Važnost grafike u igrama

poruka: 49
|
čitano: 6.402
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Važnost grafike u igrama

E Crysis je za mene pravi primjer igre sa dobrom grafikom i fizikom, dok mi se ostalo u igri nije svidjelo, ali sam je svejedno odigrao i original i Warhead.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Važnost grafike u igrama

Ja mislim da je igrivost i ostalo važnije od grafike jer što mislite da neka igra ima savršenu grafiku,a ustvari se radi o tome što se natječete tko će prije pojesti sladoled i tako stalno,stalnoi nema rekorda ni mjenanja težine i sljedećih razina...Ali ipak će igra s dobrom grafikom prije privući igrače nego neka s lošom. Važnost grafike je da kada igraš igru s dobrom grafikom, imaš bolji osječaj i naravno rađe češ ju igrat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Važnost grafike u igrama

moje mišljenje: grafika nije najvažniji segment - naravno, ne bi smjela biti pak tolko loša, ali dovoljna da se može uživati.

Ono što mene NE privlači kod novijih igara je izostanak originalnosti i ideja. Svaki čas skaču nastavci neke igre - kao što svi možemo svjedočiti ČAK petom nastavku COD-a. Što je po mojem mišljenju prožvakano i stvarno previše. Ma koliko god priča bila interesantna i kakve god mogućnosti imali u igri, meni je to još uvijek samo solidna pucaljka. Ne kažem ja sad da ja to ne bi igrao - naravno da ću zaigrat. Ali će me volja za igranjem proć nakon kojih 3-4 sata..

Dalje imamo primjer FIFE: nisam ljubitelj ikakvog sporta, ali sam kao klinac na PS-u znao dane provoditi krkajući FIFU, jer sam se doslovno valjao od smijeha. U današnje vrijeme, svaku godinu dobijemo novi nastavak FIFE. Što dobijemo svakim nastavkom? - "bolju" grafiku i nove igrače. Umjesto da jednom za svagda naprave FIFU, sa nekim editorom, pa onaj ko hoće, nek si radi igrače, klubove i tome slično.. Ali zapravo EA boli k**ac jer im se igra dobro prodaje..

serijal Need For Speed se najviše proslavio nastavcima Underground i Most Wantedom, a razočarao Pro Streetom. Koliko sam čitao po forumima, ljudi su Pro Streetu zamjerali na tome što nema priču i odstupa od ilegalnih utrka po ulicama. EA je bio svjestan činjenice da je, otkako se u igrama vozilo po ulicama, porastao broj brzih vozača u SAD-u. I zato su napravili promjenu i stavili NFS u organizirane utrke... Druga stvar je priča... Recite mi - kako možete od ovakvog tipa utrka očekivati priču? Dajte stavite priču u Gran Turismo ili neku drugu utrku takvog žanra... dakle, meni je igra sasvim ok.

ukratko - novim igrama fali svježine, originalnih ideja i tome slično...

malo sam sad skrenuo s teme...

al da se vratim nazad..

dakle, ja najviše cijenim originalnost, pa onda igrivost, atmosfera (zvukovi, muzika, efekti), priča i tek na kraju grafika.

naravno, kad je sve na jednoj hrpi, onda se može uživat u igri :)

I reče Bog - neka bude svjetlo... I woila - žarulja zasvijetli i vidje Bog da je dobro, pogladi se po trbušćiću, zavali se u fotelju i nagradi se friškom pivom...
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.12.2008 23:42 (HBomb).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Važnost grafike u igrama

Za mene je grafika dosta bitna, ali djaba i to ako igra nije zanimljiva. Vecinu novijih igara probam, pa ako mi se svide ne igram do kraja nego ostavim za bolja vremena kad budem mogo igrati na high (slaba graficka kartica 7300gt). To mi nekako dodje kao usporedba sa novim filmovima koji se snimaju kamerom u kinu, upropastavanje dozivljaja, vrijedi sacekati pa imati eye candy (mislim na igre).

"Float like butterfly, sting like a bee" "Suffer now and live the rest of your life a champion" - Muhammad Ali
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Važnost grafike u igrama

Grafika mi je jako važna ali ne toliko koliko i igrivost .

A još da igra nije zahtjevna , super .

Više volim kombinaciju  igrivosti , fizike , grafike i sve to da je zabavno .

