jučer sam uhvatio ovog štakora
Koje su razlike između R.A.T 3, 5 i 7?
volio bih kupiti 7 ali mi je 700 kuna previše, a vidim da je 3 dostupan za 370 kn
Koje su razlike između R.A.T 3, 5 i 7?
volio bih kupiti 7 ali mi je 700 kuna previše, a vidim da je 3 dostupan za 370 kn
Razlika ti je velika bug tv dosta dobro objašnjene razlike između sva tri modela (pogledaj RAT 7
). Imaš još i RAT 9 dođe 900 kn on ti je sve što ti je RAT 7 sam je bežični uz njega dobiješ 2 ektra utega i dvije baterije (pogledaj RAT 9 )
Raniji modeli nisu imali na pinky-u teflensku nožicu noviji ju imaju tak da taj dio moš zanemarit, a imaš dugmad na videima sa youtuba tak da trebaš klikni i na njih za nastavak.
Lik je Rat 7 dobio sa tvorničkom greškom što i kaže u review od Rat 9 tak da taj dio o problemima zanemari. Obe podloge koje lik koristi su tvrde podloge, a po meni je takav tip podloga jedini izbor
Imas i dobar Mad Catz R.A.T 7 [Review by Gman]
Ja sam svog upario sa tamno sivom varijantom Destructora i super sam zadovoljan kombinacijom. Rat 7 ti je dosta niži i širi od većine miševa bez dodatnih modifikacija pa ti savjetujem da ga prvo probaš.
hvala na pojašnjenju, sad vidim razlike
samo me zanima je li isplativo dati 370 kn za rat 3 ili 500 za rat 5, ili je samo rat 7 isplativ za kupnju?
a što se tiče rat 9, bežični me ne zanimaju tako da sam njega odmah isključio
a što se tiče podloga nikad nisam gledao koliko koštaju, znaš da imaju obične za 10-20 kn
samo me zanima je li isplativo dati 370 kn za rat 3 ili 500 za rat 5, ili je samo rat 7 isplativ za kupnju?
a što se tiče podloga nikad nisam gledao koliko koštaju, znaš da imaju obične za 10-20 kn
uzmi rat 5 ima sve potrebno...a podlogu nemoj uzimat samo plasticne one vec krpene...
Čuj isplativo ti je tu relativan pojam. Osim razlika u modularnosti velike su razlike i u DPI-u. Isplativa su ti sva tri modela. Novi miševi (gamerski miševi) koji trenutno izlaze il su nedavno izašli ti uglavnom imaju 4000 DPI i narvno variraju u kolićina tipki na njima, a to ti je u rangu RAT 5. Nevjerujem da buš RAT 7 držo na 5600 DPI jer meni je već brebrz na 3200 DPI i rijetko ga držim na tim postavkama, a toliki ti je DPI od Rat 3. Tako da su ti sva tri iplativa.
kakve logike ima staviti dpi na 5600 ... a u igri sensitivity 0.1 ?
2000-3000 dpi je sasvim dovoljno
pa uvijek je bolje staviti vise DPI-a da u igri bude sto manji! sigurno je veca preciznost misa nego neka preciznost igrice...
to nediraj miš ima gumb za povečanje i smanjenje DPI-a, a preko softvera koji dolazi uz njega moš pohranit mnogo profila.Meni osobno kad radm neš na kompu miš je na 600 DPI recimo za neku RTS igru 1800 DPI, a za neku pucačinu 3200 DPI s tim da sam si ja mišu mrvicu smanjio sensitivity (osjetljivost lasera) ćisto iz razloga što mi se tako bolje ponaša i sensitiviti od win 7 za miša mi je odokativnih 30-40%. (control panel > miš)
To od igre moš eventualno koristit za finu korekciju, a ne vjerujem da buš trebo ak si podesiš miš kak ti paše. Miš na 5600 DPI bu ti starno letio na sve strane i nebuš ga mogo pratit i čak i na tih 0.1 sesitivity. vjeruj mi neš ga moć kontrolirat.
to nediraj miš ima gumb za povečanje i smanjenje DPI-a, a preko softvera koji dolazi uz njega moš pohranit mnogo profila.Meni osobno kad radm neš na kompu miš je na 600 DPI recimo za neku RTS igru 1800 DPI, a za neku pucačinu 3200 DPI s tim da sam si ja mišu mrvicu smanjio sensitivity (osjetljivost lasera) ćisto iz razloga što mi se tako bolje ponaša i sensitiviti od win 7 za miša mi je odokativnih 30-40%. (control panel > miš)
To od igre moš eventualno koristit za finu korekciju, a ne vjerujem da buš trebo ak si podesiš miš kak ti paše. Miš na 5600 DPI bu ti starno letio na sve strane i nebuš ga mogo pratit i čak i na tih 0.1 sesitivity. vjeruj mi neš ga moć kontrolirat.
to sam ja rekao .. a ti mene citiras?
dpi i sensitivity se lako optimiziraju, najmanja muka
koliko je taj miš izdržljiv? hoće li se razlomiti ako sa 1 metra padne na tvrdi pod?
dpi i sensitivity se lako optimiziraju, najmanja muka
koliko je taj miš izdržljiv? hoće li se razlomiti ako sa 1 metra padne na tvrdi pod?
nekuzim zasto bi pao? ali ajde R.A.T 7 pao meni pred ocima i nista mu nije bilo
svašta se može dogoditi, loša runda u igri i takve stvari :)))
Ja sam svog upario sa tamno sivom varijantom Destructora i super sam zadovoljan kombinacijom. Rat 7 ti je dosta niži i širi od većine miševa bez dodatnih modifikacija pa ti savjetujem da ga prvo probaš
Ja imam belu Destructor podlogu i bas nesto nisam zadovoljan kako snjom radi... a imam i Steelseries QCK+ i snjom katastrofalno radi, strelica zabada levo ili desno uzas... Pre ovoga sam imao Logitech G9X i nikakvih problema nisam imao sa podlogama, a ovaj je bas probirljiv... sa kakvom podlogom bi trebao da radi savrseno?
Neznam, navodno sa bijelim podlogama bi trebo ok radit, a pogotovo sa bijelim Destructorom. Meni moj radi bez beda niš se nebuni. Moš prabat sa cyborgovim podlogama logićki bi trebali da se odgovaraju.
Par puta mi je bas sa Destructorom u kanteru kursor zabo u stranu...inace Destructor sam samo zbog misa i kupio...Generalno bivsi Logitech G9X me je mnogo bolje sluzio od ovoga...Razmisljam da kupim i Glide 7 pa da vidim kako ce se tom podlogom raditi. Mis od 100e ovakvih problema ne bi smeo da ima!
možda ipak kupum sedmicu, a uz njega i neku podlogu
samo za podlogu ako nije baš potrebno nebi dao više od 50 kn
koje podloge da uzmem u obzir?
Sad imam neku plastičnu na kojoj MS radi bez ijednog trzaja
ovu bih ti preporucio
sadašnja podloga je 220x180 tako da će mi i mini verzija biti dovoljna.
Ima li još koja kvalitetna za oko 50 kn?
Također važno mi je da se podloga ne izliže, da što dulje ostane kvalitetna
još jedno važno pitanje: koliko je kabel dugačak?
i troši li se razer goliathus fragged podloga nakon godinu dana korištenja?
Mog Goliathusa Control uopce nije volio. Stalno je zapinjao.
Probaj s nekom tvrdom podlogom bolje se slaže s njima neg sa platnenima, bar moj je.
Da, kazu da se sa tvdrim podlogama dobro slaze.
Ja cu sebi uzeti CM Storm Tactics, kazu da je odlicna.
e ljudi molim za pomoc... ne mogu da se odlucim izmedju ova 3 misa RAzer mambe i cyborg RAt 7 i Rat 9...mnogo mi dobro izgledaju i vidim da svaki ima neku manu...mamba skripi tj raspada se,baterija a ova dva problemi sa laserom tj podlogama i baterije kod rata 9 tj pitanje dokle ces moci puniti te baterije i posle cao...pooozzz :}
Kupil KIBORG ŠTAKORA 7
kaj da vam veli .. Pre Dobar je,
Osjetiljivst: ok
- Trace: Ok
- Respond: Ok
- Konfanje: Ok
- BfBC2: Ok
- Podloga: Stol Drveni:Ok
- Aim (Oni crveni gumbić sastrane): Ok
- Look: ok
- Feel: Imam veliku šapu: ok (Bilo bi dobro kad bi se moglao povećat u visinu da dotiče dlan) Kod ostalih će bit natural kompletno
- Palac movement: Ok - Prirodno - Poštelavanje par milimimitara -tam vam: čuda radi
-
- Photoshop: Ok
- Kalibracija dpi - Softver: ok
itd. Sve u svemu Super.
E sad.. da bude komplet smooth&slick
Po ovom pitanju nisam stručan, pa Ako može pomoć, prijedlog, link, šamar :) itd.
Hvala,
Pitanje:
Koju podlugu uzet?
RAT 7 i RAT 9 su ti isti proizvodi sam što je RAT 9 bežičan perfomanse i ostalo sve isto sam navodno sa RAT 9 dobiš 2 utega više i snjim ti dolaze 2 Baterije. Jednu bateriju puniš na prijemniku za Wirelees dok drugu koristiš u mišu.
Da ja isto imam velike šape pa šteta kaj se neda još malćice rastegnut da bu kak spada, probaj mu stavit više postolje za dlan (imaš ih 3 onaj protuproklizavajući, defoltni koji je na njemu kad ga otpakiraš i taj treći koji izgleda ko defotni, al je maćice viši od njega)
Kaj se podloge tiće preporućio bi ti neku tvrdu podlogu imaš jeftinih za kupit od Steelseries ili Razora Sphex (Sam kaj ti ta ima ljepilo na sebi tak kad je zaljepiš za stol nema više micanja) ili se odlući za neku skuplju od rezora. Navodno ekipa nije baš prezadovoljna sa Megasomom (nisam imo priliku koristit) pa ti nju nebih preporućio. Nešto Kikborg fali svoju GLIDE 7 iako ko je to platnena podloga, podlogu imaš za uzet u algoritmu pa probaj s njom ako imas pol metra kvadratnih viška za podlogu.
Hi
batmobilu :) stavia sn guenu podlogu izvuka van, oke je to, samo jedina zamjerka mi je što ne možeš podešavat naslon u visinu..gori..doli ..
naša sam tu Glide na njihovim stranicama no u algoritmu nisam ..
il im tražilica ne radi kak spada ..
Ma pitam za podloge jer vidim da tu svi svoje furaju svakom je druga bolkja i idelana.
A niš.. idem gledat youtube dalje kaj ljudi vele za koju pa odvagat ..
anyway .. Thanx
Gman: Ja cu sebi uzeti CM Storm Tactics, kazu da je odlicna.
I kakva je podloga? Testirao?
To kaj se tiće podloge to je dosta subjektivno jer se svako naviko na nekavu vrstu klizanja miša po podlozi tj. na određeno ponašanje miša. Ja sam osobno dosta dugo služio se stolom kao podlogom pa mi više nepašu meke podloge (platnene podloge). Čak sam s jednom platnenom podlogom zaradio Jim Cery sindrom nije bila stvar podloge podloga jer je ona stvarno bila kvalitetna i za nju imam reć sve naj, sam me je zaćudio da nemrem miš koristit dulje od 30 min jer mi ruka bila odplala ćak i za vrijeme ležernog surfanja, a ne nakon igranja nekog brutalnog FPS. To iskustvo me je stvarno iznenadilo jer prije sam miš znao imat na svem i svaćim i nikad nisam imao takav problem.
Moj savijet ti je nemoj kupovat podloge nego odi do frenda probaj miš na njegovoj podlozi par sati i ak ta podloga paše kupi tu, pa makar ona bila ona obična za 10 kn.