Genius sp hf 1800a

poruka: 70
|
čitano: 49.117
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Genius sp hf 1800a

evo došli su novi zvučnici do nas.

evo baš me zanima komentar od strane onih koji su upućeni u svijet hi-fi-a.

ovo su kao 3 way zvučnici i dosta su veliki pa možda neš i valjaju

da li bi se isplatila njihova kupnja

http://www.links.hr/index.php?naziv=Zvu%E8nici+GENIUS+SP-HF+1800A%2C+50W&option=artikl&id_kategorija=10050350&id_artikl=100.503.221

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Genius sp hf 1800a

I mene zanimaju ovi zvučnici pa ako ih ima ko može kakav komentar

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Genius sp hf 1800a

Kao što sam naziv 3way kaže sposobni su simultano a odvojeno reproducirati niske,srednje i visoke tonova. Nisam ih imao prilike slušati,ali znam za njih već neko vrijeme aktivno.

Cijena mi se ne čini previsokom,dali bi se možda,da nije Links i alternativno nabaviti jeftinije,Protis,Konikom itd..specke su inače sasvim uredne,50W RMS,dizajn je po meni jedan od atraktivnijih u svijetu Geniusa,čine se kao standarni PC MDF zvučnici odnosno Genius zvučnici 2000,3000A i slični. Bar s aspekta kvalitete izrade ne bi smjelo biti problema..

Kome 400+kn nije puno za 2.0 zvučnike,sigurno jedan way to go,i + za ove Geniuse..

Napomenuo bi samo ipak (pre)veliku ovisnost o zvučnoj kartici na većini analognih zvučnika,tj zvučnika spojenih analognom konekcijom. Sigurno da se isplati bar onu Audigy2 pokupiti s njuškala za 100kn,i doživjeti uvjerljiviju reprodukciju,u odnosu na onboard Realtek,koju god oznaku nosio,HD,ili neku drugu.

http://davidsigut.rajce.idnes.cz/Reproduktory_Genius_SP-HF_1800A/

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.8.2010 13:00 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Genius sp hf 1800a

Cijena slicna ko i nekadasnjem HF3000A modelu koji je 30W snazniji. Forumas s avatarom Jim Carrey-a ih ima, bilo bi dobro kad bi napisao svoje dojmove o tim zvucnicima.

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Genius sp hf 1800a
thedream kaže...

Kao što sam naziv 3way kaže sposobni su simultano a odvojeno reproducirati niske,srednje i visoke tonova. Nisam ih imao prilike slušati,ali znam za njih već neko vrijeme aktivno.

Cijena mi se ne čini previsokom,dali bi se možda,da nije Links i alternativno nabaviti jeftinije,Protis,Konikom itd..specke su inače sasvim uredne,50W RMS,dizajn je po meni jedan od atraktivnijih u svijetu Geniusa,čine se kao standarni PC MDF zvučnici odnosno Genius zvučnici 2000,3000A i slični. Bar s aspekta kvalitete izrade ne bi smjelo biti problema..

Kome 400+kn nije puno za 2.0 zvučnike,sigurno jedan way to go,i + za ove Geniuse..

Napomenuo bi samo ipak (pre)veliku ovisnost o zvučnoj kartici na većini analognih zvučnika,tj zvučnika spojenih analognom konekcijom. Sigurno da se isplati bar onu Audigy2 pokupiti s njuškala za 100kn,i doživjeti uvjerljiviju reprodukciju,u odnosu na onboard Realtek,koju god oznaku nosio,HD,ili neku drugu.

http://davidsigut.rajce.idnes.cz/Reproduktory_Genius_SP-HF_1800A/

Šta se tiče geniusa u linksu tu ga se može nabaviti po najnižim cijenama iako je links skuplji dućan.

Pogle ovo npr.Genius sw hf 4000

A u zagriji su na akciji 640 kn

15 godina
neaktivan
Genius sp hf 1800a

U protisu ima pivkan popust na keš haha...20kn..SmijehSmijeh

http://protis.hr/ProductDetails.aspx?q=33650&s=1-Genius-zvu?nici-SPHF-1800A-drveni-50W

Neloša kupnja za 400kn..sigurno bi prije njih zeo nego X530.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Genius sp hf 1800a

Mene isključivo interesiraju 2.0 sistemi, 2.1 mi nepaše nikako.

Dvoumim se između Genius sp hf 1800a ili LOGITECH 2.0 Z520, http://www.links.hr/index.php?naziv=Zvu%E8nici+LOGITECH+2.0+Z520%2C+crni%2C+retail&option=artikl&id_kategorija=10050309&id_artikl=100.503.194

Ovi Genius su klasični i znam što ču dobit sa njima al ovi logitechovi su  neki eksperiment i skuplji su naravno.

Pogledao sam po oglasima nema baš Audigy2 za 100 kn.

Dakle komentari...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Genius sp hf 1800a

Neće samo tebe čekati sigurno,evo super kupnja pa opet..otišla je garant za 190.

http://www.njuskalo.hr/pc-kartice/creative-labs-audigy-4-oglas-1547613

Osim što su duplo slabiji od Geniusa,26W vs. 50W RMS-a,ili prevedeno laički jedan Genius-ov 1800A zvučnik je jači nazivnom snagom od Logitechova oba, plastiku i MDF radilo se o ovoj ili nekoj višoj klasi zvučnika jednostavno ne možeš uspoređivati u zvuku.

Da sam u novčanoj prilici najradije bi okačio 3000A recimo kao satelite,na sub od Z2300,i doviđenja do nekog Hi-Fi svijeta kad se skupi par soma kuna.

Logitech koji si naveo po meni ne vrijedi više od 400kn novi,i to sam mnogo rekao,budući da je 3000A nemjerljivo bolji zvučnik od njih,sa čak 80W RMS-a.

Da ne bude sve u snazi i sirovini izrade,možda je najbolje da ti njih oba negdje poslušaš,sudjelovao sam u basnoslovno mnogo ovakvih rasprava,i pitanje uopće koliko imaju smisla - ako ti osobno ne čuješ razliku između lupanja o drvo tj. tu šperploču,lupanja plastike,gume,kartona i slično..tvoje uho je mjerilo,ne tuđe.

Nekome je X530 najbolji zvučnik,ali ja bi dodao - kojeg je ikad imao. Meni je Z2300 - opet,kojeg sam ikad imao. A ima duplo,da ne kažem 5x boljih zvučnika za siću više para počevši sa Dali Concept1 Hi-Fi modelom,680kn je jedan zvučnik..samo je to eto jebada,jer treba risiver,treba CD player,trebao bi i sub kakav..na kraju se svede na 5 000kn minimum.

Da skončam,od navedena dva,svakako..Genius. I sam si odgovorio - znaš šta dobivaš.

A tu je i faktor cijene,za cijenu konkretno iz linksa tih Logitecha,uzmeš Audigy4 koji je krasan performer dan danas,za tu lovu 190kn,i uzmeš te Geniuse u Protisu. Pa nek ovaj sa Logitechom i Realtek onboardušom pjeva borbene..

Audigy 4 DAC..

http://www.cirrus.com/en/pubs/proBulletin/CS4398__ProdBull.pdf

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.8.2010 10:46 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Genius sp hf 1800a

Eto rješeno, Creative Labs Audigy 4 i GENIUS SP-HF 1800A.

Fala na savjetu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Abon kaže...

Eto rješeno, Creative Labs Audigy 4 i GENIUS SP-HF 1800A.

Fala na savjetu.

ti genius su nešto bolji od logitecha ali ovi z 520 su dosta kvalitetni i stvarno su glasni dosta nisu ništa slabiji iako su na papiru duplo slabiji.

Ako ne želiš zvučnike mijenjat par godina onda uzmi logija.

Genius je odličan ali meni su 3000a već malo škripali nakon par mjeseci.

15 godina
neaktivan
Genius sp hf 1800a

Evo malkice se informiraj o driverima usput kad si već..

http://support.creative.com/downloads/welcome.aspx?nLanguageLocale=1033&nDriverType=0#type_0

Nisu tako davno ni izašli..vrijedi ih skinuti,i pripadajuće aplikacije koje rade na W7.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
explorer 4 kaže...

Ako je kaj skripalo, to je 3,5mm konektor - tvornicka greska. Njega sam zamjenio i sve je tip top.

15 godina
neaktivan
Batista kaže...
explorer 4 kaže...

Ako je kaj skripalo, to je 3,5mm konektor - tvornicka greska. Njega sam zamjenio i sve je tip top.

Ma jasno kao dan..ne znam čemu dilema uopće,3000A i 1800A su orkestar spram ovih Logija, to je ništa doli Stereo verzija Z523 sistema koji je 2.1. Nimalo loš zvučnik ali zvuk je prvo plastičniji od Geniusa,drugo su duplo slabiji nazivnom snagom,treće imaju veći frekvencijski raspon,i četvrto jednostavno mi ne možeš uspoređivati 3way MDF zvučnik pa makar bio on i Genius od 400kn,sa Logitech glossy bukačem..

To ne ide,Logitech je fancy,ali ne zaboravi da je čovjek kupio za cijenu tog sjajnog trasha Audigy4 sa gore navedenim DAC-om,koji će odrađivati sjajan posao pri analognom spajanju..i konverziji,zato se i zove digital-analog..+ te Geniuse..

Sve za 560kn,ovdje bi ga samo Logi izašao 570,i ostao bi na Realteku bio on 888 ili 889A sasvim nebitno, za onboard su to ok zvučne,ali pored Audigya4 koji ima DolbyEX i DTS, EAX 4.0, DAC koji ima, ASIO 2.0 podršku i još brdo fičrsa..nema teorije..

Zvučna ti je ovdje potez kupnje,ne dilema zvučnika. Dobro si postupio vjerujem da ćeš znati sve namjestiti i biti zadovoljan.

15 godina
neaktivan
thedream kaže...
Batista kaže...
explorer 4 kaže...

Ma jasno kao dan..ne znam čemu dilema uopće,3000A i 1800A su orkestar spram ovih Logija, to je ništa doli Stereo verzija Z523 sistema koji je 2.1. Nimalo loš zvučnik ali zvuk je prvo plastičniji od Geniusa,drugo su duplo slabiji nazivnom snagom,treće imaju veći frekvencijski raspon,i četvrto jednostavno mi ne možeš uspoređivati 3way MDF zvučnik pa makar bio on i Genius od 400kn,sa Logitech glossy bukačem..

To ne ide,Logitech je fancy,ali ne zaboravi da je čovjek kupio za cijenu tog sjajnog trasha Audigy4 sa gore navedenim DAC-om,koji će odrađivati sjajan posao pri analognom spajanju..i konverziji,zato se i zove digital-analog..+ te Geniuse..

Sve za 560kn,ovdje bi ga samo Logi izašao 570,i ostao bi na Realteku bio on 888 ili 889A sasvim nebitno, za onboard su to ok zvučne,ali pored Audigya4 koji ima DolbyEX i DTS, EAX 4.0, DAC koji ima, ASIO 2.0 podršku i još brdo fičrsa..nema teorije..

Zvučna ti je ovdje potez kupnje,ne dilema zvučnika. Dobro si postupio vjerujem da ćeš znati sve namjestiti i biti zadovoljan.

pa tko ih uspoređuje ja samo kažem da je logi kvalitetniji jer genius ima usranu elektroniku i pojačala.

Naravno da genius bolje zvuči pa 3 way zvučnik, veće membrane, mdf itd

15 godina
neaktivan
Genius sp hf 1800a

Štima sve,ima zato garanciju..ako šta rukne,tu je Links pa nek se brine,ili Protis.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Genius sp hf 1800a

Ima na netu slike ovih Genius sp-hf 1800a otvoreni izgedaju ko klasični zvučnici od stereo linije, drvena kutija 3 way zvučnici, jedan ima integrirano pojačalo,sve su specifikacije lipo navedene, nema ništa fancy to mi odgovara jer mogu zamijenit bilo koj dio ako se pokvari. Jedina zamjerka mi je to što nemaju zaštitnu masku.

Šteta što nema više izbora ovakvih zvučnika. Naravno uvjek se možeš kupit pojačalo i pasivne zvučnkike al to je puno skuplje riješenje.

Što se tiče Audigy 4 moram priznat da nemam pojma o kartici i tehnologijama koje podržava, to sam uzeo onako nabrzinu po preporuci thedreama, baš me zanima što može u odnosu na integriranu zvučnu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Abon kaže...

Ima na netu slike ovih Genius sp-hf 1800a otvoreni izgedaju ko klasični zvučnici od stereo linije, drvena kutija 3 way zvučnici, jedan ima integrirano pojačalo,sve su specifikacije lipo navedene, nema ništa fancy to mi odgovara jer mogu zamijenit bilo koj dio ako se pokvari. Jedina zamjerka mi je to što nemaju zaštitnu masku.

Šteta što nema više izbora ovakvih zvučnika. Naravno uvjek se možeš kupit pojačalo i pasivne zvučnkike al to je puno skuplje riješenje.

Što se tiče Audigy 4 moram priznat da nemam pojma o kartici i tehnologijama koje podržava, to sam uzeo onako nabrzinu po preporuci thedreama, baš me zanima što može u odnosu na integriranu zvučnu.

Ako ne budeš zadovoljan i u Zagrebu si,proslijedi ju meni po nabavnoj cijeni,tj. koju si ju platio. Ja ću snositi odgovornost preporuke..toliko joj vjerujem.

16 godina
neaktivan
Genius sp hf 1800a

Došo sam po savjet i dobio sam ga, skužio sam ja da ti znaš  što govoriš zato sam te poslušao.

Stvarno zvučnu sam uvijek koristio integriranuu i nemam pojma o tome a recenzije za iste su mi nekako apstraktne sam si rekoao tu uho igra veliku ulogu.

Al nema mi većeg gušta nego kad složim nešto "best bang for the buck"   :D

Za ostatak hardwarea sam doktor :D i često bi sam posavjetovao ljude na ovom forumu al kad vidim kako se rasprave svedu na prepucavanja i spamanje brzo odustanem.

Zato Hvala !

Naravno kad isprobam zvučnike i SB audigy4 javim dojmove.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Abon kaže...

E na tome bi i ja bil zahvalan :)

Mozda budem prodaval svoje HF3000A, a mogao bi i jednu recenziju od njih nabacit prije nego ih prodam (?). Uzet cu sigurno Logitecha Z2300 i kasnije ove HF1800A pa bih volio cut dojmove od "domaceg" covjeka.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.8.2010 21:47 (Batista).
15 godina
neaktivan
Batista kaže...
Abon kaže...

E na tome bi i ja bil zahvalan :)

Mozda budem prodaval svoje HF3000A, a mogao bi i jednu recenziju od njih nabacit prije nego ih prodam (?). Uzet cu sigurno Logitecha Z2300 i kasnije ove HF1800A pa bih volio cut dojmove od "domaceg" covjeka.

može može batista nabaci malu recenziju.

A vidjet ćeš kad uzmeš z 2300 kakve su zvjerke :D

17 godina
explorer 4 kaže...

može može batista nabaci malu recenziju.

A vidjet ćeš kad uzmeš z 2300 kakve su zvjerke :D

Evo sutra budem probal to napravit. Da, mogu si mislit da jesu, gledao sam filmove po youtube-u :)

16 godina
neaktivan
Genius sp hf 1800a

Eto nakon što sam isprobao par dana Genius SP HF 1800A zvučnike spojene na audigy 4 zvučnu karticu mogu reći da sam jako zadovoljan.

Iako su zvučnici 3 way sistem bas i middle su doslovo isti zvučnici, što piše i na službenim specifikacijama, dali je to plus ili minus neznam.
"speakers body weight: 7,240g" nisam išao za tim ali su zvučnici dosta teški što je plus naravno.
Treable i bass eq su plus, ali imaju malo pozicija i mogu se samo ugrubo naštimavat.
Volume knob je na drugu stranu jako osjetljiv i za namjestiti željenu glasnoču zvuka treba biti jako nježan.
Power led dioda je toliko jaka da sam morao je prekrit izolir trakom.
Kutije imaju gumene nožice koje ih sigurno drže na mjestu i vibracije se ne prenose na površinu na kojoj stoje, u mom slučaju stol.
Ja osobno nevolim kad bas previše buba i stvara vibracije pa je za mene ovo plus.

U ondosu na stari setup  Sony liniju 160w RMS i integriranu zvučnu primjetio sam manji šum slušajući mp3 format,visoki i srednji tonovi su kristalno čisti, dok se kod hard rock i metal glazba bazirana na jakom overdrivu i distorziji manje osjeti razlika.
Hd filmove i serije gledam sa volume na 1/3 najviše,zvuk je kristalno čist, koristim bs player bez ikakvog ekvilajzera, šumovi i krčenje zvučnika se počinju pojavljivati tek na 2/3 volumena.
U igrama mi je puno bolji zvuk tj čuju se zvukovi koji bi se prije stopili sa bukom i mogao sam ih čuti jedino na slušalicama, npr BFBC2 čuju se koraci, reload, vjetar bez da su zvučnici puno pojačani tj. bez puno buke. To je vjerojatno do audigy zučne a ne do zvučnika.

Ja znam ponešto o glazbi ali puno toga neznam,uglavnom sam pokušao opisat proizvod što sam bolje mogao
Po meni su zvučnici "100% kick ass product " reko bi Rodney Reynolds :D pogotovo za tu cijenu.
Po meni je jedino upitno njihov vijek trajanja s obzirom na brand i cijenu.

Moj PC  
6 0 hvala 4
15 godina
neaktivan
Genius sp hf 1800a

Audigy 4 za 180kn je totalni kick-ass,vjeruj Draži.Namigiva Užitak je potpun tek na slušalicama,za gaming - Creative je nenadhebiv. Usporediti Realtek,pa makar i vrlo solidne HD sposobne 24/192 čipove tipa 888,ili 889A sa Audigy4 je totalni promašaj. Usporedba,volim ja reći - koje nema.

Gore sam ti naveo mogućnosti DAC-a te kartice,jednom rječju za 180kn - show.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.8.2010 20:42 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Genius sp hf 1800a

Audigy 4 me nakraju sa poštarinom došla 230 kn , al da sam prije imao prilike isprobat koju audigy ili x-fi karticu izdvoio bi ja i više para.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.8.2010 23:03 (Abon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
thedream kaže...

Audigy 4 za 180kn je totalni kick-ass,vjeruj Draži.Namigiva Užitak je potpun tek na slušalicama,za gaming - Creative je nenadhebiv. Usporediti Realtek,pa makar i vrlo solidne HD sposobne 24/192 čipove tipa 888,ili 889A sa Audigy4 je totalni promašaj. Usporedba,volim ja reći - koje nema.

Gore sam ti naveo mogućnosti DAC-a te kartice,jednom rječju za 180kn - show.

Ja sam uz svoj PC odmah kupio i X-FI zvučnu karticu, i nisam niti probao zvučnu na matičnoj - koja je btw. Asus P5Q-E a zvučna je AD2000B koja se reklamira kao neki premium 7.1 sound sa optičkim i coaxialnim izlazom.

Nakon evo dvije godine, iz čiste znatiželje sam prespojio zvučnike na internu zvučnu karticu i ostao nemalo iznenađen. Meni razlike nije bilo niti u glazbi niti u filmovima niti u igrama

Odmah sam pomislio da moji creative 5.1 zvučnici nisu baš dorasli tom zadatku pa sam prvo spojio neke Pioneer slušalice, a odmah zatim i skupocjene Senneheiser slušalice i ja razliku ne čujem.

(Driveri od integrirane zvučne su mali, i imaju lijepo dizajnirano i pregledno sučelje.)

Kad sam u to zbrojio poprilično loše drivere od Creativa za Windows7, rezultat je bio jasan.... zvučna se nalazi u Oglas sekciji ovog foruma.

I rather like the restless nights
15 godina
neaktivan
Genius sp hf 1800a

Kako god ti kažeš..Šutim

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.9.2010 20:29 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ma nisam ja mislio ništa loše. Vjerujem ja da postoje razlike, i apsolutno podržavam tvoje mišljenje da dobra zvučna može dati veliku razliku.

Ja sam imao prije ove matične neku koma matičnu sa ALC885 zvukom i tada sam imao jaki šum u zvučnicima. Kad bi bili i malo više pojačani a da se nije puštao nikakav zvuk, šumilo bi za riknut iz njih i to me skroz nerviralo.

Zbog toga kad sam kupio novi komp sam kupio X-FI zvučnu bez razmišljanja da mi se to ne ponovi, i stvarno šum je skroz nestao.

Stvar je da sam tek sad prvi put probao ovaj zvuk na sadašnjoj matičnoj i samo kažem da i kad su zvučnici pojačani na apsolutni MAX ja ne čujem ni malo šuma. Ipak je malo bolje napravljena ta integrirana zvučna, dobio sam i onaj backplate kompletno izoliran od ostatka kućišta tako da je i to vjerojatno jedan od razloga zašto je taj šum znatno popravljen, odnosno uklonjen.

Što se tiče kvalitete zvuka... i ja stvarno volim dobar zvuk, kupio sam si Senneheiser slušalice od preko 600kn za mp3 player, dosta para sam potrošio na zvuk u dnevnom di mi je TV i ostatak media centra mog...kupio sam isto dobre i skupe Pioneer slušalice za komp da mogu i po noći uživati u zvuku.

I eto, sad tvrdim i stvarno nemam razloga lagati i izmišljati...da zvuk na ovoj mojoj AD2000B meni zvuči isto kao i na X-FI XtremeGamer zvučnoj kartici.

Ja i frend smo testirali i složili se apsolutno u toj tvrdnji. Tu karticu imam već dvije godine u kompu i da je kvalitetniji zvuk bi je i dalje zadržao, ali kad meni i frendu jednostavno nije. I da, gore sam napisao i to i sad potvrđujem....Creative ima super hardware, ali što se tiče drivera tu su dosta spori i neozbiljni. Pa samo kad se sjetim koliko im je trebalo da naprave drivere za Windows7........ja mjesecima sam imao drivere za Vistu na sedmici i pola funkcija zvučne mi nije radilo i rušilo komp, sad je ajde koliko toliko popravljeno.

Jedino što neznam točno kakav je omjer te X-FI xtreme gamer i one Audigy4... možda je audigy4 stvarno još bolja, pa se još kvalitetnije čuje.

Eto toliko od mene....

15 godina
neaktivan
Genius sp hf 1800a

Sve štima,glupo bi bilo da ja forsiram neku razliku ako ju ti osobno ne čuješ,to je slično onome kad netko izjavi Z2300 je smeće,i njemu je to smeće,gura tu izjavu,a ja ih imam ispred sebe godinama već,i stvarno lijepo sviraju - za moje potrebe. Tako da ako sam jednu stvar u zvuku naučio,to je poštivati tuđi ukus,tj. uho hehe. Što ja čujem,ne mora njih 10 čuti,a i obrnuto,mogu ja pola toga ne-čuti. Ali to ne znači da razlike nema ili da ne postoji.

Naravno da je je X-Fi procesor pogotovo na punokrvnim primjercima serije (X-Fi Extreme Audio je naime rebrandani AudigySE) mnogo napredniji i jači čip od ADi-ja AD2000B. To je uopće iluzorno ulaziti u bilo kakvu raspravu,imam naime i doticaja sa ADi SoundMAX zvučnima većinom iz druženja sa HP Probook laptopima. U pravu si za Realtek 885,da je ADi dosta bolji čip,i uistinu jest,od specifikacija,control panela do zvuka u konačnici.

Ali ne mogu se složiti da u filmovima,igrama pa i glazbi X-Fi Gamer i ADi zvuče jednako,tebi da,meni baš i ne. Ne postoji čak okolnost gdje bi u igrama mogle zvučati jednako, jer ako si koristio Vistu (ja ju koristim otkad je izašla do danas),EAX ide preko ALchemy softvera,i nije pod defaultom na enabled,kao recimo u XP-u ili W7. Tako da je potrebno preko toga softvera potrpati igre koje imaš,i dodati im mogućnost EAX-a i HW akceleracije. Također,poželjno je prebaciti Game mod za igre,a Entertaiment za glazbu i filmove.

U konačnici zaista mi je drago i da se ne slažemo jer da svi misle isto smisao foruma bi se izgubio,složili smo se oko toga da Realtek 885 i ne pruža baš najbolji zvuk (dapače već 888 i 889A su dosta bolji codeci) i možemo se složiti da je ADi napredniji čip od 885.

Jedino ustvari gdje te ne mogu potpisati je da X-Fi Gamer i ADi 2000B pružaju jednake zvukovne mogućnosti. Grm u kojem leži zec je i u hardverskoj strani,i sumnjam da ADi ima takav DAC (ako ga uopće ima,vjerojatno nešto ima).

http://www.bit-tech.net/hardware/2007/07/01/creative_x-fi_xtremegamer/1

• 1. Wolfson Electronics WM8775 stereo analogue to digital converter which offers an analogue weighted 102dB signal to noise ratio at 48KHz with a recording range of 32kHz - 96kHz.
  • 2. The Samsung K4S161622H-UC60 is a 16Mbit (2MB) SDRAM memory module rated at 166MHz and is specifically designed to meet RoHS standards with its lead-free design.
  • 3. Creative X-Fi processor.
  • 4. The Cirrus Logic CS4382 is an eight channel digital to analogue converter rated for up to 192KHz, with a dynamic range of 114dB and a -100 dB THD & Noise rating.

http://www.bit-tech.net/hardware/2007/07/01/creative_x-fi_xtremegamer/3

Tu je i usporedba sa Sondigo InfernoHD čipom,te Realtek HD885 codecom.

ADi bi morao biti nešto između 885 i Inferna po kvaliteti,pa vidiš gdje šteka,a gdje je X-Fi bolji.

Evo i dio zaključka :

Some people would argue that on-board sound does the job just fine, especially since many now offer the same extra Dolby and DTS that discrete cards use, but the sound quality of the XtremeGamer is just head and shoulders over anything on-board.

http://www.techradar.com/reviews/pc-mac/pc-components/sound-cards/creative-sound-blaster-x-fi-xtreme-gamer-39654/review

But it does make games sound richer. Moving from an integrated sound chip to an X-Fi is a noticeable leap in quality. A 109dB signal-to-noise ratio and THX certification can't be argued with, even if you're not using the full 7.1 output.

Read more: http://www.techradar.com/reviews/pc-mac/pc-components/sound-cards/creative-sound-blaster-x-fi-xtreme-gamer-39654/review#ixzz0yRZLcpPF

Kažem,netko čuje,netko ne. Zaista nije bitno,samo iznosimo mišljenja,mislim osobno da baš specifično u igrama ima ogromne razlike, glazba je preovisna nažalost o postavkama EQ i zvučnicima,te sam mišljenja da Creative 5.1 uz dužno poštovanje ne može baš pružiti užitak u slušanju glazbe reprodukcijom sterea u 5.1 varijanti. Filmovi su pak po meni bar,opet, preovisni o playeru. Koristiti BS Player Vulgaris,ili pak kakav WinDVD Platinum sa DolbyDTS-om i EX-om po meni nije jednako,jasno - te tehnologije mora podržavati i sam medij,odnosno film,zvučna,ali i player.

Sve štima drago mi je da smo polemizirali.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.9.2010 8:03 (thedream).
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina

Evo vezano uz gornji post našao sam rezultate testiranja gdje se stvarno vidi jačina X-FIa.

Razlike postoje i mjerljive su. Očito moji jadni Creative P5800 su veće smeće nego sam mislio.

A što se tiče teme.... kad se već očito kužiš u audio uređaje.

Danas ću dobiti neke Logitech Z-4 zvučnike, koji su jedan onako simpatičan 2.1 sustav, ali meni se baš i ne sviđaju pretjerano.

Jedan frend mi nudi nove iz dućana zvučnike iz naslova ove teme Genius HF 1800A, u zamjenu za ove polovne Z4. 

Sad, to mi je za u spavaću sobu.

Tamo imam Jedan 82cm LCDtv i na njega spojen samo WDTV player. A pošto taj kao i većina LCD televizora ima sranje zvučnike u sebi, male prdavce bez ikakvog konkretnog tona, imam u planu smontirati ili neki 2.1 ili neki 2.0 sustav čisto za pokoji film ili seriju. U obzir nikako ne dolaze 5.1 zvučnici, jer ih imam pobacane na glavnom većem TVu u dnevnom, i tamo gledam većinu toga, ovo je samo backup TV.

Ovi Genius HF 1800A mi super izgledaju i uklopili bi se odlično uz moj TV, samo neznam koliko sam na gubitku u toj trampi. 

Pozdrav.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.9.2010 9:18 (Bladepu).
15 godina
neaktivan
Genius sp hf 1800a

Sjajno,ma nisam ti bezveze pričao,samo eto - do te tablice ja nikako - pa nikako. Sve ja to u dobroj namjeri iako me zahebavaju da sam Creative PR,ne daj Bože. Neodlučan (Ako išta od Realteka valja to je 889A, sad sam eto saznao da je i ADi AD2000B tu negdje).

Ne sviđa mi se jedino ovaj tab frequency responsea,koji je toliko očajan kod Creative Gamera,da nemam riječi,pa se i ja pitam jel to zaista moguće.

http://techgage.com/article/logitech_z-4_21_speakers/

Iskren da ti budem,bio sam dugo na PC Ekspert forumu,oko 5g,i nisu baš dečki imali pohvalne riječi za Z4. Razgovori su bili u smislu da je Z3 već osjetno bolji.

Ovi gore mu daju 9/10 i Editors award,a drugih 5,6 sa foruma ga popljuje na način da bi se okrenuo u startu.

Nisam baš prepametan..dečko je uzeo Audigy4 i 1800A za 500,550kn sve skupa i zadovoljan je. Mislim da bi i ti bio sa oba zvučnika, te da je jedina dilema u biti 2.1 ili 2.0,tvoja preferencija.

Možda da pitaš korisnika 1800A preko PP za dojmove. Ipak su 3-sistemski i MDF,dok je s druge strane Z4 po svim vanjskim ocjenama odlično ocjenjen,od 8 do 9.5/10.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.9.2010 9:51 (thedream).
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice