Čisto da se nadovežem na temu sa svojim iskustvima.
Imao sam Logitech g500 godinama, sada imam g502 i "oduvijek" - od kad postoji, imam Steelseries 4HD, nakon koje sam prešao na veću varijantu 9HD. S novim mišem, uzeo sam i g440 hard logitech podlogu, čisto da probam u kojem smjeru ide logitech i kakav će feel biti, a i htio sam kompletirati opremu, kao pravi logitech fanboy: g35, g910, g502 i g440 :) Ne mogu se naviknuti, Steelseries je malčice grublja, čime miš neusporedivo dobije na brzini i glatkoći. Sa g440 uvijek imam osjećaj da je miš "zaljepljen" za podlogu i potrebno je dosta više sile da se pogurne i svakako se prije zaustavlja. Igram sa low-mid DPI od 1000 i recimo u Battlefieldu koristim defaultnih 20%, tako da mi veličina 9HD/g440 odgovara. Stara 4HD i nova 9HD i nakon 1000 sati BF-a ne stvara osjećaj potrošenosti na mjestima gdje miš najviše boravi, dok mi je g440 na tom mjestu već sporija nego na rubovima. Pokušavao sam ju čistiti, kao i nožice miša i ne, jednostavno je ljepljivija od steelseriesa. Površinom, ona i ostavlja dojan finije obrade u odnosu na 9hd, ali kao da je materijal lagano gumiran, a ne potpuno plastičan, naravno, to ne može biti istina, ali objašnjavalo bi tu ljepljivost.
Ukratko, tko želi hard podlogu, ne mogu preporučiti g440. Steelseries 4HD/9HD ostaje najbolja koju sam probao, a probao sam sve što reviewi obično guraju u top 5 hard podloga.