Wildstar MMO

poruka: 1.317
|
čitano: 134.059
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Wildstar MMO
Mquany kaže...
DeniZg kaže...
Mquany kaže...

Ovaj Wildstar ce biti jos jedan u nizu mmos tipa gw2, to ce se nesto malo igrati 2-3 mjeseca i igra ce umrijeti, nazalosti, jer bih stvarno volio da nadjem neki virtualni svijet u kome bih mogao provoditi svoje slobodno vrijeme, ovako sve karte stavljam na Everquest Next, uzeo sam Landmark i devs imaju stvarno mocan alat da naprave nesto veliko, imaju iskustvo, imaju dobru logisticku potporu i misli da bi ta igra kvalitetom mogla iznenaditi mnoge.

I sad zato što si ti kupio EQN:Landmark, sve ostale igre (zajedno sa GW2, koji je po tebi umro) su pljuga? Da, to ima smisla.

Ja nisam napisao da su gw2 ili wildstar pljuga vec da su cisti prosjek i nista vise od toga. Ja sam kupio gw2 i igrao ga, tj. odigrao, sto je tuzno reci za jedan mmo i vjeruj mi da bi i sam volio da to nije tako. A sto se tice Landmarka, taj engine i opcije koje nudi za interakciju sa svjetom su miljama ispred svih trenutnih mmo igara i ako urade samo solidan posao praveci EQN to ce biti igra u koju ce vrijediti uloziti vise od 2-3 mjeseca igranja.

OK. Cool. Ajd onda napravi EQN temu pa da i mi vidimo šta igra nudi. Daj nam i screenshotove iz alphe. Pozz.

13 godina
Mquany kaže...
DeniZg kaže...
Mquany kaže...

Ovaj Wildstar ce biti jos jedan u nizu mmos tipa gw2, to ce se nesto malo igrati 2-3 mjeseca i igra ce umrijeti, nazalosti, jer bih stvarno volio da nadjem neki virtualni svijet u kome bih mogao provoditi svoje slobodno vrijeme, ovako sve karte stavljam na Everquest Next, uzeo sam Landmark i devs imaju stvarno mocan alat da naprave nesto veliko, imaju iskustvo, imaju dobru logisticku potporu i misli da bi ta igra kvalitetom mogla iznenaditi mnoge.

I sad zato što si ti kupio EQN:Landmark, sve ostale igre (zajedno sa GW2, koji je po tebi umro) su pljuga? Da, to ima smisla.

Ja nisam napisao da su gw2 ili wildstar pljuga vec da su cisti prosjek i nista vise od toga. Ja sam kupio gw2 i igrao ga, tj. odigrao, sto je tuzno reci za jedan mmo i vjeruj mi da bi i sam volio da to nije tako. A sto se tice Landmarka, taj engine i opcije koje nudi za interakciju sa svjetom su miljama ispred svih trenutnih mmo igara i ako urade samo solidan posao praveci EQN to ce biti igra u koju ce vrijediti uloziti vise od 2-3 mjeseca igranja.

Uopce nije istina da ako se ne slazemo ne mozes pisat. Ali isto tako ne mozes pisati o igri koju si igrao ravno 2-3h isto kao i svi mi ovdje, neki vise, neki manje. Pricas da je prosjek a vecina reviewa i siteova pisu kako je igra fenomenalna i da ce biti vrijedna igranja. GW2 je zahebo jer nema content, u Wildstaru ima brdo contenta. Pricas kako je PvP u ESO.u super a u Wildstaru shranje jer je protivnicki igrac bio previse crven da bi skuzio da je on ( toliko o tome ). 

Sad pises kako je EQN miljama ispred svega a nije istina, takoder, kako ti volis reci - prosjecaj MMO - Bio je miljama ispred kad je izaso prvi Everquest... bio je jedan jedini ali je bio fenomenalan. A koliko citam nece uvesti nista novo nego sta je do sada bilo u svakom MMO.u. Mislim da ga je cak i AngryJoe stavio u neki svoj sitni review. 

Sad ce jedna igra koja je u razvoju od 2005 biti prosjek, ali ce EQN biti svjetsko cudo. 

Sta se tice housinga u Wildstaru, nece biti tipicni housing i da imas samo svoju kucu. Mozes imati svoj dungeon, od tamo se spajas u raidove i ostale PvP stvari.

Pricas o interakciji, sta to EQN nudi vise interakcije od bilo kojeg MMO.a ? 

Minecraft sa boljom grafikom ? 

Ako je tako, Wildstar i EQN su dvije razlicite igre...

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.5.2014 16:46 (SimeKZ).
15 godina
neaktivan
Wildstar MMO

Kako su to samo čvrsto formirana mišljenja o igri koja nije izašla. Argumenti, jedan do drugoga, na mjestu. Imam sumnje u igru, ali bar su dali otvorenu betu od 10 dana i imaju muda pokazati što su napravili. 

I'm very large!

0 0 hvala 0
17 godina
Wildstar MMO

pa igra se mogla igrat unazad ,mjesec i vise....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
SimeKZ kaže...

Uvijek je grdo kad das novce za nesto pa moras na neki nacin branit. Pogledaj samo SC temu i ESO temu, tamo se krvolocno brani. 

Koji je sad SC? U zadnje vrijeme mislim da ni ne primijetim sve nove MMO-e... Inače, sumnjam da je "obrana zbog kupovine" neki faktor; prvo zato što ESO možeš vratiti za novac nakon 14 dana (kao i sve ostalo u EU), a drugo zato što su to smiješne cifre koje nema smisla braniti jer su plaćene.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
12 godina
Tonči kaže...
SimeKZ kaže...

Uvijek je grdo kad das novce za nesto pa moras na neki nacin branit. Pogledaj samo SC temu i ESO temu, tamo se krvolocno brani. 

Koji je sad SC? U zadnje vrijeme mislim da ni ne primijetim sve nove MMO-e... Inače, sumnjam da je "obrana zbog kupovine" neki faktor; prvo zato što ESO možeš vratiti za novac nakon 14 dana (kao i sve ostalo u EU), a drugo zato što su to smiješne cifre koje nema smisla braniti jer su plaćene.

Star Citizen?

11 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...
Mquany kaže...
DeniZg kaže...
Mquany kaže...

Uopce nije istina da ako se ne slazemo ne mozes pisat. Ali isto tako ne mozes pisati o igri koju si igrao ravno 2-3h isto kao i svi mi ovdje, neki vise, neki manje. Pricas da je prosjek a vecina reviewa i siteova pisu kako je igra fenomenalna i da ce biti vrijedna igranja. GW2 je zahebo jer nema content, u Wildstaru ima brdo contenta. Pricas kako je PvP u ESO.u super a u Wildstaru shranje jer je protivnicki igrac bio previse crven da bi skuzio da je on ( toliko o tome ). 

Sad pises kako je EQN miljama ispred svega a nije istina, takoder, kako ti volis reci - prosjecaj MMO - Bio je miljama ispred kad je izaso prvi Everquest... bio je jedan jedini ali je bio fenomenalan. A koliko citam nece uvesti nista novo nego sta je do sada bilo u svakom MMO.u. Mislim da ga je cak i AngryJoe stavio u neki svoj sitni review. 

Sad ce jedna igra koja je u razvoju od 2005 biti prosjek, ali ce EQN biti svjetsko cudo. 

Sta se tice housinga u Wildstaru, nece biti tipicni housing i da imas samo svoju kucu. Mozes imati svoj dungeon, od tamo se spajas u raidove i ostale PvP stvari.

Everquest Next i Landmark su dvije razlicite stvari, igre koriste isti engine, prvo je mmo igra sa skilovima, lvlanjem i mobovima i svime onim sto ide uz to ,a  ovo drugo je orginalno zamisljeno kao sastavni dio igre u kome ce igraci graditi gradjevine koje ce se onda inplementirati u igru, a da bi to postala sada igra za sebe, nesto kao minecraft, s tim da su svi oni koji rade na njima dio jednog tima i da prate sta igraci sve grade itd...

Ono o cemu ja govorim, a to je moje misljenje i valjda imam pravo na njega, i valjda imam pravo usporediti igre, je to da je osjecaj kad si u igri, taj osjecaj da si zapravo u virtualnom svjetu, bar meni, neusporedivo bolji u Everquest Next nego ovdje, cak i u wow mi je bolji osjecaj, a dati cu ti i primjer. Uradio sam jednu stvar sad dok je bila open beta Wildstara, install sam WoW i sa svojim lvl 12 lockom koji je na triall accountu spicio u barrens, northern :P, uradio sam to jer me regija u kojo sam bio u Wildstar, Deradune, podsjecala na barrens. Pokrenuo sam obe igre i alt tabo i prebacivao se iz jedne u drugu. Meni je osobno puno veci osjecaj da sam u virtualnom svjetu kad sam u barrensu, u ovome Deradune sve je neako skuceno, prenabijeno, neuvjerljivo...

Sto se housinga tice, moje misljenje, bolje bi bilo da ga nisu inplementirali nego da su to napravili ovako, a to znaci da nemozes graditi kucu u svjetu gdje igras, vec ako se nevaram imaju neki otoci u zraku gdje gradis, 2005e to bi bilo dobro, ali danas, ne, ne i ne, bar ja osjecam tako.

Ja sam zapravo zelio da ova igra bude imba i da mi bar priblizno da onaj osjecaj dok igram kakav sam imao dok sam igrao wow prvih par godina, jedne duboke uronjenosti i pripadanja virtualnom svjetu, ja sam nazalost igrajuci betu shvatio da to nije to, nazalost, a zelio sam da bude, sto po meni igru stavlja u sivilo prosjecnosti mmoa, sto igra i jeste, nije ovo losa igra, ali nije ni nista posebno, bar meni.

13 godina
Mquany kaže...
SimeKZ kaže...
Mquany kaže...
DeniZg kaže...
Mquany kaže...

Everquest Next i Landmark su dvije razlicite stvari, igre koriste isti engine, prvo je mmo igra sa skilovima, lvlanjem i mobovima i svime onim sto ide uz to ,a  ovo drugo je orginalno zamisljeno kao sastavni dio igre u kome ce igraci graditi gradjevine koje ce se onda inplementirati u igru, a da bi to postala sada igra za sebe, nesto kao minecraft, s tim da su svi oni koji rade na njima dio jednog tima i da prate sta igraci sve grade itd...

Ono o cemu ja govorim, a to je moje misljenje i valjda imam pravo na njega, i valjda imam pravo usporediti igre, je to da je osjecaj kad si u igri, taj osjecaj da si zapravo u virtualnom svjetu, bar meni, neusporedivo bolji u Everquest Next nego ovdje, cak i u wow mi je bolji osjecaj, a dati cu ti i primjer. Uradio sam jednu stvar sad dok je bila open beta Wildstara, install sam WoW i sa svojim lvl 12 lockom koji je na triall accountu spicio u barrens, northern :P, uradio sam to jer me regija u kojo sam bio u Wildstar, Deradune, podsjecala na barrens. Pokrenuo sam obe igre i alt tabo i prebacivao se iz jedne u drugu. Meni je osobno puno veci osjecaj da sam u virtualnom svjetu kad sam u barrensu, u ovome Deradune sve je neako skuceno, prenabijeno, neuvjerljivo...

Sto se housinga tice, moje misljenje, bolje bi bilo da ga nisu inplementirali nego da su to napravili ovako, a to znaci da nemozes graditi kucu u svjetu gdje igras, vec ako se nevaram imaju neki otoci u zraku gdje gradis, 2005e to bi bilo dobro, ali danas, ne, ne i ne, bar ja osjecam tako.

Ja sam zapravo zelio da ova igra bude imba i da mi bar priblizno da onaj osjecaj dok igram kakav sam imao dok sam igrao wow prvih par godina, jedne duboke uronjenosti i pripadanja virtualnom svjetu, ja sam nazalost igrajuci betu shvatio da to nije to, nazalost, a zelio sam da bude, sto po meni igru stavlja u sivilo prosjecnosti mmoa, sto igra i jeste, nije ovo losa igra, ali nije ni nista posebno, bar meni.

Kada bi svatko imao svoju kucu na mapi na kojoj se igra, reci mi do kud bi to dovelo ? Pa ne igra ovu igru 20k ljudi pa da mozes to raspodijelit. Stavit ti, 500k ili milju kuca na mapu pa cu te pitat kud ces hodat, kako i gdje. Sve bi bilo puno kuca.

11 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...
Mquany kaže...
SimeKZ kaže...
Mquany kaže...
DeniZg kaže...
Mquany kaže...

Kada bi svatko imao svoju kucu na mapi na kojoj se igra, reci mi do kud bi to dovelo ? Pa ne igra ovu igru 20k ljudi pa da mozes to raspodijelit. Stavit ti, 500k ili milju kuca na mapu pa cu te pitat kud ces hodat, kako i gdje. Sve bi bilo puno kuca.

Treba malo misliti outside the box, nemora znaciti da svatko mora imati kucu, treba napraviti inteligentan sistem, ako archage moze zasto ne bi mogao i wildstar?

500k ili 1000k igraca na wildstar serveru, nesto mi se to puno cini, a zapravo je to jos jedan od nedostataka igre, serveri, bolje bi bilo da je server. Isto i region lock, trebalo je biti i bez toga, sve te neke stvari su outdated i objektivni nedostaci igre.

15 godina
neaktivan
cropunk kaže...

pa igra se mogla igrat unazad ,mjesec i vise....

Mogao se odigrati sav endgame i simulirati budućnost. 

I'm very large!
13 godina
Mquany kaže...
SimeKZ kaže...
Mquany kaž-

Treba malo misliti outside the box, nemora znaciti da svatko mora imati kucu, treba napraviti inteligentan sistem, ako archage moze zasto ne bi mogao i wildstar?

500k ili 1000k igraca na wildstar serveru, nesto mi se to puno cini, a zapravo je to jos jedan od nedostataka igre, serveri, bolje bi bilo da je server. Isto i region lock, trebalo je biti i bez toga, sve te neke stvari su outdated i objektivni nedostaci igre.

Nesto ti se puno cini ? Vidjet cemo.

Sve sta se tice ove igre je po tebi zastarjelo i nedostatk. A reci mi gdje mi stavio taj jedan server za sve ? Ha ? Ne kuzim, objasni mi kakav bi ping imao na tom serveru gdje bi Amer i Europljanin mogli ugodno igrat a da nikom ne lagga... Region lock - svaka igra ga ima jer svaka drzava nema jednake internetske brzine.

A koji je to visoko inteligentan sustav u archage ? Uostalom, koga briga za kuce. To je samo jedna feature koji je onako ugodan oku... Ne utjece na gameplay niti bi trebao. Zasto bi Wildstar ako im to nije bitno ? Jelda... treba mislit outside the box. 

To sta je tebi nedostatk vecini je samo feature u igri koji je onako za zabavu, boli me tuki ocu imati vilu sa 5 katova ili 1 katom ako je PvP i PvE shranje... 

11 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...
Mquany kaže...
SimeKZ kaže...
Mquany kaž-

Nesto ti se puno cini ? Vidjet cemo.

Sve sta se tice ove igre je po tebi zastarjelo i nedostatk. A reci mi gdje mi stavio taj jedan server za sve ? Ha ? Ne kuzim, objasni mi kakav bi ping imao na tom serveru gdje bi Amer i Europljanin mogli ugodno igrat a da nikom ne lagga... Region lock - svaka igra ga ima jer svaka drzava nema jednake internetske brzine.

A koji je to visoko inteligentan sustav u archage ? Uostalom, koga briga za kuce. To je samo jedna feature koji je onako ugodan oku... Ne utjece na gameplay niti bi trebao. Zasto bi Wildstar ako im to nije bitno ? Jelda... treba mislit outside the box. 

To sta je tebi nedostatk vecini je samo feature u igri koji je onako za zabavu, boli me tuki ocu imati vilu sa 5 katova ili 1 katom ako je PvP i PvE shranje... 

Region lock je crap, danas dosta ljudi radi na relaciji us i eu ili recimo vojska, to ti daje mogucnost da igras ili na eu ili na na serverima pa izaberi, a ne da igraju svi na istom serveru.

Ja nikad nisam koristio hosing opciju ni u jednoj mmo igri, i mislim da je to pain in the ass, ali samo ti pokusavam reci da je taj feature u ovoj igri outdated i da to treba biti bolje, ipak ova igra misli imati sub, a to znaci da treba da daje vise i bolje od drugih igara, a ne manje i losije ako misli da ljudi placaju da igraju.

Mislim da ljudi trebaju stalno da ruse granice u industriji, pogotovo kreativnoj, a to znaci nove ideje, bolje, vise, brze... Nevidim poantu raditi mmo u kojem je sve vidjeno u drugim igrama i to upakovati u nekakv flashy cool celofan i ocekivati da ce ljudi placati mjesecni sub da to igraju.

12 godina

To što je igra podijeljena na servere može biti problem jedino za odrađivanje grupnih questova i organizaciju open world PVP aktivnosti. Sve ostale aktivnosti su cross-server (ukoliko to netko želi). Region lock me ne dira jer ne planiram igrati s ekipom s drugih kontinenata.

Općenito, uspoređivati ovu igru sa Everquest Nextom je kranje glupo, s obzirom da se radi o dva potpuno različita tipa igara (sandbox vs. themepark). Wildstar je od prvog dana marketiran kao themepark koji nije revolucija nego evolucija, koja se vraća korijenima vanilla WoW-a i tu su ostali maksimalno iskreni i dosljedni.

Nije svaka igra za svakoga. Ja bih isto mogao reći da je Minecraft bezveze jer ima grafiku iz 1985. i da ne donosi ništa novo, jer sam takvu grafiku vidio na ZX Spectrumu. 

13 godina
neaktivan
Wildstar MMO

U globalu si u pravu , ali preoštar, presubjektivan. U kojoj igri housing funkcionira pa ti navodiš da je outdated u Wildstaru ?? Što li je tek pvp u ESO koji ti navodiš kao primjer dobrog nego outdated ?? Vidi se da si igrao igru, ali malo, brate , premalo da toliko pričaš... Kladim se max 10 lvl da si bio...

0 0 hvala 0
13 godina
Wildstar MMO
Moj PC  
4 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Wildstar MMO

Priznajem da sam imao veca ocekivanja od igre, recimo za razliku od ESO gdje je igra izgledala kao totalni crap i rofl na kvadrat, i jos sam znao da je radi noob dev team, dok je nisam zaigrao i mene je ESO stvarno ugodno iznenadio jer je zapravo igriv pa sam mozda subjektivno malo pre blag prema ESO, a pre ostar prema Wildstar koji je nekako obecavao vise nego je diliver, bar meni. Plus zavrsio sam main story u Morrowindu prije pathceva i expanzija kad nije bio quest book vec ti je sve kako se desavalo bilo redom pisano u rokovnik in game pa se ti snalazi :D, tako da me za ES veze puno toga, poznajem arhitekturu rasa itd itd, igrao sam dosta i Oblivion i Skyrim tako da cu ako nista reda radi izlevelat jednog lika, samo sad nemam vremena za to :S.

Imam stvarno ogromno iskustvo u igrama, u mmo pogotovo, igrao sam od Asherons Call na ovamo sve mmos, mozda sam preskocio koji korejski grind fesrt, iako mi je recimo Silkroad bio fun i imao je neke dosta napredne stvari in game koji bi posramile i mnoge danasnje mmos... I ono o cemu govorim je jednostavno to neko gaming culo da ga nazovem, kada udjes u igru i vidis kako se lik krece po podlozi, kakva je interakcija s okolinom, fov, dosta nekih stvari, jednostavno ti napravi neki kilik u glavi da je to to ili da nije. Kao recimo Far Cry 3, znajuci da ga radi ekipa koja je radila Far Cry 2, najgori fps ikad po mom misljenju, ocekivao sam totalni crap, ali nakon sto sam vidio pozitivne recenzije nekih novinara koje postujem isprobao sam igru i nakon 15 minuta shvatio da je igra na moje ogromno zaprepastenje amazing. Ova igra je prosjek i novi IP koji se nekako previse trudi da bude cool pa mi je iritantan i da je igra free nebih se potrudio da izlevelam lika, a s obzirom na sub...

1 5 hvala 0
12 godina
Wildstar MMO

Pozz.Citao sam malo komentare drugih i vidim da je igra sasvim ok.E sada ono sto mene zanima.Vidio sam da ce igra imati mjesecnu pretplatu od 15 dolara ako se ne varaM.Ali citao sam u BUG casopisu da ce se moci i igrajuci ta mjesecna pretplata nadoplatiti ajmo reci virtualnim novcem.E sada mene zanima na koju semu ce to ici?Jer ne vjerujem bas u to,posto koji bi si tim dopustio,da se kupi jednom i da se moze igrajuci pokriti 15 dolara za daljnje igranje.Imam osjecaj da too i nece biti tako lako.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Wildstar MMO

Znaci ja kao igrac mogu kupiti game time key za 15$ i igrat igru ukucavsi ga u Account management. Takodjer mogu kupiti C.R.E.D. za 17$ (u slucaju da radim i imam dovoljno novca za to, ali nemam vremena igrat ili mi se ne farma gold) i prodati ga tebi ingame za iodredjenu kolicinu golda.

Ti kao igrac igras Wildstar puno vise od mene, imas hrpetinu golda, ali nemas rl para, pa onda das (puno) tog svog golda meni putem AH u zamjenu za C.R.E.D. - CRED je u stvari game-time key koji se moze prodavati unutar igre.

Nadam se da ti je sad jasno kakav je model placanja i kako mozes igrat "besplatno".

Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
Endymon kaže...

Pozz.Citao sam malo komentare drugih i vidim da je igra sasvim ok.E sada ono sto mene zanima.Vidio sam da ce igra imati mjesecnu pretplatu od 15 dolara ako se ne varaM.Ali citao sam u BUG casopisu da ce se moci i igrajuci ta mjesecna pretplata nadoplatiti ajmo reci virtualnim novcem.E sada mene zanima na koju semu ce to ici?Jer ne vjerujem bas u to,posto koji bi si tim dopustio,da se kupi jednom i da se moze igrajuci pokriti 15 dolara za daljnje igranje.Imam osjecaj da too i nece biti tako lako.

Sistem je sličan (ili isti?) kao i PLEX u Eve Online-u.

Ovdje imaš sve informacije.

Koliko će lako biti skupiti dovoljno in-game novaca da bi kupio game-time, to ćemo vidjeti. Sigurno je da će ovisiti i o vještini igrača, kao i u svakom MMO-u.

13 godina
Wildstar MMO

Bude se trade bacao na veliko... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Wildstar MMO

A sve zavisi o tome ,koliko ce trebat ti goldi

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Wildstar MMO

Pozdrav. Evo pratim ovu temu već jedno vrijeme i vidim da ima dosta rasprava pa da i ja malo svoje mišljenje podjelim.

Dugogodišnji sam gamer i isprobao sam hrpetinu igara od fps-ova,mmo-ova, moba etc. Što se tiće MMO-a većinom sam igrao besplatne jer zadnji pravi MMO sam igrao prije par godina kad nisam imao nikakva primanja da si plačam igru. Imao sam priliku isprobati WOW al ta igra je meni dosadila nakon 2 dana igranja ( stil borbe mi je previše dosadan) . Oduvijek sam bio fan MMO-ova i pratio koji dolaze, dosta gledao reviewove i isprobavo ih dok sam imo priliku. Već ~3 godine igram LOL i u to vrijeme nisam našao jedan igru koja bi me zabavljala više od 2 dana. I onda je tu došo wildstar. Skinuo sam igru u open beti, više iz dosade i puke znatiželje jer nisam baš fan igara u kojima moram plačati mjesečnu pretplatu, ne zato jer si ne mogu priuštiti nego mi je glupo bacati 100kn mjesečno na igru.

I moram priznati da me igra ugodno iznenadila. Igro sam svega par dana al mogu reći da je igra izvrsna i da ima potencijal ak se mene pita. Vidim dosta ljudi priča kako su questovi dosadni što vjerujem da je i istina za većinu vas koji ste dugogodišni MMO igrači, al meni su questovi prezabavni. Tj, ima onih dosadnih klasičnih gdje moram ubiti X broj mobova i skupljati nesto sa poda koji s vremenom dojade, al uvijek se tu nađe neki quest kojeg dosad nisam vidio niti u jednom MMO-u. Obožavam kad moram skakat po vodopadima, penjat se na drveća, skakat visoko na gljivama, vozit neku živinu itd :) . Vidim da se priča da igra postane zanimljiva tek kasnije malo pa me  baš zanima kak će to zanimljivo biti kasnije. 

Sad da se malo osvrnem na neke glavne aspekte igre o kojima se dosta raspava vodi.

Grafika- Ne patim na dobru grafiku, tako da mi ona nije previše bitna. Taj cartoon izgled igre se neće svima svidjeti, al to varira od osobe do osobe. Al ocijenjivati igru po grafici nema nikakvog smisla.

Kreativnost- Netko je spomenuo da kako niti jedan MMO se neće probiti na tržište ak ne napravi nešto kreativno, odnosno drugačije od drugih. Neznam šta se toliko novoga može napraviti u jednom MMO-u da se toliko razlikuje od drugih. Bilo je pokušaja koji su svi neslavno završili pa je to vjerojatno razlog zašto se developeri drže "wowa" u igrama. Npr kad su se pojavile igre tipa vindictus, dragon nest su uveele borbe iz prvog lica i potpuno drugačiji stil borbe od WOW-a i tisuće WOW kopija. Zatim je došla Tera koja je ćak bila dosta popularna jedno vrijeme al zbog nekog razloga se jako malo igra. Tera je valjda jedina igra uz wildstar koja mi se fakat svidila u zadnje 3 godine al zbog nekih drugih sad nebitnih razloga sam odusto od nje. Makar mi nije jasno zašt igra nije popularnija. Zatim imamo igre tipa Atlatnica Online (čisto sumnjam da je itko čuo za nju) koja je potpuno drugačija od svih MMO-a danas i ne postoji niti jedna igra koja ima išta slično ko to. Sve nabrojene igre ili su propale ili se jedva drže kao F2P naslovi. Tako da sumnjam da će ijedan developer riskirat toliku količinu novca da napravi nešto potpuno drugačije od svih drugih.

Igrivost- Makar nisam puno isprobo wildstar čini mi se kao jako zabavna i zahtjevna igra. Combat system je izvrstan, način na koji se moraju dodgat skillovi je predobar. Skillovi su fora i sviđa mi se da ih nema 100000 ko u wowu da moram ko neki idiot stiskat 200 skillova. Nek igra bude zahtjevna, al nek zahtjevno bude nacin kretanja, refleksi i kombinacija manjeg broja skillova, a ne kolko je neko dobro naučen brzo spamat kombanacije skillova na tipkovnici. Sviđa mi se da će u igri biti materijala za Hardcore igrače i za casual igrače. 6 sati biti u raidu je puno previše, neznam baš ko to može odvojiti ak nije na godišnjem/praznicima il eventualno koji vikend, možda srednjoškolci il baš hardcore igrači. Ja bi rađe da bude nekih 2-3 sata raidova pa da ih je više tako da možeš uzeti pauzu između raida, pa poludit ću igrajući 6h bez prestanka.

Housing- Nisam isprobo osobno ali sam se nagledo streamova i videa sa time. Ideja house se čini fantastična, dosad nisam vidio niti jednu igru sa tako razvijnim housingom. Baš onako mjesto za malo se zezat sa dekoracijama, odigrat koju igru uz sve to, sadit vrt iitd. Bio sam fan starog Harvest moona tako da ideja da mogu sadit vrt i uređivati kuću mi je presuper :), još samo da stave da mogu neke virtualne kokoši i krave uzgajat {#}

Budućnost igre- Mislim da igra ima dosta svjetlu budućnost makar prima dosta kritika. Problem je šta su ljudi navikli na WOW, GW2, FF itd pa im se teško priviknuti na novu igru koja je drugačija od njihove. Isto će se desiti ( a već se i dešava) nama hardcore LOL-erima kada poćnu stizat nove MOBA igre gdje vjerojatno nećemo niti jednu priznati jer smo naviknuti na LOL koji igramo godinama. Kritike poznatih streamera i youtubera su većinom jako pozitivne. Igra tek dolazi, bit će još dosta promjena a kolko vidim developeri dosta slušaju i prate kritike koje dobivaju. Uspoređivat igru sa nečin što još nije niti u betu došlo tipa everquest next nema nikakvog smisla jer svako može nabacit par zanimljivih videa o igri na youtube, al dok igrači ne isprobaju igru u cjelini, nema smisla komentirati. ESO nisam isprobao, žao mi je što ju nisam u beti skinuo jer mi se činilo dosta fora. Al kolko vidim ESO prima puno puno gore kritike od Wildstara a već je jedno vrijeme na tržištu tako da zasad ne vidim ESO kao neku prijetnu Wildstaru. WOW je prastar, opće fastinantno da ima toliko pretplatnika još uvijek, A FFXIV i GW2 će biti nekakvi konkurenti al FFXIV se nije baš proslavio a GW2 isto već stari polako :) .

Cijena- Glavni problem koji ja vidim je cijena igre. Kupiti igru za 200-400kn jedamput i igrati ju nakon toga koliko hočeš je ok, al prvo platiti 30€ za igru i onda još 15€ mjesečno plačati je malo previše ak se mene pita. Rađe bi da u igri ima nekakvih mountova, outfita, designova za kuće i neznam čega koje možeš opcionalno kupiti nego da moram plačati 100kn mjesečno. Postoji taj CREED system al to će biti za hardcore igraće više, za igraće poput mene koji misle igrati 1-2 sata dnevno i malo više po vikendima sumnjam da će davanje golda za to biti isplativo.

Eto toliko od mene, ispričavam se na dugom postu i mogućim greškama al već duže vrijeme planiram se uključiti u rasprave pa nikako da nađem vremena pa je sad ovo ispalo jako dugo :)

lol [eu]east: cpt z0mbiePL
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.5.2014 16:52 (death_zombi).

6 0 hvala 0
17 godina
Wildstar MMO

@death_zombi

Sve če se vidjeti kada je ljudi budu igrali mjesec dva. Igra bi mogla biti super hit ili bi mogla pasti u zaborav. Većina želi vidjeti nešto novo ali da im sa tim novim ostane i nešto poznato. To je glavna stvar zašto se većina vraća na WOW jer tamo im je poznato gdje šta da farmaju, kako funkcionira koja klasa itd. Mada se i klase u WOW ekspanzijama mjenjaju prema jednostavnijem igranju što privlači nove igrače. 

''It's not broken, It's a game feature''

0 0 hvala 0
17 godina
Wildstar MMO

Pao je neki peč pa eto...pečajte {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.5.2014 19:26 (ERM).

1 0 hvala 0
17 godina
Wildstar MMO

Servers up, pa tko hoce nek upada....

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Otvorili su ? Zna netko iz kojeg razloga...
17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Wildstar MMO

Serveri će malo bit gore, malo neće. Neće najavljivat i puno puta će ih palit i gasit da bi testirali neke situacije koje bi se mogle pojavljivat kod releasea. S obzirom da nem rewarda i rekli su da nece dugo biti up kad ih upogone, to je cisto malo jos vidjet PvP-a, slizot lika ili nesto slicno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Wildstar MMO

Eto da se i ja javim, uzo sigru pa reko da potrazim malo domacih :D IGN: xZayLx pa me dodajte. Najvjerojatnije cu skocit na neki pvp server al jos nije 100%

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Wildstar MMO

Što se tiče ove igre imam samo par riječi i to ovim redosljedom:

-downloadah

-insatlirah

-logah

-potrčah

-skočih

-exit