Izbor dobre podloge za miša izdvojena tema

poruka: 648
|
čitano: 265.632
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Izbor dobre podloge za miša

Kupio sam jučer Cooler Master Storm Speed RX Large podlogu.

Nisam ju još počeo koristiti, no vjerujem da je dobra pošto je u biti nasljednik podloge koju koristim već 5-6 godina (CM Storm Tactics DC CS-M FPS) odnosno jer je materijal isti.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Izbor dobre podloge za miša
191x7 kaže...
Vedran28 kaže...

Pozdrav.Krenuo sam uzeti si novu podlogu za novi mis(opticki) i u trgovini sam naisao na par podloga pa se nisam mogao odluciti pa ako mozete ih poredati od najbolje do najgore.

1.SHARKOON FIREGLIDER

2.SteelSeries QcK FROST BLUE

3.SteelSeries QcK

4.CORSAIR MM200 STANDARD

5.RAZER GOLIATHUS FRAGGED CONTROL 

Hvala unaprijed.Lp.

Samo te su izbor?

1. Nije baš nešto ekstra ali je OK.

2. Tanko i lošije od 3.

3. Tanko (loše za ruku) ali za miša OK.

4. Loše za ruku (tanko, još tanje nego QCK) no OK za miša.

5. Loše za nožice miša i zbog gruboče nije baš ugodno.

Ja bih, ako baš mora biti jedna od tih, vjerojatno uzeo QCK ili Sharkoona.

CM Storm Speed-RX ti nije opcija?

Pa da te su samo izbor...mislim ima jos onih od 10-15 kuna podlogi.Imaju samo ove jer to nije neka trgovina(Grid se zove) ali hvala ti na pomoći.Vjerovatno uzmem ovu od sharkoona onda..

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.1.2015 12:00 (Vedran28).
17 godina

Pa, ovako, ako hoćeš "speed" podlogu (da lako miš klizi) od tih uzmi QCK, Corsair MM200 ili Sharkoon (ako ciljaš na deblje i jeftinije).

Ako hoćeš "control" podlogu (za bolju kontrolu pokreta miša ali i više trošenje nožica) onda Razer Goliathus Control.

Što se veličine tiče, biraj srednju ili veliku - male su OK samo za nositi uz laptop i slično.

17 godina

Ljudi ja sam još prije cca 6 godina promijenio tisuću podloga od najskupljih do šroteksa kupovao sam sve i svašta dok nisam naišao na ovo čudo prije cca 4 godine:

http://www.ocmodshop.com/nova-killer-2-mousepad-review/3/

imam je još dan danas i izgleda isto ko i prvog dana, neuništiva najbolja podloga koju možete kupiti vjerujte mi..

Probao sam je sa različitim miševima od zalmana, geniusa, lachesisa, g9, g9x, g500, adera i sada speedlink kudosa, podloga jednstavno rula dovoljno je velika precizna itd... stvarno nema nedostataka a i super izgleda.

Sve ostalo uključujući mantis su prenapuhana smeća a što je najbitnije nadživit će bilo koju od ovih, prolio sam već sve i svašta po njoj ne može joj nitko ništa...

Tolko od mene..

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.1.2015 18:46 (toxic).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Moze neka preporuka zamjene za Razorovu speed/control podlosku, najmanje medium velicina! da nije preskupa a da je deblja!?tx

mislio sam uzeti Roccat Taito, vele super podloga!

http://www.instar-informatika.hr/podloga-za-mis-roccat-taito-shiny-black-gamerska-podloga/F2001044#

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.1.2015 1:12 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Stjepanj kaže...

Moze neka preporuka zamjene za Razorovu speed/control podlosku, najmanje medium velicina! da nije preskupa a da je deblja!?tx

mislio sam uzeti Roccat Taito, vele super podloga!

http://www.instar-informatika.hr/podloga-za-mis-roccat-taito-shiny-black-gamerska-podloga/F2001044#

CM Speed RX Medium ili još bolje Large.

13 godina
protjeran

pa jel ta Cm puno bolja/kvalitetnija od ove roccatove? kaj mislis? nekako mi taj Cm nije uopce privlacan! znas i sam da imam r.a.t.3 misa pa koja ce mu bolje odgovarati?

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.1.2015 1:31 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Stjepanj kaže...

pa jel ta Cm puno bolja/kvalitetnija od ove roccatove? kaj mislis? nekako mi taj Cm nije uopce privlacan! znas i sam da imam r.a.t.3 misa pa koja ce mu bolje odgovarati?

Krivog onda pitaš. Prošlu CM Storm Tactics DC CS-M FPS zamijenio sam s Speed-RX Large (isti materijal izrade) čisto jer mi je Tactics nakon više od 5 godina uporabe malo izblijedila.

Dakle ne zbog oštećenja, lošeg praćenja, izlizane površine, ovog-onog jer ničeg od toga nije bilo. Jednostavnu bolju i udobniju podlogu niti sam vidio niti probao.

14 godina

Probao sam kad sam imao R.A.T-a s tom CM Speed RX i nije mu uopće pasala. Drži se ti Stjepane Razora za njega.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.1.2015 15:04 (vrinho).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Kako može podloga ne pasati dobrom senzoru?

To bi bilo kao da asfalt ne paše dobrim gumama...

edit: ili još bolje da dobroj svinji ne paše napoj.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.1.2015 17:27 (191x7).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Trzao je pointer. Dosta je težak miš pa pretpostavljam da mu debljina nije pasala, zamjenio sam ju sa ovom Goliathus Speed i radio je odlično. Ne znam da li si ikad isprobao R.A.T-a ali oni imaju osjetljiv senzor u 3 PM, morao sam i kučište maknuti sa stola jer su mu vibracije smetale!

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
vrinho kaže...

Trzao je pointer. Dosta je težak miš pa pretpostavljam da mu debljina nije pasala, zamjenio sam ju sa ovom Goliathus Speed i radio je odlično. Ne znam da li si ikad isprobao R.A.T-a ali oni imaju osjetljiv senzor u 3 PM, morao sam i kučište maknuti sa stola jer su mu vibracije smetale!

Nešto je tebi krivo bilo, ne može na ispravnom mišu s ispravnim senzorom na crnoj podlozi od tkanine titrati senzor. Da meni miš takvo što napravi, mijenjao bih ga odmah.

14 godina

Možda je i bio problem u njemu ali kako je promjena podloge onda pomogla??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
vrinho kaže...

Možda je i bio problem u njemu ali kako je promjena podloge onda pomogla??

Koji R.A.T. si imao? Koriste različite senzore i uglavnom su manjkavi svi senzori koje koriste osim onog optičkog u novijim R.A.T. 3 miševima.

R.a.t. 5 ima jitter bug, to jedva nađeš podlogu koju može normalno pratiti - ali to nije mana podloge već senzora u mišu.

14 godina

Petica je bila u pitanju, a onda je vjerojatno do njega. Ne znam kakva je trojka kakvu Stjepanj ima ali ako ima sličnih problema onda će znati s kojom podlogom riješiti to :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.1.2015 18:07 (vrinho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
vrinho kaže...

Petica je bila u pitanju, a onda je vjerojatno do njega. Ne znam kakva je trojka kakvu Stjepanj ima ali ako ima sličnih problema onda će znati s kojom podlogom riješiti to :)

Philips Twin Eye PLN 2031 :(   Z-Axis bug i općenito problematičan senzor.

Rat 3 (noviji, optički) koristi Avago 3090 i to je ok senzor. Laserski Rat 3 je isto problematičan.

12 godina
neaktivan

Ne rade bas najbolje opticki misevi na CM Speed RX podlozi, a reklamira se kao podloga radena specificno za opticke miseve. Nije do misa, jer je isprobano s njih 3 i kod svih se senzor blesira.

Nazalost naletio sam kasnije, kada sam vec kupio podlogu na ovaj test http://www.overclock.net/t/1286088/attn-cm-storm-cm-storm-speed-rx

Sto se tice kvalitete, dosta se brzo trosi i rubovi podloge isto.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.1.2015 23:01 (infinite).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Nemam problema s misom(rat3) ali kuzi se svaka promjena na podlozi! Ova razor speed mi se vec pogulila!
13 godina
protjeran

Uzeo sam podlosku na preporuku kolege 191x7 tocnije Cooler Master Storm Speed RX Large! s kojom se druzim vec 2 tjedna!

black&white:) black&white:)
podloska je ogromna(+5mm debljina) i cista kopija precijenjenih razorovih minijatura za duplo manje novaca!

same preporuke!LP

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.2.2015 9:16 (Stjepanj).
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Preporuka za što jeftiniju (EDIT: po mogućnosti većih dimenzija) podlogu sa ebaya, imam g400s.

Trenutno imam neku kinesku 40x30 cm podlogu koja se izlizala.

Našo sam Steelseries QCK, od top rated sellera iz amerike je sa shippingom 18dolara dok je ista podloga iz hong konga 10 dolara sa free dostavom. Na drugi pogled je ova iz kine drugačijih dimenzija dok ova iz amerike odgovara službenim speckama. Predpostavljam da je ipak bolje dati 8 dolara više za orginal.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2015 20:40 (kenan.M).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav, sad sam baš kupio Logitech g502, pa me zanima najbolja podloga za njega. Koja će trajat, ne prljat se i biti dobra za miš. Dvoumim se između G240 i G440. Ako bi mi netko mogao pomoć izabrati pravu za ovaj miš bio bih jako zahvalan. Lp.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ne znan oko G240,jer je platnena,ali imam G 440(tvrda),i mogu ti reći po mom osobnom ukusu,jer nisan stručnjak,a i ljubitelj san više tvrdih podloga(iman i razer vespulu),ali ako gledaš da možeš naći G 440 po istoj skoro cijeni kao i neke razvikanije obične platnene podloge,moj glas ide za tvrde...nekako mi više paše,iako moram naglasit da je stvar ukusa vjerovatno,i pomalo navike...ako te baš zanima,i ako imaš skajpe,mogu ti je pokazat uživo,kako izgleda i na šta liči,pa da lakše odabereš...ali ako biraš između 240 i 440,ja se ne bih dvoumio,nije 440 bez razloga logitechov top model...iman ja i CS STORM cx isto tako,ali se slabo s njom služim,pored ovih tvrdih...dakle,sve zavisi jel više voliš "mekšu" ili "tvrđu" podlogu i šta ti paše više...iako možeš vidit na net snimke kako izgledaju i jedna i druga,pa si izabrat,ali moj glas je za 440...lp:)
11 godina
neaktivan

Ok, hvala puno, možda ipak odem na "mekšu", jeftinija je, ali i čuo sam da se ova "tvrđa" lakše izliže, a to ne želim. Kakva su tvoja iskustva s tim? Lp.

12 godina
neaktivan
ja san svoju nabavio ima misec dana,pa još nije bilo vremena da to isproban i da ti mogu kazat :) više će ti pomoći naravno,kolege koji su stručniji,ja san samo podijelio svoje neko mišljenje,jer meni se sviđa,a G 240 nisan isproba,pa da mogu usporedit...meni osobno više leže te novije tvrde podloge,meni ona djeluje prilično kompaktno,a istovremeno ne pretvrdo,i ne čini mi se da bi se lako mogla izlizat ili istrošit...iman ja dakle,tu razer vespulu,CS storm CX,stellseries diablo i G 440...od sviju najbolje izgleda G 440,najbolje mi se čini i najbolje djeluje...iman ja G 700s s njome,osim drugih miševa koje koristin...ja san smatra da će njemu najbolje pasat 440,ali opet ponavljam,stvar ukusa...a i dakako,kolege kao 1917 će ti bolje kazat neke stvari,on se najviše kuži u te stvari oko periferije...najbolje pogledat neke videa na YT,ali teško to može ići ponekad,kad ima stotine videa,pa se teško odlučit,ali pogledaj Linusa i slične,možda ti to pomogne dodatno da vidiš kako djeluje i kako se ponaša u realnim uvjetima...ali,opet 1917 je najveći stručnjak oko tih stvariu ode..lp ;)
17 godina

Tvrde podloge uglavnom bolje odgovaraju laserskim miševima, no po mom mišljenju tvrde podloge ne treba razmatrati zbog jednog jedinog razloga - loše su za ruku.

Moj PC  
1 2 hvala 1
15 godina
odjavljen

Ima li u nas sto od ovih velikih (extended) podloga a da nije nesto tipa Razer sa napadnim dizajnom preko cijele podloge?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Koju bi valjalo nabavit podlogu do 150-200kn?? Mis mi je g502.

LoL: SirHectorDeMaris , battlelog - hrka11
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
hrka11 kaže...

CM Storm Speed RX Large.

11 godina
191x7 kaže...
hrka11 kaže...

CM Storm Speed RX Large.

Bolja od ova dva modela sto spominjete od log.?

LoL: SirHectorDeMaris , battlelog - hrka11
17 godina
hrka11 kaže...
191x7 kaže...
hrka11 kaže...

CM Storm Speed RX Large.

Bolja od ova dva modela sto spominjete od log.?

Meni - da.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice