Uskoro mislim uzet tj. vec sutra mislim narucit Roccat Kone + mis i Razer Lycosa tipkovnicu, nisam siguran koju podlogu da uzmem....
Pa bih molio za svjet, hvala unaprijed :D
Podloga - Roccat Kone +
- poruka: 24
- |
- čitano: 5.168
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Roccat Sota
Hvala puno decki :)
Isto tako bio bih zahvalan da cujem jos neke prijedloge :D
Razer Goliathus, Steelseries Qck, a ako imas para onda Razer Destructor, eXactMat ili cak Megasoma.
Ovisi o tome koliko si spreman dati.
Pa recimo do 200kn ali 50kn gore dolje :D
Goliathus ne znam dali da uzmem speed ili control to me kod Goliathusa muci, destructor nikako ne shvacam podlogu a megasoma mi je daleko preskupa xD
Preporučio bi ti Control, zato jer tvoj miš ima veliki DPI.
Pa recimo do 200kn ali 50kn gore dolje :D
Goliathus ne znam dali da uzmem speed ili control to me kod Goliathusa muci, destructor nikako ne shvacam podlogu a megasoma mi je daleko preskupa xD
Preporučam isto goliathus.
Razlika ti je u tome da je speed više za one igre tipa quick live,UT i slično,a control za igre poput coda,et-a,bad companya i slično.
Razlika ti je u tome da je speed više za one igre tipa quick live,UT i slično,a control za igre poput coda,et-a,bad companya i slično.
Smijesno je to sto govoris.
Preporucio bih Speed verziju jer imam Control.
Smijesno je to sto govoris.
Preporucio bih Speed verziju jer imam Control.
Nije smješno,neg to tako je. Mislim nije da nemožeš igrat Cod na speedu,al za tako nesto bolji je control
Nije smješno,neg to tako je. Mislim nije da nemožeš igrat Cod na speedu,al za tako nesto bolji je control
Argumentiraj i elaboriraj.
Preporučio bi ti Control, zato jer tvoj miš ima veliki DPI.
Hmm, vec mi je decko iz klanamkoji ima tu podlogu rekao da je isto jako zadovoljan.
Mislim da cu ipak nju uzet :)
Ako naravno netko ne da razlog za drugu :)
Argumentiraj i elaboriraj.
control-za manji sens,a većina igrača koristi mali sens u igrama poput coda,et-a,B:BC itd;
speed-pa i samo ime govori,veći sens,za brže igre,di treba micat puno miš
nezz kak bi bolje to opisal al tak piše i na razerovoj strani.

Vidim da ovdje neki brkaju pojmove pa evo dođoh da razjasnim.
Control podloge (ili bolje reči podloge s grubom, hrapavom površinom) su za igrače koji koriste miševe s malo dpi (zbog čega u igrama postavljaju viši sensitivity).
Na takvoj podlozi teže je kretati miša, a samim time i teže napraviti pokret što rezultira time da se s malo dpi bolje očita pomak.
Ili banalnije - na hrapavijoj podlozi senzoru je lakše na "slici podloge" uočiti razlike i tako prepoznati pomak.
Mane control podloga su činjenica da brže troše nožice miša, kratkovječnost (relativno brzo se, ako se puno koriste, izgubi "hrapavost") i zadržavanje prašine/nečistoća.
Speed podloge (bolje reči glatke podloge) su za igrače koji koriste visok dpi (zbog čega u igrama smanjuju sensitivity).
Na takvoj podlozi lakše je pomicati miša, samim time lakše je napraviti precizne pokrete. S puno DPI uvijek bolje očita pomak nego s malo DPI.
Ili banalnije rečeno - na glatkoj podlozi lakše je pomicati miša, ali za to miš treba imati dobar senzor s puno DPI kako bi dobro prenio svaki pokret.
Mana je u tome što mnogi nisu navikli na uporabu miševa s puno DPI ili jednostavno nisu navikli na skroz male malene pokrete miša (kiruršku preciznost).
U biti, ako koristiš težak miš i ne voliš da se lagano miče po podlozi - za tebe je hrapava aka Control podloga.
Ako koristiš lagan miš s puno dpi i dovoljno si precizan - za tebe je glatka aka speed.
Za sve ostale tu su "srednje" podloge.
Inače ne volim preporučavat grube/control podloge jer su u principu po mom mišljenju lošiji odabir.
Da se opravdam; bit i jest da je miš što lakši i da što bolje klizi. Tako je prirodnije i kad se naviknete ostvarujete bolje rezultate nego mnogi sa grubim podlogama i teškim miševima.
Edit:
Osobno imam Cooler Master Storm Tactics DC CS-M FPS - podloga između speed i control. Vjerojatno najbolja platnena podloga dostupna u Hrvatskoj.
SteelSeries QCK mini - isto platnena, isto nije nešto previše speed iako se ubraja u speed podloge. Sasvim ok. Meni malo pretanka, ali uz laptop taman.
Miševi su SpeedLink Kudos (5000 dpi) i Canyon Laser Gaming (2500 dpi) te pogađate - igram s visokim DPI, relativno nizak sensitiviry u igrama.
Sve je to marketing...
Ako ti je bitno da ims 0% trenja i da mis klizi po podlozi ko po ledu,onda si uzmi Razer sphex,i samo da kazem ova razer goliathus control mi je bezveze podloga jer ima uzasno veliko trenje.
Netko je reko roccat sota,nemoj slucajno tu podlogu uzet,jer meni je mis na njoj preskakao.Tracking joj je u kur*u.
Imam ja nešt sitno. Velika je, glatka je, zahvalna za održavanje, ...
Pokazala se kao vrlo dobra. A i cijenom je ok.
Pitam jer sam googlao pa sam naisao na temu necu imenovat forum, kao da se Roccat Kone + "slaze"sa Roccat Taito... Pa me zanima vase misljenje koje vise cijenim posto sam i sam ovdje pokrenuo temu :)
Ja neznam za šta tebi treba miš,odnosna podloga,al večini ljudi treba za igranje,pa gledam sa tog gledišta.
A nisam čuo još nikog ko igra cod i et poput mene da koristi goliathus speed.
A po tebi 191X7 ispada ovako: control podloge su smeće jer ih ti ne koristiš pa mu preporučaš speed
Al da ga ne zbunimo neg kupi kaj god hoče od navedinih,neće pogriješiti, sve su to dobre podloge,samo neke malo manje,a neke malo više
Nit sam rekao da su smeće nit sam rekao da nisam koristio.
Razer ima dobar support, možete ih kontaktirati s bilo kakvim pitanjima, slobodno ih pitajte to za speed/control podloge pa da vidite odgovor.
Isto tako možete pitati i Logitech za koje znate da ne prave podloge tako da ni nemaju razloga da neke preferiraju.
Roccat Taito, Razer Goliathus, Roccat Sota - bilo koju da uzmeš nećeš pogriješiti.
pozz
ja imam isto Roccat kone + mis i trazim podlogu za njega za nekih 300kn htio sam kupiti Roccat alumic ali ona nece doci tako da sad neznam koju da uzmem gledo sam malo Razer Vespulu
kako vam se cini ta podloga ili ima neka bolja