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Važnost grafike u igrama
Jedna od važnijih faktora ali ne presuditelj kvalietete igre.
16 godina
neaktivan
Važnost grafike u igrama

meni je grafika dosta važna. nije mi isto oću igrati na 800x600 il na 1280x1024. al normalno da ću smanjit rezu i postavke ako je igra zahtjevna jer imam slabu grafu. ali zato izvlačim iz igre maksimum sve dok mi fps ne spada ispod 25, ako spane ispod smanjim postavke i to je to. npr. crysis igram na 1024x768 low detalji i vrti se na 15-60 fps, ovisno o okruženju, i ja sam time zadovoljan. a normalno da bih volio igrati na višim postavkama i zato si za 2-3 tjedna kupujem novu grafu samo zbog toga

Hello World!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Važnost grafike u igrama

uopce nije vazna , na prvom mjestu je igrivost i nsita drugo  , jer ako je igra dosadna i nezanimljiva , grafika mi nece nista znaciti

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Važnost grafike u igrama

Grafika mi baš i nije važna. Bitno da mi igra ne trza na rezoluciji 800*600. Makar sve ostalo stavio na minimum.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Važnost grafike u igrama

Igra mi je više važna nego

grafika , iako volim staviti na

high da izgleda realno.Belji se

Procesor: Amd athlon 5000+3,0 Ram: Buffalo 2x 1gb Grafička: hd3850 1 gb hdd:500 Gb Matična:ECS GeForce7050M-M
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Važnost grafike u igrama

Meni je grafika i vrsta igre najvažnija, a zbog pojave Crysisa više ništa ne igram. Osim još GTR Evolution, koji na izuzetno realan način simulira doživljaj brzine i fiziku ponašanja auta na trkama

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sint1 kaže...

Nije mi toliko bitna, ali nema veceg gusta nego kad kupis kompjuter od cca. 15000 i vise kuna i onda opicis detalje i rezoluciju na maximum to jednostavno nema cijenu.

Zapravo ima cijenu, i ta cijena je 15000 kuna. Nego reci ti meni sada, je li to nešto realno, i je li zaista vrijedno toga, kad se uzme u obzir brzina mijenjanja naprednosti industrije i tako to. Rekao bih da ne.
Iako cijenim grafiku koja je zadovoljavajuća, to je jedna od zadnjih stvari koje ja gledam.
Danas se grafika konstantno poboljšava, dok se zanemaruju razni segmenti igre.
Moje skromno mišljenje je da je to zbog pohlepe proizvođača hardvera, poglavito grafičkih kartica. To je sve jedan dogovor kako bi se zaradilo što više novaca na nečem što nije toliko potrebno.
Već sada smo dostigli jedan grafički standard koji izgleda vrlo realistično, i ne bi mi trebalo nešto više od toga. Više pozornosti bi se trebalo posvetiti
originalnosti, boljim idejama, priči, igrivosti i tako dalje... A ne samo bezobzirno, bez ikakvog pretvaranja čak, jednim izdavanjem igre sa poboljšanom grafikom, i potpunim nedostatkom ideje, izjaviti kako je cilj samo zarada.

Ovome pridonose i kojekakvi ljudi, "novi" gameri, kojima je stalo do grafike toliko puno, zato jer se, je li, grafika stalno okolo propagira.
Ne želim zvučati paranoično, ali to je zavjera BogatašBelji se
17 godina
neaktivan

Za par godina grafika ce postati potpuno realisticna,razlike ce biti minimalne...onda bi trebao netko(vlasnik) taj graficki engine patentirati(postaviti neke standarde) i prodavati,zbog sada vec skupoga uzitka.....A sto se tice grafike u igrama...sto se mene tice vrlo je vazna iako nemam konfu za pokretanje novih igara.....

3200+2.01 1024 DDR1 ATI Radeon x1950GT
16 godina
neaktivan
Grafika mi je najvaznija, ali tek posle gameplaya i fizike. Prije bih igrao neku igru sa dobrim gameplayom a losom grafikom nego obrnuto.
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. C2D 6800 3.0 ghz ATI 3650 512mb ddr3 2gb DDRII WD 320GB WD 250GB
17 godina
neaktivan
Važnost grafike u igrama

Grafička reprezentacija je dosta bitan faktor u današnje vrijeme kad su nas razmazili s raznoraznim eye-candy-jima, no osobno stavljam grafiku iza igrivosti i kvalitetne priče što su ipak presudni faktori za 'zakeljit se' za neku igru. Danas je tu i reprezentacija fizike kao dodatak lijepoj grafici Cool

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Važnost grafike u igrama

grafika je nadogradnja igrivosti.

igrivost je igrivost ma koliko sutjeli o tome

0 0 hvala 0
17 godina
Važnost grafike u igrama

grafika mi je dosta vazna,al igral sam puno igara koje su imale šugavu grafiku ali je igrivost i prica bila fenomenalna.

Only God will judge me

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Važnost grafike u igrama

ja se mogu uživiti u gta 4 na low i 2 fps

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Važnost grafike u igrama

Pa meni je dosta grafika važna jer me uvijek zanima kod neke nove igre koliko vizualne gracioznosti nudi jer mi to pokazuje potpunu igru.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Kažu da škola nije ztvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina...
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice