na oba printera?

0 0 hvala 0
9 godina
Printer - preporuke

Pozdrav ljudi!

Molio bih preporuku profesionalnog višenamjenskog printera. Koristio bi se u školi (kopiranje, printanje, skeniranje).

Budžet: 10-13000kn

Unaprijed Vam zahvljaljujem.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Printer - preporuke

Odmah uzmi nešto sa produženom grancijom ili dva uređaja za iste novce.  I jedan obavezno držite pod ključem u rezervi.

Ukoliko ideta na jedan uređaj  ne postoji jedan takav koji će u tom okruženju nadživiti garantni rok.

Odnosno teško onoj firmi koja će to održavati u produženom garantnom roku.  Imat će više troška nego zarade.

16 godina

Al ga filozofiras,

evo može sa za cca 2000kn +/-, konica , laserski, printer/skener/kopirka,  toner je za cca 25k ispisa, a bubanj se mjenja tek nakon 120k ispisa ( cijena mi je oko 500kn ).

A toner jeftin, cca 160kn.

Znači ima provjerenih printera na tržištu samo što se takvi ne kupuju  raznoraznim informatičkim dućanima, nego dirket od firmi kojima je jedini posao sa printerima,kopirkama/najmom,servisom itd....

I koji imaju brdo iskustva sa time, s miljunima ispisa za razliku od informatičkih dućana gdje samo znaju ono što piše u speckama, a praksa nula....

Neću sad izravno reklamirat ovdje firmu, ako kog zanima na pm mu pošaljem kontakt.

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
14 godina
neaktivan
Printer - preporuke

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ovako usput pošto  se radi o istoj ciljanoj klasi

Jučer došao jedan Epson SX 600 iz Lošinja u Zagreb na servis

Gledano po specifikaciji za kolor print 100% pametnija investicija od predloženog modela.

Naime ovaj predloženi model ima istu glavu kao i PX 365. Znači sve drugo je ambalaža oko te glave. Dakle ukoliko vam treba ta ambalaža i mislite da vrijedi  1500 kn više od PX 365 onda to nije loš odabir

Dok onaj SX 600 sa Lošinja ima isto takvu ambalažu ali duplo bolju glavu od  PX 365. Odnosno ima 128 mlaznica po kanalu. Potražite koji to današnji Epson ima 128 mlaznica po kanalu !!!! I naravno čovjek sa Lošinja uložio dodatnih 600 kn  za servis + trajne kazete + tintu za trajne kazete 400 ml ukupno. U suprotnom bi morao baciti ovoga SX 600 i za cca 2000 k dobiti smao 59 mlaznica po kanalu  i samo 4 * 70 ml tinte za CISS.

I što mislte da ovaj L565 radi kvalitetnije i bude trajao duže od PX 365.

Malo sutra

Dok ukoliko vam treba cijela ova nadogradnja onda si siguno ne možete priuštiti ljepši poklon pod jelku

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.12.2016 18:28 (InkJet Artist).
10 godina
neaktivan
Printer - preporuke

Dragi moji, pomoz'te!

Treba mi multifunkcijski printer u crno-bijelom i boji za kucnu upotrebu i mali ured. U buducnosti ce mi mozda trebati vise ispisa u boji, ali u prvom redu slika i crteza, ne toliko fotografija. S obzirom da imam zadan troskovnik, printer ne bi trebao biti jeftiniji od 1000 kn niti skuplji od nekih 1500. Trazi se sto jeftiniji ispis.

Oni koji su mi do sada privukli paznju su HP-ov Officejet Pro 8710 (stari 8610 je dobio mnogo hvale) i Canon Pixma MX925.

Usput pitanje, je li u kucnim uvjetima uopce moguce printati: A) u crno-bijelom i B) fotografije jeftinije nego sto to mogu kopirnice i studiji?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Printer - preporuke

Kupio canon pixma mx925 prije par mjeseci, i moram rec da sam za sad stvarno zadovoljan. Najvise sam ga uzeo radi zamjenskih tinti, na netu nadjes sve XL zamjenske tinte za njega vec za 70ak kuna, i radi sve prva liga. Ispis na zamjenskim tintama mi je isto ok, za test sam printa original tintama i poslije iste stvari za zamjenkim tintama, nije da se primijeti neka razlika. Lakse mi je dati do 100 kuna za set tinti, nego par stotina kuna, jer mi vrijednost novca nije uvijek ista

koliko sam vidio taj hp nema zamjenske tinte, sad neznam da li ih ima sada za nabaviti

Dobra vila mi je ispunila dvi zelje, treci put nisan moga

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Prije kupnje nekog inkjet printera jako pametno je sa WWW skinuti servisni manual za taj uređaj.

Jer tamo na jednom mjestu lijepo piše

Zivotni vije ovakvog urešđaja je cca 20 000 otisaka

A životni vije glave je 5000 - 7000 otisaak A u nekim uvjetima i 3000 otisaka

Ukoliko ga ne možeet naći onda tražite od ovlašenog servis ada zavire u svoje manuale pa neka vam napismeno pošalju taj podatak. Podatak rekla kazala ne funkcionira

Jer marketing piše da je prediđeni mjesečni kapacitet cca 1000 - 2000 otisaka, pa bi totaman u garantnom roku bilo onih 20 000 otisaka.

Znači svatko priča ono što mu se više sviđa jer tinte i glave su potrošna roba. A to vam prije kupnje nitko nije rekao jer niste ni ptali.

Ili u prijevodu ni jedan od ovih spomenutih printera se sa servisa ne vraća kao ispravan jer razlika između novog printera i nove glave je  cc 150 - 200 kn.  Znači korisnik nakon onih cca 5000 kupuje novi printer. I svi šute o tome i prave se blesavi.

15 godina
neaktivan
Printer - preporuke

Trebam preporuku multifunkcionalnog printera-skenera (kopiranje, printanje, skeniranje) do nekih 500kn, može i koja stotica više ako je razlika u kvaliteti velika.

That is not dead which can eternal lie, and with strange aeons even death may die.
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2016 7:54 (Jolckan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ukoliko te zanima mogu ti poslati sken testa mlaznica za jedan sličan Canon MG6650. Nije naoravio ni 1000 otisaka i već mu se rasoada PG Black kanal na glavi.

14 godina
neaktivan

moze

9 godina
protjeran
Jolckan kaže...

Trebam preporuku multifunkcionalnog printera-skenera (kopiranje, printanje, skeniranje) do nekih 500kn, može i koja stotica više ako je razlika u kvaliteti velika.

Kupuj OVO dok ima , 35% sniženje. 

9 godina
neaktivan

Znači ovako

Imaš dvije slike

Slika 2

Slika 3

Odnosno trebale bi biti tri. Ali prva nije bitna jer nema nikakvog otiska

Znači drugi skan je napravljen nakon što su napunjene  CYM kazete sa jestivom tintom.

Lijepo se vidi da je prvi  PG BK kanal koma. A PHOTO Bk nema ni u tragovima jer je kazeta prazna.

Treći skan je napravljen nakon što su napunjene  PG Bk i Photo BK. Lijepo se vidi na da se prvi kanal nije pomakao . A sada svi kolor kanali su OK.

U čemu je problem. Problem je u tome da se je raspala glava na  PG Bk kanalu.

Isto tako se lijepo vidi da je printer napravio tek 951 otisaka. !!!!

Zašto se je raspala PG Bk  glava?  Ili zbog  Low Cost izvedbe glave ili zbog Low Cost izvedbi tinte.

14 godina
neaktivan

Katajeb*nastrofa... nije ni lako danas kupit printer

14 godina
Printer - preporuke

trebao bih printer/skener 2u1 do maksimalno 500 KN, naravno bestbuy gdje bi cijena boja bila najjeftinija moguce, ugl. neki bust buy za tu cijenu. hvala!

Respect the Raise...!

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pogledaj si malo Canon G2400

A ako ti je suviše skupo uzmi neki stari Canon i puni kazete

Ista stvar samo drugo pakiranje. Ali to ti jedina pametna opcija za  400 - 500 kn i 3u1

Prošao si  za 1000 kn jeftinije za jednak broj otisaka

9 godina
neaktivan
Printer - preporuke

Bok ljudi. Poklonio bih klincima (7 godina imaju - blizanci) printer za Božić. Ništa fancy, printali bi stvari za školu, koju sličicu sa neta i slično. Znači nikakvo profi korištenje. Par desetaka stranica mjesečno max.

Tako da bih htio ono što većina i pita. Jeftini printer koji ima jeftine zamijenske boje. Primjetio sam ova 2 Canona:
1. Canon Pixma IP7250 - 529 kn u Extreme Digital
2. Canon Pixma MG5750 - 571 kn u www.mall.hr

Prvi nema mogućnost skeniranja i fotokopiranja, drugi ima. Te funkcije mi nisu najbitnije, ali opet, ako ih printer ima tim bolje. Ali ponavljam, printanje je prioritet! Uz tako malu razliku u cijeni bih logično uzeo drugi. Ali u igru ulaze i zamijenske tinte. Koliko sam shvatio (laik sam), treba kupiti 4 tinte (Magenta, Cyna, Yellow, Black). Prvi printer ima zamijenske za 11,90 kn po komadu (u neutrinomobile.hr), a ovaj drugi ima zamijenske za 39,00 kn po komadu (u www.supernet.hr). Razlika nije baš mala 108,40 kn za sve 4. Ali pošto sam laik, teško mi je reći koliko često bih trebao mijenjati boje. Tih 108,40 kn nije neka razlika ako boje mijenjam jedanput-dvaput godišnje. Ali jest ako bih ih mijenjao svaki mjesec. A pošto baš nisam koristio printere u prošlosti, pojma nemam koliko brzo se troši. Čak ni ne znam da li ta 2 printera podjednako brzo troše tintu, možda ovaj drugi sporije troši, pa ustvari zamijenske tinte i nisu toliko skuplje (npr. ako bi njemu trajale dvostruko duže nego prvom).

Ukratko, što bi mi preporučili da kupim klincima (ponavljam, bila bi neka mala potrošnja, vjerojatno od par stranica do MAX 40-50 stranica na mjesec)? Printanje je prioritet, mogućnost skeniranja i fotokopiranja je plus, ali jeftinije tinte su veći plus (znači multifunkcionalan printer dolazi u obzir samo ako me neće opaliti po džepu sa tintama). Naravno, ne sužavam izbor na samo ova 2 printera, ako imate kakav savjet za neki drugi (cijena max nekih 100 eura) slobodno preporučite!

Isto tako, spreman sam i na ručno nadopunjavanje tinte (vidio da preko ebay-a mogu dosta jeftino naručiti zamijensku boju u bočicama). Naravno time bih se zajebavao samo ako je potrebno. Ako bih mogao jeftino proći i za zamijenskim tintama, ne bih se zajebavao ovim ručnim punjenjem.

Unaprijed zahvaljujem na savjetima!

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2016 14:25 (Monitorac).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Trajne kazete su ti definitivno naj isplatljivi odobar. Jer ono što platiš  20 ili 40 kn sad te košta  efektivno  0.50 Kn za istu količinu otisak.

Samo prije nego što negdje uzmeš te kazete provjeri kakvu politiku odnosno  podršku nudi navedeni  dobavljač.

E Bay je možda na prvi pogled najisplatljiviji, a u suštini najskuplji odabir.

Zašto?

Zato jer povrat i reklamacije ne funkcioniraju. Pogledaj si samo ovu seriju slika. Odnosno kolko zamjenskih kazeta je jedan naš renomirani  uvoznik morao škartirati zbog neispravnih CHIPOVa. uintervalu od 2godine  Sve je to na neki način uraćunato u cijenu A neki E Bay trgovac definitivno to ne uračuna.  Samo to se ne vidi jer korisnik tako i onako zna da nakon kupnje ili nakon mjesec dana takvom prodavaću moće staviti soli na rep.

Odnosno dovoljno je da ti krepa jedan CHIP pa da sve skupa ode kvragu i da moraš kupovati novi printer.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2016 15:15 (InkJet Artist).
9 godina
neaktivan
InkJet Artist kaže...

Trajne kazete su ti definitivno naj isplatljivi odobar. Jer ono što platiš  20 ili 40 kn sad te košta  efektivno  0.50 Kn za istu količinu otisak.

Nisam baš skužio što misliš pod trajne kazete? Kazete koje bih mogao ručno puniti koliko želim?

Evo recimo našao za onaj prvi printer kojeg sam gore naveo (koji nema opciju skeniranja i fotokopiranja):

Zamijenski toner

Ok, čisto sumnjam da stvarno dobijem 500 stranica sa tim tonerom, ali i da je dvostruko manje, mislim da je ok cijena. Ovaj drugi printer jest bolji, ali za njega samo jedna boja košta koliko za ovaj svih 5.

I sad, uzeti bolji Canon, ili ovaj sa jeftinijom bojom? Problem je što ne znam uopće koliko često bi se kupovali zamijenski toneri, jer nemam baš iskustva sa printerima. :/

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2016 15:22 (Monitorac).
9 godina
neaktivan

I da, jedno pitanjce. Baš jučer pričao sa jednim frendom o printerima, i kaže on da ima jedan HP printer već godinama, i da mu se ovo dogodilo:

1. Koristio ga je povremeno, i nakon nekog vremena (par godina) ostao je bez tinte.

2. Kupio je neke zamijenske kazete, koje su mu se ekspresno potrošile (očito su bile nekvalitetne)

3. Nakon toga je na eBay-u naručio tintu u bočicama, da ručno dopuni kazete. Probao prvo sa ovim zamijenskim. Punjenje uspjelo, HT kazete prepoznao i javi da su PUNE. Krene printati, i svaki put PRAZNA stranica. NE javi nikakvu grešku, samo ne printa. Probao onda napuniti ORIGINALNE HP kazete. Sve isto. Prepozna ih, PUNE su, ali izlazi prazan papir svaki put. I ne kužim razlog, sve te kazete su već radile prije, znači čipovi su ok. Jedino što mi pada na pamet je da je HP stavio neku zaštitu, i kad jednom označi da je kazeta sa određenim chipom bila prazna, obilježi ju kao neodgovarajuću, i od novog punjenja iste nema koristi. Je li tako ili je neki drugi razlog? Pitam to jer ne bih htio da i ja imam ista sranja kad kupim printer.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2016 15:38 (Monitorac).
9 godina
neaktivan

Svaki printer druga prića. Zamisli samo koliko ima na ovom svijetu rzličitih jezika. I sad bi ti da možeš pisati na svim mogućim jezicima odnosno da te svi jezici razumiju.

Znači nešto što znači na jednom jeziku na drugom može značiti nešto posve deseto.

zato kad uzmeš nešto preko E baja provjeri kakvu podršku dobiješ za svoje novce.

Jednostavno nema smisla uštedjeti 10 kn i izgubiti  100 kn na istoj stvari bez podrške.

Isto ti vrijedi kod zamjenskih tinti. Možda printer ljepo radi sa jednom novom zamjenskom kazetom ali kad uzmeš da uz trajne kazete dobiješ  recimo 100 ml tinte, onda očekuješ da ćeš potrošiti tih 100 ml. A 100 ml je  10 - 20 zamjenskih kazeta. U principu rijetko koji printer  doživi toliki broj zamjena. Odnosno kvaliteta tinte za trajne kazete mora biti  bolja od one za zamjenske kazete. A od kuda ti znaš što kupuješ ukoliko to nije netko iz susjedstva provjerio.

a kod novih printera nitko još  nije potrošio tih 10 ili 20 zamjenskih kazeta da bi znao što kupuje. A kod trajnih kazeta sve nam je poznato jer koristimo jednu te istu tintu.

9 godina
neaktivan
InkJet Artist kaže...

Svaki printer druga prića. Zamisli samo koliko ima na ovom svijetu rzličitih jezika. I sad bi ti da možeš pisati na svim mogućim jezicima odnosno da te svi jezici razumiju.

Znači nešto što znači na jednom jeziku na drugom može značiti nešto posve deseto.

zato kad uzmeš nešto preko E baja provjeri kakvu podršku dobiješ za svoje novce.

Jednostavno nema smisla uštedjeti 10 kn i izgubiti  100 kn na istoj stvari bez podrške.

Isto ti vrijedi kod zamjenskih tinti. Možda printer ljepo radi sa jednom novom zamjenskom kazetom ali kad uzmeš da uz trajne kazete dobiješ  recimo 100 ml tinte, onda očekuješ da ćeš potrošiti tih 100 ml. A 100 ml je  10 - 20 zamjenskih kazeta. U principu rijetko koji printer  doživi toliki broj zamjena. Odnosno kvaliteta tinte za trajne kazete mora biti  bolja od one za zamjenske kazete. A od kuda ti znaš što kupuješ ukoliko to nije netko iz susjedstva provjerio.

a kod novih printera nitko još  nije potrošio tih 10 ili 20 zamjenskih kazeta da bi znao što kupuje. A kod trajnih kazeta sve nam je poznato jer koristimo jednu te istu tintu.

Prije nego sam postavio ova pitanja sam malo znao, sad znam još manje. Niti znam koji od ona 2 printera uzeti, niti znam da li da kupujem zamijenske kazete, ili da si ih sam punim tintom sa Ebay-a. :(

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2016 21:13 (Monitorac).
9 godina
neaktivan

Gledaj  da bi ti netko kvalitetno i savjesno odgovorio na tvoja pitanja trebao bi iz svoje lisnice kupiti oba dva spomenuta printera. Isto tako iz svog novčanika kupiti 5 * 10 zamjenskih kazeta * 2  za dva printera.

To potrošiti na svoj trošak. I to ponoviti za svaki novo objavljeni printer koji ti eventualno namjeravaš kupiti.

Što mislišdali postoji takav dobročinitelj pa da ti na forumima daje savjete koji novi printer kupiti a da bi ti bio zadovoljan i dugoročno se ne nasučeš na neku skrivenu kvaku.

Daj malo gledaj na te stvari iz tog ugla.

Ili je možda pametnije potražiti neko provjereno rješenje koje zadovoljava većinu tvojih zahtjeva, a već je netko drugi napravio gore opisanu analizu i u praksi se pokazalo da nije bio BETA TESTER. I daj ebio zadovoljan.

Nažalost takvi uređaji nisu više u ponudi  jer to proizvođaču nije u interesu.

Znači ili moraš promjeniti koncepciju ili uzeti ono što ti se nudi pa kako ti se posreći.

Inače imam na polici 4* Canon iP 7250 svi ispravni ali ni jedan neće doživiti više od 5000 otisaka. Jer je tako igra postavljena.  Znači iračunaj što ti se više isplati za 5000 kupiti adekvatan broj zamjenskih tinti ili istu količinu tinte za punjenje. Razlika u cijeni je 1 : 10

9 godina
neaktivan
InkJet Artist kaže...

Inače imam na polici 4* Canon iP 7250 svi ispravni ali ni jedan neće doživiti više od 5000 otisaka. Jer je tako igra postavljena.  Znači iračunaj što ti se više isplati za 5000 kupiti adekvatan broj zamjenskih tinti ili istu količinu tinte za punjenje. Razlika u cijeni je 1 : 10

Zapravo mene je više zanimalo koji printer da kupim, nego kako da ga punim. Ma uzet ću ovaj koji može samo printati. Kupim svih 5 zamijenskih kazeta za 40 kn. Gubim na multifunkcionalnosti (nema skeniranja i fotokopiranja), ali bar dodatni troškovi ne bi trebali bit opaki. Ovaj multifunkcionalni je bolje rješenje ako bih sam punio kazete, ali neću se sa time zajebavati. Tako da idem na opciju jeftiniji printer+kupovina zamijenskih kad zatrebaju. Osim ako netko na forumu ne da bolji prijedlog do jutra, kad ću ga naručiti. :)

16 godina
Monitorac kaže...

Bok ljudi. Poklonio bih klincima (7 godina imaju - blizanci) printer za Božić. Ništa fancy, printali bi stvari za školu, koju sličicu sa neta i slično. Znači nikakvo profi korištenje. Par desetaka stranica mjesečno max.

Tako da bih htio ono što većina i pita. Jeftini printer koji ima jeftine zamijenske boje. Primjetio sam ova 2 Canona:

Prvi nema mogućnost skeniranja i fotokopiranja, drugi ima. Te funkcije mi nisu najbitnije, ali opet, ako ih printer ima tim bolje. Ali ponavljam, printanje je prioritet! Uz tako malu razliku u cijeni bih logično uzeo drugi. Ali u igru ulaze i zamijenske tinte. Koliko sam shvatio (laik sam), treba kupiti 4 tinte (Magenta, Cyna, Yellow, Black). Prvi printer ima zamijenske za 11,90 kn po komadu (u neutrinomobile.hr), a ovaj drugi ima zamijenske za 39,00 kn po komadu (u www.supernet.hr). Razlika nije baš mala 108,40 kn za sve 4. Ali pošto sam laik, teško mi je reći koliko često bih trebao mijenjati boje. Tih 108,40 kn nije neka razlika ako boje mijenjam jedanput-dvaput godišnje. Ali jest ako bih ih mijenjao svaki mjesec. A pošto baš nisam koristio printere u prošlosti, pojma nemam koliko brzo se troši. Čak ni ne znam da li ta 2 printera podjednako brzo troše tintu, možda ovaj drugi sporije troši, pa ustvari zamijenske tinte i nisu toliko skuplje (npr. ako bi njemu trajale dvostruko duže nego prvom).

Ukratko, što bi mi preporučili da kupim klincima (ponavljam, bila bi neka mala potrošnja, vjerojatno od par stranica do MAX 40-50 stranica na mjesec)? Printanje je prioritet, mogućnost skeniranja i fotokopiranja je plus, ali jeftinije tinte su veći plus (znači multifunkcionalan printer dolazi u obzir samo ako me neće opaliti po džepu sa tintama). Naravno, ne sužavam izbor na samo ova 2 printera, ako imate kakav savjet za neki drugi (cijena max nekih 100 eura) slobodno preporučite!

Isto tako, spreman sam i na ručno nadopunjavanje tinte (vidio da preko ebay-a mogu dosta jeftino naručiti zamijensku boju u bočicama). Naravno time bih se zajebavao samo ako je potrebno. Ako bih mogao jeftino proći i za zamijenskim tintama, ne bih se zajebavao ovim ručnim punjenjem.

ip 7250 ti ima 5 tinti...

9 godina
neaktivan
keki77 kaže...
Monitorac kaže...

ip 7250 ti ima 5 tinti...

Shvatio naknadno, ali mi se nije dalo editirati. Nije neka razlika.

9 godina
neaktivan
Printer - preporuke

Napokon odlučio koji printer kupiti, i sad novi problem. Kod kog akupiti? Mislio kupiti u Extreme Digital (najniža cijena), ali čitam da sa njima samo sranja. :/

Koji webshopovi su kod nas najsigurniji?

0 0 hvala 0
11 godina
Printer - preporuke

Kada sam birao printer prije par godina uzimao sam Canon Pixma 1900. Naime, original titne kupujem jednom godišnje, nakon kaj par put refilam spremnike sa tintom iz bočice. Samo je bitno ne dirati chipove na spremnicima. 

Birajte printere koji imaju jefitine zamjenske boje ili kojima se može refilati originalni(ili pak zamjenski) spremnici.

Dakako uz uvjet da želite jefitno proći.

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice