2.1 zvučnici do 400 kn

poruka: 125
|
čitano: 35.853
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
2.1 zvučnici do 400 kn

SP HF 1800A vs 2000A vs 3000A? uzmite u obzir da su mi 1800A dostupni u Splitu,te imaju blagu prednost

navedite prednosti i mane oboje jer ih je teško pohvatati na geniusovoj stranici :)

svi ovi zvučnici (navedeni) imaju 2 "kutije"?

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.7.2010 1:26 (pod009).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: 2.1 zvučnici do 400 kn
pod009 kaže...

SP HF 1800A vs 2000A vs 3000A? uzmite u obzir da su mi 1800A dostupni u Splitu,te imaju blagu prednost

navedite prednosti i mane oboje jer ih je teško pohvatati na geniusovoj stranici :)

Uzmi 2000A ili 3000A model zbog snage, to je vec ono pravo a ovi 1800A mi izgledaju malo preslabi ja ih ne bi kupil sigurno. Kolko ja vidim na Genius stranici model 2000A i 3000A vise nemaju u katalogu ili sam ja corav, no nema veze 2000A su od 60W snage a 3000A model ima 80W pa sad ti vidi.Cool

15 godina
neaktivan
pod009 kaže...

sve su ovo odlični zvučnici i svaka čast geniusu za ovakve stereo bukače.

pa uzmi 1800 jer su trosistemski i imaju kontrole napred što je  zgodnije nego s boka.

najjači ovdje su sp hf 3000 samo šta ih je teško nabavit više, šteta.

@rambox-trebaš vidjet uživo kako izgledaju 1800  i ja sam mislio da su mali nekako al kad ih vidiš uživo to je druga priča.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.7.2010 1:44 (explorer 4).
17 godina
explorer 4 kaže...
pod009 kaže...

sve su ovo odlični zvučnici i svaka čast geniusu za ovakve stereo bukače.

pa uzmi 1800 jer su trosistemski i imaju kontrole napred što je  zgodnije nego s boka.

najjači ovdje su sp hf 3000 samo šta ih je teško nabavit više, šteta.

@rambox-trebaš vidjet uživo kako izgledaju 1800  i ja sam mislio da su mali nekako al kad ih vidiš uživo to je druga priča.

Znam ja kakve su im dimenzije, no mislim da su malo tanki na polju baseva zbog konstrukcije visoki pa uski iako imaju 50W. No svejedno su neusporedivo bolje rjesenje od neke Logitech plastikanjare za istu cijenu, evo dole zanimljivih fotki covjek ih cak i otvoril pa uslikal i pokazal kak iznutra izgledaju.Cool

15 godina
neaktivan
2.1 zvučnici do 400 kn

a nek uzme šta god oće od to troje neće fulat al nema dvojbe da je 3000 najbrutalniji.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
vjerojatno uzimam 1800a jer su crni,ima ih u linksa,a čine mi se dobri
17 godina
neaktivan
xZero kaže...

Mislim da e mozda riesenje "uradi sam" takodjer dobra odluka.

Npr ja sam od najobicniih STEREO DESKTOP Logitech zvucnika napravio 2.1 system. Dakle iskoristio sam samo pojacalo od nih i sve tako spojio i sad imam subwoofer i sve. Predobro se cuje. Jedino malo vise krci kad se pojaca ali to je star pojacala...

xZero strikes again ;)

:)
16 godina
neaktivan
logic kaže...
xZero kaže...

Mislim da e mozda riesenje "uradi sam" takodjer dobra odluka.

Npr ja sam od najobicniih STEREO DESKTOP Logitech zvucnika napravio 2.1 system. Dakle iskoristio sam samo pojacalo od nih i sve tako spojio i sad imam subwoofer i sve. Predobro se cuje. Jedino malo vise krci kad se pojaca ali to je star pojacala...

xZero strikes again ;)

Moras ti podhebavat,a? Smijeh

Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
16 godina
neaktivan
samo da javim da sam od tcom-a dobio logija s220,te ih neću mjenjati,hvala svima
17 godina
pod009 kaže...
samo da javim da sam od tcom-a dobio logija s220,te ih neću mjenjati,hvala svima

Ajde onda ok kad si ih dobil badave nikom ništa zna T-Šrot kaj djeli badaveNevinašce, no zapravo su jadni kad vidim te satelite zavrti mi se u glavi i prasnem od smjeha.Smijeh Kaj je jos brutalnije je njihova cijena u maloprodaji, koja je gotovo ista ko od ovih dole Genius. No oni su samo dva puta jaci i duplo kvalitetnije napravljeni, koja banana za Logitech ovo spada u rubriku vjerovali ili ne samo bi mrtav pijan izabral da ide kupovat S220 pokraj ovih Genius.SmijehSramim se

http://www.infoplus.hr/webshop/zvucnici-i-zvucne-kartice/zvucnici-21/genius-zv-sp-hf-21-2000a-drveni-60w.html

http://www.infoplus.hr/webshop/zvucnici-i-zvucne-kartice/zvucnici-21/logitech-s-220-21-zvucnici-black-oem.html

17 godina
neaktivan

Ne branim niti kudim ijedne zvucnika ali ako i kod jedne komponente ciste brojke ne igraju veliku ulogu to su zvucnici. Apsolutno ne mora zaciti da ako su od drveta ili cega vec i ako su nominalno vece snage da su istovremeno i bolji. Ne znam u ovom konkretnom slucaju ali ciste brojke ne govore mnogo. 

17 godina
logic kaže...

Ne branim niti kudim ijedne zvucnika ali ako i kod jedne komponente ciste brojke ne igraju veliku ulogu to su zvucnici. Apsolutno ne mora zaciti da ako su od drveta ili cega vec i ako su nominalno vece snage da su istovremeno i bolji. Ne znam u ovom konkretnom slucaju ali ciste brojke ne govore mnogo. 

To je tak da ne igraju obicno zapravo ovisi od situacije do situacije, no u ovom slucaju to je bas tak bez greske. To je vec poznata stvar odnos Genius i Logitech, za istu lovu kod Genius dobis nekaj sasvim drugo u boljem smislu a ne jeftinu plasticnu ili skupu sminkersku igracku u dost slucajeva. To ce potvrdit svi koji imaju te zvucnike, i druge Genius modele do 800kn takvih ljudi ima na forumu dosta a i situacija je dobro poznata na internetu.Cool

17 godina
neaktivan

Ne znam bas. Ja sam imao x-510 i sad imam z-5500. pastika i jedno i drugo al da je bas genius bolji ne znam bas. Al ok. Necu ulaziti u to samo znam da ja nikad pored logija ne bih kupio genius. 

17 godina
logic kaže...

Ovih S220 sam ja pokupovao jedno 20-ak do sada... Dao bih ruku u vatru da ih ovaj Genius-ov model naprasi. Takodjer imam HF3000A koji je duplo skuplji - 400 kn i kaj se basa tice takodjer naprasi X530 koje sam usporedil kod susjeda jer ih je takodjer dobil od T-coma prije jedno godinu dana. Tek isplativ model po meni gdje Genius nema kaj trazit je Z2300, od tog ranga Logitech vlada. Sve do 900 kn Genius ima best buy modele. Ukljucujuci 5.1, 2.1 i 2.0 sisteme.

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
17 godina
logic kaže...

Ne znam bas. Ja sam imao x-510 i sad imam z-5500. pastika i jedno i drugo al da je bas genius bolji ne znam bas. Al ok. Necu ulaziti u to samo znam da ja nikad pored logija ne bih kupio genius. 

Z-5500 su 5.1 zvucnici i to brutalno skupi do daske nikad to ne bi kupil za 2.600kn a tema je o 2.1 sistemu.Cool Za tu lovu si kupis kucno kino ko ovo dole recimo, koje kod nas kosta 2000kn pa sam procjeni kaj se više isplati s obzirom na njegove specifikacije i izgled kad ga postavis u prostor.Smijeh Inace svaki satelit zvucnik je trosistemski dva srednjetonca i jedan visokotonac kaj je znatno bolje od jednosistemskog satelita uvjek. Takav slican model imam ja doma samo prijasnji model star 1.5 godinu, mos na njega prikljucit komp i sve ostalo jer ima dosta Audio ulaza pa i Digitalni normalno.Cool

http://www.links.hr/index.php?id_artikl=100.503.051&id_kategorija=10050309&option=artikl

http://www.lg.com/uk/tv-audio-video/home-cinema/LG-HT554TH.jsp

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.7.2010 17:03 (rambox).
17 godina
neaktivan

Nisam ni rekao da je tema o 5.1 vec da ih ja imam i da su od plastike. Od zvucnike prije svega trazim da sviraju pa onda da izgledaju a snaga mi je na zadnjem mjestu. Kad cu ja iskoristiti svih 500 w u sobi? Mogu oni biti i petosistemski ako ne valjaju dzaba im. I ne zaboravite creative isto tako kao i jos neke druge igrace. Nisu genius i logitecj jedini proizvodjaci zvucnika. A i u cjenovnom rangu do 400 kn ne vjerujem da su ijedni zvucnici neko zlo. Sve je to manje vise konfekcija. Sa z-2300 i nadalje pocinju zvucnici kao sto neko rece.

BTW meni su ovi LG ruzni al nebitno je kako izgledaju.

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.7.2010 18:18 (logic).
15 godina
neaktivan
2.1 zvučnici do 400 kn

i mogu se kladit da ovaj bas kod lg-a nije nešto.

ima malu membranu 6,5 incha naspram 10 incha.

0 0 hvala 0
17 godina
logic kaže...

Nisam ni rekao da je tema o 5.1 vec da ih ja imam i da su od plastike. Od zvucnike prije svega trazim da sviraju pa onda da izgledaju a snaga mi je na zadnjem mjestu. Kad cu ja iskoristiti svih 500 w u sobi? Mogu oni biti i petosistemski ako ne valjaju dzaba im. I ne zaboravite creative isto tako kao i jos neke druge igrace. Nisu genius i logitecj jedini proizvodjaci zvucnika. A i u cjenovnom rangu do 400 kn ne vjerujem da su ijedni zvucnici neko zlo. Sve je to manje vise konfekcija. Sa z-2300 i nadalje pocinju zvucnici kao sto neko rece.

BTW meni su ovi LG ruzni al nebitno je kako izgledaju.

Dobri su to zvucnici na ovom LG kucnom kinu bez dileme, no ipak se osjeti da su od plastike zvuk nije onaj ko iz MDF zvucnika i to je tak ne moze bit nikak plastika je plastika.Nevinašce Trebas gledat širu sliku kaj dobijes za 2000 kuna, cijelo kucno kino i samostojece zvucnike lako za snagu pojacaš kolko ti treba tu nema problema. Ionako nema smisla pojacavat vise od 60% jacine, takve zvucnike zbog samog nacina izrade nije to MDF. Sve to skupa je puno bolje rjesenje, od onih ko miš malih satelita kod Logitech za 2600 kn i još su oni samo zvucnici i nista drugo nikakve druge funkcije nemaju Logitech je jednostavno bolesno preskup a i Creative je isto malo preskup. Ajmo recimo uzet ovaj primjer da je taj mali zvucnik na prvoj fotki jedan satelit od tog Logitech Z-5500, ionak su iste visine iako izgled nije bitan no tu je sve jasno kaj je znatno isplativije za uzet i kompletnije i za znatno manje love.Smijeh Inace taj mali crni satelit na podu ko miš prema LG zvucniku, je dio kompleta Creative Inspire T3000 dost stara serija odlicnih Creative zvucnika po izgledu i svakak drukcije koju sam prije koristil na kompu. Sad mi stoje u ormaru nemaju posla no nikad se ne zna, ja ne prodajem dobre stvari iako mi ne trebaju trenutno nek samo stoje.Cool

http://uk.creative.com/products/productarchive.asp?category=4&subcategory=27&product=10329&nav=

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.7.2010 19:23 (rambox).
17 godina
neaktivan

Sta ce mi kucno kino po toj cijeni? Imam odlicne zvucnike na koje prikopcam dvd player od 400 kn i ima sve to plus sto ovaj moj pusta sbve zivo dok za LG cisto sumnjam. A i taj ne palim jer mi je to sve povezano na IPTV i komp kojima  upravljam preko univerzalnog daljinskog. Logitechovog naravno. A da bas ti samostojeci zvuce bolje od z-5500 ne bih rekao al necu u tu raspravu ulaziti. Kupio sam z-5500 i ne bih mijenjao ni za kakve samostojece. geniuse. lg i sl.

17 godina
logic kaže...

Sta ce mi kucno kino po toj cijeni? Imam odlicne zvucnike na koje prikopcam dvd player od 400 kn i ima sve to plus sto ovaj moj pusta sbve zivo dok za LG cisto sumnjam. A i taj ne palim jer mi je to sve povezano na IPTV i komp kojima  upravljam preko univerzalnog daljinskog. Logitechovog naravno. A da bas ti samostojeci zvuce bolje od z-5500 ne bih rekao al necu u tu raspravu ulaziti. Kupio sam z-5500 i ne bih mijenjao ni za kakve samostojece. geniuse. lg i sl.

Nije to rasprava nikakva kaj sad malo razglabamo na tragu zvuka i zvucnika uz temu vezano, no ak pogledas logicki odma se vidi kaj je isplativije za kupit bez greske tebi ne treba normalno ali mnogima to moze bit vrlo zgodno i povoljno sve u jedan rjesenje. Usput i taj moj stariji model kucnog kina cita sve formate, Xvid, Divx, Mpeg4 i ostalo osim MKV, FLV,WMV i to sa USB Stick jer ima USB utor pa kak nece onda i ovaj najnoviji model. LG tj je vec odavno prešisal Sony i Samsung po takvim stvarima nije taj model bio onda bezveze daleko najbolji Bestbuy koštal je 1800kn. Onda kad sam ja kupoval taj svoj model kucnog kina dole je link na njega, citaje filmova s USB na kucnim kinima za istu cijenu nisu imali nit Sony nit Samsung kaj je i meni bilo cudno.Cool

http://www.lg.com/hr/tv-audio-video/kucno-kino-sustavi/LG-dvd-kucno-kino-sustavi-HT502TH.jsp

15 godina
neaktivan
2.1 zvučnici do 400 kn

Meni riknuli moji stari dobri zvučnici... stari 8 godina.. :D .. i sad mi trebaju novi... hoču 2.1 sistem.. ali ne vidim da ima u nekoj ovaj genius kojeg hvalite.. pa ako mi moete preporučit nešto snažno čistog zvuka i dobrog bassa.. za isto do 400 kn tu i tamo 50 gore.. al to neuzimajte kao ma može.. samo ako je full opravdana cijena 50 kn više :D

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Zvjerkan kaže...

Meni riknuli moji stari dobri zvučnici... stari 8 godina.. :D .. i sad mi trebaju novi... hoču 2.1 sistem.. ali ne vidim da ima u nekoj ovaj genius kojeg hvalite.. pa ako mi moete preporučit nešto snažno čistog zvuka i dobrog bassa.. za isto do 400 kn tu i tamo 50 gore.. al to neuzimajte kao ma može.. samo ako je full opravdana cijena 50 kn više :D

Ne kuzim ovo podebljano ? Hoces rec da nema nekog od nas da ima te zvucnike ? Ja posjedujem HF3000A, zvuk je jako stvaran za razliku od mog starog Creative 2.1 sistema (vidi pod MOJ PC). Stvaran zvuk - uvjerljiviji, zvuci realnije ko da je uzivo, cisci zvuk. Basa im bogami ne fali. Jucer sam napravil festu i naravno oni su imali glavnu ulogu glazbenog zabavljaca i jedino kaj ti mogu rec da su ljudi bili odusevljeni zvukom. Malo su se kasnije zalili da je preglasno, al bili smo vani na otvorenome. Nemoj nista dalje trazit od njih, uzmi i bit ces prezadovoljan.

15 godina
neaktivan
2.1 zvučnici do 400 kn

Ma nigdje u trgovinama ne nađem.. ako možeš ti.. pa da naruči odatle... jer ne nađe ih.. ili neke druge a jdenako dobre..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Zvjerkan kaže...

Kak nema pa procitaj prijasnje postove, ovaj link je vec okacen prije u ovoj temi to uzmi 2.1 sistem dok ih ima.Nevinašce To je to kud ces bolje, cjena je super s obzirom na sve i kvalitetu nebuš fulal sigurno.

Cool

http://www.infoplus.hr/webshop/zvucnici-i-zvucne-kartice/zvucnici-21/genius-zv-sp-hf-21-2000a-drveni-60w.html

15 godina
neaktivan
2.1 zvučnici do 400 kn

a ima li gdje HF3000A

ti mi se sviđaju..xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Zvjerkan kaže...

a ima li gdje HF3000A

ti mi se sviđaju..xD

Kolko znam sad ih više nema nigdje kod nas za kupit.Nevinašce

15 godina
neaktivan
Batista kaže...
logic kaže...

Ovih S220 sam ja pokupovao jedno 20-ak do sada... Dao bih ruku u vatru da ih ovaj Genius-ov model naprasi. Takodjer imam HF3000A koji je duplo skuplji - 400 kn i kaj se basa tice takodjer naprasi X530 koje sam usporedil kod susjeda jer ih je takodjer dobil od T-coma prije jedno godinu dana. Tek isplativ model po meni gdje Genius nema kaj trazit je Z2300, od tog ranga Logitech vlada. Sve do 900 kn Genius ima best buy modele. Ukljucujuci 5.1, 2.1 i 2.0 sisteme.

Nešta je zabrijano kod susjeda onda jer sub od x530 nadjača bas iz 3000A.

Imam i jedne i druge, prikopčani su na isti komp, ista zvučna - geniusi su za glazbu, logiteki za sve ostalo.

Jedina situacija kad geniusi imaju sansu ( bas naravno ) je da se u sound manageru ukljuci auto bass management koji rezultira u ogromnom stisavanju sub-a X-530.

Imaju i Geniusi isto jak bas i za slusanje muzike su neusporedivo bolji od Logija, sam kazem da si ipak malo subjektivan.

OnT::

Sad vam baš i nije najbolja situacija za zvučnike do 400kn. IMO bolja opcija bi bila kupnja slušalica, ili skupljanje više novca pa onda krenit' u kupovinu zvučnika.

15 godina
neaktivan
2.1 zvučnici do 400 kn

A što kažete za ove http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_35_335&products_id=8675 ?

Evo našao ih ja http://www.nhdoo.hr/shop/zvu%C3%A8nici-genius-sphf-3000a-drveni-p-2873.html

dali da uzimam...mislim na trgovinu kliko je pouzdana!

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.8.2010 21:16 (Zvjerkan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Zvjerkan kaže...

A što kažete za ove http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_35_335&products_id=8675 ?

Evo našao ih ja http://www.nhdoo.hr/shop/zvu%C3%A8nici-genius-sphf-3000a-drveni-p-2873.html

dali da uzimam...mislim na trgovinu kliko je pouzdana!

Uzmi ovaj 3000A model dok ih još ima, ne razmisljaj puno meni se cini da se više ne proizvode jer ih Genius više nema u svom katalogu to sam vec prije spomenul. No ne samo njih, još par dobrih model vise nemaju u ponudi mislim 5 modela valjda smisljaju njihove nasljednike.Cool

17 godina
ba2033 kaže...

Nešta je zabrijano kod susjeda onda jer sub od x530 nadjača bas iz 3000A.

Imam i jedne i druge, prikopčani su na isti komp, ista zvučna - geniusi su za glazbu, logiteki za sve ostalo.

Jedina situacija kad geniusi imaju sansu ( bas naravno ) je da se u sound manageru ukljuci auto bass management koji rezultira u ogromnom stisavanju sub-a X-530.

Imaju i Geniusi isto jak bas i za slusanje muzike su neusporedivo bolji od Logija, sam kazem da si ipak malo subjektivan.

OnT::

Sad vam baš i nije najbolja situacija za zvučnike do 400kn. IMO bolja opcija bi bila kupnja slušalica, ili skupljanje više novca pa onda krenit' u kupovinu zvučnika.

Mozda mene muce slusni elementi...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice